Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Wczoraj polecałam pana Karola,a dzisiaj sama muszę do niego dzwonić po pomoc.Moje dwie zołzy się bawiły na schodach i potrzaskały ramkę ze zdjęciem,spadła wbijając róg w moje schody.Normalnie się poryczałam na tych schodach.Dziura jak w du....Te schody to jest najfajniejsza rzecz w tym domu,moja duma.Zołzy maja zakaz opuszczania swoich pokoi w dniu dzisiejszym,a jeszcze ojca w domu nie ma.Jak to zobaczy to się może okazać,że do końca tygodnia nie wyjdą.....

Gabrysia co on tam wie nie widzial twoich schodow (moje juz u stolarza od listopada tycza, a ja ciagle przekladam montaz) BTW ktos sie pytal o drzwi wewnetrzne to jak sie ma zdrowie i nerwy to mozna sprobowac interfloor zabrze (sprzedaja na allegro) pobili majstra o 600zl na 9 drzwiach ale trzeba miec na nich patent (kontakt tylko mailowy i zawsze po 23 odpowiedza ;) ) za to montazysci git majonez szybko i fajnie zamontowali, a wczesniej przygotowali otwory (a za montaz z przygotowaniem otworow skasowali 130zl za szt wiec chyba nie tak duzo) zewnetrzne mam z derpala od tesciow Queene (ale srednio bym polecal, takie sobie te drzwi i jeszcze ta skucha z oscieznica wiec sobie odpusccie i poszukajcie czegos lepszego)

Robię porządki i mam do sprzedania pozostałości porothermu za połowę ceny:

porotherm 30p+w ok 10szt. - 2zł/szt.

1/2 porotherm 30 (połówki) ok. 20szt. - 2,5zł/szt.

porotherm 19p+w ok 15szt. 4zł/szt.

porotherm 11,5 p+w ok. 30szt.- 2,50szt.

Można kupywać razem, osobno po 1szt. byleby mi z placu ubywało :p

Towar do odbioru w Rybniku-Kamieniu

Mam również do sprzedania:

stal - SPRZEDANE:

fi12 żebrowany 30prętów 12m = 360mb x 0,888 (ciężar 1mb pręta) = 319,68kg

fi8 żebrowany 38prętów 12m = 456mb x 0,395 = 180,12kg

razem 0,5t

cena: 900zł za całość (1800zł/tona) z transportem na mój koszt do 10km.

łaty (6x4cm) - SPRZEDANE

48szt x 3m = 0,3456m3

kontrłaty (5x2,5cm) - SPRZEDANE:

50szt. x 4m = 0,25m3

drewno zaimpregnowane ciśnieniowo

cena: 360zł (600zł/m3) przy całości transport w cenie

tel. 510 356 596

Wczoraj polecałam pana Karola,a dzisiaj sama muszę do niego dzwonić po pomoc.Moje dwie zołzy się bawiły na schodach i potrzaskały ramkę ze zdjęciem,spadła wbijając róg w moje schody.Normalnie się poryczałam na tych schodach.Dziura jak w du....Te schody to jest najfajniejsza rzecz w tym domu,moja duma.Zołzy maja zakaz opuszczania swoich pokoi w dniu dzisiejszym,a jeszcze ojca w domu nie ma.Jak to zobaczy to się może okazać,że do końca tygodnia nie wyjdą.....

jesli to schody debowe..a wgniot duzy mozna to dosyc łatwo załatwic woskiem w kolorze drewna ..

Tak schody dębowe,oczywiście chłop wrócił z roboty i stwierdził,że taka mała dziurka i to ja przesadzam.Załatwiłam już,że pan Karol podjedzie naprawić,a dzieci dalej w swoich pokojach tyle,że z tatusiem,który córeczek broni.

Gabi lepiej sie przyzwyczaj. Drewno to drewno - bedzie sie rysowac i beda wgniotki. Niektorzy nawet twierdza, ze to mu dodaje uroku ;)

dokładnie, tych wgnieceń będzie tylko przybywać i nie ma co dramatyzować.

moje wodkan kończy się powoli. Kominek dachowy do kanalizy mam niepotrzebny (chyba 140zł kosztował), bo będę miał jakiś odpowietrzacz w kotłowni.

Moje przejście przez fundament rurą ochronną do przyłącza wodnego coś się fachowcom nie podoba i chyba będzie kucie. że niby rurka wygląda na pękniętą ale nie sądzę. Obserwowałem tą rurkę na każdym etapie i trzymała się dzielnie.

Jutro będzie próba szczelności rurek z wodą. Jak myślicie, lepiej żebym był przy tym?

W sobotę byliśmy na budowie, naumawialiśmy tam instalatorów wszelakich (zjechali się prawie o jednej godzinie) i nagle do łazienki wszedł sobie jeden starszy facet. jest murarzem i czy nie chcemy żeby nam tynki zrobił.

Nosz kuźwa, wyobrażacie to sobie, że ktoś obcy wam do chałupy bez pukania włazi? ten płot będzie bardzo szybko

W sobotę byliśmy na budowie, naumawialiśmy tam instalatorów wszelakich (zjechali się prawie o jednej godzinie) i nagle do łazienki wszedł sobie jeden starszy facet. jest murarzem i czy nie chcemy żeby nam tynki zrobił.

Nosz kuźwa, wyobrażacie to sobie, że ktoś obcy wam do chałupy bez pukania włazi? ten płot będzie bardzo szybko

Sam piszesz ze to jeszcze budowa - licz sie z tym ze fachmani moga sie zlazic :-) A masz tam chociaz drzwi zeby bylo w co zapukac ? ;-)