hanka11 11.06.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 słuchajcie potrzebuję większej ilości ziemi do podniesienia terenu działki, macie jakieś namiary, może ktoś chce się pozbyć swojej chętnie przygarnę lub odkupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 11.06.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Jaki opryskiwacz polecacie do roundupa? Mam do przelecenia 10 arów :/ Mam nadzieję, że po skoszeniu i spryskaniu, chwasty przestaną rosnąć w zastraszającym tempie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 11.06.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Jaki opryskiwacz polecacie do roundupa? Mam do przelecenia 10 arów :/ Mam nadzieję, że po skoszeniu i spryskaniu, chwasty przestaną rosnąć w zastraszającym tempie. Opryskujesz *przed* koszeniem !!!!! I nie kosisz az nie zdechna Roundup (i wiekszosc innych tego typu preparatow) wnika przez liscie i musi sie "przetransportowac" do korzenia, ktorego ubija. Jak skosisz i opryskasz to nic nie zdechnie bo roundup nie dziala w gruncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 11.06.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Opryskujesz *przed* koszeniem !!!!! I nie kosisz az nie zdechna Roundup (i wiekszosc innych tego typu preparatow) wnika przez liscie i musi sie "przetransportowac" do korzenia, ktorego ubija. Jak skosisz i opryskasz to nic nie zdechnie bo roundup nie dziala w gruncie Ale chwasty i inne dziwactwa już są dość wysokie (do kolan), więc nie przycinać ich w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 11.06.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Ale chwasty i inne dziwactwa już są dość wysokie (do kolan), więc nie przycinać ich w ogóle? Nie tnij - im wieksze liscie tym wiecej roundupa wniknie i bedzie lepsza skutecznosc Zreszta na opakowaniu i instrukcji roundupa na pewno bedzie napisane to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 11.06.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Nie tnij - im wieksze liscie tym wiecej roundupa wniknie i bedzie lepsza skutecznosc Zreszta na opakowaniu i instrukcji roundupa na pewno bedzie napisane to samo To tak zrobię, dzięki bardzo Poczekam aż się wypala, a potem podkaszarką. Zastanawiam się, czy jedno opakowanie starczy http://www.leroymerlin.pl/uprawa-roslin/ochrona-i-pielegnacja-roslin/srodki-ochrony-roslin/srodek-chwastobojczy-roundup-ultra-substral,p31167,l397.html#opis Niby na 1000m2 Jaki opryskiwacz polecasz? I po jakim czasie może trawkę zasiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 11.06.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Hej. Po malutku szykujemy się do odbioru Aktualnie na tapecie jest świadectwo energetyczne. W okolicy koszt to ok 350 zł (nasz kierownik policzył 1000 zł ) Natomiast na allegro można takowe świadectwo "nabyć" za 50 zł. Co o tym sądzicie? Warto przyoszczędzić czy to jakaś lipa? Tu przykładowa aukcja: http://allegro.pl/swiadectwo-energetyczne-certyfikat-energetyczny-i2343508013.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stuntmar 11.06.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Hej. Po malutku szykujemy się do odbioru Aktualnie na tapecie jest świadectwo energetyczne. W okolicy koszt to ok 350 zł (nasz kierownik policzył 1000 zł ) Natomiast na allegro można takowe świadectwo "nabyć" za 50 zł. Co o tym sądzicie? Warto przyoszczędzić czy to jakaś lipa? Pytanie czy chcesz papierek czy świadectwo? jesli wystawiajacy aukcje jest ok i wszystkie uprawnienia to bierz tansze. ale badzie jakies... niekoniecznie dokladnie policzony wasz dom. Jesli chcesz dobrze zrobione świadectwo to uwazam ze 350 zl jest to warte ale musi sie czlowiek na działce poajwic sprawdzic wykonanie, ewentualne mostki i policzyc (ja narazie robilem audyt na etapie SSZ z kilkoma wariantami ocieplenia i płaciłem troszke wiecej. Uwazam ze były to dobrze wydane pieniadze. zwróciły sie na etapie instalacji grzewczej. Ale czy obliczenia sa zgodne ze stane faktyczny bede w stanie okreslic po kolejnej zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 11.06.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 My potrzebowaliśmy tylko papierek,zapłaciliśmy coś ponad 100.Kazimierz Chermanowski na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.06.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 co do trawy - ta posiana tydzien temu ROSNIE JAK POPIEPRZONA !!! a ta z przed miesiaca juz po 2 koszeniu mniszek daje rade - chwasty mimo deszczow sukcesywnie zolkna i zdychaja i tez nie zamierzam ich rwac - wszyscy polecaja zostawic niech same padna a trawa sobie tam spokojnie wyrosnie co do swiadectwa - ja kupowalam za 60 na allegro ... nie dalabym za to ani grosza wiecej bo i tak z ta wiedza an tym etapie juz nic nie zrobie ... a ze mam zle policzone - wiem i jakos mnie to nie boli po malu szykujemy sie do meldunku /trzeba sie pofatygowac do UM i porobic zdjecia zeby paszporty powyrabiac przed potencjalnymi wakacjimi/ a tak btw to nie ma ktos z was jakis sensownych namiarow na apartamenty na chorwacji ?? szukam czegos na wrzesien ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stuntmar 11.06.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Mam pytanie do "pompiarzy" głownie Adama i Adiqa czy te wartosci zuzycia pradu podawane przez was to sama PC czy razem z osprzetem (pompki obiegowe).Interesuje mnie to jako ekogroszkowca bo mam wrazenie ze niedoszacowałem kosztu zużycia prądu przy kalkulacji kosztów ogrzewania. Ewentualne pytanie do tych co maja ogrzewanie węglowe jak macie zużycie prądu w sezonie grzewczym interesuje mnie całość (pompki obiegowe, sterowanie pieca, dmuchawa, podajnik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 11.06.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Witam, przerabiał bądź rozpatrywał ktoś temat pianki poliuretanowej na poddasze zamiast wełny ? My cały czas zastanawiamy sie nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 11.06.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Mam pytanie do "pompiarzy" głownie Adama i Adiqa czy te wartosci zuzycia pradu podawane przez was to sama PC czy razem z osprzetem (pompki obiegowe). Interesuje mnie to jako ekogroszkowca bo mam wrazenie ze niedoszacowałem kosztu zużycia prądu przy kalkulacji kosztów ogrzewania. Ja podaje zuzycie na cala kotlownie - podlicznik jest przed cala kotlownia - czyli pompa ciepla, pompa cyrkulacyjna CWU, pompki obiegowe CO+CWU+dolnego zrodla, pompa cyrkulacyjna za buforem (bo u mnie bufor jest) i nawet dwie pompki z wymiennika kominka z plaszczem (acz w tym sezonie za duzo nie pochodzily - 3-4 razy kominek odpalalem w calym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.06.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 sie pochwale - trawka ma tydzien http://foto1.m.onet.pl/_m/b79033a18413ad50892ff0686b31eae1,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/7521caa25dbc428d64e073e08840d9e4,10,19,0.jpg niestety solidnie ja wymylo ... ale co poradzic jak tydzien pada ... cos za cos ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 11.06.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 co do trawy - ta posiana tydzien temu ROSNIE JAK POPIEPRZONA !!! a ta z przed miesiaca juz po 2 koszeniu mniszek daje rade - chwasty mimo deszczow sukcesywnie zolkna i zdychaja i tez nie zamierzam ich rwac - wszyscy polecaja zostawic niech same padna a trawa sobie tam spokojnie wyrosnie co do swiadectwa - ja kupowalam za 60 na allegro ... nie dalabym za to ani grosza wiecej bo i tak z ta wiedza an tym etapie juz nic nie zrobie ... a ze mam zle policzone - wiem i jakos mnie to nie boli po malu szykujemy sie do meldunku /trzeba sie pofatygowac do UM i porobic zdjecia zeby paszporty powyrabiac przed potencjalnymi wakacjimi/ a tak btw to nie ma ktos z was jakis sensownych namiarow na apartamenty na chorwacji ?? szukam czegos na wrzesien ... Mea w wrześniu możecie jechać w ciemno jako że pewno pojedziecie z dzieciakiem to wyjazd w nocy około 19 około 7-9 będziecie na miejscu na 100% do 12tej będziecie po zakwaterowaniu i na plaży a jeśli nie to wujek Google podpowiada : http://www.adrialin.pl/?gclid=CK39pqPWxrACFQpj3wodalKinQ http://www.casamundo.pl/cel/chorwacja?gclid=CKjJtqXWxrACFUFG3wodMzC6oA i wiele wiele innych - choć ja wolę jeździć w ciemno i tam gdzie mnie oczy poniosą a właściwie obiektyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 11.06.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 rozmowa o wczasach w Chorwacji jest czynem niehumanitarnym wobec wykańczających się jak macie rozwiązaną wentylację kotłowni z piecem węglowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.06.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 a tak btw to nie ma ktos z was jakis sensownych namiarow na apartamenty na chorwacji ?? szukam czegos na wrzesien ... Zdecydowanie polecam sam apartament jak i miejscowość Igrane http://www.igrane.com/malesevic/index.htm Polecam stronę http://www.cro.pl/ i http://www.cro.pl/forum/ Kopalnia wiedzy o Chorwacji prawdziwych cromaniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom003 11.06.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Mam dwie wyceny za 10cm (co niby odpowiada 20cm wełny) dają jej trochę więcej jakieś 12cm - tej zamkniętej komórkowo - 80 (Kraków) i 85zł (opolskie) brutto z materiałem i FV/m2 - różnica spora nawet jakby liczyć 15cm Rockwool MegaRock i 5 cm Isover Unimata wraz z robocizną. jeśli można wiedzieć jaką Ty masz wycenę ? Muszę się zdecydować w tym tygodniu, bo firmy od k-g nie będą dłużej czekać... odp. na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 11.06.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Gdzie można tanio zaopatrzyć się w pstryczki i gniazda?? polecacie jakies strony lub hurtownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 11.06.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Popieram rutina- jesteście bez serca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts