GabrysiaBP 09.04.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Gingeros może i musi,ale u nas nie stoi i koniec.Tata na złom już zabrał zresztą.Odnosnie ozdoby to nie ja wymysliłam tylko ktoś wyżej napisał,że to ozdoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.04.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Gabi ustalmy pewne fakty czapa to nie ozdoba tylko niezbędny element całości tak to już ktoś mądry wymyślił i tak pewnie być musi to czy to się komuś podoba czy też nie to nie ma tu nic do rzeczy jej podstawowym zadaniem jak ju zchyba szyna wspomnial jest niedopuscic do zawilgocenia welny - ja mam to zalatwione za pomoca oslony z kamienia i tym samym szpetota pojdzie an zlom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.04.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 ludziska ratunku !! powiedzcie mi czym wykonczyc schody zewnetrzne ... ma byc tanie, ladne i w miare bezpieczne /snieg deszcz/ mnie juz sie pomysly koncza ... na kamien mnie nie stac ... a to jedyne pewne rozwiazanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 09.04.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 pisałam ci - zwykłe płytki schodowe, jest spory wybór a poprzeczne rowki zapobiegaja poślizgom, coś wybierzesz, ja mam żółte pod kolor komina, kostki brukowej i -kiedys- klinkieru wokół drzwi wejsciowych i płotu jutro pstryknę fotki ale to coś w tym stylu: http://nokautimg4.pl/p-7a-b7-7ab70f5b628d862cb35f95bd0cecef22500x500/elementy-schodowe-opoczno-simple-sand-stopien-narozny-strukturalny-3-d-30x30.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.04.2012 03:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 a jak sie to sprawdzalo zima jak sypnelo sniegiem ?? to mnie najbardziej martwi bo mamy dosc strome te schody !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 10.04.2012 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Właśnie mnie też to męczy co dać na te schody,musimy to w końcu zrobić,ale zdecydowanie będzie to coś z tego rodzaju co Pati poleca.Mój ojciec,który jest kurierem mówi,że przy niektórych domach można się zabić jak mają kafle na wysoki połysk,na tym nawet normalnie stanąć nie można,a co dopiero chodzić.Mea jak z tą włókniną?? I jeszcze mam pytanie do Ciebie,czy stary bojler,który służy jako walec można od Was wypożyczyć czy raczej nie jest on sprawny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 10.04.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 pisałam ci - zwykłe płytki schodowe, jest spory wybór a poprzeczne rowki zapobiegaja poślizgom, coś wybierzesz, ja mam żółte pod kolor komina, kostki brukowej i -kiedys- klinkieru wokół drzwi wejsciowych i płotu jutro pstryknę fotki ale to coś w tym stylu: http://nokautimg4.pl/p-7a-b7-7ab70f5b628d862cb35f95bd0cecef22500x500/elementy-schodowe-opoczno-simple-sand-stopien-narozny-strukturalny-3-d-30x30.jpg Też chciałam czymś podobnym obłożyć schody w domu, ale teraz się waham. Niedawno obłożyli nam takimi płytkami schody pod blokiem i jak popada to można na nich wywinąć niezłego orła. Aż się zdziwiłam, że są takie śliskie. I znowu mam dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 10.04.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Mea, my na schodach mamy płytki zewnętrzne, tyle, że takie chropowate, sprawdziły się w zimie, choć po fakcie stwierdziłam, że mogły być gładkie i ciemniejsze;), ale nie jest źle. Nie mamy tych z rowkami, bo one śliskie nie są same w sobie, a i mamy tylko 3 schodki. Masz w marketach bardzo duży wybór, tak, jak Queene pisze, z tymi rowkami, które zapobiegają poślizgowi. Znajdziesz na pewno coś fajnego i niedrogiego. Ja zdecydowałam nie dawać agrowłókniny na tę moją skarpę. Czymkolwiek to obsypię, to będzie spadać, a mam skarpę stromą. A nie chcę, żeby ta czarna płachta była widoczna. Zobaczymy, co z tego wyniknie; jestem na etapie szukania jakichś płożących iglaków, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.04.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Ja zdecydowałam nie dawać agrowłókniny na tę moją skarpę. Czymkolwiek to obsypię, to będzie spadać, a mam skarpę stromą. A nie chcę, żeby ta czarna płachta była widoczna. Zobaczymy, co z tego wyniknie; jestem na etapie szukania jakichś płożących iglaków, itp. To szykuj sie na ciezka prace w postaci pielenia tysiaca chwascikow jakie beda tam rosly i zagluszaly wszystkie wolno-rosnace iglaki Praca tym ciezsza im bardziej skarpa stroma! Przemysl to jeszcze - agrowloknine mozesz kupic zielona - wiadomo, ze wyglada troche sztucznie ale na pewno lepiej wyglada agrowloknina niz chwasty A jak masz ta skarpe swiezo usypana to jak sie niedlugo zaczna wiosenne deszcze to bedziesz wyklinala ten dzien kiedy podjelas decyzje o braku wlokniny! No chyba ze rzeczywiscie uwielbiasz codzienne pielenie na kolanach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 10.04.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Jaką trawę polecacie?? Na co zwracać uwagę przy zakupie,czy jest coś szczególnego??Gdzie najlepiej ją kupić,bo słyszałam,że w marketach nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 10.04.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Jaką trawę polecacie?? Na co zwracać uwagę przy zakupie,czy jest coś szczególnego??Gdzie najlepiej ją kupić,bo słyszałam,że w marketach nie warto. możesz sprawdzić w centrali nasiennej w żorach, trawa od tego roku znacznie podrożała w cenach hurtowych gdzie 15-20%. Worek 25kg dywanówki lub sportowej kosztuje obecnie coś około 13,60zł/kg. Marketówke miałem raz i nigdy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 10.04.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 10.04.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Mea, my na schodach mamy płytki zewnętrzne, tyle, że takie chropowate, sprawdziły się w zimie, choć po fakcie stwierdziłam, że mogły być gładkie i ciemniejsze;), ale nie jest źle. Nie mamy tych z rowkami, bo one śliskie nie są same w sobie, a i mamy tylko 3 schodki. Masz w marketach bardzo duży wybór, tak, jak Queene pisze, z tymi rowkami, które zapobiegają poślizgowi. Znajdziesz na pewno coś fajnego i niedrogiego. Ja zdecydowałam nie dawać agrowłókniny na tę moją skarpę. Czymkolwiek to obsypię, to będzie spadać, a mam skarpę stromą. A nie chcę, żeby ta czarna płachta była widoczna. Zobaczymy, co z tego wyniknie; jestem na etapie szukania jakichś płożących iglaków, itp. ja tez nie daje, w ogrodnictwie poradzono mi posadzic barwinka i iglaki, barwinek rosnie szybko, nie przepuszcza chwastów i ładnie wygląda bo ma fioletowe kwiatki i razem z nim posadze płożace iglaki i kamienie gdzieniegdzie - bedzie sie trzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 10.04.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 a schodki wygladaja tak:http://imageshack.us/photo/my-images/593/20120410150727248.jpg/ http://img43.imageshack.us/img43/1396/20120410150750257.jpg http://img443.imageshack.us/img443/4809/20120410150803233i.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 10.04.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Pati a możesz pokazać zdjęcia bruku w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.04.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 pati ten kto ci powiedzial ze w barwinku nie rosna chwasty chyba nie widzial barwinka jeszcze - zapraszam na prezentacje na chwalowicka jak to trawsko mi z barwinka wyrasta i siadywalam tam z nozyczkami i wycinalam po jednej ... a za tydzien znow ... i znow ... az olalam gabi wloknine na dniach zamawiam /dzis jutro/ biore narazie rolke /100m/ szerokosc 1,6m ... moze kupie kosówki ... jak starczy kasy !! kolejne kwestie - balustrada zewnetrzna ... jedyny namiar od Agi padl ... nie robia juz balustrad zewnetrznych !!! mozecie pomoc ?? glownie interesuje mnie drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 10.04.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 ja mam tylko namiar na balustrady z nierdzewki.Mea a odnośnie bojlera?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.04.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 zobacze w jakim jest stanie ... daj mi kilka dni jak tylko bedzie sie nadawal do czegokolwiek to dam ci znac i mozesz go brac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 10.04.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 oki,a do końca tygodnia dasz radę?? Chłop się ostro za trawnik wziął,azofoske już zamówiłam.Jeszcze o tej trawie muszę poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.04.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 spoko postaram sie tam pojechac i posprawdzac jak to wyglada ... kilka lat nie byl uzywany i jest gdzies w ogrodzie zachomikowany !! a ja wlasnie znalazlam swietne kosówkihttp://allegro.pl/kosodrzewina-40cm-okazja-i2262809320.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts