Gingeros 06.05.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Mam pytanie wie ktoś może gdzie można kupić w okolicy grys granitowy w mądrych pieniądzach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.05.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Mam pytanie wie ktoś może gdzie można kupić w okolicy grys granitowy w mądrych pieniądzach ?? jakie to sa madre pieniazki i jaka ilosc cie interesuje ?? ponizej zlotowki za kilo jest: na rondzie boguszowickim, tanio z tego co pamietam bylo w krzyho w wodzislawiu - radlinie ... dobre ceny grysu widzialam kiedys na raciborskiej w lesie a do czego ten grys potrzebujesz ?? w krzyho widzialam drobny tluczen z bialego dolomitu - ja go chyba wezme na opaske bo bardzo mi sie podobal i jest dosc trwaly a tanszy /poki co kwasnych deszczy nie mamy wiec nic sie z tym nie stanie :)/ pyt - po co przykrywales trawe folia ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.05.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 rutinka problem z wycieraczka to nie taka pierdola - ja teraz mam ok ale jak zrobie kafle to mi sie wycieraczka nie zmiesci i chyba dam ja ponizej schodow!!! sluchajcie potrzebuje namiar na dobrego rzeczoznawce majatkowego do wyceny domu z rybnika - macie kogos takiego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 06.05.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Miałam pytać o to samo,bo jeszcze nie słyszalam,że tak sie robi.Po co sie przykrywa trawę folią?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.05.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 No widzisz,czyli jednak mój post o wycieraczce nie był taki głupi Znaczy trzeba cięzką wycieraczkę kupic:) Kurcze, gdybysmy mieli większy wiatrołap, to by nie było tematu i bysmy dali otwierane do środka. A tak zaczęłam się trochę wahać. Zwłaszcza ze spełniamy wszystkie warunki do posiadania otwieranych na zewnątrz: szeroki podest, zadaszony i zabudowany. Więc snieg i wiatr nam nie straszny. A i goście nie powinni z podestu zlatywac Najlepiej kupic wycieraczke taka porzadna wpasowana w to co bedziesz mial przed drzwiami. Ja bede mial az pod sam prog kostke granitowa i wycieraczka bedzie wpuszczona - tj. bedzie na rowni z kostka. Taka porzadna wycieraczka to 200-300 pln ale jest fajna - wyciagany wklad, latwo wytrzepac etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 06.05.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Adam daj jakiego linka,bo nie kumam jak takie coś wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.05.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Miałam pytać o to samo,bo jeszcze nie słyszalam,że tak sie robi.Po co sie przykrywa trawę folią?? Przypuszczam ze po to zeby wilgoc nie odparowala tak szybko no i pod nia jest tez cieplej co pewnie sprzyja szybszemu kielkowaniu. Ale ja bym nie ryzykowal bo nie ma przeplywu powietrza!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.05.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Adam daj jakiego linka,bo nie kumam jak takie coś wyglada. Nie umie znalezc teraz nic ladniejszego ale chodzi mniejwiecej o cos takiego: http://www.aco.pl/images/ACO-Poland/vario_2_rdax_300x473_70.jpg Szukaj na allegro lub ogolnie pod "wycieraczka wpuszczana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 06.05.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Dzięki,ale powiem szczerze,że nie widziałam,albo może nie zwróciłam nigdy uwagi na taką wycieraczkę.O tej folii na trawę to pomyślałam,że się te ziarenka zaparzą pod nią,ale może to specjalna taka przepuszczająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 06.05.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Jejku człowiek sobie zrobił majówkę wolną od komputera a wy tu tyle stron zapisaliście Ale nadrobiłam I powoli wracam do rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 06.05.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Mam pytanie do tych co mają WM,ale nie mają GWC.Czy latem wyłączyć rekuperator,bo ciepło jest w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 06.05.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 jakie to sa madre pieniazki i jaka ilosc cie interesuje ?? ponizej zlotowki za kilo jest: na rondzie boguszowickim, tanio z tego co pamietam bylo w krzyho w wodzislawiu - radlinie ... dobre ceny grysu widzialam kiedys na raciborskiej w lesie a do czego ten grys potrzebujesz ?? w krzyho widzialam drobny tluczen z bialego dolomitu - ja go chyba wezme na opaske bo bardzo mi sie podobal i jest dosc trwaly a tanszy /poki co kwasnych deszczy nie mamy wiec nic sie z tym nie stanie :)/ pyt - po co przykrywales trawe folia ????????? Potrzebuję około 30ton a mądre pieniądze to około 50-70zł tona co do foli chodzi o temperaturę i stałą wilgotność tak jak w szklarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.05.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Mam pytanie do tych co mają WM,ale nie mają GWC.Czy latem wyłączyć rekuperator,bo ciepło jest w domu? chyba zartujesz !! nie po to sie robi WM zeby wylaczyc na lato !! w zimie dziala wentylacja grawitacyjna a w lecie wlasnie nei !!! ale mi sie fajnie gada bo mi nawiew idzie na 12 st /wylot z anemostatu/ i 9st /wlot z gwc/ ... 3 st sie nagrzewa gdzies po drodze a bypass wylaczony !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow79 06.05.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Witam czy 12kw przyłacze na budowie wystarczy do agregatu tynkarskiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow79 06.05.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Witam czy 12kw przyłacze na budowie wystarczy do agregatu tynkarskiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 06.05.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Mam pytanie do tych co mają WM,ale nie mają GWC.Czy latem wyłączyć rekuperator,bo ciepło jest w domu? boże broń.... jak masz za ciepło, to w dzień jak są upały to ustawiasz mniejszą wymianę powietrza, noca jak jest chłodniej ustawiasz większą i dom ci się nocą ładnie schłodzi... jak masz sterownik np IBTRON, to bardzo łatwo możesz to sobie w automacie ustawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 06.05.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Dzięki,a jaki masz ustawiony przepływ w takie upały??Otwierasz w ogóle okna? Prawda jest taka,że facho"f"cy z test-polu nie powiedzieli nic jak to działa,jak ustawiać ani nie dali żadnej instrukcji,gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 06.05.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 u mnie wkrótce zacznie się montaż rurek do reku (będzie w końcu brink renovent 300). Myślałem, że będzie do tego programator, a instalator mówi że szkoda moich pieniędzy. Że mam ustawić na jedynkę i o tym zapomnieć. Jedynie na czas hucznych imprez i innych potrzeb warto przyśpieszyć. Przemyślę to jeszcze, chyba wolałbym mieć nad tym wyższą kontrolę. co do agregatu tynkarskiego, to ja mam 16kw i siłę i najwyraźniej wystarczyło. W ogóle nie było takiego tematu, Barnabas-Corporation zapytali tylko czy jest woda i prąd. Prąd na słupie, woda u sąsiada. Zadziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 06.05.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 sluchajcie potrzebuje namiar na dobrego rzeczoznawce majatkowego do wyceny domu z rybnika - macie kogos takiego ?? Szymon Besuch 502 031 919 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.05.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 ja sobie nie wyobrazam byc bez sterownika ... co chwile przekladamy biegi ... pstryczki w lazienkach i kuchni sa co chwile w uzyciu - rutin przyda ci sie sterownik nie daj sie wrobic chyba ze masz bardzo wygodny dostep do reku i bieganie przelaczac bedzie dla ciebie rozrywka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts