mea 01.08.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 acha gdyby ktos sie zastanawial nad oknami - darujcie sobie oknoplast i firme aveko z rybnika - do poki byl tam kremiec byl porzadek ... teraz jest burdel nie z tej ziemi, pani glupiego numerku nie potrafi przepisac bez bledu, 3 tydzien jestem bez okna tarasowego bo spierdolone sa wozki i najpierw tydzien okno sie nie zamykalo a teraz jak go brechami zamkneli to nawet po wizycie serwisu z oknoplastu jest gowno ... mam zajebiscie drogiego fixa ktorego pol lata nie moge uzywac ... chyba szybko sie wyleczylam z okna przesownego ... jeszcze jeden serwis i zglaszam wymiane i pewnie pojdzie to do sondu bo obawiam sie ze tak latwo nie odpuszcza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekRybnik 01.08.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 zalezy ile masz miejsca na styropian ... na gruncie dala bym tyle ile maksymalnie jest mozliwe i o wysokim wspolczynniku ... polecam stronke mega1000.pl ... ja tam zamawialam i dostalam w dobrej cenie ... acha i podzwon po wszystkich lokalnych hurtowniach bo z nimi niezle idzie sie licytowac a jakie wrazenia ze wspolpracy z arturem /i moim "ulubiencem" Slawkiem/ - jaki piec wzioles ?? jak SASa to zapraszam do mojego meza - robi na nim doktorat po malu Wrażenia ze współpracy jak najlepsze, w zasadzie jak kontakt był od Ciebie, to było dobrze, jak wziąłem dużą firmę do tynków, to miałem zgrzyty, więc teraz lecę tylko z poleceń. Właśnie szukam kogoś do wylewek, Olszar ma wyłączony telefon - a u Ciebie kto robił? Tak samo do Szymona od karton gipsów będę dzwonił, bo na razie były dwie firmy na wycenie i od 3 tygodni czekam na ofertę i nic. Artur Gęba póki co super, zobaczymy jak skończy, ale jestem dobrej myśli. Zniszczoł - coraz lepszy fachowiec jak dla mnie, jakiekolwiek poprawki, wszystko bez problemu - przyjedzie, zrobi, pogada - polecam każdemu - świetny murarz. A piec kupiłem Defro, więc mąż niestety nie pomoże:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 01.08.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Tego włąśnie sie obawiałam przy oknach przesówanych.Naczytałam sie przed zakupem i z reguły po każdej zimie trzebabyło wzywać serwis. Co nie znaczy że jestem zadowolona z moich okien. Pytanie :Czy zamawialiście wełne ( isover) przez internet , allegro ? Jeśli tak to kogo polecalibyście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.08.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 a u Ciebie kto robił? Adam z Lubaru - 697993310 ... maja swietnych wylewkarzy moge ich poleciac Tak samo do Szymona od karton gipsów będę dzwonił, bo na razie były dwie firmy na wycenie i od 3 tygodni czekam na ofertę i nic. do szymona polecam cierpliwosc - ostatnio jest tak zalatany ze ledwo na piwo ma czas spotkalam go ostatnio w knajpie ale nawet mnie nie zauwazyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.08.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Tego włąśnie sie obawiałam przy oknach przesówanych.Naczytałam sie przed zakupem i z reguły po każdej zimie trzebabyło wzywać serwis. Co nie znaczy że jestem zadowolona z moich okien. u mnie zima nie robila zadnej roznicy - problem pojawil sie latem kiedy okno bylo caly czas otwarte ... opadlo pod swoim ciezarem i powyginalo mi cala rame - maja przyjechac to prostowac i wymieniac wozki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekRybnik 01.08.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Adam z Lubaru - 697993310 ... maja swietnych wylewkarzy moge ich poleciac już się umówiłem - rzucił mi 29 PLN z materiałem, targować się czy dobra cena? Mam jakieś 170 metrów.. do szymona polecam cierpliwosc - ostatnio jest tak zalatany ze ledwo na piwo ma czas spotkalam go ostatnio w knajpie ale nawet mnie nie zauwazyl Z Adamem już się umówiłem - rzucił mi 29 PLN z materiałem, targować się czy dobra cena? Mam jakieś 170 metrów.. Szymon też umówiony, ale terminy ma na początek października - w poniedziałek podjedzie wycenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 01.08.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Cena chyba przystepna my płacilismy 31 zł firma wzięta tu z forum , i zauważyłam że czym więcej zlecen i klientów to ceny wzrastały. Ponawiam pytanie odnoście cen kafelkowania zabudowy i ocieplenia poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.08.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 ...pierwsze koszenie....a tyle radości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 01.08.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 My ten słupek potrzebujemy 35x35.Adam Ty liczyłeś z tą cegłą za złotówkę,że wyszzło by to ok.130 zł,a ja Ci pisałam,że tytan jest po 3,20 najtaniej,czyli jeden słupek wyjdzie ok.400 zł.(dobrze liczę??).Jasek właśnie mamy tak jak piszesz,zielona siatka+furtka pozbijana z desek(wstyd na wsi) e tam wstyd ja wogole nie mam plotu od frontu i wisi mi to, a to ponoc dzielnica ą ę i wogole BTW dobrze kombinujesz z tytanem fajna cegla mam na kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 01.08.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Pytanie :Czy zamawialiście wełne ( isover) przez internet , allegro ? Jeśli tak to kogo polecalibyście? Ano zamawialem "BUDMAX WOLBROM" (mieli isover i rockwool'a) sa na allegro za moich czasow mieli fajne ceny nawet profile cd od nich bralem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 01.08.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Też nie miałam ani bramy ani furtki,aż któregoś ranka otworzylam roletę i zobaczyłam cztery kundle na moich truskawkach.Przegięły na calej linii,musiałam na szybko coś chlopu obiecać,żeby zbił furtkę z byle desek.Mea a co Ty tak Adama zachwalasz,też Ci wino obiecał?? Moje przesuwne okno dalej mnie wkurza,ale już nic gorszego się nie dzieje.Tak cały czas od początku cieżko chodzi i ciezko sie otwiera,ale opadać nie opada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.08.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 u mnie zima nie robila zadnej roznicy - problem pojawil sie latem kiedy okno bylo caly czas otwarte ... opadlo pod swoim ciezarem i powyginalo mi cala rame - maja przyjechac to prostowac i wymieniac wozki ... Ty masz rzeczywiscie bardzo duza ta przesowke - a dodatkowo bez daszku od poludnia - napiera na nia ostro slonce, co powoduje krzywienie.. Moja przezyla chyba juz 3 zimy i chodzi jak noweczka - fakt ze trzebaby ja troche doregulowac ale to taka drobnostka ze nawet nie ma o czym pisac! To jest nauczka dla forumowiczow na przyszlosc zeby jednak z wielkosciami okien nie przesadzac - zrobic pewnie nie jedna firma zrobi ale zeby to potem dlugo pochodzilo to juz inna bajka! Ale dziwie sie, ze akurat oknoplastowe okno tak sie zachowuje - ja z wszystkich moich jestem MEGA zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.08.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 ...pierwsze koszenie....a tyle radości... Ciesz sie ta chwila, tak szybko odchodzi... Niedlugo bedzie "kur**a zas trzeba kosic to j**e zielsko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.08.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Ciesz sie ta chwila, tak szybko odchodzi... Niedlugo bedzie "kur**a zas trzeba kosic to j**e zielsko" podsumowanie godne mistrza aczkolwiek mi sie jeszcze nei znudzilo !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 01.08.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 A na co patrzyliści przy zakupie wełny ceny od 13 zł do 25 zł ta za 13 współczynnik przewodzenia ciepła λ = 0,039 W/mK a ta za 25 współczynnik przewodzenia ciepła λ = 0,033 W/mK Warto dopłacać czy se odpuścić . Prawde mówiąc pieniążków coraz mniej .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 01.08.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 O też mam już takie podejście jak Adam do koszenia jak i do podlewania.Młodego gonię,ale kosić chce a podlewać już nie.Kurcze nam w wielu miejscach sie siano zrobiło z tej trawy,trzeba to będzie przekopac i dosiać jeszcze czy zostawić tak jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.08.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 musiałam na szybko coś chlopu obiecać,żeby zbił furtkę z byle desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.08.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 acha gdyby ktos sie zastanawial nad oknami - darujcie sobie oknoplast i firme aveko z rybnika - do poki byl tam kremiec byl porzadek ... teraz jest burdel nie z tej ziemi, pani glupiego numerku nie potrafi przepisac bez bledu, 3 tydzien jestem bez okna tarasowego bo spierdolone sa wozki i najpierw tydzien okno sie nie zamykalo a teraz jak go brechami zamkneli to nawet po wizycie serwisu z oknoplastu jest gowno ... mam zajebiscie drogiego fixa ktorego pol lata nie moge uzywac ... chyba szybko sie wyleczylam z okna przesownego ... jeszcze jeden serwis i zglaszam wymiane i pewnie pojdzie to do sondu bo obawiam sie ze tak latwo nie odpuszcza ... Tak nie dawno: no i wybor padl na nich bo tylko oni zrobili mi taka jak chcialam suwanke dla calej reszty okno bylo za duze!! po prostu nie maja tak sztywnych ram!! Może jest na takiej samej zasadzie jak miała mea ? Może dla innych poważnych producentów tak duża suwanka była nie dopuszczalna technicznie ? I za chwilę mea będzie narzekała na Oknoplast,ze okno się wygina ? arturo profile veki to jedne z najlepszych profili wymyslonych dotychczas!! a robione i wzmacniane przez oknoplast to klasa sama w sobie !! a dlaczego inni nie zrobili mi okna ?? bo maja za slabe profle zeby 3 szyby utrzymaly sie prosto!! w takim wypadku trzeba dolozyc konkretnie stali !! i wierz mi ze moja suwanka wytrzyma dluzej prosta niz twoje otwierane okno z ruchomym slupkiem o szerokosci ok80cm na skrzydlo !!! a dlaczego ?? a dlatego ze moje przesowne skrzydlo jest caly czas podparte na czlej swojej szerokosci a twoje ma tylko podparcie jednostronne na zawiasach !! Długo nie trzeba było czekać... Jednak forum branżowe pomaga,z tematu okiennego wiem,że zbyt duże powierzchnie przeszklenia są niebezpieczne i poważni producenci nie godzą się na zrobienie czegoś takiego. Swoją drogą Oknoplast nie po raz pierwszy robi bubel,ich "pseudo" 6 komorowy Platinum to pic na wodę fotomontaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.08.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 heh.....to co niektórym chodzi po głowie....... Arturo wywala na ławę.... a trawa....mój M kosi, sprawił sobie wymyślatą kosiarke to kosi...a ja potem boso po trawce tup tup tup ale podlewam sumiennie cały ogród co wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 02.08.2012 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 tak nie dawno: Długo nie trzeba było czekać... Jednak forum branżowe pomaga,z tematu okiennego wiem,że zbyt duże powierzchnie przeszklenia są niebezpieczne i poważni producenci nie godzą się na zrobienie czegoś takiego. Swoją drogą oknoplast nie po raz pierwszy robi bubel,ich "pseudo" 6 komorowy platinum to pic na wodę fotomontaż. :p:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts