DagaAdam 03.06.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Mea na razie wystarczyła,trochę zostało na dosiewki,ale to dopiero na jesień.Teraz jak dzieci latają po placu to w niektórych miejscach nie ma szans,żeby trawa urosła.Dzisiaj młody robi urodziny a mnie się serce kraje jak widzę dzieciaki na trawniku,ale trudno dosiejemy jeszcze.Ja dzisiaj trochę pryskałam,ale nie mam opryskiwacza tylko taki z butelki po płynie do szyb i słabo mi szło. Uaaa to sie napsykasz!! Mi mama kupila w jakiejs promocji opryskiwacz z banka 5l i nim sie ladnie juz pryska - na te 500m2 z pol godziny trzeba poswiecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 03.06.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Ja dwie godziny pryskałam a nawet połowy bani 5 litrowej nie zużyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 03.06.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 a jak się chronicie przy takich opryskach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.06.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 a jak się chronicie przy takich opryskach? http://images49.fotosik.pl/1569/aaa83c6855d5e7c9.jpg Bez przesady,ja przed budową spryskałem całą działkę roundupem bez zabezpieczenia i żyję,może czasami dziwnie gadam ale to nie jest chyba wina oprysków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 03.06.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Jak pozbywacie się chwastów rosnących przy częściach metalowych, np. huśtawce? Wyrywacie? Bo boję się, że detergent może zaszkodzić niż pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 03.06.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Jak pozbywacie się chwastów rosnących przy częściach metalowych, np. huśtawce? Wyrywacie? Bo boję się, że detergent może zaszkodzić niż pomóc. Zawsze mozesz zakryc folia (np. stretch) element metalowy choc moim zdaniem kompletnie nic sie jemu nie stanie. Mozesz tez nakladac srodek np. pedzelkiem w tych miejscach (smarujac chwasty). Te srodki przeciez nie sa w zaden sposob zrace - skoro deszcz nic nie zrobi hustawce to srodek chwastobojczy rowniez To nie kwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 03.06.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 e tam ja sobie po rekach pochlapalam i nic sie nie dzieje ja na dzis zamowilam sobie podlewanie /delikatne kilkuminutowe i doglebne/ zamowilam do wtorku wiec nei planujcie zadnych prac ogrodowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 03.06.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Witam Mam pytanie, od ponad 2 lat czekamy na prąd. Ciągle przesuwają mi datę podłączenia, jakieś problemy ze zgodą jednego z sąsiadów. Dom stoi, okna, drzwi, dach, wszystko jest. Niestety nie jestem w stanie nic zrobić w środku. Czy można zrobić instalacje elektryczne i wodną przed podłączeniem mediów? Czy muszę czekać na prąd i wodę? Jeśli nie trzeba czekać czy macie może namiary na dobrego elektryka z okolic Świerklan? Pozdrawiam Instalacje możesz normalnie rozkładać wewnątrz i na zewnątrz budynku. Jedyna kwestia do ustalenia to kabel zasilający budynek, możesz: - założyć przyszłe położenie skrzynki licznikowej i wyprowadzić kabel z zapasem na zewnątrz - wyprowadzić zasilanie rozdzielni do jakiejś puszki pośredniczącej - zostawić pustą rurę osłonową i liczyć na to, że wprowadzisz kabel po tynkach i wylewkach. Tynkarze, oni potrzebują dużo prądu. Jeśli masz słaby agregat, a ten za 1000zł na taki wygląda, to nici z tynkowania. Pozostaje życzliwy sąsiad. Słowem, oprócz tynkowania możesz normalnie ciągnąć prace budowlane nie czekając na przyłącze energetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 04.06.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Mea,ale Ty jesteś kolezanka to kiedy ja będę kosila jak Ty deszcz zamawiasz? Ja w czwartek robię dzieciom urodziny i muszę wykosić a mokro jest.Ja tam mniszkiem po nogach też poleciałam i nic nie ma,ba myslałam,że depilować nie trzeba będzie i nic z tego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.06.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 widzisz - nie dogadalysmy terminow ... ale na czwartek ma juz byc ladnie !! zdazysz skosic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 04.06.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Jasne w czwartek po procesji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.06.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Jasne w czwartek po procesji.... zasadniczo zamawialam pogode uz na procesje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 04.06.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Mae gdzie Ty tą trawe kupowałaś,po ile ona była i jak się nazywa pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.06.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Mae gdzie Ty tą trawe kupowałaś,po ile ona była i jak się nazywa pamiętasz? trawa sportowa w centrali nasiennej zory wtedy kupowalam po 14,20 teraz ponoc juz jest drozej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 04.06.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 a po ile za kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 04.06.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 no co bez przesady? wszyscy boimy się naszej sztucznej żywności ze sklepów, niektórzy trzęsą się przed żywnością GMO, a trupia czaszka na roundupie was nie niepokoi? http://images49.fotosik.pl/1569/aaa83c6855d5e7c9.jpg Bez przesady,ja przed budową spryskałem całą działkę roundupem bez zabezpieczenia i żyję,może czasami dziwnie gadam ale to nie jest chyba wina oprysków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 04.06.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Witam forumowiczów tą późną wieczorową porą. Ja opryskiwałem działkę jeszcze przed budową roundapem i też się pochlapałem. I co nic mi nie jest. Owszem należy uważać ale bez przesady. Nie należy tego pić i się tym myć, szczególnie twarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.06.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 no co bez przesady? wszyscy boimy się naszej sztucznej żywności ze sklepów, niektórzy trzęsą się przed żywnością GMO, a trupia czaszka na roundupie was nie niepokoi? Poniżej masz odpowiedź Nie należy tego pić i się tym myć, szczególnie twarzy . Chociaż kiedyś był popularny taki niebieski napój,także miał trupią czachę ale z tego co wiem,niektórzy ludzie używali go doustnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.06.2012 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 no co bez przesady? wszyscy boimy się naszej sztucznej żywności ze sklepów, niektórzy trzęsą się przed żywnością GMO, a trupia czaszka na roundupie was nie niepokoi? Nikt przeciez nie chce tym opryskiwac pomidorow tylko trawnik !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 05.06.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 No niestety przed sztuczną żywnością nie uciekniemy.Nie popadajmy w skrajności.Wczoraj zauważyłam,że listki już oklapły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts