Gość Arturo72 12.04.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Pati a ja myślę że nie warto po raz setny tłumaczyć Arturowi że gdyby człowiek miał na wszystko od razu to życie straciło by sens Tyż racja Arturo - nie chodzi o to czy dał sie we znaki...bo nie dał chodzi o to że moje przeświadczenie a raczej info które posiadałam we właściwym czasie ze PC to koszt minimum 50 tys złotych spowodowały ze nie zainteresowałam sie tematem i co tu dużo mówić trochę zawaliłam sprawe dlatego teraz próbuje doradzić innym żeby mieli lepiej No fakt,także byłem i jestem przeciwny PCi za kosmiczną kasę,bo dalej takie ceny są aktualne. No ale jestem przykładem,ze w cenie kotła na ekogroszek także można mieć PCi Fakt,że nie z COP3,5 tylko ok.2,5-3 ale to i tak mnie zadowala. A co najważniejsze,bez mrugnięcia nawet najmniejszym palcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.04.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 twboss a nie można lekko boczkiem ? http://img98.imageshack.us/img98/294/mapa2au.jpg ten numer raczej nie przejdzie z uwagi na zapisy w MPZP odnosnie ładu w srodowisku i zagospodarowaniu jak by tak kazdy krecil chałupka to bysmy dopiero kosmos mieli w rybniku :Dmysle ze linia zabudowy warto by sie dostosowac do sasiedniego domu wtedy nikt nic nie moze zarzucic twboss - a powiedz mi czemu masz sie przytulic do wschodniej sciany ?? cos ci ogranicza pole manewru ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.04.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 mea on wlasnie chce sie przysunać do prawej maksymalnie, pisał o 4-5m, ja bym zostawila conajmniej 5m luzu tym bardziej ze prawdopodobnie tam bedzie zsyp na opał...wiec cos tam musi wjechac edit: źle przeczytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twboss 12.04.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 ten numer raczej nie przejdzie z uwagi na zapisy w MPZP odnosnie ładu w srodowisku i zagospodarowaniu jak by tak kazdy krecil chałupka to bysmy dopiero kosmos mieli w rybniku :Dmysle ze linia zabudowy warto by sie dostosowac do sasiedniego domu wtedy nikt nic nie moze zarzucic twboss - a powiedz mi czemu masz sie przytulic do wschodniej sciany ?? cos ci ogranicza pole manewru ?? od wschodniej strony mam za płotem niewykończony dom już chyba od 10 lat i trochę mi ta strona nie leży stąd takie ułożenie domu,dom jest dość wysoki i trudno go będzie zakryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 12.04.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 słaby argument posadzisz tuje albo inne drzewka pamiętaj dom stawiasz na całe życie więc dobrze przemyśl jak on ma stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twboss 12.04.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 słaby argument posadzisz tuje albo inne drzewka pamiętaj dom stawiasz na całe życie więc dobrze przemyśl jak on ma stać Może i słaby ale akurat to przemyśleliśmy i jesteśmy pewni, bardzie właśnie chodzi o położenie góra dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 12.04.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 nareszcie cos się dzieje:)Zabieram się w końcu za rozmowy z "ociepleniowcami". pamiętacie może ile was kosztowały ocieplenia ścian? 15cm styro, najlepiej z robocizną i bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.04.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 ja płaciłam za R+M chyba 60zl/m2pamiętam ze mea płaciła jakoś śmiesznie tanio, może poleci swoją ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.04.2012 03:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 ja placilam troche wiecej - w namiarach sa szczegoly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam 76 13.04.2012 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Mam pytanko. Stoimy teraz przed wyborem okien i prawie jesteśmy zdecydowani na energo z powodu wiatrów w naszym rejonie(3 szyby ciepła ramka) na profilu veka alphaline 90 i dostałem kilka wycen ale bardziej mnie interesuje znajomość (lub niepolecenie) któregoś producenta: Konsek z Żor, Zama z Goleszowa, KNS Wodzisłąw, Oknopex Bielsko B. Mam te same okna -w złotym dębie. Brałem z KNS-u jakieś 3 tyg. temu. Jak najbardziej polecam - wykonanie, montaż i przede wszystkim terminowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.04.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 nareszcie cos się dzieje:) Zabieram się w końcu za rozmowy z "ociepleniowcami" pamiętacie może ile was kosztowały ocieplenia ścian? 15cm styro, najlepiej z robocizną i bez. Ja robię samemu,na piankę :)Trochę grosza się przyda A co najważniejsze,wiem,że zrobię to dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 13.04.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Skąd wiesz, że dokładnie, robiłeś to już kiedyś?No i czas na to wygospodarować, to jest minimum tydzień roboty dla 4 osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 13.04.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Skąd wiesz, że dokładnie, robiłeś to już kiedyś? No i czas na to wygospodarować, to jest minimum tydzień roboty dla 4 osób My ocieplaliśmy sami, ponad 4 tygodnie roboty od rana do wieczora, w trzy osoby. Trochę się zaoszczędziło pieniędzy, straciło natomiast kupę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.04.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Skąd wiesz, że dokładnie, robiłeś to już kiedyś? No i czas na to wygospodarować, to jest minimum tydzień roboty dla 4 osób Nie robiłem ale cały czas się uczę,wg mnie i wg zebranych opinii nie jest to duża filozofia i dlatego będzie na piankę,żeby nie babrać się w rozrabianie i nakładanie kleju.A dokładnie będzie na 100% :)W zeszłym roku kolega ocieplał razem z kolegą domek mojej wielkości i zeszło im trzy dni w dwie osoby :)Tyle czasu spokojnie mogę poświęcić,ja mam 130m2 ścian Dziennie jedna ściana,ok.35m2,to nawet niech będzie cztery dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 13.04.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Nie robiłem ale cały czas się uczę,wg mnie i wg zebranych opinii nie jest to duża filozofia i dlatego będzie na piankę,żeby nie babrać się w rozrabianie i nakładanie kleju.A dokładnie będzie na 100% :)W zeszłym roku kolega ocieplał razem z kolegą domek mojej wielkości i zeszło im trzy dni w dwie osoby :)Tyle czasu spokojnie mogę poświęcić,ja mam tylko 130m2 ścian Nie chce mi się wierzyć w te trzy dni. Szczególnie jeżeli ktoś tego wcześniej nie robił i chce mieć to zrobione dokładnie. Może nie zajmie Ci to 4 tygodni tak jak nam, chociażby ze względu na sam fakt, że nasz dom ma ponad 8 metrów wysokości i ocieplanie szczytów na rusztowaniach to była makabra, a u Ciebie to odpada, ale trzy dni są nierealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.04.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Nie chce mi się wierzyć w te trzy dni. Szczególnie jeżeli ktoś tego wcześniej nie robił i chce mieć to zrobione dokładnie. Może nie zajmie Ci to 4 tygodni tak jak nam, chociażby ze względu na sam fakt, że nasz dom ma ponad 8 metrów wysokości i ocieplanie szczytów na rusztowaniach to była makabra, a u Ciebie to odpada, ale trzy dni są nierealne. No właśnie kolega robił to z kolegą,który ma już praktykę w tym zakresie,też parterówkę :)Jednak zaryzykuje,rąk do pracy mi nie brakuje,koledzy w pracy są raczej życzliwi a wysokość to tylko 3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 13.04.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 czyli będziesz miał z kolegą dokładnie w 4dni, a nie byle jak ekipą profesjonalistów w dwa tygodnie:D agusiu x, marsz do dziennika i fotki wklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 13.04.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 agusiu x, marsz do dziennika i fotki wklejać :oops::oops: Aż wstyd..... Zaraz przeprowadzka, a ostatni wpis na etapie stropu. Obiecuję (któryś już raz) poprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.04.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 czyli będziesz miał z kolegą dokładnie w 4dni, a nie byle jak ekipą profesjonalistów w dwa tygodnie:D </p> I znowu wiem swoje Profesjonalistom dziękuję za klejenie na placki i kołkowanie </p>Ja nie będę kołkował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 13.04.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 :oops::oops: Aż wstyd..... Zaraz przeprowadzka, a ostatni wpis na etapie stropu. Obiecuję (któryś już raz) poprawę. No właśnie - do roboty :P:P Pamiętam że zaczynaliśmy w tym samym czasie, a teraz wy już szykujecie się do przeprowadzki No ale my się trochę obijamy Jakoś ciężko nam się zebrać i w końcu wystartować z tą robotą...im bliżej końca tym bardziej nam się nie chce...człowiek nie wie w co ma ręce włożyć więc siedzi i w nic nie wkłada Echhh... chyba mocny kopniak w d..pę by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts