rutino78 13.02.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 bez pompy, ja będę maszynistą mojej maszyny parowej z podajnikiem. OK, nie ma chyba co kombinować, 200litrów będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.02.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 rutin to 200 powinno starczyc ... mniej nie warto bo bedzie za malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.02.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Dlatego mój powyższy post... Cofnij się kilka stron i zobacz ile to jest u mnie "za flaszkę" w przypadku elektryka... Ty masz wogole niezle do liczenie Za flaszke to za flaszke - ja za flaszke pare rzeczy na budowie zalatwilem ale raczej nie montaz i wykonczenie 170m2 sufitow bo to ciezka robota. To jest 55 plyt KG, 3 tys wkretow trzeba wkrecic (sprobuj wkrecic chociaz sto to sie przekonasz jak lapy bola, a gdzie tam 30 x tyle Pisz w takim razie precyzyjniej typu "za pare stowek" albo "za pare tysiakow", a nie za flaszke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.02.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 bez pompy, ja będę maszynistą mojej maszyny parowej z podajnikiem. OK, nie ma chyba co kombinować, 200litrów będzie. Wszystko zalezy do jakiej temperatury bedziesz grzal ten zbiornik. Jak ~50stC to konieczny 300l. Jak 60-65stC to powinien wystarczyc 200l. Tylko wtedy nie zapomnij o zaworze termostatycznym na wyjsciu z niego zeby sie nie poparzyc i zeby ograniczyc straty w cyrkulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 13.02.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Przeca Arturo nie napisał wcześniej jakiej pojemności będzie ta "flaszka"My mamy bojler 220 (jest nas 5) i jeszcze nigdy nie brakło ciepłej wody.Adam tą szafę to taką skośną planujemy,znaczy się drzwi będą trójkątne u góry i się zastanawiam jak to się będzie trzymało.Na tej fotce co pokazałeś to widzę,że na dole jeździ normalnie po prowadnicy a jak z tą górą??Czego to się trzyma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.02.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Przeca Arturo nie napisał wcześniej jakiej pojemności będzie ta "flaszka" My mamy bojler 220 (jest nas 5) i jeszcze nigdy nie brakło ciepłej wody. Adam tą szafę to taką skośną planujemy,znaczy się drzwi będą trójkątne u góry i się zastanawiam jak to się będzie trzymało.Na tej fotce co pokazałeś to widzę,że na dole jeździ normalnie po prowadnicy a jak z tą górą??Czego to się trzyma?? Wiekszosc szaf ogolnie ma rolki (koleczka) na dole i to jest ich glowne prowadzenie - tam jest caly uklad jezdny. U gory wystarczy kawalek poziomej powierzchni zeby przykrecic koleczka ktore tylko utrzymuja skrzydlo w pionie Tylko wiele zalezy od tego jaka szerokosc masz tego plaskiego - ja np. mam na poddaszu pokoj gdzie plaski sufit ma 90cm i potem skos z lewej i prawej. Tutaj nie ma mozliwosci zrobienia szafy przesuwnej no bo skrzydla boczne jezdzilyby max 90cm, a skrzydlo srodkowe wogole by nie mialo gdzie "odjechac" (a robienie skrzydel po 45cm kazde jest bezsensu). Dlatego ja tam bede robil szafe normalna z drzwiami otwieranymi. Wzglednie jest jeszcze taki system a'la ruchomy slupek w oknach tarasowych ze dwa skrzydla wyjezdzaja jakby przed szafe i sie "sklapuja" ze soba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 13.02.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Dzięki,wiem jak wygląda ten system jezdny. W ostatnim tygodniu mąż zrobił dwie szafy,ale proste właśnie.Teraz się oboje zastanawiamy jak i czy da się to zrobic pod skosem.Widzę,że na necie są takie zdjęcia,ale nie widzieliśmy tego na żywo i jakoś ciężko to sobie wyobrazić jak to pracuje,bo jak te drzwi mają być tylko tak na słowo honoru to ja podziękuję za taką szafę niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.02.2012 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Dzięki,wiem jak wygląda ten system jezdny. W ostatnim tygodniu mąż zrobił dwie szafy,ale proste właśnie.Teraz się oboje zastanawiamy jak i czy da się to zrobic pod skosem.Widzę,że na necie są takie zdjęcia,ale nie widzieliśmy tego na żywo i jakoś ciężko to sobie wyobrazić jak to pracuje,bo jak te drzwi mają być tylko tak na słowo honoru to ja podziękuję za taką szafę niestety. Zobacz tu: http://www.sevroll.pl/portal/image-pl/download/katalog/142-153_KATALOG_SEVROLL_2010_Drzwi%20przesuwne%20ze%20skosami%20z%20torem%20podw%C3%B3jnym%20z%20dolnym%20systemem%20jezdnym%20Everest.pdf Strona 144 w numeracji z katalogu (w PDFie to bodaj trzecia strona). Widac tam dodatkowe rolki prowadzace w srodkowej czesci szafy - oznaczone numerem "2". Tak to trzeba zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 14.02.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 ja szukalam najnizszych cen i w lipcu byly porownywalne do tego co pisze adam wiec arturo znowu przejawiasz nadmierny optymizm!!! swoja droga wzielam za uzo plyt bialych gipsowych ... bvylyby do sprzedania ale sie pokrzywily w piwnicy niestety ... No właśnie takie pytanko - jak długo mogą leżeć płyty k-g na poddaszu nieogrzewanego domu? Zastanawiam się czy warto już kupować? (montaż byłby dopiero za ok.1,5 -2 miesiące) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 14.02.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 No właśnie takie pytanko - jak długo mogą leżeć płyty k-g na poddaszu nieogrzewanego domu? Zastanawiam się czy warto już kupować? (montaż byłby dopiero za ok.1,5 -2 miesiące) lepiej się wstrzymaj z kupnem...moim zdaniem za duże ryzyko że je pokrzywi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 14.02.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 lepiej się wstrzymaj z kupnem...moim zdaniem za duże ryzyko że je pokrzywi... Jak je polozy plasko to spokojnie wytrzymaja nawet pare lat Ja kupowalem ~50szt. okazyjnie z magazynu w ktorym lezaly 2 lata i byly idealne Jak je polozy "na sztorc" opierajac o sciane to parenascie dni i beda krzywe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 14.02.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Powiedzcie mi czy ma ktoś z Was panele PCV zamiast płyt k-g? Zastanawiamy się też nad takim rozwiązaniem... Teściowie mają tak zrobione w całym domu (na poddaszu) i muszę przyznać że jest to dosyć ciekawe rozwiązanie - ładnie wygląda, nie trzeba odmalowywać co jakiś czas, wystarczy przetrzeć szmatką raz do roku Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 14.02.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Powiedzcie mi czy ma ktoś z Was panele PCV zamiast płyt k-g? Zastanawiamy się też nad takim rozwiązaniem... Teściowie mają tak zrobione w całym domu (na poddaszu) i muszę przyznać że jest to dosyć ciekawe rozwiązanie - ładnie wygląda, nie trzeba odmalowywać co jakiś czas, wystarczy przetrzeć szmatką raz do roku Co o tym myślicie? Kwestia gustu Rozwiazanie calkiem OK zwazywszy na wieczne problemy z pekaniem KG na poddaszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 14.02.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Mieliśmy w mieszkaniu sufity z takich paneli drewnopodobnych,mnie się tam podobało,ale w domku chłop mi już takich zrobić nie chciał.Stwierdził,że to już nie modne i tego się nie robi.(pewnie nie chciało mu się tego robić a coś powiedzieć musiał)Adam zaraz pooglądam,dzięki jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 14.02.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Mieliśmy w mieszkaniu sufity z takich paneli drewnopodobnych,mnie się tam podobało,ale w domku chłop mi już takich zrobić nie chciał.Stwierdził,że to już nie modne i tego się nie robi.(pewnie nie chciało mu się tego robić a coś powiedzieć musiał) Adam zaraz pooglądam,dzięki jeszcze raz. Takie panele to sie duzo prosciej robi od KG Mi sie PCV nie podobaja, zwykle drewniane panele - owszem, choc pasuja bardziej do lesniczowki w lesie Ja sie zastanawiam nad wytapetowaniem calosci jakas wypas tapeta - teraz takie fajne robia ze jest w czym wybierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 14.02.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 o tapety też lubię i to bardzo.Niestety w nowym domku udało mi się tylko gdzieniegdzie przemycić parę pasków.Mąż ich nie cierpi.Mnie za to przerażają ściany pomalowane tylko farbą i wszystko to co na nich widać,na tapetach tego tak nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.02.2012 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Powiedzcie mi czy ma ktoś z Was panele PCV zamiast płyt k-g? Zastanawiamy się też nad takim rozwiązaniem... Teściowie mają tak zrobione w całym domu (na poddaszu) i muszę przyznać że jest to dosyć ciekawe rozwiązanie - ładnie wygląda, nie trzeba odmalowywać co jakiś czas, wystarczy przetrzeć szmatką raz do roku Co o tym myślicie? my mielismy takie w starym domu w lazience - jak komu ale mi sie nie podoba ... ot rzecz gustu !! moim zdaniem wygladaja jak z ubieglej epoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 15.02.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 kafelkarza zatrudnię macie kogoś dobrego, niedrogiego i najlepiej z okolic Jastrzębia-Zdroju? ile kosztuje kafelkarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 15.02.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 kafelkarza zatrudnię macie kogoś dobrego, niedrogiego i najlepiej z okolic Jastrzębia-Zdroju? ile kosztuje kafelkarz? chcecie kafelkować w takich temperaturach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 15.02.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 na razie jeszcze tynków nie mamy:) ale fachowca warto szukać już teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts