rutino78 21.05.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 no przykro mi, że znowu mamy suszę ale wylewki same się nie wyschną, poza tym jakby kopara wjechała przyłącza zrobić? dzis wkroczył do akcji pan kafelkarz zrobić piecowi kawałek podłogi. Strasznie szybko ta budowa leci, chyba zmieścimy się w jednym roku. I nawet łatwo to idzie ostatnio, nastawiałem się na znacznie większe sensacje. Z ciekawostek to mistrz rekuperatorski zrobił sobie czerpnię tuż obok wylotu odkurzacza centralnego.. Nie miał wielkiego pola manewru, odkurzacz się przesunie. rekuperatorowcy podchodzą do tematu arcypoważnie, rurki tak prowadzą, żeby nikomu nie przeszkadzały, a to przecież nieużytkowe poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.05.2012 03:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Wiecie co to podlewanie dwie godziny rano i dwie godziny wieczorem przestaje być zabawne..... chyba wiem o czym mowisz ... ja co prawda obrabiam tylko ta wieczorna czesc /rano lleje mariusz/ ale po malu juz mam dosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 22.05.2012 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 no przykro mi, że znowu mamy suszę ale wylewki same się nie wyschną, poza tym jakby kopara wjechała przyłącza zrobić? dzis wkroczył do akcji pan kafelkarz zrobić piecowi kawałek podłogi. Strasznie szybko ta budowa leci, chyba zmieścimy się w jednym roku. I nawet łatwo to idzie ostatnio, nastawiałem się na znacznie większe sensacje. Z ciekawostek to mistrz rekuperatorski zrobił sobie czerpnię tuż obok wylotu odkurzacza centralnego.. Nie miał wielkiego pola manewru, odkurzacz się przesunie. rekuperatorowcy podchodzą do tematu arcypoważnie, rurki tak prowadzą, żeby nikomu nie przeszkadzały, a to przecież nieużytkowe poddasze. a kto Wam ostatecznie robi rekuperację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 22.05.2012 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Okazało się że mąż znajomej jest zapalonym rekuperatorowcem:http://panoramafirm.pl/%C5%BCory/klima_prom-arujbb_nbs.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.05.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Piszecie o dzdzownicach ja nalapalam kilka i przeprowadzilam do doniczek z kwiatkami Nad morzem od 3 dni wreszcie upalnie, ale juz chce mi sie wracac na szczescie dobijamy do konca 3 tygodnia...nie ma jak w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najlepszy 22.05.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 witampotrzebuje informacji gdzie kupić najtaniej szambo betonowe i jaka pojemność będzie taka w sam raz (dom ma 120m2 rodzina dwa + jeden) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 22.05.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 My mamy z probudu z zawiercia,ale nie polecam.U nas 2+3 mamy 10m3.Całkowity koszt ponad 4 tysiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 22.05.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 witam potrzebuje informacji gdzie kupić najtaniej szambo betonowe i jaka pojemność będzie taka w sam raz (dom ma 120m2 rodzina dwa + jeden) Wujek googl pewnie wie nooo i jego brat allegro - to że ktoś kiedyś kupił coś gdzieś w dobrej cenie nie znaczy wcale że ta cena dalej tam będzie proponuję najpierw znaleźć a potem dopiero zapytać czy to dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 22.05.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 witam potrzebuje informacji gdzie kupić najtaniej szambo betonowe i jaka pojemność będzie taka w sam raz (dom ma 120m2 rodzina dwa + jeden) Szambo nie kupuje się od metrażu domu tylko w zależności od ilości osób w nim zamieszkałych. W twoim przypadku to minimum 4000 litrów, Gingeros dobrze radzi wujek Google lub stryjek Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 23.05.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 W koncu dorwalem aparat i choc narazie nie wyglada to zbyt efektownie bo skonczone w zaledwie ~30% to najgorsze juz za mna (fundamenty, sciana z bloczkow i polowa murka z cegly (tzn. na wysokosc juz nie pojdzie w gore - bedzie wykonczony cegla polozona na sztorc ale trzeba domurowac druga czesc). Glupi maly murek, a poszlo juz na niego 300 cegiel pf Najpierw jak to wygladalo przed, a jak teraz, w trakcie roboty: http://szyna.civ.pl/taras/wtrakcie/przed.jpg http://szyna.civ.pl/taras/wtrakcie/1.jpg http://szyna.civ.pl/taras/wtrakcie/2.jpg http://szyna.civ.pl/taras/wtrakcie/3.jpg Oczywiscie nie obylo sie bez drobnej fuszerki - kto znajdzie ten ma piwo Schody jednak bede robil drewniane - z takiej samej deski jak taras. I jeszcze widok z pozycji psa z tarasu: http://szyna.civ.pl/taras/wtrakcie/4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 23.05.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Fajnie, zdolny chłopak z Ciebie. adam co to za cegła klinkierowa , gdzie kupowałeś i za ile/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 23.05.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Czy chodzi o to,że na murku na dole cegły nie są położone na zakładkę a wyżej tak? Fajnie wyszło,też jestem ciekawa jaki to kolor,bo mam taki na zbyciu ha,ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 23.05.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Bdan: To jest Tytan N z CRH klinkier Kupowana w Handlobudzie po 3,4 pln. http://www.crh-klinkier.pl/cegly-galeria.php?foto=tytan-n&produkt=cegla Gabrysia: masz taka? Potrzebuje jeszcze z setke A co do fuszery to owszem - na dole w dwoch miejscach nie ma zakladek Ale nie bedzie tego widac bo beda to przykrywac schody wiec spoko luz Zastanawiam sie jeszcze czym obic/obmurowac te slupy.. Klinkierka by wygladala bajka - ale potrzeba ponad 600 cegiel za ponad 2k pln :/ Drogie to cholerstwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 23.05.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Tak mamy tytana,ale przyjdę ze szkoły z młodymi to policze ile tego będzie.Chciałam to zostawić na przyszłe ogrodzenie,ale koszt jak na razie mnie zabija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 23.05.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 ja mam jedną taką cegłę, na balkonie leży. Żona potrzebowała mieć jedną, żeby wiedzieć jak będzie wyglądał komin. Także mogę ją tanio sprzedać piękny domek. W przyszłym tygodniu zamieszka z nami piec. Może mu jakiś węgiel kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 23.05.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Tak mamy tytana,ale przyjdę ze szkoły z młodymi to policze ile tego będzie.Chciałam to zostawić na przyszłe ogrodzenie,ale koszt jak na razie mnie zabija. OK! Policz i daj znac po ile (jezeli) bys to opchnela Bede potrzebowal setke pod koniec tygodnia (moze na poczatku przyszlego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta_adam 23.05.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 witam mam pytanie czy ktoś z was zaopatrzal się w okna w P.P.H.U Konsum z Rybnik-Popielów http://www.oknakonsum.pl jeśli nie to może polecicie jakąś dobra firmę ze stolarka okienna pozdrawiam Witam, tej firmy nie znam, ale my zamawialiśmy okna z Eurocolo u przedstawiciela z Pilchowic. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Szczególnie jakością wykonania. Cena też nam się spodobała:lol2: Kupiliśmy okna na profilu RAHAU ECONO 86. Zależało nam na oknach 3 szybowych o dobrych parametrach ale Eurocolor ma również okna o trochę słabszych parametrach np. ECONO 70 też na profilu RAHAU i znacznie tańsze. Namiar na przedstawiciela prześle na priva. Pozdrawiam, Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moos 23.05.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Hej Adam, jako że masz dom na górce z utopionymi piwnicami to pytanie do ciebie - jak izolowałeś, zabezpieczałeś ściany piwnic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 23.05.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Hej Adam, jako że masz dom na górce z utopionymi piwnicami to pytanie do ciebie - jak izolowałeś, zabezpieczałeś ściany piwnic ? Przede wszystkim - wody gruntowe mam... nie wiadomo gdzie Na pewno wiecej niz 2m ponizej posadzki w piwnicy bo na tylu mam wykopany kanal i jest sucho - w dodatku caly dom jest posadzony na piasku (mimo ze dookola sama glina). Takze moje izolacje w gruncie rzeczy sa lekkiego typu (mimo ze wiele warstw - mialem tani dysperbit). A zrobione mam tak: - bloczek betonowy - rapowka (czyli byle jaki tynk) - 3 x dysperbit - styropian, siatka, klej - 3 x dysperbit - folia kubelkowa I oczywiscie drenaz - zrobiony bardzo porzadnie, czyli: - wykopany rowek obok lawy (od gornej powierzchni lawy na 40cm nizej) - wlozona geowloknina szeroka na jakies 2-2,5m - wsypane 15cm zwiru - polozona rura drenazowa, owinieta dodatkowo geowloknina - calosc zasypana zwirem (czyli do wysokosci gornej powierzchni lawy) - wystajaca geowloknina "zamknela" caly zwir na zakladke - calosc zasypana Dzieki temu mam pewnosc ze taki drenaz przezyje ten dom i nigdy sie nie zamuli Calosc przy domu staralem sie obsypac materialem przepuszczalnym dla wody (piasek). Sciany suchutkie Jezeli masz wysoko wody gruntowe to nie pakowalbym sie wogole w piwnice - stworzenie szczelnej wanny to majatek! Jak woda jest nizej - to "moj" sposob jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 23.05.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Nie wiem czy ktoś zagląda jeszcze na wątek kup/sprzedaj dlatego pozwolę sobie ogłosić tu: Mam do sprzedania tymczasowe drzwi wejściowe, garażowe i drewniany kibelek. Idelane na czas budowy. Wszelkie informacje na PW. Mi już nie potrzebne :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts