preem82 20.03.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 jeszcze jedno pytanko , do tych co tynkowali i brali materiał we własnym zakresie jaki jest zwyczaj, czy folie malarskie, tasmy i inne rzeczy do zabezpieczenia okien i tarasow daje wykonawca, czy to we własnym zakresie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 20.03.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 ktoś Ci kazał rysować ogrodzenia ? mnie o to nikt nie pytał ...faktycznie cyrki jakieś... a co do decyzji....wielokrotnie przekonałam się ze pierwszy wybór jest najlepszy Do wniosku o uzgodnienie lokalizacji ogrodzenia muszę dołączyć te mapki i rozrysować ogrodzenie + wypisać z jakich materiałów jest ono zrobione Kurcze nie sądziłam, że mapki do celów projektowych mogą aż tyle kosztować, macie może sprawdzonego i w miarę taniego geodetę? Miłego wieczorku i dziękuje za wszelką pomoc :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 20.03.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Do wniosku o uzgodnienie lokalizacji ogrodzenia pierwsze słysze o takim wniosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.03.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Do wniosku o uzgodnienie lokalizacji ogrodzenia muszę dołączyć te mapki i rozrysować ogrodzenie + wypisać z jakich materiałów jest ono zrobione Na mapce (nie musi byc do celow projektowych - to moze byc IMO dowolna mapka nawet w malo widocznej skali) robisz kolorowym mazakiem kreche gdzie bedzie plot (czyli w granicy) i piszesz ze plot bedzie ze STALI Oni sobie robia jaja to Ty tez - takie zgloszenie bez problemu przejdzie. Nie musisz sie starac zbytnio, to formalnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.03.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 no własnie dlatego pytałem o ten tynk żywiczny bo nt. płytek też myśleliśmy, ale sie zastanawiam czy przypadkiem po kilku latach nie zaczna odłazic,,, Moim zdaniem nie powinny odpadac - pod warunkiem wlasnie ze ten glif nad nimi jest wykonany prawidlowo - tj. jest wykonany kapinos, tak zeby woda splywajaca po tynku nie podsiakala pod plytki. Z tynkiem zywicznym nie ma tego problemu. Ja tam w sumie nie zaluje - plytki sam bym kleil i stracilbym pewnie przy tym mase nerwow i czasu, a tak myk cyk - dwa dni i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 20.03.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 kto wie skąd można wziąc bergę na utwardzenie wjazdu? macie jakieś sprawdzone namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 20.03.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Moim zdaniem nie powinny odpadac - pod warunkiem wlasnie ze ten glif nad nimi jest wykonany prawidlowo - tj. jest wykonany kapinos, tak zeby woda splywajaca po tynku nie podsiakala pod plytki. Z tynkiem zywicznym nie ma tego problemu. Ja tam w sumie nie zaluje - plytki sam bym kleil i stracilbym pewnie przy tym mase nerwow i czasu, a tak myk cyk - dwa dni i gotowe glif mamy jakies 5 cm, ale narazie bez metalowego "kapinos-a" ,,, przemyślimy i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 21.03.2012 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Jeśli ktoś przymierza się do pomalowania podbitki płotu pergoli i innych drewnianych rzeczy nie wymagających częstego mycia proponuję sprawdzić cenę Sadolinu Classica w 10L opakowaniach - myślę że zaoszczędzi wam to sporo grosza w kieszeni ( dostępne tylko w jednej sieci ) p.s przepraszam za reklamę ale cena powala ( biorąc pod uwagę zeszłoroczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 21.03.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Madzia żartujesz sobie ?? ja to myślałem że robię sobie płot i już jaki mi się podoba i gdzie mi się wymarzy oczywiście w granicy działki TO nie ja żartuję tylko gmina która takie coś wymyśla. Też pierwszy raz słyszę o takim czymś ale czytając co jest wymagane starałam się rzeczowo odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 21.03.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Jeśli ktoś przymierza się do pomalowania podbitki płotu pergoli i innych drewnianych rzeczy nie wymagających częstego mycia proponuję sprawdzić cenę Sadolinu Classica w 10L opakowaniach - myślę że zaoszczędzi wam to sporo grosza w kieszeni ( dostępne tylko w jednej sieci ) p.s przepraszam za reklamę ale cena powala ( biorąc pod uwagę zeszłoroczną Gingeros, tym Sadolinem Classic mozna zaimpregnować podbitkę, czy koniecznie Base? Jak tym Classic to 2 razy z kazdej strony zrobić impregnację, a potem od strony właściwej 1 raz lakierobejcą oraz 1 raz już po położeniu? Czy wiesz może jaki kolor lakierobejcy sadolinu będzie najbardziej pasował do okien złoty dąb? Ps. ten classic jest w opakowaniach 10 l, to jest ten produkt http://www.sadolin.pl/?q=pages/products/woods/12758? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twboss 21.03.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witam wszystkich forumowiczów mnie również dopadło to szczęście budowy domu, jestem narazie na samym początku więc chciałem tylko się przywitać i nakreslić co mniej więcej będziemy budować spodobał się nam ten projekt http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_parterowe/ambrozja/#view choć będzie miał kilka przeróbek ale to dopiero okaże się po wizycie u projektanta. Czekam jeszcze na papiery dotyczące służebności drogi i zaczynam cała przygodę.Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 21.03.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witam wszystkich forumowiczów mnie również dopadło to szczęście budowy domu, jestem narazie na samym początku więc chciałem tylko się przywitać i nakreslić co mniej więcej będziemy budować spodobał się nam ten projekt http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_parterowe/ambrozja/#view choć będzie miał kilka przeróbek ale to dopiero okaże się po wizycie u projektanta. Czekam jeszcze na papiery dotyczące służebności drogi i zaczynam cała przygodę. Pozdrawiam Tomek Witamy, witamy:welcome: Bardzo fajny domek się zapowiada A gdzie będziecie go budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twboss 21.03.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witamy, witamy:welcome: Bardzo fajny domek się zapowiada A gdzie będziecie go budować? Okolice Rybnika-Niedobczyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 21.03.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Okolice Rybnika-Niedobczyce to witam sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twboss 21.03.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 to witam sąsiada A Witam Witam z tego co wiem od tutejszej koleżanki z forum mocno siedzisz w sprawie pomp ciepła a właśnie z wyborem ogrzewania mam już mętlik w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalina11 21.03.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Okolice Rybnika-Niedobczyce Witam serdecznie, my też zaczynamy w tym roku, przed chwilą dokonałam zgłoszenia rozpoczęcia budowy i mam DB, cieszę się, że wszystko sprawnie poszło, w starostwie 10min, w PINB też tyle, nie jest tak źle z tymi naszymi rybnickimi urzędami. Hura!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalina11 21.03.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 zapomniałam dodać że domek super, też nad takim się zastanawialiśmy, ale trochę wystraszyły nas koszty dachu kopertowego, bedziemy mieć dwuspadowy, który także bardziej pasuje do otaczających budynków. Coraz więcej parterówek, super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalina11 21.03.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 mam pytanie do użytkowników WM, czy przy WM doprowadzenie z zewnątrz powietrza musi być bezpośrednio do kominka, podobają mi się kozy ale one podobno nie mają opcji bezpośredniego podłączenia, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twboss 21.03.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 zapomniałam dodać że domek super, też nad takim się zastanawialiśmy, ale trochę wystraszyły nas koszty dachu kopertowego, bedziemy mieć dwuspadowy, który także bardziej pasuje do otaczających budynków. Coraz więcej parterówek, super. Do decyzji wyboru parterówki przyczyniła się też częściowo znana z tego forum queene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 21.03.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 wspaniała ta ambrozja. Ale tanio nie będzie. ten dach, te przeszklenia, te 10tys zł piachu do fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts