Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Gość adiqq
Ja brałem w Bauerdachu w Wodzisławiu - oni zamawiają w kieleckim. Cena ok - poniżej cen lokalnych (Euroclas i Turek).

Czas oczekiwania - teoretycznie 3-4 tyg., praktycznie 6 tyg.

też u nich brałem, cieśle narzekali na twarde drzewo i jednocześnie chwalili że takie dobre :)

ceny też były bardzo dobre (ja brałem w połowie 2010r)

jedyne zastrzeżenie jakie mogę mieć, to fakt, że dostałem telefon, że jutro rano przyjedzie mi transport drzewa - musiałem na szybko pomagiera ściągnąć, bo co z tego, że mi go z auta rozładował maszyną, jak trzeba było go ładnie poukładać :D

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

też u nich brałem, cieśle narzekali na twarde drzewo i jednocześnie chwalili że takie dobre :)

ceny też były bardzo dobre (ja brałem w połowie 2010r)

jedyne zastrzeżenie jakie mogę mieć, to fakt, że dostałem telefon, że jutro rano przyjedzie mi transport drzewa - musiałem na szybko pomagiera ściągnąć, bo co z tego, że mi go z auta rozładował maszyną, jak trzeba było go ładnie poukładać :D

:) oj tam oj tam

Ja dziennie wydzwaniałem do nich po 4-tym tygodniu, to o transporcie wiedziałem trochę wcześniej. Co do układania - nie układałem :)

Gość adiqq
:) oj tam oj tam

Ja dziennie wydzwaniałem do nich po 4-tym tygodniu, to o transporcie wiedziałem trochę wcześniej. Co do układania - nie układałem :)

no u mnie było tak jak pisałem...drzewo miało być dużo później, nagle telefon że jutro przyjedzie transport :D

a drzewo miałem w sumie tak 2-3 miesiące zanim więźba była robiona, więc musiałem poukładać tak jak na dachu miało w przyszłości być, bo za duże ryzyko było że się wypaczy...

Młody ma drzwi przesuwne z płyty w kolorze mebli,na dole w gościnnym też będzie ta sama płyta.Tam ma być praktycznie,nie musi być wizualnie pięknie,bo szafa schowana za drzwiami.Do łazienki i wiatrołapu chyba też zamówię zwykłą płytę i walnę na nią jakąś ładną fototapetę.

Z innej beczki co robić z dzieckiem w ferir w Rybniku lub okolicach?? W środę wybieramy się na lodowisko do Plazy,w piątek do kina,a jakieś inne tańsze pomysły??

no u mnie było tak jak pisałem...drzewo miało być dużo później, nagle telefon że jutro przyjedzie transport :D

a drzewo miałem w sumie tak 2-3 miesiące zanim więźba była robiona, więc musiałem poukładać tak jak na dachu miało w przyszłości być, bo za duże ryzyko było że się wypaczy...

My natomiast mieliśmy wieźbe z tartaku w studzionce i jestem zadowolony bo cena nie najmniejsza ale drzewo wmiare suche(przy mokrym 9metrowe krokwie byłyby prawdziwym wezwaniem dla cieśli) w 4 tygodnie zgodnie z umową gotowe termin dostawy ustalony a jedyne co musiałem zrobić przy rozładunku to dwa dni wcześniej rozłożyłem kantówki na równym poziomie a dźwig poukładał drzewo w wyznaczonym miejscu (kantówki były poprzekładane listewkami i spięte taśmą transportową żeby sie nie krzywiło a ja zaoszczędziłem sił i zdrowia przy układaniu i przyznam się że było to dużym atutem przy wyborze tartaku). A Zima chyba jest dobrym okresem na zakup wieźby ponieważ drzewo na mrozie spokojnie wysycha i się nie wypacza i nie pęka(nasza wieżba byłą położona pod koniec września i też nie widać spękań i wykrzywień)

Szukam do łazienki grzejnika (drabinki) 2w1 grzałka + podłączenie do c.o!

Jaką moc wybrać (uwzględniając ze w łazience bedzie również podłogówka)?

Gdzie kupować?

Na co zwrócić uwagę?

Ogólnie ujmując... co polecacie?? ;)

obojetnie jaka moc ... do kazdego da sie wlozyc grzalke ... ja szukalam po allegro :) jedyna zasada - mial mi sie podobac !!

a mnie tesciowa wykonczy ... kazala mariuszowi podkrecic podlogowke bo sa mrozy ... podloga jest tak goraca ze mu po 2h w domu puchna nogi !! w na parterze temperatura siega 24st i ja sie GOTUJE!! ale sa mrozy i ma byc cieplejsza podloga ... i tlumacz glupiemu ...

Powiedzieć teściowej że podłogówka została podkęcona a nic nie robić. ;) Auto sugestia robi cuda. To tak jak z tabletką placebo nic nie robi a pomaga:).

my też podkręciliśmy, w większości pokoi mamy ustawione conajmniej 22,5st.

piec bierze 175% normy czyli jakieś 35 kg

mea - a czy Mariusz chodzi w kapciach czy boso ? lepiej chodzić w kapciach zeby nie po podlodze bezposrednio

Gabrysiu - może tu coś znajdziesz: http://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,edukacja,wia1-3277.html