DagaAdam 06.04.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 to jest komin uniwersalny, czyli do wegla i do gazu. Gaz tworzy żrące skropliny, które tą rurką powinny ujść do kanalizy. ta rurka to samo dno komina, poniżej są dwa rzędy bloczków betonowych. Swoją drogą zajefajnych mam fachowców wod-kan, że tej rurki do niczego nie podpięli. Oj, podepną. Tylko jak komin wygląda z góry? ma po prostu otwór w niebo, do którego wpada deszcz? czy raczej ma czapkę i dwa otwory po bokach? Czapke i otwory maja kanaly wentylacyjne - komin spalinowy musi miec otwor w niebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 06.04.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 z tego co pamietam to Schiedel ma na wylocie czapke http://www.budujemydom.pl/images/stories/artykuly/935.jpg ale ja nie mam jej założonej Madzia - sciągam króliki na mojego Fb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam 76 07.04.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 z tego co pamietam to Schiedel ma na wylocie czapke http://www.budujemydom.pl/images/stories/artykuly/935.jpg ale ja nie mam jej założonej Madzia - sciągam króliki na mojego Fb Ta czapka Schiedel'a nie osłania kanału od "nieba". To tylko stożek, który dla kanału gazowego jest ozdobnikiem, a dla zwykłego spalinowego zakrywa od "nieba" warstwę ocieplenia kanału oraz też pełni funkcję ozdobną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam 76 07.04.2012 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 hmm.. forumowy zegar spóźnia się 2 godz. - teraz jest 8.30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 07.04.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 hmm.. forumowy zegar spóźnia się 2 godz. - teraz jest 8.30 przestaw sobie strefę czasową w profilu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 07.04.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Kuźwa, komin mi cieknie. najwyraźniej popsuł go elektryk, bo sobie przez niego wiercił. Myślałem że będzie uzgadniał ze mną jak robi, bo bym mu na to nie pozwolił.... Wiercił przez komin powiadasz, to raczej ten fachura nie ma wiele wspólnego z zawodem elektryka. Następnym krokiem fachofca będzie użycie zwykłej pianki do uszczelnienia komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 07.04.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Ta czapka Schiedel'a nie osłania kanału od "nieba". To tylko stożek, który dla kanału gazowego jest ozdobnikiem, a dla zwykłego spalinowego zakrywa od "nieba" warstwę ocieplenia kanału oraz też pełni funkcję ozdobną wiem o tym komin to nie wędzarnia zeby dym w nim kisić dlatego napisałam ze darowałam sobie tą pseudo-czapke zwróciłam tylko uwage że taka czapka bywa stosowana..choc to dziurawa czapka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 07.04.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 wiem o tym komin to nie wędzarnia zeby dym w nim kisić dlatego napisałam ze darowałam sobie tą pseudo-czapke zwróciłam tylko uwage że taka czapka bywa stosowana..choc to dziurawa czapka A nie jest ona czasem tam wymagana ? Deszcze nie zalewaja Ci welny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 07.04.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 rozumiem że mój komin z lotu ptaka wygląda tak:http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQoLdZNJoqu-A3pOiVyR-Lg3WMxl8F9VwWxO2jYV2CuMz2K6xCIczyli deszcz wpada sobie do niego swobodnie. i co z tą wodą ma się dziać dalej?gdybym nie miał tej rurki od skroplin, to komin wypełniłby się w końcu wodą aż po swój czubek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 07.04.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 rozumiem że mój komin z lotu ptaka wygląda tak: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQoLdZNJoqu-A3pOiVyR-Lg3WMxl8F9VwWxO2jYV2CuMz2K6xCI czyli deszcz wpada sobie do niego swobodnie. i co z tą wodą ma się dziać dalej? A liczyles ile tej wody faktycznie tam wpadnie ? Najwieksze burze jakie nas nawiedzily mialy opad na poziomie 30l w ciagu doby, czyli do komina 28x14 (0,04m2) moglo wleciec 1,2l wody. To przy naprawde poteznej burzy - normalnie przy deszczu to ten opad wynosi bodaj 5 x mniej Wiekszosc tej wody poprostu wsiaka w ceramike (ktora chlonie wode dosc dobrze), a potem odparowuje - przy przewiewie w kominie lub/i przy paleniu. gdybym nie miał tej rurki od skroplin, to komin wypełniłby się w końcu wodą aż po swój czubek? No takich scen to az bym sie nie spodziewal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 07.04.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 No takich scen to az bym sie nie spodziewal świadomie przerysowałem grozę sytuacji we wtorek będę dzwonił tu i tam, ale możliwe, że wszystko jest w porządku i wystarczy złapać te skropliny do kanalizacji? Swoją drogą coś mnie chyba opuszcza dotychczasowe szczęście do fachowców.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 07.04.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 świadomie przerysowałem grozę sytuacji to delikatne określenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 07.04.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 A nie jest ona czasem tam wymagana ? Deszcze nie zalewaja Ci welny ? ciekło ale po zewn stronie komina, wewnątrz nie ale to była sprawka wypłukanej fugi i niedokładności dekarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 07.04.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 My tej wątpliwej ozdoby jaką jest czapka na kominie też nie mamy.Jak tylko to zobaczyłam to poiwedziałam stanowcze "nie",żadne takie dziadostwo nie będzie szpeciło mojego pięknego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 07.04.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 http://img824.imageshack.us/img824/1646/20120407110905173.jpg WESOŁYCH I POGODNYCH śWIĄT WIELKANOCNYCH ŻYCZY Pati http://img848.imageshack.us/img848/1449/20120407111221882.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 07.04.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Dziękujemy bardzo, i nie umiemy wklejać tak pięknych zdjęć ) Śliczności ozdoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.04.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 my tez nie mamy tej czapki /paskudztwo/ mamy za to sliczna plyte granitowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.04.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 No i od nas zyczenia zdrowych pogodnych i radosnych swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 07.04.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Zdrowych i Spokojnych świąt Wielkanocnych.Zapraszam na mój sernik zbierany z podłogi......ha,ha a tak się starałam i jutro dla gości sucharki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 09.04.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 My tej wątpliwej ozdoby jaką jest czapka na kominie też nie mamy.Jak tylko to zobaczyłam to poiwedziałam stanowcze "nie",żadne takie dziadostwo nie będzie szpeciło mojego pięknego dachu. Gabi ustalmy pewne fakty czapa to nie ozdoba tylko niezbędny element całości tak to już ktoś mądry wymyślił i tak pewnie być musi to czy to się komuś podoba czy też nie to nie ma tu nic do rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts