Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

i to jedyne źródło swiatła dziennego ? pytam bo u mnie jest 2x90 czyli szyba 2x67 cm i szału nie ma przy 12 m2 :) tyle ze ja mam je ustawione w rogach ale dodatkowo wpada światło przez okno w garderobie przy sypialni...jest jasno ale nie wyobrażam sobie mniejszych okien

jak dla nas w sypialni wystarczy raczej będziemy z niej korzystac wieczorem i w nocy a rano światła będzie dośc( drzwi 2,38 wysokie szyba 2,26x0,54) czyli 2,44m2 szyby na 14m2) i centralnie od wschodu także słońce będzie nas budzic

mi sie ten pomysl z fixami podoba ... i czemu mowisz ze 160 wejscie na taras to malo ?? ja mam tyle i mi sie wydaje ze jest zarabiscie duuuuuzo !!!

Źle mnie zrozumiałaś .Ja nie piszę ze 160 to mało.Tylko obawiam się o to że pojedyńcze drzwi 80-tki x 4 to będa głupio wygladać i bedą dawać mało światła bo szyba mniejsza ( szyba wysoka i wąska) ale może się mylę. No i pomysł z dwoma fixami 75 i oknem na środku 85 z ruchomym słupkiem mi sie podoba - nie pomyslałem o tym. Tylko nie wiem wtedy jak rozstawić rolety zewnętrzne.ale to chyba mi firma od okien doradzi, a wam dziekuje za rady

Źle mnie zrozumiałaś .Ja nie piszę ze 160 to mało.Tylko obawiam się o to że pojedyńcze drzwi 80-tki x 4 to będa głupio wygladać i bedą dawać mało światła bo szyba mniejsza ( szyba wysoka i wąska) ale może się mylę. No i pomysł z dwoma fixami 75 i oknem na środku 85 z ruchomym słupkiem mi sie podoba - nie pomyslałem o tym. Tylko nie wiem wtedy jak rozstawić rolety zewnętrzne.ale to chyba mi firma od okien doradzi, a wam dziekuje za rady

rolety daj 3 - po jednej na fixy i duza na czesc otwierana !!

cos kolo 30zl za m2 wylewek i to juz z vatem !! - tyle chciala firma ... my sami material zalatwialismy i wyszlo jeszcze troche taniej !!

ja miałem taką wstępną ofertę 29zł za m2 wylewki

z innej beczki: Ile kosztuje robocizna za ocieplenie? dom parterowy, dół tynkiem żywicznym, góra strypianem i np. akrylowym tynkiem.

Mój murarz chce za to 50z/m2. przy mojej powierzchni wychodzi to jakies 10tyś zł.

może coś jeszcze starguję, ale zależy mi na tej ekipie bardzo, chciałbym tylko takich fachowców na mojej budowie.

hej

pamięta ktoś z was, ile płąciliście za wylewki? u mnie facet chce za 317 m 10000 + Vat

to mi się dużo wydaje...

My w październiku płaciliśmy 27 zł/m2 (robocizna z materiałem). Super ekipa, polecana przez joasiaaa

Wylewki w całości z mikrozbrojeniem i ualastyczniaczem.

ja miałem taką wstępną ofertę 29zł za m2 wylewki

z innej beczki: Ile kosztuje robocizna za ocieplenie? dom parterowy, dół tynkiem żywicznym, góra strypianem i np. akrylowym tynkiem.

Mój murarz chce za to 50z/m2. przy mojej powierzchni wychodzi to jakies 10tyś zł.

może coś jeszcze starguję, ale zależy mi na tej ekipie bardzo, chciałbym tylko takich fachowców na mojej budowie.

Jak porządna ekipa to sie cenią wiadomo. Spróbuj stargować jeszcze cosik. Co nie szkodzi poszukać innych wycen. Zawsze to jakieś porównanie. Jakość wykonania szczególnie zewn. elewacji ma jednak duże znaczenie. W końcu wszelkie niedoróbki i niedoskonałości wykonania byłoby widać zatem wniosek jest ...........;)

a ja bym dała jedną roletę na całość i wtedy tylko elektrycznie bo ręcznie nie da rady, nie powinno wyjść drożej niż 3 osobne sterowania, właściwie to nie wiem czy teraz są jeszcze ręcznie sterowane czy tylko elektryka już ? ja mam wszystko na elektryce i dodatkowo zamykane/otwierane wszystko na raz przy wiatrołapie

teście tak mają na oknie 3,20 - jedna roleta i jest ok już 15 lat nic sie nie zerwało

Zgadza się jak dla mnie rolety można traktować jak drogi bajer,ale ja z tego bajeru jestem bardzo zadowolona.Na duże tarasowe okno mamy dwie osobne,po 1,35 każda i zdarza się zamykać tylko jedną.Przeważnie jak słońce świeci to przymykamy tą jedną.Ja czuję się bardziej bezpieczna z roletami i jeszcze jedno na pewno chronią przed wiatrem.Wiem,bo doświadczyłam podczas wichur w ostatnim czasie.Tylko tą tarasową mamy elektryczną a reszta na sznurek,pewnie jakbym miała więcej kasy to chciałbym wszystkie elektryczne,jak na razie wystarczy mi jak jest.

Melduję,że wykonujemy szafy zabudowane.Wczoraj u młodego zostały zamontowane drzwi przesuwne,a dzisiaj robi się cała szafa w gościnnym.Z ciekawości jutro zadzwonię po wycenę tych szaf do jakiego komandora czy indeco i będę miała porównanie.

bo wiecie, facet mi powiedział 26 - 30 zł za metr wylewki tej mi ...coś tam

bez mayteriału, materiał ja dałam, styropian także my ułożyoliśmy

i teraz nagle po robocie facet przyszedł, policzył powierzchnię i chce za te 317 m czystej roboty w jednym miejscu 10 000 + VAT

to nie dam mu tyle.

idam mu 27 za metr. Będzie uczciwie?