Gość Arturo72 06.07.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 queene wywołała mnie do tablicy na wątku o kuchniach więc chwalę się :D:DŁadnie :)Tapeta pod szybą to bardzo fajny pomysł i super wygląd.Czy namiary na wykonawcę można prosić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 06.07.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 polecam natomiast IKEA seria 365+ - drogie ale warte ceny ... mam 3 garnki a pewnie w najblizszym wypadzie do ikei dokupie kolejne i w tescie na zagotowanie litra wody wygrywaja a testowalam z emalia i tefalem emaliowanych tez mam dosc sporo i radza sobie zupelnie niezle /w testach slabiej wypadly ale na codzien sie sprawdzaja ... ja kupowalam na targu w rybniku podpisuję się pod tym - od dawna używam garnków z IKEI o których pisze Mea i jestem bardzo z nich zadowolony...dzięki nim, przesiadka na indukcję była mniej bolesna finansowo, bo spora część posiadanych garnków działała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.07.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Ładnie :)Tapeta pod szybą to bardzo fajny pomysł i super wygląd.Czy namiary na wykonawcę można prosić ? Tez mi sie podoba - ciekawy tylko jestem ile kosztowala ? Jest w "moim" stylu - prosta, bez otwartych przestrzeni / szyb etc. Najdrozsze z tego wszystkiego sa fronty plus okucia (ktorych tu nie widac;) Taka wlasnie kuchnie skladalem 2 miesiace temu u kumpla i wyszla swietnie - mozna oszczedzic dobrych parenascie tysiakow. On coprawda mial ta kuchnie mala (ok 3mb) ale mebelki z okuciami-podrobami bluma (cichy domyk jest;) i frontami z plyty (to najwieksza oszczednosc) wyszly moze 1,5 tys pln Jeden dzien projektowania plus dwa-trzy dni skladania. Najtrudniejsze sa szuflady - im gorsze okucia tym trudniej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.07.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 podpisuję się pod tym - od dawna używam garnków z IKEI o których pisze Mea i jestem bardzo z nich zadowolony...dzięki nim, przesiadka na indukcję była mniej bolesna finansowo, bo spora część posiadanych garnków działała Adiqq -> za 2-3h jak bedziesz to do Ciebie zadzwonie, teraz nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 06.07.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 agusia bardzo ładna kuchnia, nowoczesna i lekka Najważniejsze że ty jesteś zadowolona, inni niech gadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.07.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Tez mi sie podoba - ciekawy tylko jestem ile kosztowala ?Z tego co pisze agusia to 10,5tys.zł bez sprzętu.Chyba fajna cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 06.07.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Z tego co pisze agusia to 10,5tys.zł bez sprzętu.Chyba fajna cena ? Dokładnie. Meble plus szyba kosztowały mnie 10,5 tyś. Dla porównania to samo w studiach kuchennych wyceniali na ponad 15 tyś. Dlatego polecam szukać u stolarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.07.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 agusia ja bym w tej kuchni mogla siedziec NON STOP !!! jest rewelacyjna !!! a ta tapeta juz wogole wymita !!! nierownymi szafkami sie nie przejmuj ... mi tez tak gadali a dla mnie wygoda i funkcjonalnosc wziela gore nad estetyka uchwytow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.07.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Podziekowal za pomysly garnkowe BTW Mea zrobie fotki jak znajde aparat (pewnie za miesiac choc pomalu ogarniamy burdel) BTW z tej Ikei to jest tez patelnia czy same garnk,i no i podjade do tesco ta florine obejrzec, dzisiaj mi maja neta zalozyc trzymta kciuki zeby sygnal byl, bo sie potne jest tez patelnia ja mam ingeanio pod indukcje i ogolnie sa fajne ale niestety zlazi z nich teflon !!! nie wiem czy nie odszukam gwarancji bo to o pomste do nieba wola tyle wybulic za garnki na rok uzytkowania ... a co do patelni - swietna kupilam w biedronce - ceramiczna i teraz jeszcze dodatkowo chce kupic do nalesnikow na necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 06.07.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 jak bym sie przejmowała co ludzie wypisują w komentarzach nt. wnętrz na tym forum...to chyba bym sie musiała wyprowadzić albo przynajmniej zmienić wg niektórych pól chałupy na szczęście sa tez tacy którzy podzielają mój gust niezmiennie kocham moje wnetrza i nic bym nie zmieniła robiąc to drugi raz piękna kuchnia, uporządkowana i spójna...brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 06.07.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Witajcie Ile płaciliście za projekt rozbudowy sieci wodociągowej? Projekt przyłącza wody to koszt ok 350 zł, a możecie mi podać cenę w przypadku rozbudowy sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.07.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Witajcie Ile płaciliście za projekt rozbudowy sieci wodociągowej? Projekt przyłącza wody to koszt ok 350 zł, a możecie mi podać cenę w przypadku rozbudowy sieci? To wodociagi sie juz tak wycwanily ze Tobie kaza robic projekt rozbudowy ICH sieci ? To jest bezczelnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.07.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Z tego co pisze agusia to 10,5tys.zł bez sprzętu.Chyba fajna cena ? Dla mnie to drogo bo po kosztach ona wyjdzie pewnie w granicy 5 tys pln -> wszystko zalezy od okuc bo prowadnice bluma z cichym domykiem kupisz za 200 pln, a zwykle prowadnice kulowe za 5 pln - razy 10 szuflad daje juz 2k pln roznicy A na zdjeciach tego nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 06.07.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 To wodociagi sie juz tak wycwanily ze Tobie kaza robic projekt rozbudowy ICH sieci ? To jest bezczelnosc Mówią ze oni robią tylko projekty przylacza, a juz rozbudowe sieci nie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 06.07.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Dla mnie to drogo bo po kosztach ona wyjdzie pewnie w granicy 5 tys pln -> wszystko zalezy od okuc bo prowadnice bluma z cichym domykiem kupisz za 200 pln, a zwykle prowadnice kulowe za 5 pln - razy 10 szuflad daje juz 2k pln roznicy A na zdjeciach tego nie widac meble robi sie dla wygody użytkowania a nie tylko wyglądu świadomie dopłaciłam za cichy domyk w kuchni...w łazience tego nie dopilnowałm i teraz jest tam....czasem dośc głośno tak samo jak korzystamy u kogoś z wc które nie ma opuszczanej deski...bywa stresująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 06.07.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Witajcie Ile płaciliście za projekt rozbudowy sieci wodociągowej? Projekt przyłącza wody to koszt ok 350 zł, a możecie mi podać cenę w przypadku rozbudowy sieci? My płaciliśmy 971 zł, robiły nam wodociągi w Rybniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 06.07.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Agusia, bardzo ładna ta kuchnia! Podobna do mojej;), bo też mam te same kolory (białe fronty, tyle, że mat i grafitowy blat) i tapetę, tyle, że ja mam trawę - jak mi się uda, to wkleję zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 06.07.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 meble robi sie dla wygody użytkowania a nie tylko wyglądu świadomie dopłaciłam za cichy domyk w kuchni...w łazience tego nie dopilnowałm i teraz jest tam....czasem dośc głośno tak samo jak korzystamy u kogoś z wc które nie ma opuszczanej deski...bywa stresująco Dokładnie. U mojej kuchni wszystkie szafki, szuflady mają cichy domyk. Już teraz nie wyobrażam sobie inaczej. Szczególnie zamykanie tych wiszących byłoby niezbyt cichym zadaniem gdyby nie tej bajer. Otwierają się one w całości i zamykanie przeważnie kończyłoby się trzaśnięciem, bo trochę to waży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.07.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 meble robi sie dla wygody użytkowania a nie tylko wyglądu świadomie dopłaciłam za cichy domyk w kuchni...w łazience tego nie dopilnowałm i teraz jest tam....czasem dośc głośno tak samo jak korzystamy u kogoś z wc które nie ma opuszczanej deski...bywa stresująco Wiadomo - ale sa ciche domyki i ciche domyki Zawias bluma z cichym domykiem kosztuje 10 pln, zawias GTV (chinska podroba) kosztuje 4 pln, a zawias zwykly kosztuje 2 pln. Chodzi mi tylko o to ze Arturo pyta czy 10,5k to tanio czy drogo - a ja mowie, ze nie da sie tego stwierdzic po zdjeciach W wersji maksymalnie ekonomicznej identycznie wygladajaca kuchnie JA moge (sobie oczywiscie;) zrobic za 3-4k pln, a w wersji lux - tez identycznie wygladajaca na zdjeciach kuchnia moze kosztowac i 30k pln (i to tez po kosztach:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 06.07.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 projekt rozbudowy to pikuś w porównaniu z kosztami samej rozbudowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts