viperolo 27.01.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 jaką szerokość ma szyba w tych drzwiach 65? 54 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.01.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 54 cm i to jedyne źródło swiatła dziennego ? pytam bo u mnie jest 2x90 czyli szyba 2x67 cm i szału nie ma przy 12 m2 tyle ze ja mam je ustawione w rogach ale dodatkowo wpada światło przez okno w garderobie przy sypialni...jest jasno ale nie wyobrażam sobie mniejszych okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 27.01.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 i to jedyne źródło swiatła dziennego ? pytam bo u mnie jest 2x90 czyli szyba 2x67 cm i szału nie ma przy 12 m2 tyle ze ja mam je ustawione w rogach ale dodatkowo wpada światło przez okno w garderobie przy sypialni...jest jasno ale nie wyobrażam sobie mniejszych okien jak dla nas w sypialni wystarczy raczej będziemy z niej korzystac wieczorem i w nocy a rano światła będzie dośc( drzwi 2,38 wysokie szyba 2,26x0,54) czyli 2,44m2 szyby na 14m2) i centralnie od wschodu także słońce będzie nas budzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 28.01.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 mi sie ten pomysl z fixami podoba ... i czemu mowisz ze 160 wejscie na taras to malo ?? ja mam tyle i mi sie wydaje ze jest zarabiscie duuuuuzo !!! Źle mnie zrozumiałaś .Ja nie piszę ze 160 to mało.Tylko obawiam się o to że pojedyńcze drzwi 80-tki x 4 to będa głupio wygladać i bedą dawać mało światła bo szyba mniejsza ( szyba wysoka i wąska) ale może się mylę. No i pomysł z dwoma fixami 75 i oknem na środku 85 z ruchomym słupkiem mi sie podoba - nie pomyslałem o tym. Tylko nie wiem wtedy jak rozstawić rolety zewnętrzne.ale to chyba mi firma od okien doradzi, a wam dziekuje za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqq 28.01.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 hej pamięta ktoś z was, ile płąciliście za wylewki? u mnie facet chce za 317 m 10000 + Vatto mi się dużo wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqq 28.01.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 hej pamięta ktoś z was, ile płąciliście za wylewki? u mnie facet chce za 317 m 10000 + Vatto mi się dużo wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.01.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Źle mnie zrozumiałaś .Ja nie piszę ze 160 to mało.Tylko obawiam się o to że pojedyńcze drzwi 80-tki x 4 to będa głupio wygladać i bedą dawać mało światła bo szyba mniejsza ( szyba wysoka i wąska) ale może się mylę. No i pomysł z dwoma fixami 75 i oknem na środku 85 z ruchomym słupkiem mi sie podoba - nie pomyslałem o tym. Tylko nie wiem wtedy jak rozstawić rolety zewnętrzne.ale to chyba mi firma od okien doradzi, a wam dziekuje za rady rolety daj 3 - po jednej na fixy i duza na czesc otwierana !! cos kolo 30zl za m2 wylewek i to juz z vatem !! - tyle chciala firma ... my sami material zalatwialismy i wyszlo jeszcze troche taniej !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 28.01.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 ja miałem taką wstępną ofertę 29zł za m2 wylewki z innej beczki: Ile kosztuje robocizna za ocieplenie? dom parterowy, dół tynkiem żywicznym, góra strypianem i np. akrylowym tynkiem.Mój murarz chce za to 50z/m2. przy mojej powierzchni wychodzi to jakies 10tyś zł. może coś jeszcze starguję, ale zależy mi na tej ekipie bardzo, chciałbym tylko takich fachowców na mojej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 28.01.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 hej pamięta ktoś z was, ile płąciliście za wylewki? u mnie facet chce za 317 m 10000 + Vat to mi się dużo wydaje... My w październiku płaciliśmy 27 zł/m2 (robocizna z materiałem). Super ekipa, polecana przez joasiaaa Wylewki w całości z mikrozbrojeniem i ualastyczniaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 28.01.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 a może 2x75 fix i 2x85 otwierane przy 70-tkach to szyby bedzie tyle co nic, tyle że przy fixach rama może byc ciensza wiec wizualnie powinno byc ok Bravo wg mnie najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 28.01.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 hej pamięta ktoś z was, ile płąciliście za wylewki? u mnie facet chce za 317 m 10000 + Vat to mi się dużo wydaje... 10.000 x 8% VAT = 10.800 : 317m2 = 34 zł / m2 wg mnie drogo szukaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 28.01.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 ja miałem taką wstępną ofertę 29zł za m2 wylewki z innej beczki: Ile kosztuje robocizna za ocieplenie? dom parterowy, dół tynkiem żywicznym, góra strypianem i np. akrylowym tynkiem. Mój murarz chce za to 50z/m2. przy mojej powierzchni wychodzi to jakies 10tyś zł. może coś jeszcze starguję, ale zależy mi na tej ekipie bardzo, chciałbym tylko takich fachowców na mojej budowie. Jak porządna ekipa to sie cenią wiadomo. Spróbuj stargować jeszcze cosik. Co nie szkodzi poszukać innych wycen. Zawsze to jakieś porównanie. Jakość wykonania szczególnie zewn. elewacji ma jednak duże znaczenie. W końcu wszelkie niedoróbki i niedoskonałości wykonania byłoby widać zatem wniosek jest ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 28.01.2012 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Źle mnie zrozumiałaś .Ja nie piszę ze 160 to mało.Tylko obawiam się o to że pojedyńcze drzwi 80-tki x 4 to będa głupio wygladać i bedą dawać mało światła bo szyba mniejsza ( szyba wysoka i wąska) ale może się mylę. No i pomysł z dwoma fixami 75 i oknem na środku 85 z ruchomym słupkiem mi sie podoba - nie pomyslałem o tym. Tylko nie wiem wtedy jak rozstawić rolety zewnętrzne.ale to chyba mi firma od okien doradzi, a wam dziekuje za rady a ja bym dała jedną roletę na całość i wtedy tylko elektrycznie bo ręcznie nie da rady, nie powinno wyjść drożej niż 3 osobne sterowania, właściwie to nie wiem czy teraz są jeszcze ręcznie sterowane czy tylko elektryka już ? ja mam wszystko na elektryce i dodatkowo zamykane/otwierane wszystko na raz przy wiatrołapie teście tak mają na oknie 3,20 - jedna roleta i jest ok już 15 lat nic sie nie zerwało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.01.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 A czy rolety są takie konieczne ?Co one dają ?Ja w M mam wewnętrzne przed słońcem i gapiami i są ok ale zewnętrzne ,sterowane elektroniką ?Dla mnie byłby to zbędny kosztowny bajer... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.01.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 rutin moja ekipa bierze ok 35zl za m2 .... 15cm styro z silikonem wyszlo mnie w calosci 87zl/m2albo sie targuj albo dzwon do moich !! kladzenie zywicy jest duzo drozsze !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.01.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 queene ja mam rolety dzielone na dwie - po 160 kazda i fajnie jest moc zaslonic tylko czesc takiego duzego okna!! cos swiatla zostaje a reszta moze byc zaslonieta ... chyba bym sie nie dala przekonac na jedna w calosci - strasznie niefunkcjonalne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 29.01.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Zgadza się jak dla mnie rolety można traktować jak drogi bajer,ale ja z tego bajeru jestem bardzo zadowolona.Na duże tarasowe okno mamy dwie osobne,po 1,35 każda i zdarza się zamykać tylko jedną.Przeważnie jak słońce świeci to przymykamy tą jedną.Ja czuję się bardziej bezpieczna z roletami i jeszcze jedno na pewno chronią przed wiatrem.Wiem,bo doświadczyłam podczas wichur w ostatnim czasie.Tylko tą tarasową mamy elektryczną a reszta na sznurek,pewnie jakbym miała więcej kasy to chciałbym wszystkie elektryczne,jak na razie wystarczy mi jak jest.Melduję,że wykonujemy szafy zabudowane.Wczoraj u młodego zostały zamontowane drzwi przesuwne,a dzisiaj robi się cała szafa w gościnnym.Z ciekawości jutro zadzwonię po wycenę tych szaf do jakiego komandora czy indeco i będę miała porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.01.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 no no to czekam na wyniki prac !!! zarowno foty jak i porownanie cen !!1na co sie zdecydowalas na drzwi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqq 29.01.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 bo wiecie, facet mi powiedział 26 - 30 zł za metr wylewki tej mi ...coś tambez mayteriału, materiał ja dałam, styropian także my ułożyoliśmyi teraz nagle po robocie facet przyszedł, policzył powierzchnię i chce za te 317 m czystej roboty w jednym miejscu 10 000 + VATto nie dam mu tyle. idam mu 27 za metr. Będzie uczciwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqq 29.01.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 widzę temat drzwi..... ja chcę białe i nie ma łądnych a stolarz chce 1450kurde, no... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts