mea 13.03.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 odnosnie elewacji - mi halista 15 cm styro z silikonowym tynkiem robil po 87zl za m2 w tym 35zl za robocizne reszta material !! hanka ja nie mam do niego zastrzezen jesli chodzi o elewacje - znajomi tez ale juz wewnetrzne wykonczenia spartaczyli wiec trzeba uwazac ... poza tym halista to taki cwaniaczek i trzeba spisac z nim umowe /on ma wzor/ my dodatkowo doplacalismy za parapety /mielismy swoje a obrobka kosztowala 25 zeta za mb !!!!!!!!!!/ kolejene pare stowek !! w umowie warto zapisac koniecznosc posprzatania po sobie i WYWOZU STYROPIANU bo skoro on sie upieral ze jego jest material to jego sa rowniez smieci !! co jest nie bez znaczenia bo wywozka styro to ciezki temat !! i zapisujcie kazde wyplacone pieniadze ZA PODPISEM bo mi skurczybyk do dzis nei dowiozl faktury za reszte roboty !!! mam tylko za ta kase ktora dalam na material /kolejne cwaniactwo/ no i jego argument zeby wziac na siebie material to koszty wiec skoro idzie po kosztach swojego podatku niech nam odda to co my dostalibysmy z materialu !! czyli nasze 15% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaAnna 13.03.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam mam kilka pytań, i liczę że jak zwykle mi dobrze doradzicie:)1) Jakie macie parapety wewnętrzne? Z czego? Jakieś namiary na sprawdzoną firmę?2) Jakie macie drzwi wewnętrzne? Chciałabym drewniane, ale nie wiem czy brać z marketu?3) Szukam też fachowca do wylewek, sprawdzonego, aby łatwo było kłaść kafle podłogowe.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i życzę miłego wieczoru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 13.03.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Alina w wątku z namiarami,który wczoraj komuś podawałam są wszystkie namiary.Do drzwi,schodów polecam pana Karola,a do wylewek pana Adama z Lubaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 13.03.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2952 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 13.03.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Tyle się napisałam i zniknęło.....Tynki polecam pana Adama z Lubaru,a drzwi,schody pan Karol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaAnna 13.03.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Tyle się napisałam i zniknęło..... Tynki polecam pana Adama z Lubaru,a drzwi,schody pan Karol. Dzięki za namiary, powiedz mi jeszcze jakie masz parapety, bo to teraz mój największy problem, bo w kwietniu będę tynkowała i muszę mieć osadzone parapety, zastanawiałam się nad drewnianymi, ale czy nie uszkodzą się przy tynkowaniu? Czy trzeba je po osadzeniu zaraz polakierować, czy później? A może ktoś ma namiary na tanie granitowe? Dzięki za wszelkie odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka11 13.03.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 odnosnie elewacji - mi halista 15 cm styro z silikonowym tynkiem robil po 87zl za m2 w tym 35zl za robocizne reszta material !! hanka ja nie mam do niego zastrzezen jesli chodzi o elewacje - znajomi tez ale juz wewnetrzne wykonczenia spartaczyli wiec trzeba uwazac ... poza tym halista to taki cwaniaczek i trzeba spisac z nim umowe /on ma wzor/ my dodatkowo doplacalismy za parapety /mielismy swoje a obrobka kosztowala 25 zeta za mb !!!!!!!!!!/ kolejene pare stowek !! w umowie warto zapisac koniecznosc posprzatania po sobie i WYWOZU STYROPIANU bo skoro on sie upieral ze jego jest material to jego sa rowniez smieci !! co jest nie bez znaczenia bo wywozka styro to ciezki temat !! i zapisujcie kazde wyplacone pieniadze ZA PODPISEM bo mi skurczybyk do dzis nei dowiozl faktury za reszte roboty !!! mam tylko za ta kase ktora dalam na material /kolejne cwaniactwo/ no i jego argument zeby wziac na siebie material to koszty wiec skoro idzie po kosztach swojego podatku niech nam odda to co my dostalibysmy z materialu !! czyli nasze 15% Dzięki mea czyli jednym słowem nie ma fachowca idealnego, zresztą co ja mówię - jeszcze takiego nie spotkałam, przynajmniej u siebie na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka11 13.03.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Dzięki za namiary, powiedz mi jeszcze jakie masz parapety, bo to teraz mój największy problem, bo w kwietniu będę tynkowała i muszę mieć osadzone parapety, zastanawiałam się nad drewnianymi, ale czy nie uszkodzą się przy tynkowaniu? Czy trzeba je po osadzeniu zaraz polakierować, czy później? A może ktoś ma namiary na tanie granitowe? Dzięki za wszelkie odpowiedzi:) mi granitowe parapety robił kamieniarz na ulicy Cegielnianej w Rybniku, przynajmniej jak ja sprawdzałam to ceny miał niższe niż u konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.03.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Dzięki za namiary, powiedz mi jeszcze jakie masz parapety, bo to teraz mój największy problem, bo w kwietniu będę tynkowała i muszę mieć osadzone parapety, zastanawiałam się nad drewnianymi, ale czy nie uszkodzą się przy tynkowaniu? Czy trzeba je po osadzeniu zaraz polakierować, czy później? A może ktoś ma namiary na tanie granitowe? Dzięki za wszelkie odpowiedzi:) kamienne czy z konglomeratu mozesz montowac przed tynkami ale nei drewno czy plastik!! ja konglomerat zamawialam w handlobudzie - wyszlo najtaniej !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 13.03.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Alina parapety też mam drewniane,robione przez pana Karola.Dla mnie zarąbiste.Montowane po tynkach,ba nawet po schodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.03.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Dzięki mea czyli jednym słowem nie ma fachowca idealnego, zresztą co ja mówię - jeszcze takiego nie spotkałam, przynajmniej u siebie na budowie to jest mniej wiecej tak jak z idealnym mezczyzna ... taki kiedys jednej kobiecie sie przysnil ... jak sie obudzila to strasznie plakala ... opowiedziala sen kolezankom i wszystkie sie poplakaly ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.03.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 to jest mniej wiecej tak jak z idealnym mezczyzna ... taki kiedys jednej kobiecie sie przysnil ... jak sie obudzila to strasznie plakala ... opowiedziala sen kolezankom i wszystkie sie poplakaly ... Co do schodow to wlasnie bylem u sasiada - obklada drewnem zelbetowe na kolkach fishera. Stopnie debowe po ok 130 pln / szt, spocznik ok 700 pln. Koszt bez poreczy i podstopnicy (bedzie tynkowal i malowal) dla schodow dwubiegowych (15 stopni) ze spocznikiem i kolkami / piana / tynkiem i lakierem to ok 3 tys pln. Stopnie piekne - grube (bodaj 4cm) no i solidne bo debowe Robocizna wlasna. Tez tak bede robil bo uwazam ze dyche za schody jak chca stolarze to gruba przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 14.03.2012 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 szynka moj stolarz wzial 450 za stopien wraz z balustrada!! mam 16 stopni i podest /podest 900zl/ nie ma tragedii a robota solidna i piekna!! ja mam schody z jesionu /troche inne uslojenie niz w debowych/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagunaiii 14.03.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Chyba ,że ktoś z was ma namiary na konkretnego fachowca , od montażu drzwi wew. Ponawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 14.03.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Ponawiam pofatyguj sie i poszukaj w namiarach !! ja kupowalam drzwi w Majstrze i tamci mi je montowali ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 14.03.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 pofatyguj sie i poszukaj w namiarach !! ja kupowalam drzwi w Majstrze i tamci mi je montowali ... Dobrze zamontowali? Czy zwrócić na coś uwagę bo mi też od "Majstra" będą montować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 14.03.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Adam jakbym słuchała mojego chłopa,też chciał sam robić,znalazł za 120 stopień.Nie zgodziłam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 14.03.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Dobrze zamontowali? Czy zwrócić na coś uwagę bo mi też od "Majstra" będą montować. do dnia dzisiejszego nei mamy zastrzezen ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 14.03.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Adam jakbym słuchała mojego chłopa,też chciał sam robić,znalazł za 120 stopień.Nie zgodziłam się. Czemu ? Montaz stopnia na specjalnych kolkach to banal. Trudniejsze jest zrobienie barierek ale dla chcacego nic trudnego Ja tam nie mam zamiaru przeplacac x3 i robie sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.03.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Ja tam nie mam zamiaru przeplacac x3 i robie sam Ostatnio wziąłem się za temat obudowy kominka budowanej własnoręcznie i stwierdzam,że nie jest to takie trudne Być może coś tam sklece tymi ręcami. Myślałem o obudowie z płyt silca lub super isol,patrząc na krok po kroku wydaje się proste w wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts