minertu 01.07.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Arturo72 ależ jesteś upierdliwy z tym Twoim prądem.Jak ktoś sobie wybrał ogrzewanie groszkiem a nie prądem to jego wybór.Czy Ciebie ktoś szkaluje za to,że wybrałeś prąd?Chwalisz się do przodu a ja chciałbym abyś zrobił to po sezonie grzewczym.Jak będzie tak jak piszesz teraz ty tylko się cieszyć.Na dzień dzisiejszy męczysz ludzi tym prądem.Bez urazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.07.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Arturo72 ależ jesteś upierdliwy z tym Twoim prądem. Jak ktoś sobie wybrał ogrzewanie groszkiem a nie prądem to jego wybór. Czy Ciebie ktoś szkaluje za to,że wybrałeś prąd? Chwalisz się do przodu a ja chciałbym abyś zrobił to po sezonie grzewczym. Jak będzie tak jak piszesz teraz ty tylko się cieszyć. Na dzień dzisiejszy męczysz ludzi tym prądem. Bez urazy. A kogo ja szkaluje ? Wyrażałem jedynie swoją opinię na zakup tylu ton węgla To ja się czuję szkalowany Każde moje zdanie na temat energooszczędności spotyka się z atakiem z kilku stron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 01.07.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 A kogo ja szkaluje ? Wyrażałem jedynie swoją opinię na zakup tylu ton węgla To ja się czuję szkalowany Każde moje zdanie na temat energooszczędności spotyka się z atakiem z kilku stron... Przepraszam za słowo "szkalowanie" tak mi jakos na myśl przyszło. Oczywiście masz swoja opinie i wiem ,że jej nie zmienisz ale to juz się nudne staje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.07.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Oczywiście masz swoja opinie i wiem ,że jej nie zmienisz ale to juz się nudne staje. Od czasu do czasu trzeba rozbujać forum bo palce zesztywnieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.07.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Od czasu do czasu trzeba rozbujać forum bo palce zesztywnieją Bys sie wzial za robote przy budowie to by Ci ani palce nie zesztywnialy a i troche mniej bys planowany budzet przekroczyl ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 01.07.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Bys sie wzial za robote przy budowie to by Ci ani palce nie zesztywnialy a i troche mniej bys planowany budzet przekroczyl ;) dobrze powiedziane, hehe wielokrotnie to już pisałem - tutaj arturo ma rację - warto inwestować w zmniejszenie zapotrzebowania zapotrzebowania na ciepło, bez względu na to czym się będzie ogrzewać dom. koniec i kropka.... a że ma upierdliwy styl prowadzenia dyskusji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 01.07.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 nikt tego przecież nie neguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.07.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 ale ja tak jak mea....uważam ze nie ma co przesadzać z ociepleniem, chociaż u mnie jest ciut więcej wełny...(btw. jak może być za ciepło skoro macie reku...toto nie chłodzi ani troche ? ) ja nie chciałam robić z domu termosu i mieć ścian jak w XV wiecznym zamku rutino....to u mnie piec nie działa od początku bo właściwie nigdy dymku z komina nie widać....tylko komin jakiś lekko brudny nie wiem z czego EDIT: przypominam że po przeliczeniu na m2 dom Arturo wcale nie jest (znowu źle - MOŻE BĘDZIE) najtańszy w budowie...więc naprawde nie ma sie czym emocjonowac...ma mały dom i małe zapotrzebowanie na wszystko...niech ma....i jestem pewna że zadno z nas które maja już wybudowany domek nie chciało by się z nim zamienic szkoda tylko że Arturo ma takie podejście do innych jak ma, ale temat przerabiany wielokrotnie....mnie bardziej rozśmiesza jego wielkie EGO niż porusza...dla mnie stanie się wiarygodny po roku mieszkania i użytkowania domu....teraz to "se może" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 01.07.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 szkoda tylko że Arturo ma takie podejście do innych jak ma, ale temat przerabiany wielokrotnie....mnie bardziej rozśmiesza jego wielkie EGO niż porusza...dla mnie stanie się wiarygodny po roku mieszkania i użytkowania domu....teraz to "se może" podpisuję się pod tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 01.07.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 ..i jestem pewna że zadno z nas które maja już wybudowany domek nie chciało by się z nim zamienic o, i pod tym też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 01.07.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 ale ja tak jak mea....uważam ze nie ma co przesadzać z ociepleniem, chociaż u mnie jest ciut więcej wełny...(btw. jak może być za ciepło skoro macie reku...toto nie chłodzi ani troche ? ) reku sam w sobie nie chłodzi....jedynie w nocy jak jest chłodniej, to ochładza wdmuchując chłodniejsze (nocne) powietrze... GWC to tylko taka namiastka chłodzenia....wystarczy policzyć strumienie powietrza i moce jakie przenoszą, żeby wiedzieć dlaczego. GWC za to dużo bardziej przydaje się zimą, żeby wymiennik nie zamarzał i/lub lepiej pracował od chłodzenia jest klima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.07.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 szkoda tylko że Arturo ma takie podejście do innych jak ma, ale temat przerabiany wielokrotnie....mnie bardziej rozśmiesza jego wielkie EGO niż porusza...dla mnie stanie się wiarygodny po roku mieszkania i użytkowania domu....teraz to "se może" Mnie też rozśmiesza moje własne ego P.S. Chyba udało się rozbujać forum bo nawet adiqq się pojawił po długim niebycie Bys sie wzial za robote przy budowie to by Ci ani palce nie zesztywnialy a i troche mniej bys planowany budzet przekroczyl ;) Za gorąco,wczorajszy i dzisiejszy upał dał się we znaki Wczoraj coś tam porobiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 01.07.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 P.S. Chyba udało się rozbujać forum bo nawet adiqq się pojawił po długim niebycie hehe, teraz to mnie rozbawiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.07.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Za gorąco,wczorajszy i dzisiejszy upał dał się we znaki Wczoraj coś tam porobiłem... Ano.. W sumie mi tez palce sztywnieja - od trzymania zimnego piwka od trzech dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 01.07.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Ha,ha u nas wczoraj byli znajomi i jak dało się kolo 19 fajnie posiedzieć na dworze to komary żarły.Mariusz po litrze ze znajomym mnie woła,że już nie gryzą.Dobre ich nie gryzły,bo zamiast krwi wódę już mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.07.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 ale ja tak jak mea....uważam ze nie ma co przesadzać z ociepleniem, chociaż u mnie jest ciut więcej wełny...(btw. jak może być za ciepło skoro macie reku...toto nie chłodzi ani troche ? ) Ciezko to ocenic - u mnie w domu jest bardzo przyjemnie - jak sie wejdzie z dworu to sie wydaje jakby klima dzialala (ale trudno nie czuc sie lepiej w 25stC jak na zewnatrz jest 35+ W tym momencie (bo sie wlasnie bawilem ustawieniami bypassa) reku pokazuje ze z domu wyrzuca 25stC, a wpuszcza chlodniejsze 20stC z dworu. Bypass dziala swietnie, ustawilem wyzsze predkosci wentylow. Nie wiem na ile ten efekt "klimy" daje sam reku, a na ile duza bezwladnosc domu (i grube ocieplenie) i pewnie nigdy sie nie dowiem bo to by trzeba sprawdzic w praktyce - tj. w dokladnie takich samych warunkach musialbym wylaczyc na minimum 2-3 dni reku i korzystac z wentylacji grawitacyjnej! Powtorzyc 2-3 dni takich samych warunkow - nierealne. Wlaczyc wentylacje grawitacyjna - sie nie da, bo jej nie mam Jutro rano sprawdze jaka bedzie temperatura wyrzucana z domu - mysle ze costam jednak ten reku daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.07.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 u mnie nie ma reku ale pozamykane rolety w dzień od strony południowej a otwarte od północy i w domu jest odczuwalnie chłodniej, myslę że jak założę rolety dodatkowo na okna dachowe to zyskam dodatkowy chłód....chociaż już teraz jest w porządku...W KOŃCU MAMY LATO !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.07.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 u mnie nie ma reku ale pozamykane rolety w dzień od strony południowej a otwarte od północy i w domu jest odczuwalnie chłodniej, myslę że jak założę rolety dodatkowo na okna dachowe to zyskam dodatkowy chłód....chociaż już teraz jest w porządku...W KOŃCU MAMY LATO !! No wlasnie - ja mysle ze u mnie najwieksza robote robi jednak daszek nad wyjsciem tarasowym - dzieki niemu slonce wogole "nie wlazi" do salonu - zatrzymuje sie prawie rowno na progu tarasu Gdyby nie on to mialbym w salonie spokojnie +3-4stC wiecej zapewne! A tak - roletki mozna podniesc a slonce nie przeszkadza! W zime za to jak slonce jest nisko to "penetruje" caly salon i dogrzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 02.07.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 dach nad tarasem to jedna z lepszych pozycji w projekcie domu czy słońce czy deszcz...na tarasie można zjeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.07.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 dach nad tarasem to jedna z lepszych pozycji w projekcie domu czy słońce czy deszcz...na tarasie można zjeść Ja mam jednak ten daszek troche za maly. Tzn. samego tarasu juz za bardzo nie chroni - szczegolnie teraz jak go wydluzylem do 4,5m... Ale od tego sa tez parasole, "zagle", czy markizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts