Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

No to ostateczny wybór OKNOPLUS Profil - Brügmann AD czy inna sprawdzona inna firma -profil veka Ma ktoś okna z oknoplusa? ( nie oknoplasta) Opinie dość dobre. Mam nadzieje że sie nie zawiode.W tym tygodniu muszę zadecydować. A tak nawiasem mówiąc dwa no prawie trzy miesiące myśleć nad oknami to co bedzie dalej Jak tak dalej pójdzie to do emerytury sie nie wybudujemy.Podziwiam tych zdecydowanych.

mam pytanko ile kasują za położenie kafelek w łazience za 1m2 czy liczą to jakoś inaczej bo nie wiem czy ten co ma robić łazienki mi cen z kosmosu nie bierze

mi od metra liczyl ale dodatkowo za zabudowy i inne bajery sobie bral !!

co do lubaru to ja ze sprzedawcami w radlinie sie kontaktowalam !

od paru tygodni próbowaliśmy dojść do tego dlaczego utrzymuje sie nam bardzo wysoka temperarura spalin pieca (a więc dużo ciepła ucieka kominem) i na wysokich obrotach idzie dmuchawa pieca...po różnych próbach okazało się całkowicie przypadkiem że czujnik temperatury pieca...nie był dokłądnie wciśnięty więc odczytywał zimneijszą temp niż realna...po korekcie temp spalin znacznie spadła, ilość czasu kiedy idzie dmuchawa też (o połowę !! ) a popiół ze spieków zmienił się w pył, nie mówiąc o tym że czas spalania zasobnika wydłużył się o kilka dni

nie chcę przeliczać ile straciliśmy opału tej zimy na darmo...bo nie mam kogo o to winić, podejrzewam że conajmniej 1/4 lub nawet 1/3

no cóż mleko sie rozlało a raczej węgiel poszedł z dymem.....następna zima będzie lżejsza

ale dobra rada - czytajcie, porównujcie parametry i interesujcie sie waszymi instalacjami ,tematyczne fora internetowe to potęga

od paru tygodni próbowaliśmy dojść do tego dlaczego utrzymuje sie nam bardzo wysoka temperarura spalin pieca (a więc dużo ciepła ucieka kominem) i na wysokich obrotach idzie dmuchawa pieca...po różnych próbach okazało się całkowicie przypadkiem że czujnik temperatury pieca...nie był dokłądnie wciśnięty więc odczytywał zimneijszą temp niż realna...po korekcie temp spalin znacznie spadła, ilość czasu kiedy idzie dmuchawa też (o połowę !! ) a popiół ze spieków zmienił się w pył, nie mówiąc o tym że czas spalania zasobnika wydłużył się o kilka dni

nie chcę przeliczać ile straciliśmy opału tej zimy na darmo...bo nie mam kogo o to winić, podejrzewam że conajmniej 1/4 lub nawet 1/3

no cóż mleko sie rozlało a raczej węgiel poszedł z dymem.....następna zima będzie lżejsza

ale dobra rada - czytajcie, porównujcie parametry i interesujcie sie waszymi instalacjami ,tematyczne fora internetowe to potęga

Samo utrzymywanie pieca na wysokiej temperaturze tylko zrobilo dobrze samemu piecowi i kominowi. Opalu pewnie szlo troche wiecej ale nie liczylbym ze az 1/3 - skoro sie instalacja nie gotowala to az tak zle byc nie moglo :) Byle nie trzymac nizej niz 50-55stC bo sie zacznie smolic..

Witam serdecznie buduje w radlinie i od dawna podczytuje wasze forum dzieki czemu uzystalem wiele cennych rad dotyczacych budowy,materiałów i wykonawcówz których bylem bardzo zadowolony do czasu az zatrudniłemdo zrobienia ocieplenia poddasza i pyt k-g polecaną tu firme WIMAX p. Tomasza Halista robią niedokadnie krzywo pozostawlili po sobie zabrudzone gipsem tynki na scianach,nechca uwzglednic reklamacji moim błedem bylo ze niepodpisalem z nimi umowy wiec jesli ktos zdecyduje sie na nich prosze pamietac o umowie