minertu 10.06.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Niepowinno sie dawać podłogówki w/w miejscach, myśmy nie dawali. o czym nie zapomniec ... hmmm,,, kupić dobrą rurkę ,,, na pewno nie taką za zeta z Leroy ..... Dokładnie,nie powinno się ogrzewać podłogi pod meblami. Poprzez promieniowanie ciepła i tak się pod nimi zagrzeje. Zainwestuj w porządną instalację bo "chińczyk" jest tani tylko przy zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 10.06.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 nie zgadzam sie....zagrali dobrze nie gadaj jak typowy Polaczek który zawsze i na wszystko narzeka nawet Szczęsny który wybrał mniejsze zlo i sfaulował oby każdy mecz był przynajmniej tak dobry jak ten boje sie meczu z Rosją....z Czechami powinni sobie poradzić Hmmm mówisz jak typowy "Polaczek" smutne jest to że po raz ostatni pokazaliśmy naszą klasę w 82 w Hiszpanii potem to już sami wiecie ;( dobrych sprzedajmy a reszta zostaje sama idea "Orlików" jest świetna ale jeśli nie odpuścimy to efekty i tak da dopiero za jakieś 5-10 lat Oczywiście tak jak już ktoś pisał możemy się modlić o mocny łomot z Rosją i sukces z Czechami ale biorąc pod uwagę ile Ci chłopcy zarabiają to wydaje mi się powinni dać więcej od siebie Więc wybaczcie ale nie zanucę z wami " Polacy nic się nie stało ... " bo uważam że z Grecją po prostu powinniśmy wygrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 10.06.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Podpowiecie mi gdzie szukać drzwi wejściowych do domu? Mam wymiar 100x230, szukam antracytowych, szarych, czarnych, cokolwiek pasującego do moich antracytowych okien. Z oknami i bramą problemu nie było, ale szukanie drzwi już mnie dobija:) Tak jak ktoś pisał wcześniej 3k za drzwiczki to nie za dużo - zawsze możesz kupić coś taniego i w sklepie namieszać farbę jak się nie mylę to będzie RAL 7016 lub 7024 ( mogę sprawdzić - ale i tak najlepiej dopasować z wzornikiem do okien - chyba że na oknach jest określony kolor według RALa ) Hormann ma fajne drzwi choć pewnie nie należą one do tanich - http://www.hormann.pl/fileadmin/hormann.pl/Prospekte/85115-Tueren_fuer_Ihr_Haus-PL.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.d 10.06.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Witam,przerabiał bądź rozpatrywał ktoś temat pianki poliuretanowej na poddasze zamiast wełny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 10.06.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 My dawaliśmy podłogówkę wszędzie,może tam gdzie meble kuchenne to rzadziej.Do dzisiaj nie żałuję,że zrobiliśmy pod prysznicami.Facho'f'cy z instalmexu odradzali,ale wiadomo jakie mam zdanie o tych facho'f'cach.Nie wyobrażam sobie wejść w zimę na zimne kafelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 10.06.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 A co z odpływem liniowym do prysznica bez brodzika .Przeg wylewkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.06.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 A co z odpływem liniowym do prysznica bez brodzika .Przeg wylewkami? pytanie czy ci wylewkarze dobrze to zrobia /spadek i wogole ... no nam np mieciu wylewke w tym miejscu robil i spierdzielil na calej linii woda z prysznica spierniczala do przedpokoju !!! dopiero jak zrobilismy kabine i dalismy w cholere silikonu to przestalo wyciekac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 10.06.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 A może poprostu pod prysznicem nie robić wylewki a płytkarze zrobią ja z odpowiednim spadkiem ?Bo nie wiem czy na wylewkarzy mozna liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta_adam 10.06.