Gość adiqq 02.03.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 małe podsumowania kosztów CO+CWU dla mojej PC Luty- 936kwh(tania taryfa 518kwh, droga taryfa 418kwh) sumaryczne koszty CO+CWU=383złZużycie prądu przez PC od 1.10.2011 do 1.03.2012suma=3453kwh (tania taryfa=2385kwh, droga taryfa=1068kwh) sumaryczne koszty=1329zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 02.03.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Adam , ja tam fuszerki nie widzę, ale za t widzę aktora pierwszego planu hehehe Ty masz prawo wejśc do łóżka ???? Adiqq genialnie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 02.03.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Adam a panele w garderobie to skąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 02.03.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Adam mów tu zaraz gdzie ta fuszera,bo ja nie widzę.Szafa fajna,tylko ja nie lubię półek,wolę szuflady i drążki.Szuflady mam też z bluma,tandemboxy Ty też??Jak tak to pochwal się ile dawałeś? Nasza szafa też w 90% skończona,nie mam jeszcze frontów.Ewa nie zapomniałam o Tobie,ale nie mam jeszcze tych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 02.03.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Łóżko jest niesymetryczne względem półek za nim? Ale może to tylko zdjęcie z tej strony tak zrobione.A szafy GRATULUJĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.03.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Adam , ja tam fuszerki nie widzę, ale za t widzę aktora pierwszego planu hehehe Ty masz prawo wejśc do łóżka ???? He he Gauss tam rzadko lezy - tu tylko pozowal Do wyra ma prawo wchodzic tylko z rana zeby nas dobudzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.03.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Adam a panele w garderobie to skąd? W calej sypialni takie mam - to jakies z classena chyba - dab ... jakistam Jak chcesz to poszukam dokladnie co to za panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.03.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Adam mów tu zaraz gdzie ta fuszera,bo ja nie widzę. To dobrze ze nikt nie zauwazyl... Tapeta jest polozona do gory nogami - listki "opadaja" zamiast pnac sie w gore :) Szafa fajna,tylko ja nie lubię półek,wolę szuflady i drążki. Ja tez - w obu czesciach po prawej stronie - na dole beda po dwie glebokie szuflady (tam gdzie teraz stoja czarne pojemniki), a wyzej po dwa wysuwane kosze. Potem jedna polka i drazki. Szuflady mam też z bluma,tandemboxy Ty też??Jak tak to pochwal się ile dawałeś? Do tych czterech szuflad bede mial prowadnice metaboxowe, prawdopodobnie te: http://www.akcesoria.meble.pl/p43260,szuflada-metabox-320h-z-hamulcem-h150mm-50cm-biala-wysuw-75.html Wzglednie z pelnym wysuwem (bodaj za ~70 pln / komplet). Metaboxy to w praktyce prowadnice z metalowymi gotowymi bokami - dol, tyl, front sa dociete z plyty meblowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.03.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 małe podsumowania kosztów CO+CWU dla mojej PC Luty- 936kwh(tania taryfa 518kwh, droga taryfa 418kwh) sumaryczne koszty CO+CWU=383zł Zużycie prądu przez PC od 1.10.2011 do 1.03.2012 suma=3453kwh (tania taryfa=2385kwh, droga taryfa=1068kwh) sumaryczne koszty=1329zł Adiqq ladnie Ci to wyszlo - nie mam podpietego kabelka ale mam dane do 26-go lutego i luty byl u mnie ciezki (ale sie tego spodziewalem) - przymrozilo no i o ile zuzycie bylo OK to pompa chodzila sporo w drogiej taryfie: 2012-02 (26 dni, srednia temp: -4.57°C): SUMA: 1218.64 kWh (tania: 592.68 kWh, droga: 625.96 kWh) KOSZT: 556.71 PLN (tania: 190.84 PLN, droga: 365.87 PLN) SREDNIA / DZIEN: 46.87 kWh (tania: 22.80 kWh, droga: 24.08 kWh) SREDNI KOSZT / DZIEN: 21.41 PLN (tania: 7.34 PLN, droga: 14.07 PLN) PROCENTOWE ZUZYCIE: tania: 48.63% / droga: 51.37% Luty zamknal sie gdzies w kwocie 600 pln. Ale suma od poczatku sezonu jest przyzwoita: SUMA: 3423.58 kWh (tania: 2237.25 kWh, droga: 1186.33 kWh) KOSZT: 1413.80 PLN (tania: 720.39 PLN, droga: 693.41 PLN) SREDNIA / DZIEN: 33.90 kWh (tania: 22.15 kWh, droga: 11.75 kWh) SREDNI KOSZT / DZIEN: 14.00 PLN (tania: 7.13 PLN, droga: 6.87 PLN) PROCENTOWE ZUZYCIE: tania: 65.35% / droga: 34.65% Suma poki co do dzisiaj to bedzie ok 1450 pln. Licze ze zamkne sie w 2000 pln za CO+CWU w sezonie Co ciekawe mam nizsze sumaryczne zuzycie w kWh niz Ty ! Ale troche gorsze wykorzystanie taniej taryfy (Ty musisz wiec miec troche bardziej przewymiarowana pompe w stosunku do zapotrzebowania domu niz ja). EDIT: aaaa ja mam dane do 26-go lutego, wiec 3-4 dni mniej - zuzycie wiec wyjdzie troche wyzsze u mnie - ok 3550kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka11 02.03.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Słuchajcie macie kogoś konkretnego do utwardzenia wjazdu - chodzi mi głównie o koparkę do wykopu i utwardzenie jakimś kruszywem. Po ostatnich opadach i roztopach mam przed domem delikatnie mówiąc - bagno , i może wiecie ile w przybliżeniu takie coś może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stuntmar 02.03.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Słuchajcie macie kogoś konkretnego do utwardzenia wjazdu - chodzi mi głównie o koparkę do wykopu i utwardzenie jakimś kruszywem. Po ostatnich opadach i roztopach mam przed domem delikatnie mówiąc - bagno , i może wiecie ile w przybliżeniu takie coś może kosztować? to oczywiście zależy... Ja utwardzałem etapami i najbardziej zadowolony jestem z koparek od http://www.klyszcz.pl/ ale oni nie wozili mi kamienia (jedyna 100% terminowa ekipa). Koszt moim zdaniem to od 40 do 60 zl m2 zależnie od tego czym i jak głęboko chcesz utwardzić czy ma wytrzymać auto osobowe czy 40t ciężarówkę. Niestety moich ekip od kamienia nie polecę bo umawiali sie na konkretny dzień a zdarzało się ze byli 3 dni wcześniej zasypując kompletnie wjazd na budowę np dzień przed tym jak miał przyjechać transport z hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 02.03.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Z tego co pamiętam to motogodzina koparki kosztowała jakoś 80-95 zł "stefpol" sprzedawał w zeszłym roku bergę czerwoną po 20-23 zł w zależności od asortymentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aklow 02.03.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witam ponownie jako, że będziemy zaczynać budowę od połowy kwietnia już teraz chciałabym zapytać czy ktoś ma lub będzie miał do sprzedania deski na szalunek, chętnie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 02.03.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 szyna ty sie chlopie marnujesz w tej firmie !!! zatrudnij mni - bede za ciebie prezesowac a ty sie zajmij tworczym zarobkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.03.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 szyna ty sie chlopie marnujesz w tej firmie !!! zatrudnij mni - bede za ciebie prezesowac a ty sie zajmij tworczym zarobkiem Sluchajcie - potrzebuje kupic najlepiej na miejscu dwa parapety wewnetrzne - obojetnie jakie, najlepiej z MDFu. Dla znajomego do mieszkania. Gdzie w okolicy Wodzislawia / Rybnika znajde salon z jakims wiekszym wyborem gdzie tna parapety na miejscu ?? Bylem w obu OBI ale tam jakies same krotkie resztki sa. Termoprofil w Wodzislawiu - porazka (obsluga to jakas parodia) i na wiekszosc trzeba czekac 2 tygodnie. A ja musze miec na juz! Praktiker/Castorama lub jakies mniejsze sklepy / markety ? Orientujecie sie moze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 02.03.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 No Adam wiem co to metaboxy,ale one nie mają cichego domyku.Ja mam tandemboxy wlaśnie z cichym domykiem,jakoś 130 zeta za komplet w Zimexie.Jakbym umiała to też bym się pochwaliła szafą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.03.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 No Adam wiem co to metaboxy,ale one nie mają cichego domyku.Ja mam tandemboxy wlaśnie z cichym domykiem,jakoś 130 zeta za komplet w Zimexie.Jakbym umiała to też bym się pochwaliła szafą. Cichy domyk w blumie nazywa sie bluemotion i jak najbardziej jest rowniez w metaboxach ! "Teraz ceniona funkcja BLUMOTION może być zastosowana również do METABOX. Dzięki temu szuflady zawsze zamykają się delikatnie i cicho - niezależnie od prędkości zamykania i ciężaru ich zawartości. BLUMOTION do METABOX został dopasowany specjalnie do szuflad z częściowym wysuwem o obciążeniu całkowitym 25 kg – dla optymalnej współpracy i wysokiego komfortu zamykania. Mimo wyraźnego efektu hamowania, szufladę można otworzyć z łatwością. Wyjątkowo praktyczny i ekonomiczny: do szerokości korpusu 900 mm potrzebna jest tylko jedna jednostka BLUMOTION. Komplet Metabox 320H zawiera prowadnice korpusu prawą i lewą , boki prawy i lewy oraz Blumotion. Dno, ściankę tylną i front wykonuje się samodzielnie." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 03.03.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 He he Gauss tam rzadko lezy - tu tylko pozowal Do wyra ma prawo wchodzic tylko z rana zeby nas dobudzic Taaaaaaaa, a świstak siedzi i zawija w te sreberka hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 03.03.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 mam pytanko do osob uzywajacych kuchni indukcyjnych czy patelnie olkuskie http://bpkatalog.pl/products/cache/8143fc4c19f81258b92cffdabb8a25cf.jpg beda dzialaly ?? bo juz dawno szukam patelni plytkiej do nalesnikow i nie moge znalezc ... a ta moglabym miec moze ktos ma z tej serii patelnie i moglby sie podzielic opinia bede dzwieczna Mea ktoś pisał na forum że najlepiej chodzić z magnesem jeśli się będzie trzymał na garnku to będzie działał na indukcji ( uwaga na zegarek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 03.03.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Wczoraj polecałam pana Karola,a dzisiaj sama muszę do niego dzwonić po pomoc.Moje dwie zołzy się bawiły na schodach i potrzaskały ramkę ze zdjęciem,spadła wbijając róg w moje schody.Normalnie się poryczałam na tych schodach.Dziura jak w du....Te schody to jest najfajniejsza rzecz w tym domu,moja duma.Zołzy maja zakaz opuszczania swoich pokoi w dniu dzisiejszym,a jeszcze ojca w domu nie ma.Jak to zobaczy to się może okazać,że do końca tygodnia nie wyjdą..... A ja tam Gabi dalej twierdzę że dom jest do mieszkania a nie oglądania i pewnych rzeczy nie da się uniknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts