Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

moze i tak ale jak widac sa MOIM ZDANIEM lepsze farby dla "niefachowcow" ktore wybaczaja bledy i takie ktore tego nie robia ...

Dobrze godo polac jej ;)

A co do magnata mnie zdraznilo ze wystarczy walek z jak najkrotszym wlosem i efekt spoko, ale wezcie z dluzszym i jak to kiedys mowil moj syn "bam".

A i malowalem Tikkurila tez fajna farba, ale cena za pelen mat masakra a seria optiva mi sie nie podoba (a tylko ona ma ludzka cene) swieci sie jak psu cojones.

Jako ze zawsze mogę liczyć na Waszą pomoc pytanie- Otwór okienny szerokości 3,20 .Okna otwierane w tym ruchomy słupek. Podzielić na trzy kwatery po 1,05

( obawa za ciężkie okna i przy otwieraniu mogą opadać) czy jednak cztery kwatery po 0,80 ( obawa się że będą wąskie) Aha jakie macie doświadczenia z montażem u Konska ?

Konsek już chyba nie działa, przynajmniej takiego meila dostałem od jego sprzedawcy z Żor (jak chcesz, to podaj adres email, może być na priv, to ci go prześlę).

105cm to na pewno nadal za dużo? Po jakimś wymiarze te ciężary drastycznie rosną, ale 80 to już faktycznie trochę wąsko. Niech ci wycenią wszystkie trzy opcje.

Konsek już chyba nie działa, przynajmniej takiego meila dostałem od jego sprzedawcy z Żor (jak chcesz, to podaj adres email, może być na priv, to ci go prześlę).

105cm to na pewno nadal za dużo? Po jakimś wymiarze te ciężary drastycznie rosną, ale 80 to już faktycznie trochę wąsko. Niech ci wycenią wszystkie trzy opcje.

Jeśli możesz przesli mi na priv. Nastawiałem się na Konska.

Jako ze zawsze mogę liczyć na Waszą pomoc pytanie- Otwór okienny szerokości 3,20 .Okna otwierane w tym ruchomy słupek. Podzielić na trzy kwatery po 1,05

( obawa za ciężkie okna i przy otwieraniu mogą opadać) czy jednak cztery kwatery po 0,80 ( obawa się że będą wąskie) Aha jakie macie doświadczenia z montażem u Konska ?

nie decyduj się na metrowe okna bo będziesz klac

bdan sprawdze kolor wieczorem ...

czy ktoś wie ile teraz kosztuje 1m2 pucówki cementowo-wapiennej??? i kogo polecacie ???

Czesc w zeszłym roku u mojego kolegi tynkowała firma z Jejkowic tzw. Mandrysz i wtedy wzieli mu 18 złm2 oklejanie narozniki i obsadzenie parapetów itp na gotowo miał tam dwie poprawki ale zrobli tak jak chciał i wszystko ok. Słyszałem ze maja teraz promocje ZIMOWĄ oferuja sie w radiu 90FM ze tynki za 13 zł m2 ale czy z materiałem to nie wiem ????? pozdrawiam

A ma ktoś może okna balkonowe lub tarasowe o szerkosci 80 cm skrzydło?Chodzi mi o to jak wyglada czy nie jest za waskie.

80 - tki to ja mam teraz w mieszkaniu przy wyjściu na balkon i wg mnie są za wąskie. Dlatego w budowanym domu dałem min. 90 -tki skrzydła i kwestia tylko będzie czy otwieralne z ruchomym słupkiem czy przesuwne HS ale z normalnym progiem. Nie chcemy nisko progowych.

ja mam kilka 90-tek - pojedyncze i podwójne...nie wyobrażam sobie węższych

No to zadaliscie mi klina .Mam otwór 3,20 chciałem cztery 80-tki otwierane z ruchomym słupkiem .Tak że po otwarciu bede miał 160 cm.

Ale wizualnie boje się że będzie głupio wygladało.A może dać dwa fixy 70 -tki a na srodku 90-tki z ruchomym słupkiem?Bedzie gorzej czy lepiej?

Natomiast okno balkonowe u góry to też nieprzemyślałem bo mam otwór 2 metry.Cha i wyjdą mi z kolei dwie kwatery po 1 metrze.

No to zadaliscie mi klina .Mam otwór 3,20 chciałem cztery 80-tki otwierane z ruchomym słupkiem .Tak że po otwarciu bede miał 160 cm.

Ale wizualnie boje się że będzie głupio wygladało.A może dać dwa fixy 70 -tki a na srodku 90-tki z ruchomym słupkiem?Bedzie gorzej czy lepiej?

Natomiast okno balkonowe u góry to też nieprzemyślałem bo mam otwór 2 metry.Cha i wyjdą mi z kolei dwie kwatery po 1 metrze.

a może 2x75 fix i 2x85 otwierane :)

przy 70-tkach to szyby bedzie tyle co nic, tyle że przy fixach rama może byc ciensza wiec wizualnie powinno byc ok

A ma ktoś może okna balkonowe lub tarasowe o szerkosci 80 cm skrzydło?Chodzi mi o to jak wyglada czy nie jest za waskie.

u nas będą drzwi tarasowe 140 szerokie (2 skrzydła po 70cm z ruchomym słupkiem) a po bokach fixy 140 cm szerokie jak dla nas to 70 cm skrzydło ok,bo i tak przy korzystaniu z tarasu latem oba skrzydła będą otwarte, a w sypialni mamy drzwi 130 szerokie ( 2 po 65cm)