Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Gość adiqq
miesiac ja pitole no nic dzieki za info, to wale do geoprzemu

no niestety, tyle to trwa...

ja czekałem, aż mi kanalize zrobili i dopiero potem robiłem inwentaryzację powykonawczą, dzięki temu zaoszczędziłem na osobnym robieniu mapki do wodociągów....

Gość Arturo72
Ile może kosztować zrobienie ogrodzenia z siatki zgrzewanej? Macie kogoś do polecenia, najlepiej z okolic Jastrzębia-Zdroju?

edit: już wiem, 25-30zł/mb. forum rozleniwia:)

To jest cena za robociznę ?

Dostałem ofertę na wykonanie ogrodzenia z siatki powlekanej 130cm z podmurówką prefabrykowaną na 65zł/mb z materiałem.

Sąsiady się dorzucają i wychodzi 32,5zł/mb ;)

To jest cena za robociznę ?

Dostałem ofertę na wykonanie ogrodzenia z siatki powlekanej 130cm z podmurówką prefabrykowaną na 65zł/mb z materiałem.

Podmurowka prefabrykowana (czyli betonowa) jest obrzydliwa, a za tyle samemu masz ogrodzenie z porzadnych zgrzewanych paneli fi6mm (ocynk ogniowy + malowanie proszkowe - 20-25 lat z glowy), bez podmurowki. Mi sie ogrodzenie z siatki z podmurowka jakos nie podoba. Zamiast niej zrobilem agrowloknine + zasadzilem 300 jalowcow wiltonii (rosna na max 10cm wysokosci, mozna je nawet kosic).

Adiqq: kurde jutro postaram sie do Ciebie zadzwonic, sorki za brak kontaktu ale mam ciezka sytuacje w rodzince (dzisiaj juz zaliczylem jeden pogrzeb).

Planuję właśnie obudowę kominka - kiedyś widziałem piękny kominek z białą płytą kamienną bodajże u Adama - jeżeli to nie tajemnica to ile kosztuje taka płyta i gdzie ją zamówiłeś.

U Kowalczyka (Kowalskiego?) - w Wodzislawiu Sl. ul. Rybnicka - naprzeciwko Shella. Bialy marmur ok 600 pln / m2, czarny ok 900 pln / m2. Mnie to w sumie wyszlo ok 1500 pln za kamien (kilka elementow mi sklejali do kupy :) Moj kominek: http://szyna.civ.pl/gallery2/main.php?g2_itemId=2034

Kiedy mogę kafelkować ( kotłownia) ?. Będzie już miesiąc od wylewek , ale wszystko było zakryte folią więc jeszcze jakby mokre . Nie za wcześnie, poczekać jeszcze ale chcielibyśmy zamawiać piec.

Odkryj ją,wysusz i możesz kafelkować.Miesiąc spokojnie wystarczy.

Jaki kociołek planujesz zakupić?

stemple to przeważnie ludzie odkupują jeden od drugiego.My na wiosnę odkupywaliśmy parę sztuk od fajnych ludzi z Kamienia.W wątku kup-sprzedaj szukaj

Witam.

Kupowałem po 5zł/szt, 3m długie, od gościa spod Częstochowy + 200zł przywiezienie 608 094 421

http://allegro.pl/stemple-budowlane-slask-malopolska-lodz-kielce-i2444865736.html

Przed zakupem warto opinie poczytać.

osobiscie nei czytalam opinii ale jak narazie jestesmy prawie zadowoleni :) jedyny klopot to koniecznosc zakupu klapki na wentylator - masz moze u siebie taki bajerek ??

a powiedz mi z kad bierzesz wegiel jeden i drugi groszek ?? bo my sie zasanawiamy nad jankowickim i nie wiem co o nim myslec

nowy - szczerze polecam przemyslec temat defro - dwa lata mordowalismy sie z defro i nigdy wiecej ... ale to przy paleniu flotem

osobiscie nei czytalam opinii ale jak narazie jestesmy prawie zadowoleni :) jedyny klopot to koniecznosc zakupu klapki na wentylator - masz moze u siebie taki bajerek ??

A jaki macie piec ?Muszę zajrzec do Waszego dziennika.Czytałem pare opini o defro i są raczej dobre -znaczy złe też sie przejawiają ,ale nie pieca gdzie zadowolonych klientów jest 100% A czemu piszesz ze mordowaliście sie z defro w czym był problem?

A jaki macie piec ?Muszę zajrzec do Waszego dziennika.Czytałem pare opini o defro i są raczej dobre -znaczy złe też sie przejawiają ,ale nie pieca gdzie zadowolonych klientów jest 100% A czemu piszesz ze mordowaliście sie z defro w czym był problem?

mielismy defro zasypowy - o mocy wole nie wspominac !! - tesciowa i maz straszliwie narzekali ze albo nie da sie napalic albo wali w 90st ... masakra ... ze o flotozernosci jak o mocy wole nie mowic !!!

my mamy sas eco tlokowy i bardzo go sobie maz chwali ... co prawda ustawienie go zajelo mu sporo czasu ale juz przynajmniej wiemy co i jak :) ja co najwyzej potrafie go rozpalic jak jeszcze jest conieco zaru :)

a powiedz mi z kad bierzesz wegiel jeden i drugi groszek ?? bo my sie zasanawiamy nad jankowickim i nie wiem co o nim myslec

nowy - szczerze polecam przemyslec temat defro - dwa lata mordowalismy sie z defro i nigdy wiecej ... ale to przy paleniu flotem

Jest to węgiel z KWK CHWAŁOWICE.

W poniedziałek pojawi się u nas koparka do wyrównania terenu i wykorytowania placu pod samochody. Przyjedzie też kamień na ten plac, zagęści sie to i zostanie, aż kiedyś będzie nas stać na bruk.

Będzie to miało z 11metrów długosci (dwa auta pod przyszłą wiatą i ew. dwa auta gości przed wiatą) i 5 lub 6 metrów szerokości. Tzn w projekcie zagospodarowania terenu jest 5 ale zastanawiam się czy to wystarczy do wygodnego parkowania i wsiadania do auta?