minertu 26.08.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 CHWAŁOWICE ma 27Jak sprawuje się Marcelowski w lecie,nie zasyfia pieca za mocno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.08.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Witam Potrzebuję porady w sprawie doboru kotła do CO - mam 190m2 do ogrzania podłogówką-(1200mb rurek), dom z porotermu 25cm +15cm styro, podpiwniczony -Ciepła woda dla dwóch osób na stałe.Mam wstępnego kandydata - RBR Ekouniwesal 17kW firmy instalco, ale nie wiem czy aby nie za mała moc- może model 23kW ? Będę wdzięczny za opinie. 17kW jest idealny dla Twojego domu. Zadzwoń ,po prawej masz odnośnik do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.08.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 CHWAŁOWICE ma 27 Jak sprawuje się Marcelowski w lecie,nie zasyfia pieca za mocno? marcelowski zasyfia nawet zima ale zima zdecydowanie mniej ... natomiast latem jest kompletnie nieustawialny a przy wiekszych wichurach piec sie palil na 90st !!!!!!! przy slabym weglu nie ma takiej opcji !! zima nawet jesli sie rozgrzewal to zawsze mial wystarczajaca ilosc odbiornikow i nie bylo tego efektu ... inny temat to klapa na wiatrak ... bedziemy ja musieli uskutecznic jsienia ale kurka gdzies stracilam link do sklepu w ktorym to jest dostepne ... wiesz o czym mowie ?? taka oslona zeby ciag z komina nie rozpalal wegla ... tak w kwestii porownania wegla i jego kalorycznosci kontra czas opalania ... marcelowski 2,5t starczyl nam od grudnia do kwietnia ... od kwietnia do teraz spalilismy natomiast 1,3t brunatnego /przy czym praktycznie do maja byl wlaczony obieg na dom bo moj maz nie potrafil sie przekonac do tego ze nalezy juz piec przelaczyc !!! a walnieta tesciowa go utwierdzala w przekonaniu ze powinno sie grzac jeszcze dluzej :)/ teraz jeden worek brunatnego starcza nam na 7 do 8 /nawet 9/ dni ... chyba zupelnie niezly wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.08.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 17kW jest idealny dla Twojego domu. Zadzwoń ,po prawej masz odnośnik do mnie. czyli moje 23kw jest lekko przewymiarowane ... mam 180m2, 25+15 sciany i 115m2 na podlogowkach reszta na kaloryferach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.08.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Obecnie testuję sterowanie bruli.pl , grzeję tylko CWU i 160kg wystarcza na ponad 2 miesiące.No na Twoim miejscu kupił bym mniejszy -17kW. A jaki masz kocioł jeśli można wiedzieć?Co do przesłony to można ją zrobić samemu.W Twoim przypadku warto pomyśleć o ograniczniku ciągu kominowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.08.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Obecnie testuję sterowanie bruli.pl , grzeję tylko CWU i 160kg wystarcza na ponad 2 miesiące. No na Twoim miejscu kupił bym mniejszy -17kW. A jaki masz kocioł jeśli można wiedzieć? Co do przesłony to można ją zrobić samemu. W Twoim przypadku warto pomyśleć o ograniczniku ciągu kominowego dokladnie taki http://www.sas.busko.pl/pl/produkty/sas-eco.html jak juz pisalam 23kw co do sterownika to sie nie wypowiadam bo sie kompletnie na tym nie znam - maz wyczylal ze ok ... ale jesli da sie podlaczyc cos lepszego i warto to zrobic z jakiegokolwiek powodu to chetnie sie dowiem cos wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.08.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 dokladnie taki http://www.sas.busko.pl/pl/produkty/sas-eco.html jak juz pisalam 23kw co do sterownika to sie nie wypowiadam bo sie kompletnie na tym nie znam - maz wyczylal ze ok ... ale jesli da sie podlaczyc cos lepszego i warto to zrobic z jakiegokolwiek powodu to chetnie sie dowiem cos wiecej Więcej można się dowiedzieć na www.bruli.pl Sterownik jest uniwersalny jak do ślimaka tak i do tłoka.Ma opcje pracy automatycznej oraz ręcznej. Podgląd oraz sterowanie za pomocą internetu oraz tel komórkowego. Z racji tego,że są to testy nie dam podglądu do mojego sterownika ale podaję inne do wyboru https://esterownik.pl/zdalny-dostep można podejrzeć pracę wszystkich zarejestrowanych użytkowników. Firma ta opracowała bezdymne spalanie w kotłach z podajnikiem tłokowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 26.08.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 limba lub conica - zory rogozna!! Dzięki Mea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alhana 27.08.2012 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Witam, też zaczynam moją przygodę z budową domu, podpiwniczona pasywna szkieletówka.Poszukuję namiarów na kogoś kto pomoże mi z lokalizacją studni, oraz jej wykopaniem. A także na tanie deski szalunkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 27.08.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Witam Potrzebuję porady w sprawie doboru kotła do CO - mam 190m2 do ogrzania podłogówką-(1200mb rurek), dom z porotermu 25cm +15cm styro, podpiwniczony -Ciepła woda dla dwóch osób na stałe.Mam wstępnego kandydata - RBR Ekouniwesal 17kW firmy instalco, ale nie wiem czy aby nie za mała moc- może model 23kW ? Będę wdzięczny za opinie. Właśnie w piątek dojechał do nas taki kociołek Kurier trochę zakręcony, ale na szczęście udało się ściągnąć kociołek z auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.08.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Będzie ktoś tak dobry i przypomni mi gdzie można w okolicy kupić drzewka owocowe w dużym wyborze ?? LIBMA - http://www.limba.info.pl - Rogozna - bardzo polecam - kupuje tam wszystko i maja duzy wybor, w miare niskie ceny i wszystko mi sie przyjmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.08.2012 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Mamy kominek z płaszczem wodnym. Aaa widzisz - to zupelnie inna para kaloszy. Ja tez mam z plaszczem i zeby dojsc do stanu kiedy szyba i scianki sie nie kopca trzeba sie sporo nadoswiadczac Jaki masz sterownik i jak on dokladnie dziala ? Jaka temperature trzymasz w plaszczu? Dla mnie najlepsza to ok 60-65stC i sterowanie ("analogowe" 1-10) doplywem powietrza - przepustnica elektryczna na dolocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 27.08.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Dzięki wszystkim za pomoc w sprawie namiarów na elektryka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 27.08.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Właśnie w piątek dojechał do nas taki kociołek Kurier trochę zakręcony, ale na szczęście udało się ściągnąć kociołek z auta Ale Wy już daleko jesteście pozazdrościć , my ciągle na okna czekamy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 27.08.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Ale Wy już daleko jesteście pozazdrościć , my ciągle na okna czekamy Pozdrawiam No właśnie zauważyłam ostatnio jakiś przestój u Was - tak pusto, nikt się nie kręci. Jaki macie plan na ten rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 27.08.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 No właśnie zauważyłam ostatnio jakiś przestój u Was - tak pusto, nikt się nie kręci. Jaki macie plan na ten rok? Odpowiedziałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.08.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 szukam sprawdzonej firmy windykacyjnej, metody działania są mi obojętne, jesli ktos miał stycznosc to prosze o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.08.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 szukam sprawdzonej firmy windykacyjnej, metody działania są mi obojętne, jesli ktos miał stycznosc to prosze o info Tzn. szukasz dresow do spuszczenia komus wpier***u, czy raczej legalna kancelarie co to ktorej wezwania do zaplaty z pieczatka prawnika ma sie wystraszyc ten co Ci kase wisi ? Jak to drugie to Ci dam na priv nr mojego brata - radca prawny ktory sie zajmuje wlasnie glownie windykacja. Ale taka legalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.08.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.08.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Pusc jeszcze raz bo mialem skrzynke pelna! Ide juz spac, wiec moge jutro rano odpisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts