Gość Arturo72 15.06.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 A ja jutro próbuję pyknąć kawałek gładzi na ścianie,tzn. jakieś 12m2. Jak wyjdzie ok i pójdzie szybko to pojadę sam z tym koksem po całości a tynki sobie odpuszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.06.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 A ja jutro próbuję pyknąć kawałek gładzi na ścianie,tzn. jakieś 12m2. Jak wyjdzie ok i pójdzie szybko to pojadę sam z tym koksem po całości a tynki sobie odpuszczam Rece Ci odpadna Robienie gladzi w domu ~120m2 gdzie scian pewnie jest z 300-400m2 to lekka katorga Odrazu lec po zyrafe do szlifowania bo recznie sie zajedziesz. Ja mialem 800m2 tynkow plus 280m2 sufitow i jeszcze mnie czeka 200-250m2 gladzi na skosach poddaszowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.06.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Jest tego tylko 280m2 Niby wybrałem gładź do szlifowania na mokro i łatwa do aplikacji czyli Acryl-Putz finish ale jak to wyjdzie to zobaczymy. Jesli miałbym się zajechać przy tym i robić pół roku to znajdę kogoś do tego. Samemu planuję zrobić to w 1 miesiac czyli ok.10m2 na dzień. Na filmiku wygląda to bardzo fajnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.06.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Jest tego tylko 280m2 Niby wybrałem gładź do szlifowania na mokro i łatwa do aplikacji czyli Acryl-Putz finish ale jak to wyjdzie to zobaczymy. Jesli miałbym się zajechać przy tym i robić pół roku to znajdę kogoś do tego. Samemu planuję zrobić to w 1 miesiac czyli ok.10m2 na dzień. Na filmiku wygląda to bardzo fajnie: He he - na filmikach, szczegolnie reklamowych producenta, wszystko wyglada fajnie Ale zaraz - na co Ty chcesz ta gladz klasc - nie masz przeciez plyt kg u siebie ? 280m2 scian samemu.. dosc ambitnie - szczegolnie ze samo kladzenie to jeszcze jakos obleci ale wczesniej trzeba nalozyc (i to jest w gruncie rzeczy najwazniejsze) np. narozniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 15.06.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Pytanko nie wala się komuś reszta wieźby grube bale - i od razu drugie pytanie szukam kamieni takich troszkę większych ale bez przesady żebym mógł unieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.06.2012 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 He he - na filmikach, szczegolnie reklamowych producenta, wszystko wyglada fajnie Ale zaraz - na co Ty chcesz ta gladz klasc - nie masz przeciez plyt kg u siebie ? 280m2 scian samemu.. dosc ambitnie - szczegolnie ze samo kladzenie to jeszcze jakos obleci ale wczesniej trzeba nalozyc (i to jest w gruncie rzeczy najwazniejsze) np. narozniki. Gładź chcę nałożyć bezpośrednio na ściany bez tynkowania,ściany są równiutkie,odchyłka w niektórych miejscach jest 1-2mm i to nie od pionu a między bloczkami. Pod gładzią będzie zatopiona siatka zbrojeniowa. Narożniki będą,narazie chcę wypróbować na prostej ścianie jak mi to pójdzie Pytanko nie wala się komuś reszta wieźby grube bale - i od razu drugie pytanie szukam kamieni takich troszkę większych ale bez przesady żebym mógł unieść Może będzie ok: Sprzedam krokwie 8x16, dł. 7,10-7,15 m. Kontakt 696 317 610, cena do uzgodnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 16.06.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 hmmm Arturo dzięki zastukam choć nie ukrywam że chodziło mi bardziej o kantówkę ale raz jeszcze dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.06.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Pytanko nie wala się komuś reszta wieźby grube bale - i od razu drugie pytanie szukam kamieni takich troszkę większych ale bez przesady żebym mógł unieść ile i jak grube ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 16.06.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 około 15mb ( zależne od długości odcinków oryginalnych ) - 10x10 lub 12x12 ew 14x14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek810 16.06.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Witam! Zna ktoś dobrą ekipę od gładzi gipsowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom003 16.06.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Witam DUŻO DOBRYCH KONTAKTÓW NA FORUM: http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2952 a za dwa tygodnie będe coś mógł powiedzieć o swoich. pozdr. Witam! Zna ktoś dobrą ekipę od gładzi gipsowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 16.06.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 u nas chłop najpierw na tynki dawał gładź szpachlową a potem już normalną ,czyli podwójna robota,a właściwie poczwórna.Najpierw trzy razy szpachlówka i raz normalna.Robił to długo,bo może ze dwa miesiące,ale zupełnie sam.Nikt mu nawet nic nie podał.Dał radę i nic mu nie jest.Wkurza mnie nawet,bo na okrągło jakąś robotę sobie wynajduje,.Kuźwa dla rodziny nie ma czasu w ogóle.Ja dzisiaj byłam z młodym na występie w Katowicach a dzieci się po wsi włóczyły(same),bo ojciec podmurówkę okładał styropianem.I tak do 20:00,bo o 20:20 mecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 16.06.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 hmmm Arturo dzięki zastukam choć nie ukrywam że chodziło mi bardziej o kantówkę ale raz jeszcze dzięki [/quot- ODDAŁAM DO tartaku- nieaktualne:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 16.06.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 hmmm Arturo dzięki zastukam choć nie ukrywam że chodziło mi bardziej o kantówkę ale raz jeszcze dzięki [/quot- ODDAŁAM DO tartaku- nieaktualne:no: Kantówkę mam - ile i jakie potrzebne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.06.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Robił to długo,bo może ze dwa miesiące,ale zupełnie sam.Nikt mu nawet nic nie podał.Dał radę i nic mu nie jest.Wkurza mnie nawet,bo na okrągło jakąś robotę sobie wynajduje Chwała mu za to Kuźwa dla rodziny nie ma czasu w ogóle.Ja dzisiaj byłam z młodym na występie w Katowicach a dzieci się po wsi włóczyły(same),bo ojciec podmurówkę okładał styropianem.I tak do 20:00,bo o 20:20 mecz. Jakbym swoją żonę słyszał Całe szczęście,że ja mam młodego już prawie odchowanego,sam się lepiej zajmie sobą niż ja nim ale żona jest nie do przeskoczenia A ja jutro próbuję pyknąć kawałek gładzi na ścianie,tzn. jakieś 12m2. Jak wyjdzie ok i pójdzie szybko to pojadę sam z tym koksem po całości a tynki sobie odpuszczam Eksperyment nie udany... Za dużo gładzi by szło i za dużo roboty,także chceć nie chcieć tynki muszą być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 17.06.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Kantówkę mam - ile i jakie potrzebne??? około 15mb ( zależne od długości odcinków oryginalnych ) - 10x10 lub 12x12 ew 14x14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz242 17.06.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Poszukuje murarza do połozenia klinkierki na kominy na juz moj nr 508 080 208 w radlinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 17.06.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 No Arturo to,żeby żona sobie kogoś nie znalazła kto będzie miał dla niej czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.06.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 To co to była by za żona ,która nie rozumie poświęcenia swojej połówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 17.06.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Jak "pielęgnować" normalna wylewkę? podlewać? Wietrzyc pomieszczenie czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts