queene 08.03.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 kurcze też nic nie czułam a przy stole siedziałam w tym czasie...ale to chyba dobrze ?no chyba że podobnie jak Adam, dreszcze takie ze nie odróżniam od wstrząsów skorupy ziemskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 09.03.2012 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 w poniedziałek tynkarze włączają swoją potworną machinę do chlapania gipsem. Tymczasem nocami ma byc minus jeden. Wstrzymać ich jakoś? Zadzwonię jutro do knaufa spokojnie nam barn... robil przy większych mrozach ( przy paleniu w kozie w budynku bylo -3) a na zew. duzo wiecej! Teraz pozostaly juz znikome slady innego "mokrgo" cienia na scianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 09.03.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 psiakrew, chciałem to przełożyć o tydzień, firma na to, że jeżeli nie teraz to w maju. Eh, niech robią. tylko kiedy skutki ew. wadliwego wykonania mogą wyjść na jaw? Umowa jest, wykonawca twierdzi że wiedzą co robią i nie robią tego od dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 09.03.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Spoko,napal troche w kozie i będzie dobrze.Teraz już nie ma takich wielkich mrozów.Nam trochę pomarzły i nic sie nie stało,nie dzieje w sumie.Słyszałam dopiero dzisiaj w radiu o tym tąpnięciu.Ewa współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 09.03.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 zaczną od kotłowni i spiżarni, a od wtorku ma być już wyraźnie cieplej. Powinno być dobrze.co z tym dekarzem rybnickim DeKar dla mojego brata? http://ftu-dekar.pl/ktokolwiek widział, ktokolwiek zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 10.03.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 http://www.vattenfall.pl/pl/tauron-pe.htm ciekawe co to tak naprawdę będzie oznaczać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najlepszy 10.03.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 powiedzcie mi dobrzy ludzie co możecie powiedzieć mi o klubie pomarańcza w Katowicach. Czy warto tam jechać czy lepiej do Rybnika do Bahamas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.03.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 http://www.vattenfall.pl/pl/tauron-pe.htm ciekawe co to tak naprawdę będzie oznaczać.... sie zaskoczylam ... a tak btw to od 20 lutego vattenfal mi nie wystawil faktury ... raz dzwonilam i sie upominalam ale drugi raz nie zamierzam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 10.03.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 nic na tym nie zyskasz, bedziesz miała wiecej do zapłacenia naraz i tyle ja wlasnie tez musze dzwonic zeby mi przeliczyli ponownie bo teraz place śmiesznie niskie kwoty a potem w maju jak mi przelicza realnie to bedzie katastrofa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 11.03.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 sie zaskoczylam ... a tak btw to od 20 lutego vattenfal mi nie wystawil faktury ... raz dzwonilam i sie upominalam ale drugi raz nie zamierzam !! W vattenfallu w listopadzie mieli zmiane systemu billingowego i do dzisiaj nie potrafia sobie z tym poradzic. Ja akurat wymienialem licznik na nowy w listopadzie i do dzisiaj nie jest wprowadzony do systemu W lutym dostalem list z przeprosinami i prosba o cierpliwosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 11.03.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 W vattenfallu w listopadzie mieli zmiane systemu billingowego i do dzisiaj nie potrafia sobie z tym poradzic. Ja akurat wymienialem licznik na nowy w listopadzie i do dzisiaj nie jest wprowadzony do systemu W lutym dostalem list z przeprosinami i prosba o cierpliwosc ja też w międzyczasie nie dostałem w terminie faktury...pewnie dopóki nie sfinalizują ostatecznie przejęcia przez Tauron - Vattenfalla, to takie sytuacje mogą się powtarzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.03.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 ja też w międzyczasie nie dostałem w terminie faktury...pewnie dopóki nie sfinalizują ostatecznie przejęcia przez Tauron - Vattenfalla, to takie sytuacje mogą się powtarzać... Zauważyłem,że Tauron ma większy wybór jeśli chodzi o II taryfy,także zmiana raczej będzie na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 11.03.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Zauważyłem,że Tauron ma większy wybór jeśli chodzi o II taryfy,także zmiana raczej będzie na plus tak ale cenowo droższy...przeliczyłem dla mojego zużycia 55% w taniej taryfie, wyszło mi 150zł drożej w Tauronie dla klasycznej G12 ale trzeba poczekać na konkretną oferte, bo oferta tauronu zależy silnie od regionu...u nas mogą tez być inne stawki i taryfy... mi to najbardziej podoba się ta G12e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 11.03.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 ekogroszkowcy, macie sterowanie pokojowe? mi to elektryk odradził, bo raz se wszystko na piecu ustawie i tyle, a za dużo sterowania komplikuje sprawę. Teraz się zastanawiam, czy słusznie z tego zrezygnowałem. Bo jakiś termostat czy czujnik temperatury w którymś pokoju być powinien, żeby wiedzieć czy jest odpowiednia temperatura, czy nie?czy raczej pogodówka skutecznie załatwi temat? I jeszcze jedno, zastanawiam sie dalej nad ty, kiedy ten piec montować. Myślałem że zrobię to na samym koncu czyli po wykończeniu podłóg. Tylko gdy wyjdzie wtedy jakaś wada podłogówki czy wylewki, to będzie kłopot większy niż gdyby piec pojawił się odpowiednio wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 11.03.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 ekogroszkowcy, macie sterowanie pokojowe? mi to elektryk odradził, bo raz se wszystko na piecu ustawie i tyle, a za dużo sterowania komplikuje sprawę. Teraz się zastanawiam, czy słusznie z tego zrezygnowałem. jak dla mnie słusznie, jeżeli masz podłogówkę to sterowanie pokojowe zbędne (zbyt duża bezwładność), a na chwilę obecną zmieniam tylko na wyjściu temp. teraz mam ust. 29 stopni i cały czas równiótka temperatura ok 22 stopnie. Przy kaloryferach troszke inaczej ale termostat na grzejniku spokojnie załatwia cała sprawę (zmiany temp. do o,5 stopnia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 11.03.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 pytanko gdzie kupowaliście kostke brukową, sprawdzałem maxbud i narazie brukstore przy libecie piccola prawie dycha różnicy ;/ na korzyść brukstore.maxbud na dzieńdobry -16% od katalogu ciut małoA jeżeli ktoś chce kostke to przynajmniej libet dźwiga ceny od 19.03 coś ok 5 zł na metrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.03.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 ekogroszkowcy, macie sterowanie pokojowe? mi to elektryk odradził, bo raz se wszystko na piecu ustawie i tyle, a za dużo sterowania komplikuje sprawę. Teraz się zastanawiam, czy słusznie z tego zrezygnowałem. Bo jakiś termostat czy czujnik temperatury w którymś pokoju być powinien, żeby wiedzieć czy jest odpowiednia temperatura, czy nie? czy raczej pogodówka skutecznie załatwi temat? I jeszcze jedno, zastanawiam sie dalej nad ty, kiedy ten piec montować. Myślałem że zrobię to na samym koncu czyli po wykończeniu podłóg. Tylko gdy wyjdzie wtedy jakaś wada podłogówki czy wylewki, to będzie kłopot większy niż gdyby piec pojawił się odpowiednio wcześniej? mam sterowanie pokojowe...dlaczego ?? w łazienkach 24 stopnie, w sypialni 21 stopni, u dzieci 22 st. jak wiem że jakis pokoj nie bedzie dłuzej uzywany to włączam 17st i mam spokój bez przesady z tą bezwładnością, wystarczy 12h zeby znacząco zmienić temp. piec - zdecydowanie podłogówka próbowana przed zatopieniem w posadzce.....potem to tylko kucie a to totalna masakra ale to oczywiście moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.03.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 pytanko gdzie kupowaliście kostke brukową, sprawdzałem maxbud i narazie brukstore przy libecie piccola prawie dycha różnicy ;/ na korzyść brukstore. maxbud na dzieńdobry -16% od katalogu ciut mało A jeżeli ktoś chce kostke to przynajmniej libet dźwiga ceny od 19.03 coś ok 5 zł na metrze kostke brałam w Maxbudzie ale brałam tam dużo innych rzeczy i dostałam spory rabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.03.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 mi to najbardziej podoba się ta G12e Też mi się spodobała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 11.03.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 ekogroszkowcy, macie sterowanie pokojowe? mi to elektryk odradził, bo raz se wszystko na piecu ustawie i tyle, a za dużo sterowania komplikuje sprawę. Teraz się zastanawiam, czy słusznie z tego zrezygnowałem. Bo jakiś termostat czy czujnik temperatury w którymś pokoju być powinien, żeby wiedzieć czy jest odpowiednia temperatura, czy nie? czy raczej pogodówka skutecznie załatwi temat? I jeszcze jedno, zastanawiam sie dalej nad ty, kiedy ten piec montować. Myślałem że zrobię to na samym koncu czyli po wykończeniu podłóg. Tylko gdy wyjdzie wtedy jakaś wada podłogówki czy wylewki, to będzie kłopot większy niż gdyby piec pojawił się odpowiednio wcześniej? Rutino u nas najpierw została zrobiona spiżarkokotłownia ( gładzie kafelki malowanie - na gotowo ) żeby można było zainstalować kocioł ( gazowy ) - każde pomieszczenie ma termostat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts