queene 12.05.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 U nas jedna ławeczka już zrobiona,a druga się robi.Tzn.sama się nie robi,Mariusz z dziećmi walczy. Słuchajcie a co polecacie,żeby to jakoś zabezpieczyć?? Jakiś drewnochron czy coś innego?Aha i zaolejować albo polakierować taką ławkę? ja od tygodnia walczę właśnie drewnochronem na tarasie - maluję tym słupy i te takie kratki pod pergole, dobrze sie nim maluje i nie śmierdzi za to szybciutko schnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 12.05.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Dzięki dziewczyny,w przyszłym tygodniu coś kupię.U nas huśtawka drewniana jest i ja chciałam druga taką swoją osobistą,ale chyba zrezygnuję i chłop zrobi mi taką ławeczkę.Będziemy się z dziećmi zmieniać,one na plastikowych a ja na drewnianej.Znając życie plastikowe pójdą w odstawkę,bo będą chciały się ze mną hustać.Kurcze dumna jestem z tego mojego m.Ławki wyszły mu piękne,już nawet trochę oszlifowane.W piątek robię pożegnalną imprezę firmową to będą jak znalazł.Teraz idę na allegro poszukaćwymiarów stołu i też mi mąż zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.05.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 ja od tygodnia walczę właśnie drewnochronem na tarasie - maluję tym słupy i te takie kratki pod pergole, dobrze sie nim maluje i nie śmierdzi za to szybciutko schnie plus dla drewnochronu bo nie smierdzi ale drzewo jest po nim szorstkie i strasznie sie lapie brud !! lepiej cos lakierowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moos 12.05.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Ławy zalane, w przyszłym tygodniu startują ze ścianami piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 12.05.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Wylewki się wczoraj zrobiły. Nareszcie. Dziś je nieco podlałem i przykryłem folią. Przypominacie sobie, jak u was wyglądały dylatacje między pokojami? edit: To pisałem ja, Pan domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.05.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 plus dla drewnochronu bo nie smierdzi ale drzewo jest po nim szorstkie i strasznie sie lapie brud !! lepiej cos lakierowego e tam ja mam fajne z takim lekkim połyskiem - wygląda naturalnie, ale maluję 3krotnie po lakierze musisz szlifowac przy odnawianiu a przy tym tylko lekko zmatowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.05.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 sie dzieje w budowlanym swiatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.05.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Dzięki dziewczyny,w przyszłym tygodniu coś kupię.U nas huśtawka drewniana jest i ja chciałam druga taką swoją osobistą,ale chyba zrezygnuję i chłop zrobi mi taką ławeczkę.Będziemy się z dziećmi zmieniać,one na plastikowych a ja na drewnianej.Znając życie plastikowe pójdą w odstawkę,bo będą chciały się ze mną hustać.Kurcze dumna jestem z tego mojego m.Ławki wyszły mu piękne,już nawet trochę oszlifowane.W piątek robię pożegnalną imprezę firmową to będą jak znalazł.Teraz idę na allegro poszukaćwymiarów stołu i też mi mąż zrobi. Czym je szlifuje - macie jakies narzedzia czy recznie papier i jechane ?? Musze sie podszkolic w zakresie obrobki drewna - tu jestem totalnym laikiem, bede sie musial w jakies narzedzia wyposazyc - nie mam ani pily, ani szlifierki / hebla, a czeka mnie troche roboty w drewnie - sporo duzych kawalkow krokwii mi pozostawalo - beda z tego np. donice Pergole tez bedzie trzeba sklecic, hustawke.. No a najpierw ten taras ale tu w zasadzie tylko sensowna pila bedzie potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.05.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Przypominacie sobie, jak u was wyglądały dylatacje między pokojami? U mnie wszedzie wstawili pianki (chyba 1cm albo 5mm) - takie same jak daje sie przy scianach. Wszystkie dali troche nizej niz powierzchnia podlogi zeby nie przeszkadzaly przy zacieraniu maszynka ("helikopterem"), jak wylewka wysycha to i tak ta cieniutka laczaca warstewka ladnie popekala we wlasciwym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 13.05.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Adam ja tam się nie znam,ale ma taką nakładkę na wiertarkę z papieru ściernego.Ręcznie też trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.05.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Adam ja tam się nie znam,ale ma taką nakładkę na wiertarkę z papieru ściernego.Ręcznie też trochę. Aha. No to ciezka robota papierem szlifowac, nawet wiertarka Ja sobie predzej czy pozniej kupie jakies urzadzenie wielofunkcyjne - na allegro 1-1,5k pln ale w tym jest wszystko co potrzebne hobbyscie - pilarka, heblarka, grubosciowka, frezarka i wiertarka No nic, wracam do murowania - zostalo juz tylko 90 kamieni do polozenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.05.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 ja te drobne przedmioty - donice, pergole, słupki - szlifuje ręcznie papierem, te większe - słupy na tarasie, belki - szlifierką...ale to M. bo ja takich urządzeń nie lubie wolę pracę własnych rąk i całe palce ... a dziś...szkoła zaliczona... a jutro....witaj morze... zmiana warty przy dzieciakach, powiem tylko że dość bezpiecznie czułam sie będąc sama w domu...to chyba dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.05.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 jedziesz sama autem do łeby?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 13.05.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Pati to zabierz mnie ze sobą!Dzisiaj pojawił się i stół! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.05.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Dzisiaj pojawił się i stół! Ale sie Twoj chlop rozkrecil Widze ze nie tylko ja olewam niedzielne swieto Do 19 murowalem - z 240 kamieni zostalo do polozenia juz tylko niecale 60 szt.. Uff - jutro to koncze i zrobie pierwsza foto sesje. Jak dobrze pojdzie to jutro zawita tez u mnie ~500 cegiel klinkierowych, nie ma kurde odpoczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.05.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 my dzis bylismy na komunii chrzesniaka ... swietowalismy za was wszystkich - srednia chyba jest osiagnieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.05.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 nie, nie jade autem to był Plan B trafiła sie tansza opcja....bo jadę tylko w 1 strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 13.05.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Zostajesz na zawsze nad morzem Pati??Adam spoko chłop świętował z rana,a później robił w garażu to nikt na wsi nie widział.Ja byłam z młodymi w teatrze,a on majsterkował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.05.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Adam spoko chłop świętował z rana,a później robił w garażu to nikt na wsi nie widział.Ja byłam z młodymi w teatrze,a on majsterkował. Ja sie tam nie szczypie - sasiedzi (akurat tych co nie lubie) robili impreze komunijna a u mnie sobie betoniara chodzila he he A co, u siebie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.05.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Zostajesz na zawsze nad morzem Pati?? . heh no dobra wyjaśnie mój M. pojechał nad morze z dzieciakami tydzien temu autem ja jutro jade autobusem...z klasą mojego syna na zieloną szkołe do Łeby na miejscu zmiana warty - mąż wraca do domu....i za 2 tygodnie po nas przyjedzie....dlatego jade tylko w jedną strone chociaż wolałabym autem...bo to 6h...a tak...pojade 11 :/...pewnie jajko zniose Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts