mea 05.02.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 u nas w domu mamy 26% wilgotnosci ale na zewnatrz jest ledwie 35!!!!!!!!!!!! wiec cudow nei osiagniemy !! u nas na I biegu mamy ustawione minimum czyli 50m3/h i nakaz wlaczania III biegu po kazdej kupie !! sypialnie dowilrzamy nawilzaczami do okolo 32 - 35% - na moj gust jest wystarczajace !! no i po tych mrozach czeka nas regeneracja gwc bo ostro wychlodzilismy grunt !! caly czas szlo powietrze okolo 8st z gwc a teraz idzie mniej niz 4 co przy -20 na zewnatrz jest GENIALNYM WYNIKIEM !!!! jak sobie pomysle jakie powietrze by mi szlo bez gwc to AUC ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.02.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 u nas w domu mamy 26% wilgotnosci ale na zewnatrz jest ledwie 35!!!!!!!!!!!! wiec cudow nei osiagniemy !! u nas na I biegu mamy ustawione minimum czyli 50m3/h i nakaz wlaczania III biegu po kazdej kupie !! sypialnie dowilrzamy nawilzaczami do okolo 32 - 35% - na moj gust jest wystarczajace !! no i po tych mrozach czeka nas regeneracja gwc bo ostro wychlodzilismy grunt !! caly czas szlo powietrze okolo 8st z gwc a teraz idzie mniej niz 4 co przy -20 na zewnatrz jest GENIALNYM WYNIKIEM !!!! jak sobie pomysle jakie powietrze by mi szlo bez gwc to AUC ! GWC fajna rzecz ale przy sprawnosci reku rzedu 90% temperatury nawiewane do pomieszczen nie bylyby duzo nizsze - szczegolnie ze im wieksza roznica temperatur tym sprawnosc reku jest wyzsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 05.02.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Dla 2-3 osób 200m3/h też będzie dobre A są jakieś sensowne rekuperatory o takiej wydajności? I jaka wtedy byłaby najmniejsza wymiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.02.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 mala poprawka w pokoju mam 22% wilgotnosci !!! chyba zniose tu nawilzacz na chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.02.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 GWC fajna rzecz ale przy sprawnosci reku rzedu 90% temperatury nawiewane do pomieszczen nie bylyby duzo nizsze - szczegolnie ze im wieksza roznica temperatur tym sprawnosc reku jest wyzsza ale sporo oszczedzam na tym ze nei wlacza sie narzewnica!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.02.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 A są jakieś sensowne rekuperatory o takiej wydajności? I jaka wtedy byłaby najmniejsza wymiana? ja bym sie nei napalala na taka wydajnosc ... czasem jest potrzeba zeby szybko wymienic cale powietrze w domu - wtedy brkuje mocy ... i jak jest na raz duzo ludzi ... ja bym polowala w reku ktore ma niska wydajnosc minimalna ale wlasciwa dla domu maksymalna!! nasze realne 50 - 340 jest trafione !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 05.02.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Ponoć w Brinku przy ustawieniu minimalnym i tak jest 70 wymiany - tak też jest u Was, mozecie to zmierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.02.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Ponoć w Brinku przy ustawieniu minimalnym i tak jest 70 wymiany - tak też jest u Was, mozecie to zmierzyć? a jak to sprawdzic ?? ja jedyne co moge powiedziec to to ze jak szlo na 80 to wentylatory szly minimalnie szybciej - jak zmniejszalismy to bylo slychac roznice ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.02.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 dajcie mi jakies namiary na firmy gdzie jest spory wybor paneli prysznicowych !! szukam cegos sensownego w dobrej cenie i nic nie umiem znalezc ... na allegro jest dnooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 05.02.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 ja bym sie nei napalala na taka wydajnosc ... czasem jest potrzeba zeby szybko wymienic cale powietrze w domu - wtedy brkuje mocy ... i jak jest na raz duzo ludzi ... ja bym polowala w reku ktore ma niska wydajnosc minimalna ale wlasciwa dla domu maksymalna!! nasze realne 50 - 340 jest trafione !! Mea spytam ile razy w roku musisz mieć max wyciąg ??2- 4 a może 10 ?? reszta to i tak praca na wolnych obrotach więc uważam że bdan wcale źle nie kombinuje nooo ale zawsze można dobrze trafić za większe pieniądze kwestia tego czy będzie to trafienie celne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.02.2012 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Mea spytam ile razy w roku musisz mieć max wyciąg ??2- 4 a może 10 ?? reszta to i tak praca na wolnych obrotach więc uważam że bdan wcale źle nie kombinuje nooo ale zawsze można dobrze trafić za większe pieniądze kwestia tego czy będzie to trafienie celne no i bede z toba znowu polemizowac ... jak dotad a mieszkamy 2 miesiace mialam juz taka potrzebe okolo 4-5 razy ... 3 razy w same swieta kiedy w domu bylo od 10 do nawet 20 osob ... wystarczylo ze moja rodzinka sie zjechala i w salonie juz bylo cieplo ... a wierz mi ze moja rodzinka bedzie wpadac dosc czesto do tego jakas imprezka, ostatnio zabawy przy xbxie z wodka w tle i szybka wymiana powietzra w salonie staje sie koniecznoscia nie bede wnikac w zycie towarzyskie bdan /ale o ile ja znam to nudno u nich nie ma :D/ ale pisze jak to wyglada u nas ...i mysle ze na te ewentualnosci jest to warte uwagi !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 06.02.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Jak miałem imprezke tydzień temu to nie miałem potrzeby dawać na maxa, wystarczyło na 200 zapodać...max używam sporadycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam 76 06.02.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Witam,Robił ktoś podłogówkę po całym na dwóch kondygnacjach (parter z poddaszem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 06.02.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Wyszedł mi bardzo duzy strych na którym chcielibyśmy mieć min. suszarnie..Jestem ciekaw czy schody składane strychowe które macie sa wygodne np. przy wchodzeniu z praniem czy nie są za strome?. Nie znalazłem innego rozwiazania na schody strychowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 06.02.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 wychodzę z praniem na strych właśnie po takich schodach... nie jest zbyt wygodnie niestety ale jakoś trzeba sobie radzić :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.02.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 nowy ja bym sie nie odwazyla z praniem po takiej drabinie chodzic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 06.02.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 to nie są schody do codziennego użytkowania, a chodzenie po takiej prawie drabinie z koszem prania to proszenie się o wózek inwalidzki.Może mniej hardcorowe będą schody młynarskie? np. takie http://www.dolle.com.pl/schody-produkty-15-60.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 06.02.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Kurcze ja się nie odważam po takich schodach z pustymi rękami chodzić,a co dopiero z praniem.No,ale może jak ktoś pierze raz na tydzień to nie będzie aż taki problem.Ja tam piorę ze trzy razy na dzień często to dla mnie to jest niewyobrażalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.02.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Kurcze ja się nie odważam po takich schodach z pustymi rękami chodzić,a co dopiero z praniem.No,ale może jak ktoś pierze raz na tydzień to nie będzie aż taki problem.Ja tam piorę ze trzy razy na dzień często to dla mnie to jest niewyobrażalne. Trzy razy na dzien ?? Rany julek ja to piore swoje szmaty raz na tydzien - mam spory zapas majtasow i skarpetasow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 06.02.2012 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 hehe od razu widać ile osób w domu mieszka u mnie 3x dziennie nie ale 2x dziennie to często...z tym ze ja musze mieć wene na pranie...jak nie mam to nie piore i ze 4-5 dni...a wszyscy sie dziwia po co mi 3 ogromne kosze na pranie w piwnicy no bo po pierwsze segregacja...po drugie...brak weny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts