Gość Arturo72 09.02.2012 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Dawaj Arturo, Gabrysia sie nudzi No cóż ja mogę Nie neguję ,ze pompa ciepła daje niższe rachunki ale jakim kosztem Jeśli ktoś nie chce,nie umie,nie może robić DZ własnymi siłami to pompa ciepła,nawet ta polska wychodzi drogo,oczywiście gruntowa. Z powietrznymi jest trochę inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.02.2012 03:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Ludzie jaka tu cisza,czy zapadliście w sen zimowy czy cóś?? Dobrych znajomych,którzy już pobudowali domki w ogóle nie widać.....ah smutno jakoś,nikt się nie kłóci,nie ma co czytać. gabi zapodaj tylko temat - arturo zawsze bedzie na posterunku !!! ja narazie przestawiam sie na tryb "praca" i zanim wskocze w sensowne funkcjonowanie to troche mi to zajmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 10.02.2012 03:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Mam pytanko,jak będę składał dokumenty do odbioru budynku,to "dowalą "mi się czy nie:mam kominek z płaszczem wodnym i pompę ciepła do cwu(viessmann vitocal-160A WWKS)chodzi mi oto czy jakby napisać ogólnie w papierach pompa ciepła+ kominek czy to przejdzie,że mam dwa źrodła ciepła.Czekam dalej na gaz:może będzie pod koniec roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.02.2012 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 ja bym chyba napisala mniej niz wiecej a myslalam ze to tylko ja wstaje o tak zbrodniczej porze a jeszcze dzis sniezna przeprawa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 10.02.2012 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 ja bym chyba napisala mniej niz wiecej a myslalam ze to tylko ja wstaje o tak zbrodniczej porze a jeszcze dzis sniezna przeprawa ... Ja nie wstałem siedzę sobie w pracy do 6 i kukam na instalację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 10.02.2012 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Mea jak ci idzie gotowanie na płycie indukcyjnej?Dużo gotujesz?Podziel się spostrzeżeniami co do ustawień.Ja już zdążyłem rozsadzić jajka i kiełbaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.02.2012 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Mea jak ci idzie gotowanie na płycie indukcyjnej?Dużo gotujesz?Podziel się spostrzeżeniami co do ustawień.Ja już zdążyłem rozsadzić jajka i kiełbaski. bardzo duzo gotuje i szczerze mowiac nie mialam najmniejszego problemu w przestawieniu sie z gazu na indukcje!! a ustawienia - to trzeba na wyczucie wziac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 10.02.2012 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 a co do mojej pompy ciepła do podgrzania cwu to już ją używałem na jesieni,grzałki można wyłączyć całkowicie-bez nich pompa podgrzewa mi wodę do 55 stopni,teraz w zimie jest wyłączona i służy mi jako bojler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 10.02.2012 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 bardzo duzo gotuje i szczerze mowiac nie mialam najmniejszego problemu w przestawieniu sie z gazu na indukcje!! a ustawienia - to trzeba na wyczucie wziac Nas jest troje,więc dużo nie gotujemy,wogle to się jeszcze uczymy gotować.A tak z innej beczki: miałaś namiar na tanią kostkę granitową masz go jeszcze?trzeba zamawiać całe auto żeby wyszło tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 10.02.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 No i mamy zwrot VATu :wave: Miesiąc po skorygowaniu wniosku Ale za to Niecałe trzy miesiące po złożeniu wniosku Chyba nie jest tak źle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 10.02.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 ale się forum odetkało. Idzie wiosna, zaczną się nowe budowy, a ja tu będę jako ten doświadczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 10.02.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 No i mamy zwrot VATu :wave: Miesiąc po skorygowaniu wniosku Ale za to Niecałe trzy miesiące po złożeniu wniosku Chyba nie jest tak źle.... Madzia, ale to nie w Rybniku, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 10.02.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Madzia, ale to nie w Rybniku, prawda? no nie w Rybniku, w Raciborzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 10.02.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Pompa ciepla jest najlepsza na swiecie! A wentylacja mechaniczna - nie ma nic lepszego! Grawitacja obsysa! Sciany 1W sa do niczego. Solary sie nie oplacaja! Ekogroszek brudzi dom i cala jego okolice. Chcialas to masz kombosa Adam mam do Ciebie prośbę. Wklejam mój post: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48792-dom-ciepły-pasywny-albo-3-lub-5-litrowy&p=5181970#post5181970 tam mpopław odpowiada na moje pytanie. Czy Ty sie z tym zgadzasz. Wiem, że trudno odpowiedzieć nie mając obliczeń, ale gdybys u siebie wrzucił na stropie 40 cm wełny 035 a potem 50 lub 60 cm, to jakie oszczędności kwotowe w ciagu roku by to przyniosło. Mój strop to ok. 135 m - Twój dach jest na pewno inny wymiarowo, ale tak poglądowo chciałam Bo jezeli rzeczywiście 40 zł na rok, to nie wiem czymu dają tak grubo tej wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 10.02.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Adam mam do Ciebie prośbę. Wklejam mój post: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48792-dom-ciepły-pasywny-albo-3-lub-5-litrowy&p=5181970#post5181970 tam mpopław odpowiada na moje pytanie. Czy Ty sie z tym zgadzasz. Wiem, że trudno odpowiedzieć nie mając obliczeń, ale gdybys u siebie wrzucił na stropie 40 cm wełny 035 a potem 50 lub 60 cm, to jakie oszczędności kwotowe w ciagu roku by to przyniosło. Mój strop to ok. 135 m - Twój dach jest na pewno inny wymiarowo, ale tak poglądowo chciałam Bo jezeli rzeczywiście 40 zł na rok, to nie wiem czymu dają tak grubo tej wełny moim zdaniem to sobie odpuść......ewentualne zyski będą niewspółmierne do nakładów jakie poniesziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 10.02.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Hej Poradźcie mi, gdzie kupić sprzęt AGD. Muszę zacząć się już rozglądać, a nie bardzo wiem jak sie za to zabrać. Jaką firmę wybrać i czy lepiej wszystkie sprzęty jednej firmy czy niekoniecznie. To wykańczanie domu mnie wykańcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 10.02.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Hej Poradźcie mi, gdzie kupić sprzęt AGD. Muszę zacząć się już rozglądać, a nie bardzo wiem jak sie za to zabrać. Jaką firmę wybrać i czy lepiej wszystkie sprzęty jednej firmy czy niekoniecznie. To wykańczanie domu mnie wykańcza Ja cały sprzęt agd do domu zamówiłem w Neo24.pl z odbiorem osobistym w neonecie w Rybniku w hermesie.Ja mam sprzęt z boscha i siemensa.Ja wpisywałem w ceneo model który chcę kupić i odrazu masz przegląd gdzie jest najtaniej-Neo24 jest zazwyczaj w I piątce sklepów.ale po odliczeniu transportu za każdy duży sprzęt wychodzi najtaniej.Pytałem się w elektro.pl czy jak będę zamawiał cały sprzęt do domu czy cena za przesyłka będzie jedna -nie ma takiej opcji za każdą szt.płacisz osobo,a w neo płacisz tylko za przekierowanie na magazyn w rybniku śmieszną kwotę ok.30zł czy trochę ponad.Jedyny minus jest taki że nie zawsze mają akurat sprzęt który nas interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.02.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 agusia ja kupowalam w neo24, mixmedia, mediamarkt ... ogolnie polowalam na promocje, i z tego co widze /bo ciagle patrze na ceny tych moich modeli - co jest glupota ale co poradzic/ to jedyne co znalazlam lepsze i tansze to lodowke ale sobie tlumacze ze za ta cole w ilosci 360 puszek to se daruje grunt to zdecyduj czego szukasz ... znajdz kilka modeli ktore sa odpowiednie i MILEGO POLOWANIA!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.02.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 hehe a ja dzis dostalam moj certyfikat energatyczny ... wyszlo mi 52,5 - dobry wynik ?? przypomnijcie ile mieliscie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 10.02.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Do Gabrysi i innych forumowiczow - pozdrawiamy z wkacji zimowych, dlatego cisza. Co do ogrzewania, aktualnie od 2 tygodni grzejemy na 17 stopni, ale jestem ciekawa zuzycia gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts