queene 18.07.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 o widzisz to powiedz mi ile czasu zajmuje ci trasa rybnik-pyrzowice A1...w pół godziny zdążę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apuska 18.07.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Witam Mam pytanie czy ktos w Rybniku/okolicach kupowal dobrej jakosci Thermopor 25 P+W ?Jesli tak to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 18.07.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 A ja mam pytanko w sprawie elewacji - kto z Was ma instalację odgromową? jak ją poprowadziliście - pod styropianemw jakiś specjalnych rurkach czy może nad styropianem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 18.07.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Witam Mam pytanie czy ktos w Rybniku/okolicach kupowal dobrej jakosci Thermopor 25 P+W ? Jesli tak to gdzie? Zapytaj w Domlexie, Dziergowice tel. 32 419 20 63 lub 419 21 83 -oni mają prawie wszystko, pewnie to też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 18.07.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Adam, zadzwoń bo nie działa mi priv! Halina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 18.07.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 A ja mam pytanko w sprawie elewacji - kto z Was ma instalację odgromową? jak ją poprowadziliście - pod styropianemw jakiś specjalnych rurkach czy może nad styropianem? Madzia, my mamy, w rurkach pod styropianem, zaraz zresztą pójdę i sprawdzę - bo nie wiem nawet;). Tak, mamy tak jak pisałam, ale jakie rurki to ja nie wiem, muszę męża dopytać. Muszę się pochwalić, a co - od dziś mam na mojej skarpce: 5 cyprysików, 5 małych tujek (takich kulistych), 2 tawuły, irgę płożącą, 2 berberysy, 2 małe krzaczki lawendy:). Poza tym to, co już było - rozchodniki, takie fioletowe nie-wiem-jak-się-nazywają - motylkowe, trzmieliny; Większośc od mojej kochanej Mamusi; a wczoraj cyprysy kupiłam w Ogrodach XXI w Golejowie - mają 20% rabaty lipcowe, tuje zaś w Szczerbicach. Moja skarpa jest ogromna, ale powoli się zapełnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.07.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 wrzuc fotki...to ja tez sie odważę z moimi "dywanami" ...ale juz powoli zarastają trawa i coraz mniej je widać instalacje odgromowa mamy..jakąś aż sie boje burzy i testu na niej... a do ogrodow w takim razie znowu sie wybiore...kurcze a mialam dac sobie spokoj w tym miesiacu, od 10 dni siedze 8 godzin dziennie w ogrodzie i sadzę... a od dzis mamy oczko....świeci i pluska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 18.07.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Podziwiam Was kobiety za te ogrody,ja co najwyżej plewię z dwie godziny dziennie.Żadnych kwiatów nic u mnie nie ma szans powodzenia.Po pierwsze nie lubie a po drugie moje dzieci zniszczą wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.07.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 moja mi "pomagają"...a ja przy tym cierpię ale co zrobić jak sie dzieci rwią do roboty...i trudno ze potem jest 2x więcej do zrobienia aaa...."sąsiadka" wpadła na kawę....długo siedziała ale jakoś mało rozmowna była http://img528.imageshack.us/img528/1627/20120716202508279.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 18.07.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 dwie godziny dziennie??a chemią jakąś nie chcesz?My mamy świeżo rozplantowaną działkę. przy tarasie odchwaszczony wcześniej humus (w formie błota), za domem glinę zmieszaną z ziemią i trochę z kamieniem.kusi żeby to zabronować, pograbić, odkamienić i wsypać trawy. Nie bardzo mamy teraz na to czas, ale może warto póki chwasty nie wyrosną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 18.07.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 dwie godziny dziennie??a chemią jakąś nie chcesz?My mamy świeżo rozplantowaną działkę. przy tarasie odchwaszczony wcześniej humus (w formie błota), za domem glinę zmieszaną z ziemią i trochę z kamieniem.kusi żeby to zabronować, pograbić, odkamienić i wsypać trawy. Nie bardzo mamy teraz na to czas, ale może warto póki chwasty nie wyrosną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 19.07.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Nie robię zdjęć tego wszystkiego niestety, ale może cyknę coś dziś i wrzucę.Gabrysia, a co Ty tam pielisz przez te dwie godziny?? Trawę?? Ja mam kwiaty, a nie pielę. No chyba, że przeszkadza Ci każda mała drobinka chwaścika, bo mi nie. Mi czasem takie wyłażą przez korę, ale dopiero, jak się ich więcej zbierze, to wyrywam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 19.07.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Pati, mi taka "sąsiadka" wpadła ok. 23.00, byłam na balkonie po pranie, myślałam, że umrę ze strachu, bo oczywiście myślałam, że skrada się jakiś złodziej. Poświeciłam latarką i tylko zielone oczy mi popatrzyły i uciekły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 19.07.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Agnieszka mam taką dziką trawę,przekwitniętą.Ona jest taka ostra i twarda i to wyrywam.Jakieś inne małe chwaściku jak tylko się pokażą to też wyrywam,ale dużo tej dzikiej jest i chyba mi lata zabraknie do tego,żeby to wszystko zrobić.I jeszcze chłop i synek buczą na mnie,że jak to wyrywam to dziury sie robią,bo to ma wielkie korzenie.Pati fajną masz znajomą,ja jeszcze nie widziałam,ale może dlatego,że wieczorami nie wychodzę.Chłop już spotkał nie raz,ja za to podziwiam młode zajączki codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 19.07.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 o widzisz to powiedz mi ile czasu zajmuje ci trasa rybnik-pyrzowice A1...w pół godziny zdążę ? Nie sadzę raczej ok. 40 - 45 min. Hm zalezy też z jaka prędkością lubisz jeździc po autobanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.07.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Nie sadzę raczej ok. 40 - 45 min. Hm zalezy też z jaka prędkością lubisz jeździc po autobanie. Kurde 45 min to mozna z Wodzislawia obrocic do pyrzowic Sama A1 swierklany -> gliwice sosnica (wezel z A4) to ok 12 minut, jadac spokojnie te 140-150km/h non stop Z belku (a1) do pyrzowic spokojnie dasz rade 30 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.07.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Agnieszka mam taką dziką trawę,przekwitniętą.Ona jest taka ostra i twarda i to wyrywam.Jakieś inne małe chwaściku jak tylko się pokażą to też wyrywam,ale dużo tej dzikiej jest i chyba mi lata zabraknie do tego,żeby to wszystko zrobić.I jeszcze chłop i synek buczą na mnie,że jak to wyrywam to dziury sie robią,bo to ma wielkie korzenie.Pati fajną masz znajomą,ja jeszcze nie widziałam,ale może dlatego,że wieczorami nie wychodzę.Chłop już spotkał nie raz,ja za to podziwiam młode zajączki codziennie. Zamiast wyrywac moze zacznij malowac roundupem ? Jak wyrwiesz to za 2-4 tygodnie zas odrosnie (bo calego korzenia nie wyciagniesz). Kup roundup, pedzelek i jazda - maluj liscie chwastow - zdechna z calymi korzeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 19.07.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Adam,ale właśnie chodzi o to,że to nie jest chwast tylko dzika trawa i nie wiem jakby to podziałało.Ten mniszek chwasty zniszczył,ale to ostre trawsko zostało i nic go nie rusza.Aha wyrywam z całymi korzeniami,wbijam się głęboko do ziemi i ciągnę,dlatego chlopy buczą,że dziury robie,bo korzenie ogromne nieraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.07.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Adam,ale właśnie chodzi o to,że to nie jest chwast tylko dzika trawa i nie wiem jakby to podziałało.Ten mniszek chwasty zniszczył,ale to ostre trawsko zostało i nic go nie rusza.Aha wyrywam z całymi korzeniami,wbijam się głęboko do ziemi i ciągnę,dlatego chlopy buczą,że dziury robie,bo korzenie ogromne nieraz. Roundap zniszczył mi wszelakie ziele opócz chyba perz to się nazywa(taka choineczka),nawet po mocniejszej dawce czyli 60ml/l dalej skubańswo zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 20.07.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 No tego perzu to u mnie się też namnożyło. Na razie niech rośnie i tak go później wyperzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts