Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

nie wiecie skąd można przygarnąć kamienie różnej maści i kształtu ? zabieram sie za układanie skalniaka

to zalezy czy chcesz wapien czy np piaskowiec !! znajomi piaskowiec wozli z wisly ... mozna ponoc do koaplni w wisle sie dostac i cos pozbierac zwlaszcza w weekendy ...

wapien na podobnych zasadach mozna za drobne kupic w zalasie /na jurze okolice krzeszowic/

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Najlepiej ich wogóle nie używać :)

No i na koniec, niestety to nie oświetlenie jest czynnikiem wiodącym w Twoim rachunku za energię elektryczną.

moze i owszem ale w lutym nie zmienilismy nic procz oswietlenia a sporo ponad 50 zeta jest w kieszeni ... coraz wiecej obwodow ledowych juz dziala i znaczaco mniej swieci sie "grzejnikozarowek" poza tym wyeliminowalismy kilka pradazjadaczy w postaci standbayi :) /tylko ps3 na standbayu zjadal 80W !!!!/

Mea, widzę, zakłada tylko opcję przyzwyczajenia się kilkunastu osób, niż zmiany nawyków jednej, czyt. niej samej:D Ciekawe...

szczerze mowiac w zupelnosci wystarczy mi 8h pisania jezykiem urzedowym zeby juz teraz nie miec na to ochoty !! i do dzis nie wiem o co czepial sie gingeros z "milymi slowkami" i sory ale to nie ja mialam z tym problem ale on ...

wydaje mi sie ze zdecydowanie wazniejsze sa tresci - anizeli forma w jakiej sie pisze ... a ilosci wykrzyknikow czy innych "znakow specjalnych" jest w duzej mierze uzalezniona od "aktualnego nastroju" im temat jest dla mnie bardziej emocjonujacy tym bedzie ich wiecej ... ot co ...

ale skoro tak bardzo wam to przeszkadza i litera jest wazniejsza niz tresc to zaczne byc "biernym forumowiczem" bo i po co ja mam sie stresowac ...

Gość Arturo72
Napiszcie czym kierowaliście się przy wyborze drzwi zewnętrznych.Nie wiem czy drewniane czy stalowe?Drewniane maja swój urok ale i podobno wady , a stalowe dużo wzorów kolor dopasuje ale tez nie są pozbawione wad.

Ja bym chciał stalowe z uwagi na trwałość i bardziej nowoczesny wygląd ale żona nie znalazła w ofercie nic ładnego a nie podobają jej się proste i płaskie drzwi ;)

Raczej pójdę w drewniane,narazie naszym faworytem są:

http://images41.fotosik.pl/1358/91c2a03a5038fe67.jpg

Arturo jak sie Wam takie drzwi podobaja to można kupić, ale weź pod uwagę ile tam jest miejsc, gdzie się będzie zbierał kurz. Teraz w domu mam drzwi bardziej "wyrabiane", a budowanym mam drewniane, ale bardziej proste, bez listewek i wgłębień, z jedną szybą w pionie.Zamiast ścierać kurz można sobie przecież na tarasie posiedzieć i książkę poczytać, albo pójść na spacer

Ja mam teraz podobne do tych:

http://www.drzwi-cal.pl/drzwi_zewnetrzne/cal_403.html

Ja bym chciał stalowe z uwagi na trwałość i bardziej nowoczesny wygląd ale żona nie znalazła w ofercie nic ładnego a nie podobają jej się proste i płaskie drzwi ;)

Raczej pójdę w drewniane,narazie naszym faworytem są:

http://images41.fotosik.pl/1358/91c2a03a5038fe67.jpg

No niczego sobie a jakiej firmy są te drzwi.?

Oj Aga i Pati Wy już myślicie o skalniaczkach,a ja chciałabym w tym roku chociaż trochę trawy normalnej.U nas jak na razie bagno po kostki,słońca nam trzeba,żeby to wszystko wysuszyć.

skalniak ma to do siebie ze kilka tygodni osiada i dopiero potem mozna wsadzac rosliny, wiec jak teraz bym cos poukładała to akurat wiosną może coś wsadzę

u mnie też błoto po kostki z tyłu domu ale tam bedzie jeszcze równane wiec obecnie dobre gumowce i mozna sie "chytać roboty" :) juz sie nie moge doczekac :) ale na ten rok też planuję tylko trawę, może od frontu jakies krzaczki wzdłuż ścieżki furtka-drzwi i tyle

a najpierwsze...to ogrodzenie :)

Ja wynalazłem je tutaj:

http://www.mainka.pl/drzwi_zewnetrzne_galeria.html

ale gdzieś w okolicach Podhala(na necie) widziałem identyczne.

Nie wiem jak cenowo wychodzą,wybieram się w jakiś weekend na zwiad do Kleszczowa :)

drzwi drewniane na pewno robi rduch i borek w połomi (kolo wodzisławia), jarzembski w kobiórze, wiktorczyk z czarkowa pod pszczyną (uwaga! tam są dwie firmy wiktorczyk w pszczynie i czarków pod pszczyną-co do tych drugich to nie wiem ale ci pierwsi nie maja ponoc dobrej opinii)

Ja tam w moich drewnianych nie widze wad.Jak dla mnie są piękne i nie przeszkadza mi,że czasami kurz muszę przetrzeć.Danusia ja jeszcze tej karty nie kupiłam,ale nie zapomniałam o Tobie.Wiele osób nas ostrzegało,że drewniane drzwi będą się krzywiły,ale jak na razie nic takiego nie zauważyłam.

Gość Arturo72
Ja tam w moich drewnianych nie widze wad.Jak dla mnie są piękne i nie przeszkadza mi,że czasami kurz muszę przetrzeć.Wiele osób nas ostrzegało,że drewniane drzwi będą się krzywiły,ale jak na razie nic takiego nie zauważyłam.

A więc trzeba będzie uderzyć do pana Karola :)

Gość Arturo72
Drzwi są dębowe,mąż twierdzi,że ciężkie jak jasna cholera.

A czy Pan Karol robi wg swoich projektów czy podatny jest na sugestie ? Tzn.czy może wykonać drzwi wg projektu klienta ?

Dąb to chyba drogi jest ;)

Pytanie do osób, które samodzielnie kładą płytki; czy kupowaliście jakieś specjalne przecinarki do płytek, piły, macie namiary na coś sensownego w miarę w przystępnych cenach. Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane

Nic nie kupowaliśmy. Zwykła szlifierka kątowa + tarcza diamentowa spokojnie daje radę. Do dopieszczenia kantów (na 45 stopni) używaliśmy wiertarki z nasadką na papier ścierny na rzepy.