elmagra 16.08.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 tylko nie ogrodźcie się tak na amen, bo jeszcze stada koparek, wywrotek i innych ciężarówek będzie tam jeździć i manewrować no no, oczywiście. Mam nadzieję na te stada koparek wywrotek itp... Dzięki Adam za szczegóły. A powiedz, dlaczego różne druty napinające kupowałeś? To ma jakieś znaczenie? Może głupio pytam, ale to będzie pierwszy płot w naszym życiu, a nie chcemy, żeby nas ktoś naciągnął na niepotrzebny wydatek. W siatexpol wyceniono nam wszystko na 3968zl. Chyba dużo, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.08.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 no no, oczywiście. Mam nadzieję na te stada koparek wywrotek itp... Dzięki Adam za szczegóły. A powiedz, dlaczego różne druty napinające kupowałeś? To ma jakieś znaczenie? Może głupio pytam, ale to będzie pierwszy płot w naszym życiu, a nie chcemy, żeby nas ktoś naciągnął na niepotrzebny wydatek. W siatexpol wyceniono nam wszystko na 3968zl. Chyba dużo, co? Nie wiem czy duzo bo to wszystko zalezy od materialow! Trzeba przeliczyc. Ja kupowalem inny drut bo mam siatke 2mb i cztery druty naciagowe. Dwa (dolny i gorny) mam grubsze - one sa wazniejsze, a ich nie trzeba przewlekac miedzy siatka (tylko zahaczasz siatke o nie) wiec chcialem grubsze i mocniejsze. Dwa srodkowe mam juz troszke ciensze - przede wszystkim dlatego ze grubego druta nie daloby sie tak latwo wplesc w srodek siatki Najwazniejszy jest gorny drut - na nim wisi cala siatka. Wiec polecam jakis grubszy drut tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 16.08.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 My kupiliśmy w Dirox-ie koło Gliwic,kiedyś porównywałam ceny z Adamem i mieliśmy taniej,a mają tam wszystko.Na pewno bliżej Jejkowic.My focusem wszystko przywieźliśmy.Siatka 1,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aklow 17.08.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Witam wszystkich ponownie czy ktoś może ma do sprzedania kręgi betonowe (może komuś zostały i nie potrzebuje) ? albo może macie jakieś namiary na firmy, które handlują czymś takim ? musimy zrobić odprowadzenie z drenażu jak najszybciej bo nas zalało ostatnio i w piwnicy mieliśmy wody po łydki grzecznie wypompowaliśmy ale drżymy przed deszczami z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 17.08.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 My braliśmy od naszego sąsiada handluje kręgami betonowymi Barbet S.c. B.M.M. Jeziorski tel./fax (32) 430 23 65 kom. 663 321 224 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 17.08.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Kurcze, my mieliśmy takie problemy z wodą na początku, baliśmy się że będzie nas zalewać, a tu (ODPUKAĆ) suchutko Jednak druga studnia pomogła, nie jest połączona ze studnią drenażową a i tak zbiera większość wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 17.08.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 A właśnie, temat studni, mąż się zastanawia czy nie zrobić. On chciałby taką kopaną (własnonożnie oczywiście) z kręgami. Skąd mamy się dowiedzieć czy w ogóle warto kopać, tzn czy woda nie ukryła się gdzieś hen hen głęboko? Bo chyba nie od różdżkarza, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 17.08.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 My akurat od róźżdżkarza się dowiedzieliśmy.Na studnie też trzeba mieć pozwolenie,nie można sobie wykopać gdzie się chce.Odnośnie kręgów Domrok Wilcza w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.08.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 lecimy z elewacją http://img266.imageshack.us/img266/689/2012081720065123.jpg http://img824.imageshack.us/img824/6755/20120817200738791.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 17.08.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Witam wszystkich ponownie czy ktoś może ma do sprzedania kręgi betonowe (może komuś zostały i nie potrzebuje) ? albo może macie jakieś namiary na firmy, które handlują czymś takim ? musimy zrobić odprowadzenie z drenażu jak najszybciej bo nas zalało ostatnio i w piwnicy mieliśmy wody po łydki grzecznie wypompowaliśmy ale drżymy przed deszczami z góry dzięki za odpowiedź Prefrow - betoniarnia Niewiadom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 18.08.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 wygląda na to, że zniszczyłem sobie ściany zbyt silnym gruntem.Chciałem kupić grunt śnieżki, ale nie było. Pan polecił atlas unigrunt, zresztą pisze na nim, że jest do ścian gipsowych.Można malować trzy warstwy, a dalej widac każdy zaciek gruntu pod nim. dziś spróbuję zagruntować to jeszcze gruntem-snieżką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 18.08.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 lecimy z elewacją http://img266.imageshack.us/img266/689/2012081720065123.jpg http://img824.imageshack.us/img824/6755/20120817200738791.jpg queene ślicznie to wygląda! Możesz powiedzieć, ile taka elewacja kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.08.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 lecimy z elewacją kurde troche wam to zajmie ale efekt art zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekRybnik 19.08.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Hej, pisał ktoś o zwrot kosztów poniesionych na wzmocnienie konstrukcji ze względu na szkody górnicze? Muszę pojechać złożyć takie pisemko do Pszowa, ale przydałby się jakiś wzór, byłoby łatwiej oprzeć się na jakimś już wypłaconym:) Jakby co, to [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.08.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Hej, pisał ktoś o zwrot kosztów poniesionych na wzmocnienie konstrukcji ze względu na szkody górnicze? Muszę pojechać złożyć takie pisemko do Pszowa, ale przydałby się jakiś wzór, byłoby łatwiej oprzeć się na jakimś już wypłaconym:) Jakby co, to [email protected] Ja składałem taki wniosek ale do innej kopalni. Wypłacony U nas na stronie gminy znajduje się takowy wniosek: http://www.static.bip.gieraltowice.pl/download/attachment/4551/wniosek_zabezpieczenia.doc A tego co wiem kosztorys zabezpieczeń to wymóg każdej kopalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekRybnik 19.08.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Ja składałem taki wniosek ale do innej kopalni. Wypłacony U nas na stronie gminy znajduje się takowy wniosek: http://www.static.bip.gieraltowice.pl/download/attachment/4551/wniosek_zabezpieczenia.doc A tego co wiem kosztorys zabezpieczeń to wymóg każdej kopalni. A kosztorys mogę prosić również? Tzn., bez kwot, ale mniej więcej żebym wiedział co napisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.08.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 A kosztorys mogę prosić również? Tzn., bez kwot, ale mniej więcej żebym wiedział co napisać... Raczej trudno będzie,u mnie kosztorys to kilkanaście stron Kosztorys robił mi projektant,który projektował mi plytę fundamentową,są tam zestawienia wg aktualnie przyjętych cen i roboczogodzin wg jakiegoś systemu. Każdy etap budowy jest tam dokładnie wyliczony i zajmuje kilka stron wyliczeń Pod każdą kategorię szkód są różne typy zabezpieczeń,pod każdy dom inne,także nie ma uniwersalnego kosztorysu,ja mam III kat. szkód,określoną przez kopalnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najlepszy 19.08.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 witam dawno już tu nie byłem. Mam pytanko czy pomożecie mi w kwestii garderoby pod zabudowę:Jakaś tania i dobra firma?Jak jest liczone za metr kwadratowy czy bieżący? I jaki jest średni koszt takiej zabudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia8207 19.08.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Witam.Słyszał ktos lub korzystał z usług firmy zajmującej się projektowaniem wnętrz studio-kreatywne.pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aklow 20.08.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 dzięki za podpowiedzi w sprawie kręgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts