DagaAdam 19.02.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 ale o co w ogóle wam chodzi Gingeros napisal ze diesle sa lepsze - odejscie / wyprzedzanie. I ze benzyny sa od diesle lepsze w autach luksusowych - ferrari / lambo, a na te nas nie stac. A to wierutna bzdura bo benzyniaki (szczegolnie Vki) maja lepsze odejscie od poturbodziurawionego diesla Szybkie diesle bez turbin nie istnieja wiec zawsze bedzie w nich istnial problem turbodziury. A szybkich wolnossacych benzyn jest sporo i wcale nie w luksusowych autach tylko w normalnych furach na ktore nas mysle stac 1. żaden diesel nie pójdzie od dołu tak jak benzyna, to fakt nie do podważenia Wlasnie Gingeros twierdzi inaczej 2. obecnie nie ma aut pewnych, tak jak kiedys np toyota, kupujesz dobry egzemplarz albo...masz pecha...żadne inne wytyczne dziś nie obowiązują Niestety ale sie zgodze Planowane postarzanie produktow to fakt... edit: Adam chodziło mi o to że wymieniłes drogą turbine w dieslach...a w benzyniakach są chyba jeszcze droższe... Ale w benzynie masz wybor - mozesz kupic z turbina, mozesz bez. W dieslu nie masz wyboru - turbina bedzie zawsze Mowa oczywiscie o autach szybkich. Bo ja np. mam diesla bez turbiny (lupo 1.7 SDI) ale to mul bo ma cos kolo 60km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.02.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 A to wierutna bzdura bo benzyniaki (szczegolnie Vki) maja lepsze odejscie od poturbodziurawionego diesla Mylisz się i to grubo Jak pisałem wcześniej,na autobanie spotykałem już takich,którzy tak myśleli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 19.02.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Pati nie wiem czy więcej czy mniej ale w ubiegłym roku zrobiłem 1100km do Chorwacji na jednym baku ( co nie zmienia faktu że ostatnią stówkę robiłem z duszą na ramieniu :D:D - miałem ciepło :D ) 48l pod korek :D co prawda nigdy tak długo nie jechałem do Chorwacji średnio 110/120km/h ale za to jak zatankowałem w Polsce tak dojechałem do celu przykład z mojego podwórka passat 1,9 tdi 110 KM rocznik 1998 pali 5-6l ropy rocznik 2006 pali 8l i niżej nie zejdzie nie wiem czemu te nowsze diesle robią tak paliwożerne, ceny paliw też sie wyrównały i nowe diesle straciły wzięcie bo przestało sie opłacać je kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.02.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Mylisz się i to grubo Jak pisałem wcześniej,na autobanie spotykałem już takich,którzy tak myśleli Jak sie scigasz z wiesniakami w tico to tak, masz racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.02.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 http://www.youtube.com/watch?v=pT2u35KcHCU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.02.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 http://www.youtube.com/watch?v=pT2u35KcHCU No i co ? Jeden filmik ma przesadzac o wyzszosci dieselkow nad benzyna ? Wiadomo ze sa diesle 90KM i sa 300KM. Tak samo benzyny. Porownywanie roznych aut z roznymi silnikami jest bezsensu. Moja toyota z 150km v6 3.0 wciaga wlotem powietrza mojego lupo 1.7 SDI 60km i co? Ma jakikolwiek sens takie porownanie ? BTW. A czemu nie ma w seryjnej produkcji motocykli z silnikami diesla skoro one takie lepsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 19.02.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 co do awaryjności wspólczesnych samochodów to radziłbym się nad tym zastanowić. jak często psuje wam się auto? jestem przekonany, że kilka razy rzadziej niż działo się to w latach 90tych i wcześniej (choć tego już raczej nie pamiętamy)Nowe diesle fajnie ciągną już od niskich obrotów za to nie ma sensu cisnąć je do maksymalnych obrotów. A benzyna ma odwrotnie, im wyzej tym chętniej, szkoda tego przerywać. Coś jak wyższość bożegonarodzenia nad wielkanocą. Dla mnie do codziennego turlania się z pracy lepszy chyba diesel, ale widok pustej krętej trasy ciekawszy będzie w benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 19.02.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Niestety ale sie zgodze Planowane postarzanie produktow to fakt... polecam film - spisek żarówkowy http://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 19.02.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 co do awaryjności wspólczesnych samochodów to radziłbym się nad tym zastanowić. jak często psuje wam się auto? jestem przekonany, że kilka razy rzadziej niż działo się to w latach 90tych i wcześniej (choć tego już raczej nie pamiętamy) Nowe diesle fajnie ciągną już od niskich obrotów za to nie ma sensu cisnąć je do maksymalnych obrotów. A benzyna ma odwrotnie, im wyzej tym chętniej, szkoda tego przerywać. Coś jak wyższość bożegonarodzenia nad wielkanocą. Dla mnie do codziennego turlania się z pracy lepszy chyba diesel, ale widok pustej krętej trasy ciekawszy będzie w benzynie. Rutino święte słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.02.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 co do awaryjności wspólczesnych samochodów to radziłbym się nad tym zastanowić. jak często psuje wam się auto? jestem przekonany, że kilka razy rzadziej niż działo się to w latach 90tych i wcześniej (choć tego już raczej nie pamiętamy) Ojciec wspolnika kupil nowego peugeota 407 i kilka razy byl w serwisie, w tym kilka razy holowany bo auto nie chcialo nawet ruszyc... Moj 4runner jest z '90 czyli ma juz 22 lata -> kupilem go 4 lata temu - tyral przez cala budowe jak zadna inna fura (chyba nawet firmowki przedstawicieli maja lzejsze zycie), wiozl poltorej tony cegiel (naraz!), setki kilo desek szalunkowych, zbrojenia, czesto wozi przyczepe z ladunkiem 3t. Jezdzi po kraweznikach, schodach, w terenie, w dziurach, na poboczach. Nie zwalniam ani troche na szykanach, przejazdach kolejowych. 3 tygodnie temu jak przyszly mrozy zamarzl na amen plyn chlodniczy (bo byla prawie czysta woda) - po przejechaniu 10km zagotowal sie, zadymil i zasyczal, po 10 minutach postoju popuscilo i jechalem dalej jak gdyby nigdy nic. Przez ten czas zrobilem nim ok 120 tys km w naprawde ekstremalnych warunkach i jedyne co wymienilem to sprzeglo (od ciagniecia przyczepki padlo). Dziala wszystko - rowniez elektryczne lusterka, elektryczny szyberdach, klimatyzacja, elektryczne szyby. Wszystko na oryginalnych czesciach z jeszcze starym logiem toyoty - nawet to wymieniane sprzeglo bylo w nim oryginalne od nowosci Teraz juz takich samochodow nie robia Dla mnie do codziennego turlania się z pracy lepszy chyba diesel, ale widok pustej krętej trasy ciekawszy będzie w benzynie Zalezy ile masz do tej pracy bo diesel ma sens (w sensie zuzywania sie silnika) jak robisz dlugie trasy. Do turlania sie po miescie na krotkich trasach - katastrofa. Zajedziesz ta turbine raz dwa, a i diesel jak zimny to glosny i klekocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 19.02.2012 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 co do awaryjności wspólczesnych samochodów to radziłbym się nad tym zastanowić. jak często psuje wam się auto? jestem przekonany, że kilka razy rzadziej niż działo się to w latach 90tych i wcześniej (choć tego już raczej nie pamiętamy) . a wiesz czemu sie nie psuły ? bo nie miało co sie zepsuc nie było tyle elektroniki, komputerów, czujników i fajerwerków ja zdawałam prawko w `94 oczywiście na maluchu, w domu mieliśmy dużego fiata...i oba auta naprawiało sie za pomocą jednego śrubokręta a teraz...świat to widział żeby auto za mnie parkowało , ciekawe czyja wina bedzie jesli cos mu sie poprzestawia i sobie nie trafi... mój syn powiedział mi ostatnio ważną i mądrą rzecz...a ma 10 lat....że chce jak naszybciej zacząć jeździć bo może sie nie doczekać że sam będzie mógł prowadzić tylko auto zrobi to za niego a tego by nie chciał i trudno mi sie z nim nie zgodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota78 20.02.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam, w chwili obecnej szukam ekipy od centralnego ogrzewania. Bardzo mi zależy na jakimś sprawdzonym montażyście. Jak macie namiary na kogoś kto montował Wam grzejniki i kotłownie z woj. śląskiego (montaż w domu w Dąbrowie Górniczej, centrum) i jesteście zadowoleni z jego pracy to bardzo proszę o namiary. pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 20.02.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 witam w piękny poniedziałek jest +5 stopni, świeci słonko...oby to już konec zimy aż się chciało wstać....tylko jeszcze zeby do pracy nie trzeba było jechać ale kredyt woła JEŚĆ JEŚĆ więc nie ma wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 20.02.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witajcie! Gdzie kupowaliście bramy i furtki? Co sądzicie o tych sprzedawanych np. w leroy merlin, castoramie? Jak z cenami? Z góry dziękuję za opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 20.02.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 ja mam już tak upaćkane wokół kontaktów że ręce opadają...ogólnie większość ścian do poziomu 120cm nad ziemią nosi ślady kredek, paluchów, plasteliny itp...czekam aż wyrośnie i wtedy pomaluję Qeene kup te magiczne gąbki, mnie to ratuje przez wszędobylskimi łapkami małych człowieczków schodzi z każdej farby i nie zostawia smug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 20.02.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Ewa a z jakiej firmy masz magiczne gąbki?? Ja w sobotę jechałam taką na grafitowej ścianie(mam z 3M) i masakra.Mąż jak to zobaczył to się za głowę złapał.Smuga na smudze,zacieki szok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 20.02.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Zapomniałam dodać,że dzisiaj to poprawiłam szmatkami(tzw.czyściwa techniczne z obecnej pracy mojego chłopa)i dzięki bogu smugi zeszły.Brud zejdzie nawet zwykłą szmatką,tylko gorzej z plamami z tłustych rąk, tego nie da się niczym niestety doczyścić.I właśnie koło włączników w łazienkach najbardziej widać,jak dzieciory idą myć ręce po jedzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 20.02.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 No pojęcia nie mam, kupiłam kiedyś i pudełko wyrzuciłam. Ja właśnie koło kontaktów wsio pozmywałam.I jedynie co widac delikatne smugi to na tikurili heheh ale trzeba się przyjrzeć, na innych śniezkach czy dekoralach nie widać nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 20.02.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Adiqq gość od tej podbitki to był tenDachyp. Alojzy 601761329 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 20.02.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 a od dzis jest akcja blysk w lidlu - najlepsza chemia dostepna w naszych sklepach ... ja to za kazdym razem oblowie sie w produkty W5 bo potem w normalnej sprzedazy nei wszystko jest !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts