mea 02.05.2012 03:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Ja tam potrafię sobie odmówić...gromkiego świętowania przeprowadzki ty moze i owszem ale jak to wytlumaczyc calej gawiedzi ktora tytlko czeka na powod do swietowania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.05.2012 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 szynka a jak to jest montowane ?? i czy to sie jakos zwija czy taki zagiel na cale lato sie rozklada ?? u mnie bylby problem z takimi slupami ... ale ciagle mysle ... Nie zwija sie - na cale lato zostaje To taka ot obszyta tkanina zakonczona metalowymi "uszami" ktore trzeba gdzies przymocowac - Ty masz naprzeciwko chyba jakies drzewa ? To mozna normalnie na linkach przedluzyc i do drzewa Ja mam akurat slupy na tarasie w tym rozstawie, wiec tylko dwa dodatkowe musze dorobic - akurat bede robil male fundamenty w rozstawie tych slupow (bedzie tam murek po bokach schodow) wiec mysle ze zabetonuje na 50cm tam profil taki sam jak profil z ktorego mam zrobiony slupek (8x8cm) i na zime bede na niego nakladal zaslepke, a w lato wcisne taki metrowy profil rozmiar mniejszy (tak zeby w ta dziure elegancko, acz na sztywno wszedl) i na niego naloze slupek Czyli slupki beda latwo demontowalne. Nie wiem jak to bedzie wygladac ale sprobuje to zrobic - bo zacienic go trzeba, nie da sie popoludniu na tym tarasie wogole wysiedziec!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 02.05.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Nie zwija sie - na cale lato zostaje To taka ot obszyta tkanina zakonczona metalowymi "uszami" ktore trzeba gdzies przymocowac - Ty masz naprzeciwko chyba jakies drzewa ? To mozna normalnie na linkach przedluzyc i do drzewa Ja mam akurat slupy na tarasie w tym rozstawie, wiec tylko dwa dodatkowe musze dorobic - akurat bede robil male fundamenty w rozstawie tych slupow (bedzie tam murek po bokach schodow) wiec mysle ze zabetonuje na 50cm tam profil taki sam jak profil z ktorego mam zrobiony slupek (8x8cm) i na zime bede na niego nakladal zaslepke, a w lato wcisne taki metrowy profil rozmiar mniejszy (tak zeby w ta dziure elegancko, acz na sztywno wszedl) i na niego naloze slupek Czyli slupki beda latwo demontowalne. Nie wiem jak to bedzie wygladac ale sprobuje to zrobic - bo zacienic go trzeba, nie da sie popoludniu na tym tarasie wogole wysiedziec!! Adam,a to się nadaje na deszcz i silny wiatr? My mamy markizę, jest ok, ale wiadomo, jak wieje wiatr (jak ostatnio w niedzielę chyba), to trzeba zwijać, poza tym i tak nie dało się nawet na tarasie wysiedzieć, bo wszystko zwiewało. Co do gazu - my grzejemy gazem i nawet w aucie mamy:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 02.05.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 a nowy domek to musowo nowy potomek Pati, czy Ty nam chcesz o czymś powiedzieć...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 02.05.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 u mnie już 2x sie sprawdziło....co przeprowadzka to dzidziuś...więc limit wyczerpany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 02.05.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 jak ja ostatnio malowałem sobie mój nowy płotek, to nade mną bocian latał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 02.05.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Rany boskie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 02.05.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 u mnie już 2x sie sprawdziło....co przeprowadzka to dzidziuś...więc limit wyczerpany hehe, jak się za każdym razem sprawdzało, to teraz też się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 02.05.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 ja tam wszystkim życzę którzy sami sobie tego życzą a bociany podglądam tu : http://www.bociany.edu.pl/stream-ustron.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 02.05.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Uffff dobrze,że u mnie sie takie coś nie sprawdziło.U nas ewentualnie jeszcze pies jest brany pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.05.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Uffff dobrze,że u mnie sie takie coś nie sprawdziło.U nas ewentualnie jeszcze pies jest brany pod uwagę. To lepiej juz kupuj psa poki statystyka nie zarząda karmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.05.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Adam,a to się nadaje na deszcz i silny wiatr? My mamy markizę, jest ok, ale wiadomo, jak wieje wiatr (jak ostatnio w niedzielę chyba), to trzeba zwijać, poza tym i tak nie dało się nawet na tarasie wysiedzieć, bo wszystko zwiewało. Okaze sie w praniu Markize trzeba zwijac no bo markiza jest mocowana tylko jednym bokiem - tutaj sa cztery punkty mocowania wiec mysle ze spokojnie to powinno wytrzymac nawet mocny wiatr Te dodatkowe slupy musza byc oczywiscie sensownie zakotwione w podlozu zeby wiatr ich nie podniosl razem z tkanina i nie przewrocil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 02.05.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 jak się sensownie montuje kotwy?chyba mamy z teściem odmienne zdania co do przymocowania płotka do matki ziemi.dziura w ziemi zalana betonem, w betonie 4 szpilki i nałożona na nie kotwa?Teść woli w tym betonie (związanym oczywiście) wiercić dziury i do tego przykręcić te kotwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.05.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 jak się sensownie montuje kotwy? chyba mamy z teściem odmienne zdania co do przymocowania płotka do matki ziemi. dziura w ziemi zalana betonem, w betonie 4 szpilki i nałożona na nie kotwa? Teść woli w tym betonie (związanym oczywiście) wiercić dziury i do tego przykręcić te kotwy. Chyba tesc ma racje. Jezeli to ma byc na stale to kolki beda najlepsze Ja te swoje slupki zrobie tak: 1. Zabetonuje w fundamencie 50cm wysoki profil 80x80x5, profil bedzie wystawal ok 5cm ponad poziom terenu (jak slupek bedzie sciagniety - bedzie na niego nalozona zaslepka). Profil bedzie 2,5cm od gory przewiercony na wylot, na srube 12-stke. 2. Przygotuje sobie profil laczacy - 70x70, wysoki na 100cm. Profil ten powinien wchodzic w miare na sztywno do profila zabetonowanego w ziemi. 3. Wlasciwy slupek z profila 80x80x5 - tez przewiercony na dole na srube 12-stke. I teraz -> wkladam profil laczacy do profila w ziemi, skrecam sruba. Nakladam slupek na profil laczacy, skrecam sruba. Gotowe - nie ma mozliwosci zeby huragan to ruszyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom003 03.05.2012 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Dzięki za podpowiedź na temat namiarów na fachowców do co i wod.-kan. pozdrawim:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 03.05.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 czytaliście o 1,5m krokodylu na Zalewie ? egzotycznie sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 03.05.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 o widzicie zapomnialam sie wam pochwalic ze juz OFICJALNIE MIESZKAMY NA GRONOWEJ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 03.05.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 o widzicie zapomnialam sie wam pochwalic ze juz OFICJALNIE MIESZKAMY NA GRONOWEJ !!! gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 03.05.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 gratulacje planujemy opijac to w sobote jak ktos chcialby sie dolaczyc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 03.05.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Okaze sie w praniu Markize trzeba zwijac no bo markiza jest mocowana tylko jednym bokiem - tutaj sa cztery punkty mocowania wiec mysle ze spokojnie to powinno wytrzymac nawet mocny wiatr Te dodatkowe slupy musza byc oczywiscie sensownie zakotwione w podlozu zeby wiatr ich nie podniosl razem z tkanina i nie przewrocil http://gazetka.praktiker.pl/kw1812/#13 tu na 13-ej stronie masz markizę 2,5x4 za ok. 500zł. Nasza ma taki sam wymiar i kosztowała ok. 600 zł (z allegro) - gdybyś brał pod uwagę wariant z markizą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts