Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Jaki wykład, Gingeros mam tynki cementowo wapienne, pomaluje śnieżka gruntem potem farbą - jeszcz nie wiem jaką. Czy cos jest nie tak.

Pamietaj o mnie w marcu/kwietniu :rolleyes:

Na pewno bedzie OK. Zuzylem u mnie w chacie z 15 wiaderek sniezki grunt i na to glownie farby tikkurili, beckersa i kawalek duluxem (z mieszalnika i gotowe) - polowa na sciany cem-wap, polowa na sufity z KG. Zero problemow, super krycie (nawet pizdzacym czerwonym), zadnych smug czy czegos podobnego. Wszystkim polecam :-)

Gingeros - ładnie to ująłeś tak.... książkowo albo inaczej, powinieneś pisać foldery reklamowe. Tekst mi się podoba i jest jak dla mnie zrozumiały, a dla Was?

nie chciało mi się czytać bo juz jestem po malowaniu "zwykłym" ;)

ale podpis Gingerosa budzi "respect" w temacie farb ;)

aha...zbliżają sie moje urodziny więc impreza...no i wzięlam sie za te ściany - wszystkie swietnie dało sie umyć, nawet z kredek świecowych które wnikły w pory - przejechałam szczotką po dekoralu i zeszło

i nie były to farby z najwyższych półek...

nie chciało mi się czytać bo juz jestem po malowaniu "zwykłym" ;)

ale podpis Gingerosa budzi "respect" w temacie farb ;)

aha...zbliżają sie moje urodziny więc impreza...no i wzięlam sie za te ściany - wszystkie swietnie dało sie umyć, nawet z kredek świecowych które wnikły w pory - przejechałam szczotką po dekoralu i zeszło

i nie były to farby z najwyższych półek...

Pati, ale zwykłą szczotą z wodą? Ja mam w maju komunię, tzn. córka moja, więc też coś muszę z tym zrobić.

A co do malowania, to my dawaliśmy najpierw Śnieżkę Grunt raz, a na to farby razy dwa. Używaliśmy Dekoralu, Duluxa w jednym pokoju i Śnieżki - Barwy Natury. Wyszło ok. W sypialni daliśmy Luxensa z Leroy Merlin, ale tak średnio mi się malowało; ale efekt może być.

chciałbym porównać ile zużywacie prądu na miesiąc w nowych domach-chodzi mi o tych co płacą co miesiąc za pąd:ja za grudzień miałem 225kWh,za styczeń aż 550 ale to dlatego że zawiesił mi sie wyłącznik ciśn.od pompy głębinowej i chodziła cały czas.-ale gafa ze mnie. a za luty będzie ok 300kWh.Tak się zastanawiam czy i tak to nie jest za dużo,w domu sprzęt agd AA++,oświetlenie led i żarówki energooszczędne a i tak zżera tego prądu za dużo moim zdaniem.

Pati, ale zwykłą szczotą z wodą? Ja mam w maju komunię, tzn. córka moja, więc też coś muszę z tym zrobić.

A co do malowania, to my dawaliśmy najpierw Śnieżkę Grunt raz, a na to farby razy dwa. Używaliśmy Dekoralu, Duluxa w jednym pokoju i Śnieżki - Barwy Natury. Wyszło ok. W sypialni daliśmy Luxensa z Leroy Merlin, ale tak średnio mi się malowało; ale efekt może być.

woda z mydłem, lekko sie pieniło ale nie zostały ślady

co do łazienek

mała łazienka ok. 6m2 2200zl

duża prawie 12m2 3700zl

gingeros specjalnie dla twojego lepszego samopoczucia nie mam najmniejszej ochoty uzywac "magicznych slow" jak stwierdzam ze komus sie dziekuje nalezy to z pewnoscia je uslyszy - a ty sie czepiasz mnie od dluzszego czasu wiec nie zamierzam sie tym specjalnie przejmowac ot co :) juz ci pare razy mowilam - albo sie przyzwyczaisz alebo masz problem :)

co do lazienek

16m2 - 2800

6m2 - 1600

Gingeros - ładnie to ująłeś tak.... książkowo albo inaczej, powinieneś pisać foldery reklamowe. Tekst mi się podoba i jest jak dla mnie zrozumiały, a dla Was?

W kwestii formalnej - gingeros jest przedstawicielem handlowym jednej z firm handlujacych farbami - on taka wiedze MUSI posiadac i musi umiec laikowi /takiemu jak ja/ wytlumaczyc dlaczego malezy uzyc akurat TEJ konkretnej farby a nie 5 innych :) taka praca :)

No to ja na pewno od takiego przedstawiciela kupiła bym farby,bo kompetetnie jak dla mnie pisze.My dokładnie robiliśmy tak jak pisze.Zapomniałam,że faktycznie jeszcze przed śnieżką grunt był jakiś grunt ceresit ct coś tam,coś tam.

Co do łazienek to jedna 4m2,druga 11,podłoga w kuchni 10m2 oraz hol też ok.15m2 zapłaciłam 17,5 tysiąca.Wchodziło w to wszystko,sufity,zrobienie murku pod umywalkę,wszystkie półki,półeczki i inne duperele,a dupereli mam dosyć dużo.

gingeros specjalnie dla twojego lepszego samopoczucia nie mam najmniejszej ochoty uzywac "magicznych slow" jak stwierdzam ze komus sie dziekuje nalezy to z pewnoscia je uslyszy - a ty sie czepiasz mnie od dluzszego czasu wiec nie zamierzam sie tym specjalnie przejmowac ot co :) juz ci pare razy mowilam - albo sie przyzwyczaisz alebo masz problem :)

Mea dla mnie to nie problem :cool: ale miłe słowo zawsze w życiu pomaga :) magiczne słowa nic nie kosztują a jakże bardzo zmieniają wizerunek osoby która ich używa :)

Mea dla mnie to nie problem :cool: ale miłe słowo zawsze w życiu pomaga :) magiczne słowa nic nie kosztują a jakże bardzo zmieniają wizerunek osoby która ich używa :)

wytlumacz mi gdzie i dlaczego brakowalo ci tego "milego slowa" moze ja po prostu mila nie jestem /aczkolwiek niekoniecznie tak jest/ po prostu zycei ostatnio mnie szkoli i jakos checi na mile slowa brak ... i tak jak powiedzialam - jak sie komus nalezy to napewno je uslyszy !!!

Projekty łazienek robiłam w TGS-ie w Gliwicach.Robiłam,robiłam aż wszystko mi się spodobało.Kafelki też tam zamawiałam,ale po wcześniej zbadaniu rynku internetowego.Powiedziałam,że jak dadzą mi ceny internetowe to wezmę u nich.Później nie było problemu z domawianiem,a domawiałam po parę sztuk.Zresztą zamawiałam też po sztuce,żeby zobaczyć jak będą kafle wyglądały u mnie na podłodze.

Ktoś pytał o prąd,ja niewiem ile to kW,ale wiem ile płacimy.Tak średnio 215 zł co miesiąc.W styczniu miałam 230,bo dużo piekłam,gotowałam,smażyłam na święta.Teraz mam 204.

kafle kupowalam w ceramecie w zorach a drzwi w majstru na raciborskiej - bralam dre i akurat mieli na nie dobra promocje :)

co do projektu - nie polecam glazury - aczkolwiek projekty sa fajne ale wybranie u nich 4000 to masakra dla kieszeni !!! polecam natomiast TGS - sporo tam kupilam i wiem ze ceny sa swietne i swietnie robia projekty !!