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Tak jak ktoś pisał wcześniej 3k za drzwiczki to nie za dużo - zawsze możesz kupić coś taniego i w sklepie namieszać farbę jak się nie mylę to będzie RAL 7016 lub 7024 ( mogę sprawdzić - ale i tak najlepiej dopasować z wzornikiem do okien - chyba że na oknach jest określony kolor według RALa ) Hormann ma fajne drzwi choć pewnie nie należą one do tanich - http://www.hormann.pl/fileadmin/hormann.pl/Prospekte/85115-Tueren_fuer_Ihr_Haus-PL.pdf My mamy do antracytowych okien - brame garazową i drzwi wejściowe z HORMANA tez antracytowe i pasuję wszystko idealnie Planujemy jeszcze kupic drzwi do kotlowni z hormana zeby wszystko było w jednym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta_adam 10.06.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 A co z odpływem liniowym do prysznica bez brodzika .Przeg wylewkami? Pod prysznicem gdzie ma być zainstalowany odpływ liniowy nie robiłem wylewki, omijając to miejsce. Odpływ osadzą płytarze zeby woda dobrze była odprowadzana. U nas tak to wygląda, ale może są inne szkoły;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom003 10.06.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Witam, przerabiał bądź rozpatrywał ktoś temat pianki poliuretanowej na poddasze zamiast wełny ? Witam. Też jestem zainteresowany. Mam ten sam problem chcę dać zamiast wełny na ocieplenie dachu. Wychodzi jakieś 3-4 tyś drożej sam materiał, bez robocizny, a jest dokładniejsze ocieplenie. Czy masz propozycję od firmy z Myszkowa k/Częstochowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.d 10.06.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Mam dwie wyceny za 10cm (co niby odpowiada 20cm wełny) dają jej trochę więcej jakieś 12cm - tej zamkniętej komórkowo - 80 (Kraków) i 85zł (opolskie) brutto z materiałem i FV/m2 - różnica spora nawet jakby liczyć 15cm Rockwool MegaRock i 5 cm Isover Unimata wraz z robocizną. jeśli można wiedzieć jaką Ty masz wycenę ? Muszę się zdecydować w tym tygodniu, bo firmy od k-g nie będą dłużej czekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiu84r 10.06.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Podpowiecie mi gdzie szukać drzwi wejściowych do domu? Mam wymiar 100x230, szukam antracytowych, szarych, czarnych, cokolwiek pasującego do moich antracytowych okien. Z oknami i bramą problemu nie było, ale szukanie drzwi już mnie dobija:) Ja kupywałem drzwi u http://www.heldor.pl/ Drzwi polskiej firmy Weissner w bardzo atrakcyjnych cenach w porównaniu do konkurencji, tylko montażyści byli dupiaci, ale może mają już nowych po mojej akcji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 10.06.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 U nas mąż zamontował odpływy przed wylewkami,dobrze je zakleił folią,żeby sie syf nie dostał i wylewkarze zrobili wszystko pięknie i dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 11.06.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 A co z odpływem liniowym do prysznica bez brodzika .Przeg wylewkami? Po wylewce!! W miejscu gdzie bedzie odplyw (i rura kanalizacyjna) najlepiej sobie poprostu poloz styropian, po zrobieniu wylewki go wyciagniesz i bedziesz mogl ladnie podlaczyc odplyw, a pozostala szczeline zapianowac (wtedy Ci nie bedzie syfon wysychal ogrzewany podlogowka). Aha - w miejscu gdzie bedzie dokladnie odplyw liniowy - nie rob podlogowki (lub przynajmniej bardzo dokladnie sobie zapamietaj / porob zdjecia - przy instalowaniu odplywu bedziesz musial potem troche tej wylewki skuc. W samym brodziku ogrzewanie jak najbardziej TAK !!! Najlepsza rzecz jaka mozna zrobic Wylewke w brodziku niech robia wylewkarze do rowna bez zadnego spadku. Spadek to Ci kafelkarz juz zrobi - tam sa przeciez spadki rzedu 1-2cm / mb - spokojnie klejem zrobi (ja sam to zrobilem perfekt a kafelkowalem pierwszy raz w zyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 11.06.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Po wylewce!! W miejscu gdzie bedzie odplyw (i rura kanalizacyjna) najlepiej sobie poprostu poloz styropian, po zrobieniu wylewki go wyciagniesz i bedziesz mogl ladnie podlaczyc odplyw, a pozostala szczeline zapianowac (wtedy Ci nie bedzie syfon wysychal ogrzewany podlogowka). Aha - w miejscu gdzie bedzie dokladnie odplyw liniowy - nie rob podlogowki (lub przynajmniej bardzo dokladnie sobie zapamietaj / porob zdjecia - przy instalowaniu odplywu bedziesz musial potem troche tej wylewki skuc. W samym brodziku ogrzewanie jak najbardziej TAK !!! Najlepsza rzecz jaka mozna zrobic Wylewke w brodziku niech robia wylewkarze do rowna bez zadnego spadku. Spadek to Ci kafelkarz juz zrobi - tam sa przeciez spadki rzedu 1-2cm / mb - spokojnie klejem zrobi (ja sam to zrobilem perfekt a kafelkowalem pierwszy raz w zyciu Nie wiem czy dobrze zrozumiałem to NIE ROBIĆ wylewki w całym brodziku , tj na całej długości brodzika 120 x 80 , czy tylko na części gdzie odpływ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 11.06.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem to NIE ROBIĆ wylewki w całym brodziku , tj na całej długości brodzika 120 x 80 , czy tylko na części gdzie odpływ? Na czesci gdzie odplyw - a nawet tylko na czesci gdzie jest syfon i podlaczenie do rury Na pozostalej czesci potem wylewke sobie leciutko podkujesz - w ten sposob bedziesz mial o wiele latwiej ustawic odplyw niz jakbys zostawil wielka dziure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 11.06.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Halina, my właśnie męczymy temat zbiornika na deszczówkę. U nas też niedaleko tarasu. Mąż wymyślił, że wkopie beczkę w ziemię pod kranem zewnętrzym (takim ze szlauchem) i do tego doprowadzi też rynnę (bo jest blisko). Na to da jakąś kratę. Jak będzie potrzeba, to się wypompuje pompą, a jak nie, to może w beczkach jakieś dziurki porobić, żeby woda się wydostawała do gruntu??? Szczerze mówiąc, kombinujemy - bo jeszcze dwie rynny zostaly i nie wiemy, co z tym zrobić. A leje ostatnio często i ogród mamy jak pole ryżowe. Dziewczyny, jak tam trawa (Mea, Garysia)? Muszę Wam powiedzieć, że po przegrabieniu całości w celu wygrzebania kamyków, trawa rośnie znacznie lepiej:)Teraz tylko muszę zakupić mniszek, żeby pozbyć się przede wszystkim ostów. Co do płytek, to my wszystkie kupowaliśmy w Primo, projektu nie robiliśmy. Jedne z nich były z PAradyża (ktoś o to pytał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 11.06.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Trawa po pierwszym koszeniu rośnie jak szalona.Już zrównała się z tą nieskoszoną(nie skosiłam kawałka pod trampoliną).Dla mnie trochę ten mniszek bez sensu,bo listki zwiędły a i tak trzeba to powyrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 11.06.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Trawa po pierwszym koszeniu rośnie jak szalona.Już zrównała się z tą nieskoszoną(nie skosiłam kawałka pod trampoliną).Dla mnie trochę ten mniszek bez sensu,bo listki zwiędły a i tak trzeba to powyrywać. Nie trzeba - samo zgnije, olej i nie wyrywaj Najwazniejsze ze zniszczone zostaly korzenie i w tym miejscu juz ten chwast nie wyrosnie (w przeciwienstwie do tego jakbys go wyrwala - nawet z korzeniem, costam zawsze zostanie i od nowa urosnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts