bzyki 17.05.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Ślicznie dziękuję za info, też go rozważamy, z tym że bałam się, czy nie wyjdzie za ciemno - jak widać niepotrzebnie Jest jasny, lekko bezowo-ecru, nie wpada w zolc ani roz ani inny dziwny odcien No właśnie, dla mnie najważniejsze, żeby kolor nie wpadał w żółć, ani nie był zbyt kremowy. Przykładowo kolor k10020 bardzo mi się podoba na wzorniku, ale na zdjęciach wypada już kremowo - jak dla mnie za kremowo: http://img70.imageshack.us/img70/7484/spa52844fm1.jpg Rozumiem, że Twój odcień jest bliższy bieli albo chłodniejszy? Zastanawiam się też nad pierwszym kolorem ze wzornika - k10010 - ale obawiam się, że jest "za biały" i mógłby za bardzo kontrastować z ciemnobrązową dachówką Robena i oknami "dąb bagienny" :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.05.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Przykładowo kolor k10020 bardzo mi się podoba na wzorniku, ale na zdjęciach wypada już kremowo - jak dla mnie za kremowo: Ja bym nie ryzykował oceny koloru przez komputer,co monitor to inny kolor. W pracy powyższa elewacja wydawała się blada,lekko-kremowa teraz jestem w domu na innym kompie i ten krem jest bardziej soczysty,wpadający w żółć pod zadaszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montenegro 17.05.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Witam Jesteśmy na etapie kupna działki. Czy znacie namiary na niedrogich geodetów ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 17.05.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 proponuje udac sie do adama i jednoznacznie stwierdzic czy sie kolorek podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 17.05.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Witam Jesteśmy na etapie kupna działki. Czy znacie namiary na niedrogich geodetów ? pozdrawiam a gdzie budujesz ?? mam kumpla geodete ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montenegro 17.05.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 W Rybniku Ligocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiu84r 17.05.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Gdzie w Rybniku skupują palety, bo zostało mi sporo po budowie i w jakiej cenie "+-"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 17.05.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Gdzie w Rybniku skupują palety, bo zostało mi sporo po budowie i w jakiej cenie "+-"? euro to wiem ze kiedys skupywali kolo cmentarza komunalnego na kotucza ... a zwykle to nie mam pojecia a sama bym sie ich pozbyla za rozsadna cene ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 17.05.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 euro to wiem ze kiedys skupywali kolo cmentarza komunalnego na kotucza ... a zwykle to nie mam pojecia a sama bym sie ich pozbyla za rozsadna cene ... co do zwykłych to gra nie warta świeczki lepiej spalić za zwykłą dają od 3-8zł w zależności od stanu i od tego jak blisko jej do euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 17.05.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 euro to wiem ze kiedys skupywali kolo cmentarza komunalnego na kotucza ... a zwykle to nie mam pojecia a sama bym sie ich pozbyla za rozsadna cene ... Europalety po 10 zl skupował skład jak się jedzie do Gliwic ( chyba Wilcza to jest) , zwykłe palety po 5 zł- tak było jesienią. Nie wiem czy to tam jeszcze istnieje. Na Kotucza reklama wisi ale czy skupują??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 17.05.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Struktonit - produkuje to EURONIT, dostaniesz w prawie kazdym wiekszym skladzie "dachowym" (np. w handlobudzie czy lubarze). Mea ma z tego komin, ja mam tym oblozona cala deske czolowa, o tak: Dzięki Adam. Rozejrzę się za tym. Ma ktoś zamontowany świetlik dachowy z Fakro?? Chciałabym wiedzieć, czy się to sprawdza, bo wydam 1000zł a potem nie chciałabym żałować. Dodam, że planuję doświetlić tym klatkę schodową, zamiast okienka w ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 17.05.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Dzięki Adam. Rozejrzę się za tym. Ma ktoś zamontowany świetlik dachowy z Fakro?? Chciałabym wiedzieć, czy się to sprawdza, bo wydam 1000zł a potem nie chciałabym żałować. Dodam, że planuję doświetlić tym klatkę schodową, zamiast okienka w ścianie. Moim zdaniem szkoda kasy. Lepiej lampke z czujnikiem W nocy i tak będzie tam ciemno To fajny bajer ale kosztowny i problematyczny (kolejny mostek cieplny w dachu, kolejny ew. problem z uszczelnieniem, bo przeciez w dachu trzeba na to dziure wyciac, skraplaniem sie wody etc Ja tez chcialem taki swietlik ale po przemysleniach - darowalismy go sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 17.05.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Moim zdaniem szkoda kasy. Lepiej lampke z czujnikiem W nocy i tak będzie tam ciemno To fajny bajer ale kosztowny i problematyczny (kolejny mostek cieplny w dachu, kolejny ew. problem z uszczelnieniem, bo przeciez w dachu trzeba na to dziure wyciac, skraplaniem sie wody etc Ja tez chcialem taki swietlik ale po przemysleniach - darowalismy go sobie No tak, to ma dać swiatło słoneczne, rozproszone , w dzień. Klatka jest centralnie w środku domu, więc pomyślałam, że światło " z dachu" będzie lepsze niż ze ściany. Co do kosztu, to faktycznie drogo. A czy praktycznie?? Tego właśnie próbuję się dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 17.05.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Jeszcze jedno.... Jak się nazywa farbka do malowania dociętych dachówek, ktoś wie?? Ile tego trzeba? A może komuś zostało i chce odstąpić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ace2 18.05.2012 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Witam Wszystkich Proszę o pomoc i polecenie osoby/firmy, która wykona poprawnie wykończenie balkonu (ok. 4.30x1,50m). Zakres prac to skucie żle wykonanego podłoża, kafelek i wykonanie wszystkiego od nowa włącznie z warstwą zabezpieczającą i na koniec położenie nowych płytek. Przy tym jest także troszkę prac tynkarskich. Jeśli się sprawdzi wykonawca to będą kolejne zlecenia np. skucie i połozenie na nowo płytek w kuchni. Za pomoc serdecznie dziękuje.tel. kontaktowy 668360715, mail [email protected]Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.05.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 No tak, to ma dać swiatło słoneczne, rozproszone , w dzień. Klatka jest centralnie w środku domu, więc pomyślałam, że światło " z dachu" będzie lepsze niż ze ściany. Co do kosztu, to faktycznie drogo. A czy praktycznie?? Tego właśnie próbuję się dowiedzieć Tym bardziej malo praktyczne jezeli i tak bedzie trzeba tam montowac lampe (no bo ciemno to glownie jest wieczorem i w nocy jak swietlik swiatla dziennego tez nie da bo go nie ma Ja mam w paru miejscach (w komunikacji - wiatrolap, przedpokoj, schody etc) halogeny (takie normalne oczka w suficie podwieszanym) z czujkami ruchu i to jest naprawde zarypiste rozwiazanie - swiatlo "idzie" za Toba, nie trzeba w nocy szukac knefla i pamietac o wylaczaniu. Oczywiscie czujki dzialaja tak ze pala swiatlo 30 sekund od wykrycia ostatniego ruchu, a nie od pierwszego uruchomienia - tj. nie sa upierdliwe ze stojac w wiatrolapie co 30 sek np. mrugaloby swiatlo czy cus - jestes w pomieszczeniu to ciagle sie swieci, idziesz - to zaraz gasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.05.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Ślicznie dziękuję za info, też go rozważamy, z tym że bałam się, czy nie wyjdzie za ciemno - jak widać niepotrzebnie No właśnie, dla mnie najważniejsze, żeby kolor nie wpadał w żółć, ani nie był zbyt kremowy. To ten chyba spelni Twoje wymagania Rozumiem, że Twój odcień jest bliższy bieli albo chłodniejszy? Mozemy rozmawiac o kolorach, mozemy o fizyce kwantowej, ale w obu przypadkach ni chu*a sie nie dogadamy bo ja sie na tym nie znam Jak juz Mea napisala - zapraszam do ogledzin na zywo w Wodzislawiu Sl., adres na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.05.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 taaa rozmawiaj tu z facetami o kolorach zawsze mnie to fascynuje tak jak na obrazku kobieta widzi tyyyyyle kolorow a facet 7 http://p3.kciuk.pl/p3.kciuk.pl/78c85c68cb76d2661908ef7afdf4cb4a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 18.05.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 No cóż kolor żółty to żółty a nie bananowy lub cytrynowy. Po co sobie komplikować życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 19.05.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 najlepsze jaja sa przy odcieniach bieli , ecru i kremu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts