queene 27.05.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 wróciłam oj jak dobrze w domu nic nie pomarzło za to zarosło...masakrycznie co radzicie na te chwasty - roundap to ostateczność czy nawieźć ziemi, wyrównać , przeorać, zagrabić...i co ? a co z chwastami na skarpie ? przykryć czarną folią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.05.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 wróciłam oj jak dobrze w domu nic nie pomarzło za to zarosło...masakrycznie co radzicie na te chwasty - roundap to ostateczność Reczne pielenie Albo wloknina i spokoj.. czy nawieźć ziemi, wyrównać , przeorać, zagrabić...i co ? a co z chwastami na skarpie ? przykryć czarną folią ? Nawieziesz, zgrabisz i za pare tygodni bedzie dokladnie to samo - z chwastami nie wygrasz Jaka folie masz na mysli? Paroszczelna czy wloknine? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.05.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 taką zeby zabrać światło...bez słońca zginąwyrwałam wszystkie wysokie (taka 2m roślina kwitnąca na żółto) chwasty w ub.r., a w tym roku ponownie wyrosły w jakichś 75% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 27.05.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Kotłownia pomalowana (bez jednej ściany, bo dzieci chciały wracać). Pierwszy raz coś samemu zmalowałem Także piec może juz przyjeżdżać. Kilka domów dalej będą burzyć stary dom. pojawiło się pytanie czy chcę gruz. I pytam was, czy chcę? Koło domu chcemy zrobić plac na dwa auta (nie mamy garażu). W przyszłości stanie tam jakaś wiata dl aut. Będzie to więc prostokąt jakieś 5x8m. Plan był taki że wykorytuje się nieco, ekipa zrobi mi krawężniki i do tego wsypie się bergi, a na to żółty lub czerwony kamień. Czy darmowy gruz może być zamiast bergi? Jeśli tego starczy to dałbym to też przed wejście, gdzie jesienią pojawi się kostka brukowa. btw, nie chce ktoś kupić mieszkania w Żorach? Pzdr, wasz malarz pokojowy (a jak trzeba to i wojenny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 28.05.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 My braliśmy gruz jak był do wzięcia,ale drugi raz już byśmy tego nie zrobili.Mamy go nasypamy tam gdzie ma być kostka i trzeba to będzie wywieźć.Z moich zebranych opinii nikt nie chce układać na tym kostki.Przeważnie każdy woli berge,kamień,podsypke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.05.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 My braliśmy gruz jak był do wzięcia,ale drugi raz już byśmy tego nie zrobili.Mamy go nasypamy tam gdzie ma być kostka i trzeba to będzie wywieźć.Z moich zebranych opinii nikt nie chce układać na tym kostki.Przeważnie każdy woli berge,kamień,podsypke. Gruz tak ale tylko betonowy !!! A znajac zycie to bedzie albo pol na pol albo sama ceramika / cegly i inne smieci przy okazji. Im grubszy tym lepszy. Jak to bedzie sam "pyl" to nawet pod kostke sie nie nada, chyba ze pod utwardzone chodniczki w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 28.05.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 ok to dziś odmówię tą okazję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dars 28.05.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Orientuje się ktoś może, gdzie można drzwi do garażu (zewnętrzne) - dobre i niedrogie (do 400zł) kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.05.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Orientuje się ktoś może, gdzie można drzwi do garażu (zewnętrzne) - dobre i niedrogie (do 400zł) kupić? to sie jakby troche wyklucza ... ale sprecyzuj jakie to maja byc drzwi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dars 29.05.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Jakie drzwi?Mają to być drzwi tylne do garażu do wyjścia na ogród (czyli zewnętrzne). Garaż nie ogrzewany, także ciepłe bardzo nie muszą być. Jakby nie trzeba było ich po kilku latach wymieniać, to by też było OK. No i niestety do 400zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.05.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Jakie drzwi? Mają to być drzwi tylne do garażu do wyjścia na ogród (czyli zewnętrzne). Garaż nie ogrzewany, także ciepłe bardzo nie muszą być. Jakby nie trzeba było ich po kilku latach wymieniać, to by też było OK. No i niestety do 400zł. Tak dobrze to chyba nie znajdziesz nigdzie - za 400 to z bida kupisz drzwi wewnetrzne z futryna, zewnetrzna chinszczyzna zaczyna sie od 500-600 pln IMHO ale trwalosc... Jak to chinszczyzna Jednorazowki! Za ok. tysiaka kupisz sensowne drzwi typu DELTA, stalowe. Taniej moim zdaniem bedzie ciezko. Jeszcze jak nie ma zadaszenia i bedzie na nie padac deszcz / slonce / snieg to juz calkiem kaplica!! Szukaj stalowych w kazdym razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 29.05.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Moje tymczasowe drzwi zewnętrzne (stalowe białe) Hormann z Obi kosztowały chyba jakieś 300zł.Ekipa od okien, która je przy okazji montowała uznali je za całkiem porządne drzwi. Zwrócili na nie uwagę, bo mówili, że marketowej tandety czasem nie sposób poprawnie zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dars 29.05.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Wielkie dzięki. Sprawdzę te w Obi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 29.05.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam,jakby ktoś potrzebował ziemi to znalazłem na rybnickiej stronie ogłoszenie http://www.rybnik.com.pl/ogloszenia,-oddam-ziemie-za-darmo-zaladunek-gratis-,ogl7-36-1-69297.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 29.05.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Mea kosiłaś już trawę? My chyba w sobotę skosimy.Kurde ile chwaściorów powyłaziło teraz,szok.Czytam i czytam i sama już nie wiem czy to wyrywać czy po którymś koszeniu znikną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.05.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Mea kosiłaś już trawę? My chyba w sobotę skosimy.Kurde ile chwaściorów powyłaziło teraz,szok.Czytam i czytam i sama już nie wiem czy to wyrywać czy po którymś koszeniu znikną? Wieksze wyrwij, mniejsze kos, po paru koszeniach opryskaj Mniszkiem (540 costam) i wszystkie zdechna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.05.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 jeszcze nie kosilismy ale chyba bedzie trzeba niedlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.05.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 nie wiecie gdzie w rybniku mozna by kupic kwiaty balkonowe ?? szukam jakiegos producenta pelargonii czy cos ... w wodziu wczoraj kupowalam ale dzis nie mam czasu do wodzia jechac a mam za malo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 30.05.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 czy wybór kleju do płytek ściennych jest ważny? Trzeba zwracać uwagę na coś poza ceną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.05.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 czy wybór kleju do płytek ściennych jest ważny? Trzeba zwracać uwagę na coś poza ceną? u nas mieciu wybral sobie mapei z zaproponowanej przez nas listy ... ja sie zasugerowalam marka i cena /mialam glazurnika za 9zl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts