Ewus1719503518 11.02.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 my wytrzymaliśmy jeden dzień na powietrzu....lodowate powietrze mroziło włoski w nosie .....reszte przesiedzieliśmy w Aquaparkach, najlepiej wypadł ten w Bukowinie, jak coś to polecam My jak "opętane" przy -23 stopniach po 4 godziny jeździlismy, ale było tez i gorące hehe -10 stopni na przykład. Termy też były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 11.02.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Wy wróciliście z gór a ja z koncertu.Thomas Anders boski jest........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.02.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 ech mnie narty mijaja juz kolejny sezon ... nawet jeszcze sprzetu z chwalowickiej nie przywiozlam zeby mi zal nie bylo !! a te termy w bukowinie i tatralandiach to teraz tak oblegane sa ze glowa mala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.02.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Mi chyba mózg zamarzł bo nijak nie rozumiem co do mnie mówisz Co zapalic i gdzie zapalić ???? Spoko,to mój już nabył dawkę % Ale z tego wynika,że w GZ nie ma mozliwości grzania "wakacyjnego" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.02.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Wy wróciliście z gór a ja z koncertu.Thomas Anders boski jest........ Kilka lat temu( z pięć) też był boski Gość jest jakiś poza ziemski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.02.2012 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 O też polecam,też termy w Bukowinie. Ps.chyba jednak na głowę upadłam,bo za moje przyciski do geberitów dałam po 3 stówy i to z duuuuuużym rabatem.Nie mam basiców tylko normalne geberity. hehe czekałam aż ktoś sie odezwie od tych bardziej wypasionych bo ktoś tu ostatnio narzekał że cicho i nic sie nie dzieje dla mnie 300 za przycisk to absurd...uważam że nawet za 100 to zdzierstwo za takie coś i chociaż do płytek pasowałby mi najbardziej ten za 600...to uznałam że nie warto natomiast Ty zawsze masz bardzo racjonalne podejście do wyposażenia...więc uznaję ze było warto mea - w termach różnie....najwiecej ludziska w Banie natomiast w Bukovinie pusto i cicho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 11.02.2012 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Ha,ha Pati warto było,warto.Nadal mi się podobają,tylko pewnie teraz bym ich już nie kupiła,a wtedy to co tam kasa jeszcze była na koncie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.02.2012 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 a wtedy to co tam kasa jeszcze była na koncie.... I to jest clou budowy Nie ma jak to "moje" podejście do budowy Budżet ściśle określony i nie ma zmiłuj się,wszystko przemyślane. Nie licze na barbórki,trzynastki,czternastki,łapówki,mundurowe itp Kredyt trza spłacać niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.02.2012 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Arturo...z pierwszym sie zgodze, tez sie go trzymałam i prawie na wszystko starczyło, nie łudź się ze tobie jako jedynemu się to uda w pełni z drugim bym polemizowała...bo nie mam skąd brać łapówek a zartem - nie powinno sie pisać po spożyciu %....potem trzeba sie wstydzić tego co sie napisało a na marginesie - co sądzicie o wygranej w totka....cały czas sie zastanawiam i nie potrafie sobie odpowiedziec czy chciałabym być to ja...bo to wcale tak różowo moim zdaniem nie wygląda jak sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.02.2012 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Arturo...z pierwszym sie zgodze, tez sie go trzymałam i prawie na wszystko starczyło, nie łudź się ze tobie jako jedynemu się to uda w pełni z drugim bym polemizowała...bo nie mam skąd brać łapówek a zartem - nie powinno sie pisać po spożyciu %....potem trzeba sie wstydzić tego co sie napisało a na marginesie - co sądzicie o wygranej w totka....cały czas sie zastanawiam i nie potrafie sobie odpowiedziec czy chciałabym być to ja...bo to wcale tak różowo moim zdaniem nie wygląda jak sie wydaje O % oczywiście żartem(już jestem trzeźwy ) a wstydzić się nie mam czego O trzynastkach,czternastkach,łapówkach,barbórkach pisałem o sobie,że nie mam tego w swoim budżecie tzn.czysta kasa z kredytu i jedynie pod nią muszę budować Dlatego buduję "pod prąd",nie stać mnie na ekogroszki i inne gazy ziemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 12.02.2012 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 ) a na marginesie - co sądzicie o wygranej w totka....cały czas sie zastanawiam i nie potrafie sobie odpowiedziec czy chciałabym być to ja...bo to wcale tak różowo moim zdaniem nie wygląda jak sie wydaje też mam takie wrażenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.02.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 co do trzymania sie budrzetu - jak najbardziej sie zgadzam ale trzeba go realnie sporzadzic bo odjechane i idealistyczne wizje arturo sa nie do przyecia w realiach tego swiata ja bym chyba wiedziala co zrobic z ta kasa ... czy bylabym szczesliwa ... nie wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.02.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 musze jeszcze do goscia zadzwonic bo mi policzyl ogrzewana piwnice !! i jeszcze kilka bzdurek do poprawki !! Ogrzewana piwnica znacznie obniza wartosc sezonowego zapotrzebowania na m2. Generalnie na ogrzewanie piwnic idzie duzo mniej energii niz ogrzewanie np. parteru - u mnie np. parter+poddasze (200m2) to 6-6,5kW, a piwnica (110m2) to zaledwie 1-1,5kW! I teraz jak bez piwnic (200m2) wychodzi np. 10 tys kWh to daje wspolczynnik 50kWh/m2, a z piwnicami (310m2) i zuzyciem 12 tys kWh wychodzi juz tylko 38kWh/m2 Dlatego na Twoim miejscu bym to olal bo tylko pogorszysz sprawe - a tak naprawde to ten papierek sluzy wylacznie do dokonania odbioru i niczego wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.02.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 co do trzymania sie budrzetu - jak najbardziej sie zgadzam ale trzeba go realnie sporzadzic bo odjechane i idealistyczne wizje arturo sa nie do przyecia w realiach tego swiata . No nie przesadzaj,wg kosztorysu na stronie z projektem koszt budowy mojego domu systemem gospodarczym z wykończeniami to 170tys.zł netto a z firmą 250tys.zl to dlaczego mam przyjmować,że będzie kosztował 400tys.zł ? http://www.horyzont.com/files/baza_plikow/mila/wersja_a_z_pojedynczym_garazem/zasoby/dane_do_kalkulacji06.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 12.02.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 jeżeli wygrana w totka nie odmieniłaby całkowicie naszego życia, to znaczy że powodzi nam (wam) się świetnie. ja zacząłbym od budowy dużego garażu Jakiej wielkości macie zasobnik (bojler) na CWU? muszę mieć 200 czy 150litrów wystarczy? dwóch dorosłych, dwójka małych chłopców plus moja mama za jakieś 10lat. Zimą grzanie wody grochem, latem chyba prądem bo jakoś nie widzę dogrzewania sobie chałupy piecem. EDIT Widzę, że Arturo72 zamierza mieszkać bez instalacji wewnętrznych, bo kosztorys ich nie obejmuje. a razem z nimi robi się 300.000zł, czyli robi się realnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.02.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Widzę, że Arturo72 zamierza mieszkać bez instalacji wewnętrznych, bo kosztorys ich nie obejmuje. a razem z nimi robi się 300.000zł, czyli robi się realnie Budując z firmą tak ale przy systemie gospodarczym nie będzie takiej kwoty,wg kosztorysu SSZ to 180tys.zl a mnie kosztował 140tys.zł Kiedyś na tej stronce było dokładne zestawienie materiałów potrzebnych do budowy z wykończeniem,także przeliczyłem sobie wstawiając dzisiejsze ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 12.02.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 A tam zaraz bez - on je będzie mieć za flaszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 12.02.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Spoko,to mój już nabył dawkę % Ale z tego wynika,że w GZ nie ma mozliwości grzania "wakacyjnego" ? Ależ jest ale nie chciałam wychładzać tak mocno norki , więc było ustawione na 17 stopni . I dzisiaj już jest norma. Ale znowu napiszę, piętro ciepło, podłogówka te 17 stopni Dalej twierdzę, że kaloryfery rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 12.02.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Artur oszklił płytę i ma SSZ:) system gospodarczy czyli ty ze szwagrem wszystko robisz, czy coś tam jednak zlecasz? Budując z firmą tak ale przy systemie gospodarczym nie będzie takiej kwoty,wg kosztorysu SSZ to 180tys.zl a mnie kosztował 140tys.zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.02.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Artur oszklił płytę i ma SSZ:) system gospodarczy czyli ty ze szwagrem wszystko robisz, czy coś tam jednak zlecasz? Płyta jest,materiały na SSZ są,robociznę znam także można powiedzieć,że wiem ile wyniósł SSZ A tam zaraz bez - on je będzie mieć za flaszkę Za troszkę więcej niż jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts