adam 76 26.01.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Nic sie im nie stanie - jak przykryje wylewki folia to wilgotnosc bedzie na normalnym poziomie. Potem odkryje i raz dwa przewietrzy. Wylewki nie maja duzo wilgoci - to polsuchy "piasek". Duzo wiecej wilgoci jest w tynkach Tylko ja nie chcę płyt i foli jeszcze zakładać. Ułożyć chcę tylko pierwszą warstwę wełny. Resztę zrobię jak kasa pozwoli po wszystkich instalacjach i przyłączach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 26.01.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 POKAŻ JASEK JAKIMI KOLORAMI MALOWAŁEŚ-EFEKT.MY TEŻ CHCEMY KUPIĆ KILKA KOLORÓW.fAJNIE ZOBACZYĆ NA WIĘKSZEJ POWIERZCHNI DANY KOLOR hmm pokazac zdjecia i tak ci nic nie pokaza (widzialem u Me'i a wczesniej na fotkach a potem na zywo, kolosalna roznica na plus oczywiscie) jak masz czas to wpadnij z tego co pamietam to malowalem : słoneczny poranek 152,gorace lato140, piaszczysta plaża 102, miodowe lato 116, złote kłosy 103, niedlugo :malinowy ogród118,zielona herbata 131 Gingeros pomalowalem mniej wiecej tyle ile na pudelku i nie musisz od razu obrazac wszystkich Polakow jak nie wiesz w czym rzecz, a teraz ladnie przepros rodakow i za kare do kąta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 26.01.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 mi czarny raczej nie zczernial ... bedzie malowany drugi raz to zobaczymy co to da!! /dla informacji to doulux z mieszalnika na transparentnej bazie - jak dotad najgorsza farba w moim domu pod wzgledem efektow i malowania/ hmm u mnie kumpel bedzie probowal z bejca matowa do drewna, znalazl jakas czarna, ze zwyklymi farbami to mu szary wyszedl a nie czorny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 26.01.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 a szczeliny nie zostawiasz ?? ja bym dala max 15 !!!!!!!! przy folii wysokoparoprzepuszczalnej nie ma potrzeby zostawiania szczeliny...i niepotrzebne te wyrzyknilki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 26.01.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 PODLOGOWKA PO CALOSCI !!! u siebie tej decyzji bardzo zaluje ze nie zrobilam calej podlogowki !! trzeba było słuchać tych co ci dobrze radzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 26.01.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 mi czarny raczej nie zczernial ... bedzie malowany drugi raz to zobaczymy co to da!! /dla informacji to doulux z mieszalnika na transparentnej bazie - jak dotad najgorsza farba w moim domu pod wzgledem efektow i malowania/ Mea wybacz ale malować też trzeba umieć kiedyś może jak będzie okazja plenerowa wytłumaczę dlaczego tak źle się maluje ciemnymi farbami z mieszalnika - osobiście ja nie mam z tym problemu i mała korekta nie doulux tylko Dulux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 26.01.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 hmm u mnie kumpel bedzie probowal z bejca matowa do drewna, znalazl jakas czarna, ze zwyklymi farbami to mu szary wyszedl a nie czorny Wyrównać barwę podłoża !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 26.01.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Wyrównać barwę podłoża !!! myslisz ze po 6 krotnym malowaniu mozna mowic o jakims podlozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.01.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Mam ścianę 42cm z solbetu BK,niby nie trzeba jej docieplać ale chciałbym jednak pozbyć się mostków i niedoróbek.Jakiej grubości dać styropian żeby było optymalnie? 5cm bedzie OK - dasz grubiej to bedzie "zamkowy mur". Aczkolwiek ja bym nic nie przyklejal - zdecydowales sie na sciane 1W to rob do konca 1W. I tak wiekszosc mostkow zostanie (przy oknach, drzwiach). Stracisz najwieksza (i jedyna) zalete sciany 1W - wytrzymalosc / twardy zewnetrzny tynk EDIT: choc tak sobie mysle ze glify zewnetrzne w sumie mozesz jakas 2-ka tez lekko docieplic, najezdzajac lekko na rame okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.01.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Tylko ja nie chcę płyt i foli jeszcze zakładać. Ułożyć chcę tylko pierwszą warstwę wełny. Resztę zrobię jak kasa pozwoli po wszystkich instalacjach i przyłączach. No to absolutnie bym nie robil. Wilgoc wlezie w welne i tak latwo z niej moze nie wyjsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 26.01.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Zamowilismy styro 6 cm + 6 cm - jednak 6 znalazla sie:) Jeszcze pytanie odnosnie wylewek.. 5 cm wystarczy do garazu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 26.01.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 ale macie tempo z pisaniem...a ja siedze nad książkami i na nic czasu nie mam więc wszystko w jednym: podłogówka po całości farby kupowałam szukając koloru a nie marki w związku z czym mam prawie pełen przegląd w moim domu śmieci mam w EKO - wyszło najtaniej niepotrzebne wykrzykniki i pisanie z Capsem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 26.01.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 ale macie tempo z pisaniem...a ja siedze nad książkami i na nic czasu nie mam więc wszystko w jednym: podłogówka po całości farby kupowałam szukając koloru a nie marki w związku z czym mam prawie pełen przegląd w moim domu śmieci mam w EKO - wyszło najtaniej niepotrzebne wykrzykniki i pisanie z Capsem Krótko, zwięźle i na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 26.01.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Czy 190zł to dużo za wywóz 9m3 szamba?z kim podpisać umowę na wywóz śmieci :gdzie jest najtaniej lub najlepiej? heja, ja placilem 110 zl za 4,5m3 (takie Transgor ma autko), wiec uwazam ze cena super za 9m3. Mozesz podac kto ma takie ceny? Wywoz smieci mamy z EKO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 26.01.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 heja, ja placilem 110 zl za 4,5m3 (takie Transgor ma autko), wiec uwazam ze cena super za 9m3. Mozesz podac kto ma takie ceny? Wywoz smieci mamy z EKO. Kluger Bolesław Wywóz Nieczystości Płynnych ul. Gotartowicka 16 a, Rybnik tel. 32 421 86 71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.01.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Mea wybacz ale malować też trzeba umieć kiedyś może jak będzie okazja plenerowa wytłumaczę dlaczego tak źle się maluje ciemnymi farbami z mieszalnika - osobiście ja nie mam z tym problemu i mała korekta nie doulux tylko Dulux moze i tak ale jak widac sa MOIM ZDANIEM lepsze farby dla "niefachowcow" ktore wybaczaja bledy i takie ktore tego nie robia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.01.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Czy 190zł to dużo za wywóz 9m3 szamba?z kim podpisać umowę na wywóz śmieci :gdzie jest najtaniej lub najlepiej? dowiedz sie kto wogole od ciebie smieci zbiera bo ja chcialam w eko ale sie okazalo ze eko u nas nie jezdzi !! wiec z musu zostal transgor !! btw mam na zbyciu prawie nowy kosz 120l na smieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 26.01.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Ja tam jestem z tych co etykietki czytają na puszkach z farb też.Na magnata złego słowa nie powiem a mam nim pomalowany cały dom i to dosyć ciemnymi,intensywnymi kolorami.Można wpaść zobaczyć na żywo i też uważam,że malować to trzeba umieć,ja tam nie twierdzę,że umię,ale mój chłop potrafi.W żadnym wypadku nie dawałabym wełny przed wylewkami,my dawaliśmy dłuuuuuuugo po,a i tak przeżyliśmy chwile grozy w związku z tym.Mea ja byłam przekonana,że masz grafitowe te półki a nie czorne.W tamtym tygodniu.Odnośnie wywozu szamba to ten Kluger ma najlepsze ceny jak sprawdzałam.Śmieci wywozi nam ZEF za 17 zeta/miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 26.01.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 myslisz ze po 6 krotnym malowaniu mozna mowic o jakims podlozu Jasek zawsze można mówić o podłożu :D raz jeszcze powtórzę - jeśli uda nam się kiedyś spotkać w "plenerze" postaram się odpowiedzieć na wasze pytania względem farb malowania podłoży etc. Mea jak zwykle usilnie starasz się mieć rację, ale nie byłem w Twoim domu nie widziałem "tego wybaczania" - każdy ma tak jak lubi i tak jak chce - czasem tak jak go w danej chwili stać, nikt nie mówi, że musisz malować Benajmin Moorem albo Sikensem, ale warto czasem popróbować innych produktów nim zacznie się wyrażać opinię - nie wszystko, co masz jest najlepsze i nie wszystko, co mówisz jest słuszne czasem warto nabrać pewnego dystansu i spojrzeć na wszystko z innej perspektywy - pozostaje kwestia czy własne EGO nam na to pozwala:) Mea jestem pewien że są dziedziny życia w których jesteś ekspertem ale w dziedzinie farb to jeszcze sporo czasu upłynie zanim się nim staniesz ( jeśli oczywiście dążysz do tego aby stać się Omnibusem) dlatego pozwól że tamat farb zamknę w tym momencie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.01.2012 04:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 ja ani przez moment nie powiedzialam ze jestem ekspertem ... ja wyraznie zaznaczylam ze moim zdaniem lepsza okazala sie sniezka niz dulux !! malowalam barwami natury, magnatem, nobilesem i beckersem a na koniec tym czarnym duluxem i mam wlasna na ten temat opinie i nawet ty jako fachowiec tej opinii nie zmienisz bo to JA osobiscie tymi rencami machalam walkiem i na temat moich o tym wrazen nikt nie moze wiecej odemnie powiedziec !! u mnie ranking jest taki: 1. beckers - przede wszystkim za to jak sie nim malowalo i przewidywalnosc kolorow /z probkami wlacznie/ 2. sniezka BN - malowalo sie swietnie ale z kolorami to trzeba bylo mocno na czuja podobnie z wydajnoscia!! czasem na ta sama powierzchnie wychodzily 2 puszki a czasem jedna 3. magnat - ja na szary slowa zlego nie powiem jest idealnie taki jaki chcialam zeby byl mimo bardzo duzej wydajnosci - nie uwazam tego za zla ceche 4. nobiles - nie podpadl mi ale tez nie zachwycil 5 dulux z mieszalnika - kolor nie taki /mimo dwukrotnego malowania/ i zle sie nim malowalo ot tak ... i moze to wina koloru a moze umiejetnosci ale po nim sa smugi a to mi sie nie podoba ... i zarabiscie zle sie go czyscilo z kafli ... chociaz moze to wina kafli bo rownie zle czyscilo sie sniezke ... plan jest taki zeby ta polke przykryc czarnym szklem ... moze da rade, a same kolumny jakos jeszcze dopracujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts