Gość adiqq 25.08.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 ja bym bez namysłu brała 39, to juz minimum w dzisiejszych czasach...44 to może nad nieogrzewany garaż pro forma u mnie znowu zaczyna wiać....oby to nie przyniosło niczego złego ja bez namysłu to dałem 15+15 - 0,033 i 0,039 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 25.08.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Mea ja zapytanie do ciebie , z tego co wiem posiadasz kocioł SAS tłokowiec 23KW. Czy mozesz cos więcej powiedziec o nim, a chodzi mi o : zużycie opału ,łatwości obsługi itp. naprawde jestem ciekawy by poznać wszystkie plusy jak i minusy tego kotła dzięki i pozdrawiam. poza tym, że jest sporo przewymiarowany jak na jej dom, to pewnie wszystko z nim ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.08.2012 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Szukam solidnej firmy ,która wykona przydomową oczyszczalnię.Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal13159 26.08.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 ja ostatnio znalazłem cos takiego : http://www.aplatech.pl/index.php/oferta/materialy-scienne/pustaki-ceramiczne/jopek/ zamawia sie telefonicznie lub przez maila a płaci kierowcy po rozładowanu pustaki jopek 25pw klasa 10 za 3,03zł , klasa 15 3,35zł do ceny trzeba doliczyc koszt transportu który ustalany jest indywidualnie w moim przypadku cena sztuki klasy 10 przy zamowieniu pustaków na 180m2 muru uwzgledniając transport wyszła w granicach 3.45 ale na sciany domu to chyba klasa 10 to troche za malo??co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.08.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 ale na sciany domu to chyba klasa 10 to troche za malo?? co o tym sądzicie? Beton komorkowy w zaleznosci od gestosci to klasa 1,5-7, a mozna nim budowac nawet kilku-pietrowe budynki.. Wiec - 10-tka spokojnie moze byc Ja dla spokoju sumienia mam 15-tke porothermu - taka powinna tez byc mniej krucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 26.08.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Dobra, będziemy eliminować. Drewno palone ubiegłej zimy leżało 1 sezon, czyli rok (wstecz), więc może rzeczywiście jeszcze za mokre?? Mamy kominek z płaszczem wodnym. Noooo i oczywiście nie palimy drzewami iglastymi - na rozpałkę może być ale potem już liściaste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 26.08.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Będzie ktoś tak dobry i przypomni mi gdzie można w okolicy kupić drzewka owocowe w dużym wyborze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.08.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Ja co prawda elektrykę robiłem ze znajomym i tu nie polecę, bo on nie zajmuje się tym zawodowo, natomiast polecam każdemu wszystkich, których poleca mea:) Teraz jestem po wylewkach Adama z Lubaru, poleconego oczywiście przez meę, jestem zadowolony. W kolejce czeka Szymon od karton gipsów, wchodzi na początku listopada, mam nadzieję, że będzie równie dobry Mea, czy Szymon robił u Ciebie również łazienki? I też polecasz? nie lazienki robil mi pan Mietek ale on jak twierdzi juz fuch nie robi - i chyba dobrze ... a szymon mial mi przyjsc robic schody ale jak zwykle dla mnie nei ma czasu ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.08.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Dzięki W takim razie gdzie mogę znaleść namiary na pana Roberta? w razie gdyby pan robert po tym poscie sam sie z toba nie skontaktowal to poszukaj uzytkownika robertsz - napisz pw /tel mam ae jestem gdzies z dala od komorki :D/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.08.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Mea ja zapytanie do ciebie , z tego co wiem posiadasz kocioł SAS tłokowiec 23KW. Czy mozesz cos więcej powiedziec o nim, a chodzi mi o : zużycie opału ,łatwości obsługi itp. naprawde jestem ciekawy by poznać wszystkie plusy jak i minusy tego kotła dzięki i pozdrawiam. ogolnie nic zlego nie moge na niego powiedziec ... jak tloki czasem sie blokuje i trzeba go popchnac recznie - zwlaszcza przy groszku 16-31 ktory mielismy zima ... ale to nie typowy eco wiec nie mozna miec pretensji z rozpalaniem nie ma klopotu, co do czyszczenia ja sie nie wypowiadam a mariusz nie marudzi a co do przewymiarowania - ponoc ... ale przy 25st mrozie nie odczulismy nic w domu wiec nawet na taki hardcore daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.08.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Będzie ktoś tak dobry i przypomni mi gdzie można w okolicy kupić drzewka owocowe w dużym wyborze ?? limba lub conica - zory rogozna!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 26.08.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Dzięki W takim razie gdzie mogę znaleść namiary na pana Roberta? Dla potomnych, [email protected], tel: 693814215 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 26.08.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Gdzie można w okolicy rybnika kupić ekogroszek najlepiej workowany za rozsądną kasę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.08.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Gdzie można w okolicy rybnika kupić ekogroszek najlepiej workowany za rozsądną kasę? Najlepiej na kopalni. Na składach trochę drożej. Ja mam z KWK CHWAŁOWICE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.08.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 rutino78 zakupił ale średni możesz go podpytać jak się pali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy777 26.08.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Witam Potrzebuję porady w sprawie doboru kotła do CO - mam 190m2 do ogrzania podłogówką-(1200mb rurek), dom z porotermu 25cm +15cm styro, podpiwniczony -Ciepła woda dla dwóch osób na stałe.Mam wstępnego kandydata - RBR Ekouniwesal 17kW firmy instalco, ale nie wiem czy aby nie za mała moc- może model 23kW ? Będę wdzięczny za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.08.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Witam Potrzebuję porady w sprawie doboru kotła do CO - mam 190m2 do ogrzania podłogówką-(1200mb rurek), dom z porotermu 25cm +15cm styro, podpiwniczony -Ciepła woda dla dwóch osób na stałe.Mam wstępnego kandydata - RBR Ekouniwesal 17kW firmy instalco, ale nie wiem czy aby nie za mała moc- może model 23kW ? Będę wdzięczny za opinie. Lepiej trafić nie mogłeś Zapukaj do mnie na gg-2426716 lub zadzwoń 721274788 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.08.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Gdzie można w okolicy rybnika kupić ekogroszek najlepiej workowany za rozsądną kasę? czecha w lecie kupuje w weglobudzie na terenie bylej kwk żory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.08.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 czecha w lecie kupuje w weglobudzie na terenie bylej kwk żory Na lato jest ok ale do grzania w zimie juz nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.08.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Na lato jest ok ale do grzania w zimie juz nie bardzo. zdecydowanie na zime musi byc kamienny!! ale ten co mialam marcelowski znowu nie nadawal sie na lato by zbyt dlugo sie palil i sie piec przegrzewal ... ale roznica w kalorycznosci jest zasadnicza - 23kJ czech /w optymistycznej wersji/ a nawet do 31kJ marcelowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts