Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

w poniedziałek tynkarze włączają swoją potworną machinę do chlapania gipsem. Tymczasem nocami ma byc minus jeden.

Wstrzymać ich jakoś?

Zadzwonię jutro do knaufa

spokojnie nam barn... robil przy większych mrozach ( przy paleniu w kozie w budynku bylo -3) a na zew. duzo wiecej! Teraz pozostaly juz znikome slady innego "mokrgo" cienia na scianach.

sie zaskoczylam ...

a tak btw to od 20 lutego vattenfal mi nie wystawil faktury ... raz dzwonilam i sie upominalam ale drugi raz nie zamierzam !!

W vattenfallu w listopadzie mieli zmiane systemu billingowego i do dzisiaj nie potrafia sobie z tym poradzic. Ja akurat wymienialem licznik na nowy w listopadzie i do dzisiaj nie jest wprowadzony do systemu :-) W lutym dostalem list z przeprosinami i prosba o cierpliwosc ;)

Gość adiqq
W vattenfallu w listopadzie mieli zmiane systemu billingowego i do dzisiaj nie potrafia sobie z tym poradzic. Ja akurat wymienialem licznik na nowy w listopadzie i do dzisiaj nie jest wprowadzony do systemu :-) W lutym dostalem list z przeprosinami i prosba o cierpliwosc ;)

ja też w międzyczasie nie dostałem w terminie faktury...pewnie dopóki nie sfinalizują ostatecznie przejęcia przez Tauron - Vattenfalla, to takie sytuacje mogą się powtarzać...

Gość Arturo72
ja też w międzyczasie nie dostałem w terminie faktury...pewnie dopóki nie sfinalizują ostatecznie przejęcia przez Tauron - Vattenfalla, to takie sytuacje mogą się powtarzać...

Zauważyłem,że Tauron ma większy wybór jeśli chodzi o II taryfy,także zmiana raczej będzie na plus :)

Gość adiqq
Zauważyłem,że Tauron ma większy wybór jeśli chodzi o II taryfy,także zmiana raczej będzie na plus :)

tak ale cenowo droższy...przeliczyłem dla mojego zużycia 55% w taniej taryfie, wyszło mi 150zł drożej w Tauronie dla klasycznej G12

ale trzeba poczekać na konkretną oferte, bo oferta tauronu zależy silnie od regionu...u nas mogą tez być inne stawki i taryfy...

mi to najbardziej podoba się ta G12e :D

ekogroszkowcy, macie sterowanie pokojowe? mi to elektryk odradził, bo raz se wszystko na piecu ustawie i tyle, a za dużo sterowania komplikuje sprawę.

Teraz się zastanawiam, czy słusznie z tego zrezygnowałem.

Bo jakiś termostat czy czujnik temperatury w którymś pokoju być powinien, żeby wiedzieć czy jest odpowiednia temperatura, czy nie?

czy raczej pogodówka skutecznie załatwi temat?

I jeszcze jedno, zastanawiam sie dalej nad ty, kiedy ten piec montować. Myślałem że zrobię to na samym koncu czyli po wykończeniu podłóg. Tylko gdy wyjdzie wtedy jakaś wada podłogówki czy wylewki, to będzie kłopot większy niż gdyby piec pojawił się odpowiednio wcześniej?

ekogroszkowcy, macie sterowanie pokojowe? mi to elektryk odradził, bo raz se wszystko na piecu ustawie i tyle, a za dużo sterowania komplikuje sprawę.

jak dla mnie słusznie, jeżeli masz podłogówkę to sterowanie pokojowe zbędne (zbyt duża bezwładność), a na chwilę obecną zmieniam tylko na wyjściu temp. teraz mam ust. 29 stopni i cały czas równiótka temperatura ok 22 stopnie.

Przy kaloryferach troszke inaczej ale termostat na grzejniku spokojnie załatwia cała sprawę (zmiany temp. do o,5 stopnia)

pytanko gdzie kupowaliście kostke brukową, sprawdzałem maxbud i narazie brukstore przy libecie piccola prawie dycha różnicy ;/ na korzyść brukstore.

maxbud na dzieńdobry -16% od katalogu ciut mało

A jeżeli ktoś chce kostke to przynajmniej libet dźwiga ceny od 19.03 coś ok 5 zł na metrze

Bo jakiś termostat czy czujnik temperatury w którymś pokoju być powinien, żeby wiedzieć czy jest odpowiednia temperatura, czy nie?

I jeszcze jedno, zastanawiam sie dalej nad ty, kiedy ten piec montować. Myślałem że zrobię to na samym koncu czyli po wykończeniu podłóg. Tylko gdy wyjdzie wtedy jakaś wada podłogówki czy wylewki, to będzie kłopot większy niż gdyby piec pojawił się odpowiednio wcześniej?

mam sterowanie pokojowe...dlaczego ?? w łazienkach 24 stopnie, w sypialni 21 stopni, u dzieci 22 st.

jak wiem że jakis pokoj nie bedzie dłuzej uzywany to włączam 17st i mam spokój

bez przesady z tą bezwładnością, wystarczy 12h zeby znacząco zmienić temp.

piec - zdecydowanie podłogówka próbowana przed zatopieniem w posadzce.....potem to tylko kucie a to totalna masakra

ale to oczywiście moje zdanie ;)

pytanko gdzie kupowaliście kostke brukową, sprawdzałem maxbud i narazie brukstore przy libecie piccola prawie dycha różnicy ;/ na korzyść brukstore.

maxbud na dzieńdobry -16% od katalogu ciut mało

A jeżeli ktoś chce kostke to przynajmniej libet dźwiga ceny od 19.03 coś ok 5 zł na metrze

kostke brałam w Maxbudzie ale brałam tam dużo innych rzeczy i dostałam spory rabat

Rutino u nas najpierw została zrobiona spiżarkokotłownia ( gładzie kafelki malowanie - na gotowo ) żeby można było zainstalować kocioł ( gazowy ) - każde pomieszczenie ma termostat