Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

U nas jedna ławeczka już zrobiona,a druga się robi.Tzn.sama się nie robi,Mariusz z dziećmi walczy.

Słuchajcie a co polecacie,żeby to jakoś zabezpieczyć?? Jakiś drewnochron czy coś innego?Aha i zaolejować albo polakierować taką ławkę?

ja od tygodnia walczę właśnie drewnochronem na tarasie - maluję tym słupy i te takie kratki pod pergole, dobrze sie nim maluje i nie śmierdzi za to szybciutko schnie

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki dziewczyny,w przyszłym tygodniu coś kupię.U nas huśtawka drewniana jest i ja chciałam druga taką swoją osobistą,ale chyba zrezygnuję i chłop zrobi mi taką ławeczkę.Będziemy się z dziećmi zmieniać,one na plastikowych a ja na drewnianej.Znając życie plastikowe pójdą w odstawkę,bo będą chciały się ze mną hustać.Kurcze dumna jestem z tego mojego m.Ławki wyszły mu piękne,już nawet trochę oszlifowane.W piątek robię pożegnalną imprezę firmową to będą jak znalazł.Teraz idę na allegro poszukaćwymiarów stołu i też mi mąż zrobi.

ja od tygodnia walczę właśnie drewnochronem na tarasie - maluję tym słupy i te takie kratki pod pergole, dobrze sie nim maluje i nie śmierdzi za to szybciutko schnie

plus dla drewnochronu bo nie smierdzi ale drzewo jest po nim szorstkie i strasznie sie lapie brud !! lepiej cos lakierowego

plus dla drewnochronu bo nie smierdzi ale drzewo jest po nim szorstkie i strasznie sie lapie brud !! lepiej cos lakierowego

e tam ja mam fajne :) z takim lekkim połyskiem - wygląda naturalnie, ale maluję 3krotnie

po lakierze musisz szlifowac przy odnawianiu a przy tym tylko lekko zmatowic

Dzięki dziewczyny,w przyszłym tygodniu coś kupię.U nas huśtawka drewniana jest i ja chciałam druga taką swoją osobistą,ale chyba zrezygnuję i chłop zrobi mi taką ławeczkę.Będziemy się z dziećmi zmieniać,one na plastikowych a ja na drewnianej.Znając życie plastikowe pójdą w odstawkę,bo będą chciały się ze mną hustać.Kurcze dumna jestem z tego mojego m.Ławki wyszły mu piękne,już nawet trochę oszlifowane.W piątek robię pożegnalną imprezę firmową to będą jak znalazł.Teraz idę na allegro poszukaćwymiarów stołu i też mi mąż zrobi.

Czym je szlifuje - macie jakies narzedzia czy recznie papier i jechane ?? :) Musze sie podszkolic w zakresie obrobki drewna - tu jestem totalnym laikiem, bede sie musial w jakies narzedzia wyposazyc - nie mam ani pily, ani szlifierki / hebla, a czeka mnie troche roboty w drewnie - sporo duzych kawalkow krokwii mi pozostawalo - beda z tego np. donice :) Pergole tez bedzie trzeba sklecic, hustawke.. No a najpierw ten taras ale tu w zasadzie tylko sensowna pila bedzie potrzebna :)

Przypominacie sobie, jak u was wyglądały dylatacje między pokojami?

U mnie wszedzie wstawili pianki (chyba 1cm albo 5mm) - takie same jak daje sie przy scianach. Wszystkie dali troche nizej niz powierzchnia podlogi zeby nie przeszkadzaly przy zacieraniu maszynka ("helikopterem"), jak wylewka wysycha to i tak ta cieniutka laczaca warstewka ladnie popekala we wlasciwym miejscu :)

Adam ja tam się nie znam,ale ma taką nakładkę na wiertarkę z papieru ściernego.Ręcznie też trochę.

Aha. No to ciezka robota papierem szlifowac, nawet wiertarka :) Ja sobie predzej czy pozniej kupie jakies urzadzenie wielofunkcyjne - na allegro 1-1,5k pln ale w tym jest wszystko co potrzebne hobbyscie - pilarka, heblarka, grubosciowka, frezarka i wiertarka :)

No nic, wracam do murowania - zostalo juz tylko 90 kamieni do polozenia ;)

ja te drobne przedmioty - donice, pergole, słupki - szlifuje ręcznie papierem, te większe - słupy na tarasie, belki - szlifierką...ale to M. bo ja takich urządzeń nie lubie wolę pracę własnych rąk i całe palce ... :D

a dziś...szkoła zaliczona...

a jutro....witaj morze... :) zmiana warty przy dzieciakach, powiem tylko że dość bezpiecznie czułam sie będąc sama w domu...to chyba dobrze

Dzisiaj pojawił się i stół!

Ale sie Twoj chlop rozkrecil :D Widze ze nie tylko ja olewam niedzielne swieto ;) Do 19 murowalem - z 240 kamieni zostalo do polozenia juz tylko niecale 60 szt.. Uff - jutro to koncze i zrobie pierwsza foto sesje. Jak dobrze pojdzie to jutro zawita tez u mnie ~500 cegiel klinkierowych, nie ma kurde odpoczynku :-)

Zostajesz na zawsze nad morzem Pati??

.

heh no dobra wyjaśnie :)

mój M. pojechał nad morze z dzieciakami tydzien temu autem

ja jutro jade autobusem...z klasą mojego syna na zieloną szkołe do Łeby :D

na miejscu zmiana warty - mąż wraca do domu....i za 2 tygodnie po nas przyjedzie....dlatego jade tylko w jedną strone ;)

chociaż wolałabym autem...bo to 6h...a tak...pojade 11 :/...pewnie jajko zniose