Gość adiqq 30.01.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ja brałem w Bauerdachu w Wodzisławiu - oni zamawiają w kieleckim. Cena ok - poniżej cen lokalnych (Euroclas i Turek). Czas oczekiwania - teoretycznie 3-4 tyg., praktycznie 6 tyg. też u nich brałem, cieśle narzekali na twarde drzewo i jednocześnie chwalili że takie dobre ceny też były bardzo dobre (ja brałem w połowie 2010r) jedyne zastrzeżenie jakie mogę mieć, to fakt, że dostałem telefon, że jutro rano przyjedzie mi transport drzewa - musiałem na szybko pomagiera ściągnąć, bo co z tego, że mi go z auta rozładował maszyną, jak trzeba było go ładnie poukładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam 76 30.01.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 też u nich brałem, cieśle narzekali na twarde drzewo i jednocześnie chwalili że takie dobre ceny też były bardzo dobre (ja brałem w połowie 2010r) jedyne zastrzeżenie jakie mogę mieć, to fakt, że dostałem telefon, że jutro rano przyjedzie mi transport drzewa - musiałem na szybko pomagiera ściągnąć, bo co z tego, że mi go z auta rozładował maszyną, jak trzeba było go ładnie poukładać oj tam oj tam Ja dziennie wydzwaniałem do nich po 4-tym tygodniu, to o transporcie wiedziałem trochę wcześniej. Co do układania - nie układałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 30.01.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 oj tam oj tam Ja dziennie wydzwaniałem do nich po 4-tym tygodniu, to o transporcie wiedziałem trochę wcześniej. Co do układania - nie układałem no u mnie było tak jak pisałem...drzewo miało być dużo później, nagle telefon że jutro przyjedzie transport a drzewo miałem w sumie tak 2-3 miesiące zanim więźba była robiona, więc musiałem poukładać tak jak na dachu miało w przyszłości być, bo za duże ryzyko było że się wypaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 30.01.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Młody ma drzwi przesuwne z płyty w kolorze mebli,na dole w gościnnym też będzie ta sama płyta.Tam ma być praktycznie,nie musi być wizualnie pięknie,bo szafa schowana za drzwiami.Do łazienki i wiatrołapu chyba też zamówię zwykłą płytę i walnę na nią jakąś ładną fototapetę.Z innej beczki co robić z dzieckiem w ferir w Rybniku lub okolicach?? W środę wybieramy się na lodowisko do Plazy,w piątek do kina,a jakieś inne tańsze pomysły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leon123 30.01.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 no u mnie było tak jak pisałem...drzewo miało być dużo później, nagle telefon że jutro przyjedzie transport a drzewo miałem w sumie tak 2-3 miesiące zanim więźba była robiona, więc musiałem poukładać tak jak na dachu miało w przyszłości być, bo za duże ryzyko było że się wypaczy... My natomiast mieliśmy wieźbe z tartaku w studzionce i jestem zadowolony bo cena nie najmniejsza ale drzewo wmiare suche(przy mokrym 9metrowe krokwie byłyby prawdziwym wezwaniem dla cieśli) w 4 tygodnie zgodnie z umową gotowe termin dostawy ustalony a jedyne co musiałem zrobić przy rozładunku to dwa dni wcześniej rozłożyłem kantówki na równym poziomie a dźwig poukładał drzewo w wyznaczonym miejscu (kantówki były poprzekładane listewkami i spięte taśmą transportową żeby sie nie krzywiło a ja zaoszczędziłem sił i zdrowia przy układaniu i przyznam się że było to dużym atutem przy wyborze tartaku). A Zima chyba jest dobrym okresem na zakup wieźby ponieważ drzewo na mrozie spokojnie wysycha i się nie wypacza i nie pęka(nasza wieżba byłą położona pod koniec września i też nie widać spękań i wykrzywień) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ds88 30.01.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam Czy ktoś kupował cokolwiek z http://www.mega1000.pl bo maja niskie ceny nawet z transpotrem wychodzi sporo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 30.01.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam Czy ktoś kupował cokolwiek z http://www.mega1000.pl bo maja niskie ceny nawet z transpotrem wychodzi sporo taniej. Z tego co pamiętam to mea ich zachwalała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.01.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam Czy ktoś kupował cokolwiek z http://www.mega1000.pl bo maja niskie ceny nawet z transpotrem wychodzi sporo taniej. ja u nich baralam styro na podlogi - tanio i solidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 30.01.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Szukam do łazienki grzejnika (drabinki) 2w1 grzałka + podłączenie do c.o! Jaką moc wybrać (uwzględniając ze w łazience bedzie również podłogówka)? Gdzie kupować? Na co zwrócić uwagę? Ogólnie ujmując... co polecacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 30.01.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 polecam enix quatro,takie mam dwa i spawują się super.Jest możliwość podłączenia grzałki,ale my takiej nie potrzebujemy.Kupowałam na allegro,z odbiorem osobistym z Mikołowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 30.01.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 polecam enix quatro,takie mam dwa i spawują się super.Jest możliwość podłączenia grzałki,ale my takiej nie potrzebujemy.Kupowałam na allegro,z odbiorem osobistym z Mikołowie. Gabrysia a mogę prosić namiary na sklep lub aukcje tego allegrowicza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 30.01.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 czytam o tych grzejnikach i widzę ze są różne wytyczne! Jedni piszą ze: trzeba brać pod uwagę wyłącznie pow. łazienki ( w naszym przypadku to 7.17) a inni ze wydajność pieca gazowego! aa i jeszcze jedno szukam grzejnika mat chrom ( podobno oddają mniej ciepła niż normalne białe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.01.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Szukam do łazienki grzejnika (drabinki) 2w1 grzałka + podłączenie do c.o! Jaką moc wybrać (uwzględniając ze w łazience bedzie również podłogówka)? Gdzie kupować? Na co zwrócić uwagę? Ogólnie ujmując... co polecacie?? obojetnie jaka moc ... do kazdego da sie wlozyc grzalke ... ja szukalam po allegro jedyna zasada - mial mi sie podobac !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.01.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 a mnie tesciowa wykonczy ... kazala mariuszowi podkrecic podlogowke bo sa mrozy ... podloga jest tak goraca ze mu po 2h w domu puchna nogi !! w na parterze temperatura siega 24st i ja sie GOTUJE!! ale sa mrozy i ma byc cieplejsza podloga ... i tlumacz glupiemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ds88 30.01.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 http://www.mega1000.pl/materialy-konstrukcyjne/docieplenie-fundamentow.htmla opłaca sie wzisac u nich wszystko do oceplen fundamentow?? jak z cenami??. gdzie kupywaliscie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 30.01.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 netmar spróbuję poszukać tego allegrowicza i dam znać.Mój jest mat chrom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 30.01.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 http://allegro.pl/enix-grzejnik-lazienkowy-quatro-q-611-silver-hit-i2064871031.html proszę netmar,znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 30.01.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 a mnie tesciowa wykonczy ... kazala mariuszowi podkrecic podlogowke bo sa mrozy ... podloga jest tak goraca ze mu po 2h w domu puchna nogi !! w na parterze temperatura siega 24st i ja sie GOTUJE!! ale sa mrozy i ma byc cieplejsza podloga ... i tlumacz glupiemu ... Powiedzieć teściowej że podłogówka została podkęcona a nic nie robić. Auto sugestia robi cuda. To tak jak z tabletką placebo nic nie robi a pomaga:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 30.01.2012 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 my też podkręciliśmy, w większości pokoi mamy ustawione conajmniej 22,5st.piec bierze 175% normy czyli jakieś 35 kgmea - a czy Mariusz chodzi w kapciach czy boso ? lepiej chodzić w kapciach zeby nie po podlodze bezposrednio Gabrysiu - może tu coś znajdziesz: http://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,edukacja,wia1-3277.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 31.01.2012 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 queene ja chodze boso bo nie potrafie w kapciach i jak jest za cieplo to sie strasznie wkurzam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts