Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Mea na razie wystarczyła,trochę zostało na dosiewki,ale to dopiero na jesień.Teraz jak dzieci latają po placu to w niektórych miejscach nie ma szans,żeby trawa urosła.Dzisiaj młody robi urodziny a mnie się serce kraje jak widzę dzieciaki na trawniku,ale trudno dosiejemy jeszcze.Ja dzisiaj trochę pryskałam,ale nie mam opryskiwacza tylko taki z butelki po płynie do szyb i słabo mi szło.

Uaaa to sie napsykasz!! Mi mama kupila w jakiejs promocji opryskiwacz z banka 5l i nim sie ladnie juz pryska - na te 500m2 z pol godziny trzeba poswiecic :)

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Jak pozbywacie się chwastów rosnących przy częściach metalowych, np. huśtawce? Wyrywacie? Bo boję się, że detergent może zaszkodzić niż pomóc.

Zawsze mozesz zakryc folia (np. stretch) element metalowy choc moim zdaniem kompletnie nic sie jemu nie stanie. Mozesz tez nakladac srodek np. pedzelkiem w tych miejscach (smarujac chwasty). Te srodki przeciez nie sa w zaden sposob zrace - skoro deszcz nic nie zrobi hustawce to srodek chwastobojczy rowniez :) To nie kwas ;)

Witam

Mam pytanie, od ponad 2 lat czekamy na prąd. Ciągle przesuwają mi datę podłączenia, jakieś problemy ze zgodą jednego z sąsiadów. Dom stoi, okna, drzwi, dach, wszystko jest. Niestety nie jestem w stanie nic zrobić w środku. Czy można zrobić instalacje elektryczne i wodną przed podłączeniem mediów? Czy muszę czekać na prąd i wodę? Jeśli nie trzeba czekać czy macie może namiary na dobrego elektryka z okolic Świerklan?

Pozdrawiam

Instalacje możesz normalnie rozkładać wewnątrz i na zewnątrz budynku.

Jedyna kwestia do ustalenia to kabel zasilający budynek, możesz:

- założyć przyszłe położenie skrzynki licznikowej i wyprowadzić kabel z zapasem na zewnątrz

- wyprowadzić zasilanie rozdzielni do jakiejś puszki pośredniczącej

- zostawić pustą rurę osłonową i liczyć na to, że wprowadzisz kabel po tynkach i wylewkach.

Tynkarze, oni potrzebują dużo prądu.

Jeśli masz słaby agregat, a ten za 1000zł na taki wygląda, to nici z tynkowania.

Pozostaje życzliwy sąsiad.

Słowem, oprócz tynkowania możesz normalnie ciągnąć prace budowlane nie czekając na przyłącze energetyczne.

no co bez przesady?

wszyscy boimy się naszej sztucznej żywności ze sklepów, niektórzy trzęsą się przed żywnością GMO, a trupia czaszka na roundupie was nie niepokoi?

http://images49.fotosik.pl/1569/aaa83c6855d5e7c9.jpg

Bez przesady,ja przed budową spryskałem całą działkę roundupem bez zabezpieczenia i żyję,może czasami dziwnie gadam ale to nie jest chyba wina oprysków ;)

Gość Arturo72
no co bez przesady?

wszyscy boimy się naszej sztucznej żywności ze sklepów, niektórzy trzęsą się przed żywnością GMO, a trupia czaszka na roundupie was nie niepokoi?

Poniżej masz odpowiedź ;)

Nie należy tego pić i się tym myć, szczególnie twarzy :p.

Chociaż kiedyś był popularny taki niebieski napój,także miał trupią czachę ale z tego co wiem,niektórzy ludzie używali go doustnie ;)