halina46 30.05.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 nie wiecie gdzie w rybniku mozna by kupic kwiaty balkonowe ?? szukam jakiegos producenta pelargonii czy cos ... w wodziu wczoraj kupowalam ale dzis nie mam czasu do wodzia jechac a mam za malo ... Na Żabiku , w Popielowie(boczna ul. Wodzisławskiej), naprzeciw salonu peugeota jest producent kwiatów- ogrodnictwo Kuśka. Tam kupisz wszystko, stoją również na targowisku ale tylko w dni targowe. Mają wybór, ceny nie wiem jak teraz, ale zawsze były dobre- taniej niż w sklepach ogrodniczych. Zajedź tam i obejrz jak masz czas. Utrudnienie- korek na Wodzisławskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 31.05.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 kto z was jest moze w posiadaniu Irgi Ursynów albo innej szybkorosnacej odmiany płożacej i mogłby odpalic szczepki ?? odwdzieczyc sie moge barwinkami w 2 kolorach, trzmielina w 2 kolorach i kilkoma innymi cudeńkami /bluszcze, wnobluszcz i takie tam/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 31.05.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Witam Czy jest może ktoś z Rybnika lub okolic , kto budował zjazd z drogi na działkę? Potrzebuje namiary na kogoś ,kto za rozsądne pieniądze zaprojektowałby taki zjazd.Będę wdzięczna za wszelkie namiary.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 31.05.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Witam Czy jest może ktoś z Rybnika lub okolic , kto budował zjazd z drogi na działkę? Potrzebuje namiary na kogoś ,kto za rozsądne pieniądze zaprojektowałby taki zjazd.Będę wdzięczna za wszelkie namiary. Pozdrawiam A masz rzeczywiscie jakis skomplikowany ten zjazd czy to tylko formalnosc? Ja "projekt" zjazdu i czesc opisowa robilem sam, urzad nie wymagal zadnych papierow czy pieczatek od projektanta na to i przeszlo bez problemu - udalo sie za darmo, poswiecilem na to moze jeden wieczor Tyle ze ja w Wodzislawiu budowalem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 31.05.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 A masz rzeczywiscie jakis skomplikowany ten zjazd czy to tylko formalnosc? Ja "projekt" zjazdu i czesc opisowa robilem sam, urzad nie wymagal zadnych papierow czy pieczatek od projektanta na to i przeszlo bez problemu - udalo sie za darmo, poswiecilem na to moze jeden wieczor Tyle ze ja w Wodzislawiu budowalem! No właśnie myślę że zjazd nie jest skomplikowany ale sęk w tym że taka jędza to nadzoruje w Rybniku że już dwóch architektów mi odmówiło ze względu na nią i ponoć strasznie trudną współprace a trzeci zaśpiewał 1800 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 31.05.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 No właśnie myślę że zjazd nie jest skomplikowany ale sęk w tym że taka jędza to nadzoruje w Rybniku że już dwóch architektów mi odmówiło ze względu na nią i ponoć strasznie trudną współprace a trzeci zaśpiewał 1800 zł O masakra.. Sprobuj u mojego kierbuda - fajny gosc, mlody, idzie sie we wszystkim z nim dogadac no i jest (a przynajmniej byl) sensowny cenowo! To Marek -> tel. 506 110 404. O ile pamietam to chcial jakies grosze za ten moj zjazd (ale w koncu sam to zrobilem). On jest z Rybnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 31.05.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 O masakra.. Sprobuj u mojego kierbuda - fajny gosc, mlody, idzie sie we wszystkim z nim dogadac no i jest (a przynajmniej byl) sensowny cenowo! To Marek -> tel. 506 110 404. O ile pamietam to chcial jakies grosze za ten moj zjazd (ale w koncu sam to zrobilem). On jest z Rybnika Dziękuję bardzo jeszcze dziś do niego zadzwonie ciekawe co powie jak usłyszy gdzie ten zjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 31.05.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 o ja piernicze jaka gwiazda z tej baby musi byc ... a gdzie ten zjazd?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 31.05.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 No właśnie myślę że zjazd nie jest skomplikowany ale sęk w tym że taka jędza to nadzoruje w Rybniku że już dwóch architektów mi odmówiło ze względu na nią i ponoć strasznie trudną współprace a trzeci zaśpiewał 1800 zł Ojj, mam nadzieję że ta "miła" Pani nie będzie nam odbierała domków do użytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 31.05.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 o ja piernicze jaka gwiazda z tej baby musi byc ... a gdzie ten zjazd?? Na początku sama nie chciałam wierzyć że jedna baba w jakimś urzędzie może tak utrudniać ludzią życie a architektom prace ale przekonałam się już o tym na własnej skórze kiedy architekt robił nam adaptację a to babsko robiło trudności z tym zjazdem. Teraz okazuje się że każdy projektant który miał z nią do czynienia nie chce po raz kolejny tego przechodzić . A nasz zjazd będzie z drogi powiatowej na działkę w Jejkowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 31.05.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Potwierdzam wszystko można z kierownikiem Adama załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 31.05.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 A to w PINB w Rybniku się załatwia? Tam to większość"miłe" panie.Mnie żołądek bolał jak tam miałam iść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 31.05.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Ojj, mam nadzieję że ta "miła" Pani nie będzie nam odbierała domków do użytkowania Myślę że raczej nie ona jest z Zarządu Dróg Powiatowych w Rybniku , jej działka to drogi i zjazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 31.05.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 A to w PINB w Rybniku się załatwia? Tam to większość"miłe" panie.Mnie żołądek bolał jak tam miałam iść. Tak tam też są "miłe" panie ale tej z dróg powiatowych do pięt nie dorastają ,ona przekracza wszelkie normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 31.05.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Tak tam też są "miłe" panie ale tej z dróg powiatowych do pięt nie dorastają ,ona przekracza wszelkie normy Aaa to widzisz - ja to mialem "pikus" z tym zjazdem bo moja dzialka ma zjazd na droge (ha ha - ciezko to nazwac droga no ale niech bedzie) miejska. Tj. dokladnie na dzialke nalezaca do miasta ktora w pozwoleniu jest opisana jako "droga nie na prawach drogi stanowiaca dojazd do drogi" czy jakos tak - w kazdym razie ten co to pisal musial miec dobry towar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 31.05.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Gabi ty zalatwialas w Urzedzie Miasta a Magda w powiecie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 31.05.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 ZALICZYLISMY PIERWSZE KOSZENIE ... ale czeka nas jeszcze daleka droga !!!! kawal trawnika dopiero zasianego musimy przekopac i odchwascic ... wyrownac wschodna strone i zasiac trawe - cel na sobote ... a potem cala zachodnia strona ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 31.05.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 ZALICZYLISMY PIERWSZE KOSZENIE ... ale czeka nas jeszcze daleka droga !!!! kawal trawnika dopiero zasianego musimy przekopac i odchwascic ... wyrownac wschodna strone i zasiac trawe - cel na sobote ... a potem cala zachodnia strona ... Kurde po co ? Mniszkiem opryskaj i wszystkie padna w 3 dni! Trawa zostanie. Przeciez nigdy nie usuniesz wszystkich chwastow Nakopiecie sie bezsensu, nasiejecie od nowa trawy a efekt bedzie dokladnie taki sam! Nigdy tego paskudztwa nie usuniesz Tylko oprysk!! Tylko pamietaj zeby odczekac przed opryskiem te 5-7 dni - chwasty musza miec jak najwieksze liscie Mniszek - kupisz w kazdym ogrodniczym czy markecie - 100ml na 500m2 za 35-40 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 31.05.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 a rundup nie poskutkuje ?? liscie sa wielkie!!! nawet kosiarka ich nie ruszylo bo leza plasko poza tym trawa tam praktycznie nei wzeszla wogole!!! tam jest beton i klepisko /nie bylo tam swiezej ziemi tylko ta rodzima/ i chyba trzeba bedzie to wzruszyc bo inaczej nic nie wyrosnie oprocz chwastow ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 31.05.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 a rundup nie poskutkuje ?? liscie sa wielkie!!! nawet kosiarka ich nie ruszylo bo leza plasko Roundup zabije Ci trawe !!!!!! Roundupem to trzebabylo przed wysiewem spsikac wszystkie chwasty ktore urosly! Ale teraz juz za pozno - mniszek to herbicyd selektywny ktory akurat trawy nie rusza. Jak liscie sa wielkie to super! Wiecej preparatu wchlona i szybciej padna Ja pryskalem trzy dni temu caly trawnik i dzisiaj prawie cala koniczyna jest juz zolta i zdycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts