mea 27.03.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 co to za ziemia ile jej jest i czy do wzięcia, mam namiar ale na małą cieżarówkę, która woziła mi bergę i gruz do wjazdu ziemia do wziecia ... troche gliny, troche czarnej z kamieniami ... na ogrod sie nie nadaje ale na wyrownanie czy podsypanie bedzie dobra !! narazie mam na oku 8t autko - mysle ze jedno pelne by bylo ... Gabi do szostoka dzwonilam ale juz wozi kruszywa i na sobote nie da rady ... wegla tez juz nie ma ale znalazlam w zorach czecha z Ledvic ... 580 zl za tone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.03.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 kalina na zdjeciu z przodu jest kupa tej ziemi do wywozki ... do tego tez troche czystej gliny jak na tarasie /lezy po drugiej stronie domu/http://foto3.m.onet.pl/_m/f0dfa45d3c38c61fa0b489e22c1a4bd7,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 27.03.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 http://allegro.pl/kostka-granitowa-brukowa-zabrze-rybnik-tychy-i2232774960.htmlhttp://allegro.pl/kostka-granitowa-slaskie-opolskie-lodzkie-i2229685339.html nie wiem jak dużą tę kostkę chcesz; jak coś ustalisz to daj znać, być może też byłabym zainteresowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.03.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 bdan jak zadzwonilam to mi powiedzieli ze licza 180 zl za m2 kosttki /kostka, podklad i robocizna/ no chyba kogos bog opuscil !!!! jak sie wqrze to sama bede po 2m2 ukladac !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.03.2012 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 bdan jak zadzwonilam to mi powiedzieli ze licza 180 zl za m2 kosttki /kostka, podklad i robocizna/ no chyba kogos bog opuscil !!!! jak sie wqrze to sama bede po 2m2 ukladac !!! To prosta, acz ciezka robota.. Najwazniejszy jest podklad, a ten masz pancerny Tylko jeszcze go dobrze ubic, wanna piasku, pare workow cementu, pare palikow, sznurek, poziomnica, grabie, mloteczek gumowy, kilka drewnianych lat i jedziesz z koksem Bdan - te ceny to LOCO Strzegom. Trzeba liczyc te 500km po 3 pln czyli ~1,5k pln za transport 25t. 25t * 200 = 5 tys + transport = 6,5 tys pln czyli tona wychodzi te 260 pln. Z tony 8/11 ulozysz te 4,5m2, czyli z 25t ulozysz ok. 110m2. Sama kostka wychodzi wiec ok. 60 pln / m2. Z piaskiem, cementem i wypozyczeniem zageszczarki wyjdzie kolo 70 pln / m2. Bez podbudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 27.03.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Gingeros, wiadomość na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.03.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 bdan jak zadzwonilam to mi powiedzieli ze licza 180 zl za m2 kosttki /kostka, podklad i robocizna/ no chyba kogos bog opuscil !!!! jak sie wqrze to sama bede po 2m2 ukladac !!! a to chyba z platyny ta kostka tyle to ja nie płaciłam nawet za wydawało mi sie że drogie płyty tarasowe z Libetu ale układać tego bym sie nie podjęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 27.03.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Pati,a ile Cię wyszły te płyty z robocizną.U naszych sąsiadów wczoraj i dzisiaj robili bruk,max-bud i jakoś jak na to patrzyłam to super ciężka ta robota mi sie nie wydawała.Cena kosmos 200/m2 wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.03.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 za tą szarą płaciłam 120 a za te żółte na tarasie 140, cena na gotowo z dolomitem jako spód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 28.03.2012 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 To prosta, acz ciezka robota.. Najwazniejszy jest podklad, a ten masz pancerny Tylko jeszcze go dobrze ubic, wanna piasku, pare workow cementu, pare palikow, sznurek, poziomnica, grabie, mloteczek gumowy, kilka drewnianych lat i jedziesz z koksem Bdan - te ceny to LOCO Strzegom. Trzeba liczyc te 500km po 3 pln czyli ~1,5k pln za transport 25t. 25t * 200 = 5 tys + transport = 6,5 tys pln czyli tona wychodzi te 260 pln. Z tony 8/11 ulozysz te 4,5m2, czyli z 25t ulozysz ok. 110m2. Sama kostka wychodzi wiec ok. 60 pln / m2. Z piaskiem, cementem i wypozyczeniem zageszczarki wyjdzie kolo 70 pln / m2. Bez podbudowy. Teraz w domu mamy podjazd wyłożony kostką granitową w opcji na wjeździe duża a na chodnikach mała. Wg nas dużo lepiej wygląda mała, wiec teraz kładlibysmy małą. Wtedy balismy się na wjeżdzie dać malą, choć wszyscy mówili, że najwazniejszy jest podkład i kostka juz nie ma takiego znaczenia, ale tym podjazdem wjeżdżał jeszcze samochód ciężarowy z opałem. Teraz jednak poszlibyśmy ewentualnie z w małą. Kładlismy sami. Tak więc 260/7 m, tj ok. 37 zł za kostke. Tyle, że większa trzeba jeszcze na obrzeża, więc ogólnie tanio nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 28.03.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 a tak na marginesie....jest tyle pieknych iglaków....czemu wszyscy te tuje ?? Chyba najtańsze iglaki na "oddzielenie się od sąsiadów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 28.03.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Hej.Jakiś czas temu przewijał sie tu temat ogrodzeń. A dokładnie zgłaszania/pozwolenia na grodzenie. Jak to z tym jest? Każde ogrodzenie trzeba zgłaszać? Nawet jeżeli moja działka nie graniczy z drogą, leży w szczerym polu, ogrodzenie będzie zwykłe, żadne mury obronne itp?? Gdzie się dowiem czy muszę coś w tej kwestii robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 28.03.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Hej. Jakiś czas temu przewijał sie tu temat ogrodzeń. A dokładnie zgłaszania/pozwolenia na grodzenie. Jak to z tym jest? Każde ogrodzenie trzeba zgłaszać? Nawet jeżeli moja działka nie graniczy z drogą, leży w szczerym polu, ogrodzenie będzie zwykłe, żadne mury obronne itp?? Gdzie się dowiem czy muszę coś w tej kwestii robić? Wniosek o uzgodnienie lokalizacji ogrodzenia składasz, jeżeli ogrodzenie będzie od strony drogi gminnej. Jeżeli ogrodzenie jest ponad 2,20 m - takie zgłoszenie jest również wymagane. A dowiesz się wszystkiego w Urzędzie Gminy/Miasta, ja dodatkowo muszę mapki mieć + rysunek schematyczny ogrodzenia i wypisać z jakich materiałów będzie zrobione. Cyrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 28.03.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 bocianki - mam garaz-blaszak do sprzedania (ten wiekszy) i krajzyge edit: została krajzyga musze sie dowiedziec jak to z tym ogrodzeniem od strony drogi...myślałam że jak zrobie tak jak sąsiedzi to bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 28.03.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 a ja mam deski na szalunki i fundamenty. długie, ładne, po jednej budowie Jastrzębie-Zdrój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.03.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 a ja mam rozdzielnie budowlana tez po jednej budowie jak oferty to w jednym miejscu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.03.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 jeszcze raz zapytam o agrowloknine ... bylby ktos zainteresowany zakupem ?? przyszloby to jedna przesylka i mozna sie podzielic ... http://allegro.pl/agrowloknina-50g-czarna-1-6m-x-100m-rolka-i2235712837.htmli szpilki do mocowaniahttp://allegro.pl/szpilki-do-mocowania-agrowloknina-agrotkanina-100-i2213315682.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.03.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 jeszcze raz zapytam o agrowloknine ... bylby ktos zainteresowany zakupem ?? przyszloby to jedna przesylka i mozna sie podzielic ... http://allegro.pl/agrowloknina-50g-czarna-1-6m-x-100m-rolka-i2235712837.html i szpilki do mocowania http://allegro.pl/szpilki-do-mocowania-agrowloknina-agrotkanina-100-i2213315682.html Ja bym wzial ale agrotkanine (a nie wloknine) - 100g/m2 no i zielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.03.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Ja bym wzial ale agrotkanine (a nie wloknine) - 100g/m2 no i zielona czym one sie realnie roznia ?? bo narazie widze ze cene maja raz tyle wyzsza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.03.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 czym one sie realnie roznia ?? bo narazie widze ze cene maja raz tyle wyzsza ... Wloknina to taka jakby geowloknina w dotyku - jest miekka. Tkanina to taki worek z ziemniakow - cieniutkie paseczki splecione ze soba. Tkanina ma dwa razy wieksza gramature i ze cztery razy wieksza wytrzymalosc - u mnie jej poki co zaden chwast nie zdolal przebic. Wloknina jest zdecydowanie bardziej delikatna i podatna na przebijanie Ja mam szalonego i ciezkiego psa wiec wloknina odpada - prawdopodobnie by ja potargal na strzepy po paru przebiegach Tkaniny to nie rusza Jak nie masz takiego szalenca w domu to wloknina powinna dac rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts