DagaAdam 05.03.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 eee chyba sie przyzwyczaicie wczesneij czy pozniej Serio od dawna tak piszesz? Nie zwrocilem uwagi, a powiem szczerze, ze mnie tez czesto denerwuje taki brak ladu i skladu w pisowni Jako mistrz ortografii w szkole podstawowej - zadam abyscie pisali zgodnie z zasadami ortografii i gramatyki j. polskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.03.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 ja na rządach sie nie znam...ale też żądam albo przynajmniej prosze...bo to kłuje w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.03.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 ja na rządach sie nie znam...ale też żądam albo przynajmniej prosze...bo to kłuje w oczy No coz, pisalem ze to bylo w podstawowce ;) Poprawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.03.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 nie wiecie skąd można przygarnąć kamienie różnej maści i kształtu ? zabieram sie za układanie skalniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 05.03.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Znajomy jeździ do kamieniołomów gdzieś koło Cz-wy ale w naszym pobliżu też jest troszkę takich zakładów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 05.03.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Mam pytanko potrzebuję namiar na jakiegoś dobrego hydraulika - jeśli możecie podesłać to z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 05.03.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Witam! Zaglądam tu dosyć często i mam pytanie : czy ktoś z forumowiczów użytkuje ekologiczną oczyszczalnię cieków na tunelach ,mniej więcej coś takiego: http://allegro.pl/m-oczyszczalnia-sciekow-3000l-6-tuneli-5-6-osob-i2158044487.html ,jak tak to proszę o opinię.Z góry dzięki. Myślę że jeszcze dużo lektury przed Tobą wszystko jest na forum M od Ciebie tylko zależy na co się zdecydujesz z drenażem najlepsze podobno są In Dren ale cena odstrasza ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.03.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Znajomy jeździ do kamieniołomów gdzieś koło Cz-wy ale w naszym pobliżu też jest troszkę takich zakładów ja chce przygarnąć.....gdzie kupic to wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 05.03.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 W tym miesiącu zużycie prądu już"normalne" 305kWh,to chyba taki średni wynik.Mam jeszcze pytanko związane z żarówkami energooszczędnymi.Jak ich używać żeby było tanio,czyli żeby zużywały jak najmniej energii:załączyć je i nie wyłączać aż do momentu gdy wychodzimy z domu lub wieczorem gdy idziemy spać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 05.03.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Mam pytanko potrzebuję namiar na jakiegoś dobrego hydraulika - jeśli możecie podesłać to z góry dzięki Wysłałem ci namiary na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 06.03.2012 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 ja chce przygarnąć.....gdzie kupic to wiem A o czym ja mówię Kolega szwęda się po górze odpadów i wynajduje różne dziwolągi potem troszkę popuka i mu dziwne rzeczy wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 06.03.2012 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Wysłałem ci namiary na pw. Wiem wiem już podziękowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 06.03.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Napiszcie czym kierowaliście się przy wyborze drzwi zewnętrznych.Nie wiem czy drewniane czy stalowe?Drewniane maja swój urok ale i podobno wady , a stalowe dużo wzorów kolor dopasuje ale tez nie są pozbawione wad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 06.03.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Napiszcie czym kierowaliście się przy wyborze drzwi zewnętrznych.Nie wiem czy drewniane czy stalowe?Drewniane maja swój urok ale i podobno wady , a stalowe dużo wzorów kolor dopasuje ale tez nie są pozbawione wad. Wszystko ma swoje wady i zalety http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000203FC.gif A tak na poważnie - trzeba wybrać to co dla nas dobre, jakiś kompromis pomiędzy wyglądem i ceną. My (na razie) wybraliśmy stalowe, ale takie z wyprzedaży. Zapewne szybko będą wymienione bo już teraz wyglądają źle. Wszystko to wina tynkarzy, którzy nam je zdewastowali. Oczywiście ponieśli koszty, no ale drzwi trzeba będzie wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 06.03.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 W tym miesiącu zużycie prądu już"normalne" 305kWh,to chyba taki średni wynik.Mam jeszcze pytanko związane z żarówkami energooszczędnymi.Jak ich używać żeby było tanio,czyli żeby zużywały jak najmniej energii:załączyć je i nie wyłączać aż do momentu gdy wychodzimy z domu lub wieczorem gdy idziemy spać? Najlepiej ich wogóle nie używać Żarówki energooszczędne - masz na myśli świetlówki? Jeśli tak, to te żarówki są opłacalne tylko tam gdzie świecą się długo. Jeśli to jest krótkie sporadyczne świecenie, rzędu kilku minut to albo diody albo zwykłe żarówki. Energooszczędne świetlówki nie lubią częstych załączeń, nie lubią chłodu i gorąca - te czynniki wybitnie wpływają na ich awaryjność. A jeśli chodzi o ekonomię, najpierw się zastanów czy w każdym punkcie świetlnym potrzebujesz tak mocnej żarówki. Staraj się ograniczyć moc (ale bez przesady), a dopiero potem przyzwyczajenia swoje i domowników (z tym będzie ciężko). Zastanów się czy któreś obwody nie powinny się wyłączać z automatu (zmierzchówka, czasówka, ruch) bo o nich zwyczajnie zapominasz. No i na koniec, niestety to nie oświetlenie jest czynnikiem wiodącym w Twoim rachunku za energię elektryczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 06.03.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 ja chce przygarnąć.....gdzie kupic to wiem Ja tez chętnie bym przygarnęła. Właśnie myślę nad zagospodarowaniem skarpki przy tarasie - jak ją umocnić z dołu? Macie jakieś pomysły? Mea, widzę, zakłada tylko opcję przyzwyczajenia się kilkunastu osób, niż zmiany nawyków jednej, czyt. niej samej:D Ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 06.03.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Ja tez chętnie bym przygarnęła. Właśnie myślę nad zagospodarowaniem skarpki przy tarasie - jak ją umocnić z dołu? Macie jakieś pomysły? Mea, widzę, zakłada tylko opcję przyzwyczajenia się kilkunastu osób, niż zmiany nawyków jednej, czyt. niej samej:D Ciekawe... właśnie zabrałam sie do tematu "Jak zbudować skalniak" u mnie bedzie stromy i od południa wiec pustynne gatunki roślin i kamienie, myślę najbardziej nad tym jak to umocnic na poczatku zeby deszcz nie spłukał nowych nieukorzenionych roślinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 06.03.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 właśnie zabrałam sie do tematu "Jak zbudować skalniak" u mnie bedzie stromy i od południa wiec pustynne gatunki roślin i kamienie, myślę najbardziej nad tym jak to umocnic na poczatku zeby deszcz nie spłukał nowych nieukorzenionych roślinek Ja mam ze strony wschodnio-południowej, czyli też słonecznej. Ale nie lubię wielu kamieni, takich typowych skalniaków, myślałam, o nich tylko właśnie u podstawy, a reszta to jakieś płożąco-niewielkie, iglaste i nie tylko. W ogóle mam chaos w głowie w tym temacie, różne wizje, nie wiem, co tam ma być. A dasz agrowłókninę na to i potem będziesz sadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 06.03.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Ja mam ze strony wschodnio-południowej, czyli też słonecznej. Ale nie lubię wielu kamieni, takich typowych skalniaków, myślałam, o nich tylko właśnie u podstawy, a reszta to jakieś płożąco-niewielkie, iglaste i nie tylko. W ogóle mam chaos w głowie w tym temacie, różne wizje, nie wiem, co tam ma być. A dasz agrowłókninę na to i potem będziesz sadzić? na te kamienie nie bo tam i tak zadne chwasty nie urosną ale w innych miejscach chcę dać, myslę też o siatce przeciwko kretom bo jest ich wokół od groma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.03.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 właśnie zabrałam sie do tematu "Jak zbudować skalniak" u mnie bedzie stromy i od południa wiec pustynne gatunki roślin i kamienie, myślę najbardziej nad tym jak to umocnic na poczatku zeby deszcz nie spłukał nowych nieukorzenionych roślinek Agrotkanina / agrowloknina. Niestety na poczatku (az rosliny nie podrosna) nie wyglada za specjalnie ale przynajmniej nie trzeba nic pielic po kolanach Jak ja wkomponujesz pod kamieniami to moze jej nawet nie bedzie widac, a przynajmniej spokoj z deszczem i chwastami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts