twboss 21.03.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 wspaniała ta ambrozja. Ale tanio nie będzie. ten dach, te przeszklenia, te 10tys zł piachu do fundamentów NO chyba nie, choc ja jasnej odpowiedzi nigdzie nie znalazłem jaka jest różnica w budowie parterówki i piętrusa. Ambrozja ma być częściowo podpiwniczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 21.03.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 miało być podobnie do ceny domu z użytkowym poddaszem. wyszło inaczej. robisz dach i fundament jak na dwa małe domy, to musi kosztować.Za to instalacje są prostsze i nieco tańsze, brak też schodów, ocieplenie stropu jest tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.03.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Do wniosku o uzgodnienie lokalizacji ogrodzenia muszę dołączyć te mapki i rozrysować ogrodzenie + wypisać z jakich materiałów jest ono zrobione Kurcze nie sądziłam, że mapki do celów projektowych mogą aż tyle kosztować, macie może sprawdzonego i w miarę taniego geodetę? Miłego wieczorku i dziękuje za wszelką pomoc :* mam dobrego geodete wysle ci namiar na prv ale nie wiem jak u niego z czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.03.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 kto wie skąd można wziąc bergę na utwardzenie wjazdu? macie jakieś sprawdzone namiary? z marcela - mam namiar na kierowce ktory wozi taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.03.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 miało być podobnie do ceny domu z użytkowym poddaszem. wyszło inaczej. robisz dach i fundament jak na dwa małe domy, to musi kosztować. Za to instalacje są prostsze i nieco tańsze, brak też schodów, ocieplenie stropu jest tańsze ciekawe jak to sie potem skalkuluje ... co do instalacji - ja nie wiem czy jest duzo prostsza ... piony nie zajmuja miejsca, nie zuzywaja duzo materialu i sa wygodne do polozenia a rozkladanie rur czy kabli w ilosci kilku nitek w jednym kierunku to tez spory koszt !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 21.03.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witam wszystkich forumowiczów mnie również dopadło to szczęście budowy domu, jestem narazie na samym początku więc chciałem tylko się przywitać i nakreslić co mniej więcej będziemy budować spodobał się nam ten projekt http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_parterowe/ambrozja/#view choć będzie miał kilka przeróbek ale to dopiero okaże się po wizycie u projektanta. Czekam jeszcze na papiery dotyczące służebności drogi i zaczynam cała przygodę. Pozdrawiam Tomek nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.03.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 znajomi mi wlasnie mowili ze maja kilka kubikow drewna po swojej budowie ... jak by ktos szukal, przymierzal sie do tematu to zapraszam na prv /bocianki polecam temat bo zaraz bedziecie szukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 21.03.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Mea a nie mają stempli paru sztuk na zbyciu?? W okolicznych tartakach nie mają stempli,a tylko kantówki a ja chcę huśtawkę z okrągłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.03.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Mea a nie mają stempli paru sztuk na zbyciu?? W okolicznych tartakach nie mają stempli,a tylko kantówki a ja chcę huśtawkę z okrągłych. Witam! Mam do sprzedania stemple budowlane : ok.150 - 170 szt. - dł. 2,70 ok. 150 szt. - dł. 3,00 Raz użyte, transport należy sobie zapewnić, odbiór: Rybnik. Średnia cena przy zakupie wszystkich: 6 zł/szt W razie pytań - tel: 504 33 18 70 Pozdrawiam i wszystkim budującym życzę temperatur powyżej 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 21.03.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Gingeros, tym Sadolinem Classic mozna zaimpregnować podbitkę, czy koniecznie Base? Jak tym Classic to 2 razy z kazdej strony zrobić impregnację, a potem od strony właściwej 1 raz lakierobejcą oraz 1 raz już po położeniu? Czy wiesz może jaki kolor lakierobejcy sadolinu będzie najbardziej pasował do okien złoty dąb? Ps. ten classic jest w opakowaniach 10 l, to jest ten produkt http://www.sadolin.pl/?q=pages/products/woods/12758? Tak to ten produkt - najbliżej złotego dębu jest drzewo wiśni potem orzech włoski Base jest klasą samą w sobie Jeśli nie zależy Ci zbytnio na połysku proponuję base + 3x Classic ( cienkie warstwy - jeśli zdecydujesz się na classica to na prv udzielę paru rad jak dobrze pomalować żebyś był zadowolony z efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.03.2012 04:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 żebyś był zadowolony z efektów ... bdan is she Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.03.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 mam pytanie do użytkowników WM, czy przy WM doprowadzenie z zewnątrz powietrza musi być bezpośrednio do kominka, podobają mi się kozy ale one podobno nie mają opcji bezpośredniego podłączenia, pozdrawiam Duzo kozek ma bezposrednie podlaczenie powietrza z zewnatrz rura. Sprawdz np. kozki ROMOTOP (http://www.romotop.com.pl/piece-piecyki/) - wiekszosc ma podlaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 22.03.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 A powiedzcie jak to jest właściwie z tymi projektami domu, są w wersji podstawowej i w lustrzanym odbiciu? Czym właściwie się kierować przy wyborze? Jak mi bardziej pasuje, czy coś jeszcze wziąć pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.03.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 A powiedzcie jak to jest właściwie z tymi projektami domu, są w wersji podstawowej i w lustrzanym odbiciu? Czym właściwie się kierować przy wyborze? Jak mi bardziej pasuje, czy coś jeszcze wziąć pod uwagę? Jak najmniej okien od strony pólnocnej,z reguły po tej stronie jest garaż reszta z tarasem włącznie według uznania i upodobania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 22.03.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Jak najmniej okien od strony pólnocnej,z reguły po tej stronie jest garaż reszta z tarasem włącznie według uznania i upodobania dzięki. A wiecie może jak to jest z zamówieniami z LEROY MERLIN, zamówiłam coś ale dostawa ma być dopiero za tydzień i teraz bym chciała zmienić zamówienie, czy nie będzie problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 22.03.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Dzięki Arturo,ale nie dopisałam,że takie 3,5-4 metry stemple mnie interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 22.03.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 kolektor gruntowy do PC zrobiony !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 22.03.2012 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 o proszę. jakieś bliższe dane? Ile powierzchni zajął? jaką moc zapewni? No i ile kosztował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twboss 23.03.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Co prawda architekta teoretycznie mam wybranego ale czasami warto zasięgnąć dodatkowej opinii, tak więc mam pytanie kogo z rybnickich architektów polecacie? Ważną sprawą było by również dla mnie z braku czasu żeby pozałatwiał wszystkie dokumenty związane z urzędami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.03.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 o proszę. jakieś bliższe dane? Ile powierzchni zajął? jaką moc zapewni? No i ile kosztował Co to się porobiło Ja kupiłem PCi Ty zastanawiasz się nad PCi Przy okazji jak tam Diamant,można uznać,że jest wystarczający bez gładzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts