Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Edzia dzieki za wsparcie :wink:

Sebo bardzo lubię takie domu, po sasiedzku stoi podobny dom mojej babci / tylko trochę starszy/, spędziłam w nim prawie całe dzieciństwo, choć mieliśmy własny nowy.

Miałam wielką ochotę wyremontować go zamiast budować nowy, ale sprawy własnościowe nie były tak do końca załatwione a działkę już miałam więc zrezygnowałam. Przyznaję się, że jeszcze teraz lubię sobie pobuszować po strychu babcinego domu.

Wątek o Rybniku ... niczego sobie.Rozwija się.

Mam nadzięję, że przełoży się to na cenę mieszkań :lol: :lol: :lol:

W przyszłym roku chcemy sprzedać...

Narazie Żory przodują w cenach mieszkań , ale i u nas też zaczyna sie coś ruszać w tym temacie... pożyjemy zobaczymy :wink:

pozdrawiam

Edzia

Czy słyszał ktoś z Was o gotowych stopniach (stopnicach) żelbetowych?

Nie wiecie czy i gdzie to można kupić?

Dechy+pręty zbrojeniowe+beton to są najlepsze gotowe stopnie żelbetowe. Naprawdę liczysz na to że gdzieś to kupisz i będzie Ci to odpowiadało ? Schody to ważna rzecz, którą można łatwo schrzanić (np jeżeli nie uwzględnisz grubości warstw wykończenia posadzki). Najlepiej znajdź jakiegoś miśka który Ci to zrobi. Jedyne schody które widziałem "gotowe" to schody lekkie.

Czy słyszał ktoś z Was o gotowych stopniach (stopnicach) żelbetowych?

Nie wiecie czy i gdzie to można kupić?

Spróbuj tam http://www.fabet.pl/

Ooo to może być to!! Dzięki za info IRON.

Ja wiem że najlepsze są schody żelbetowe wylane ale wiecie mój tato sam buduje chałupkę z mężem i chce sobie maxymalnie uprościć robotę stąd te stopnice.

Szukam ekipy, która wykopie nam studnię. Woda jest na ok. 20 m.Chcemy wodę używac do podlewanie ogrodu i do spłukiwania kibelków :lol: Wodę mamy obecnie z wodociagów, więc nie jest nam aż tak bardzo śpieszno. :lol:

Firmy, na kóre mam namiary chcą ok. 350 zł. za metr.To chyba drogo....

Jeśli macie namiary, to proszę o info. :D

Szukam ekipy, która wykopie nam studnię. Woda jest na ok. 20 m.Chcemy wodę używac do podlewanie ogrodu i do spłukiwania kibelków :lol: Wodę mamy obecnie z wodociagów, więc nie jest nam aż tak bardzo śpieszno. :lol:

Firmy, na kóre mam namiary chcą ok. 350 zł. za metr.To chyba drogo....

Jeśli macie namiary, to proszę o info. :D

Ja dołaczam do prośby z tym, że chciałabym studnię wierconą.

Do tej pory do podlewania posiłkowałam się wodą ze studni na deszczówkę ale zaczynam już mieć w tym roku z tym problem.