agucha77 29.08.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Aaa widzisz - to zupelnie inna para kaloszy. Ja tez mam z plaszczem i zeby dojsc do stanu kiedy szyba i scianki sie nie kopca trzeba sie sporo nadoswiadczac Jaki masz sterownik i jak on dokladnie dziala ? Jaka temperature trzymasz w plaszczu? Dla mnie najlepsza to ok 60-65stC i sterowanie ("analogowe" 1-10) doplywem powietrza - przepustnica elektryczna na dolocie. Adam, nie mamy sterownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 29.08.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Oczywiście gratuluje wygranej sprawy sądowej A ja nie gratuluję - zawsze to szkoda gdy dwojga ludzi musi się rozstać - podstawa jednak to to że jeśli się tak już stanie to żeby potrafili zostać przyjaciółmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.08.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Adam, nie mamy sterownika Coooo ? A jak on jest wpiety w instalacje CO? Przez wymiennik, czy bezposrednio ? Jezeli nie chcecie go za 3-5 lat wymieniac (z powodu korozji) to lepiej zainwestujcie w sensowny sterownik!! Jaka temperatura utrzymywana jest w samym kominku przez caly czas ? Jest stala, czy sie waha (w jakich granicach) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.08.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Czeeeee Adaś ! Ach, zapracowana mocno byłam i zajęta sprawami osobistymi. Nooo a tu sie wszyscy martwili i pytali gdzie jestes Więc ze spraw prywatnych : - już rozwiedziona ( wygrałam sprawę ) - pracuję w firmie spedycyjnej w Rybniku - mieszkam od 3 miesięcy w .... Rybniku, hahaha ! ( wynajmuję mieszkanie ) - jestem w trakcie podziału majątku - poznałam interesującego mężczyznę. Dobra dobra. Kiedy ruszasz z budową! ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 29.08.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 cześć. Mam pytanie. Moi znajomi jak zbierali dokumentację do budowy musieli załatwić jakieś oświadczenie z kopalni o tym czy są szkody górnicze czy nie. Mnie interesuje kopalnia Anna Rydułtowy. (tak mi powiedzieli w starostwie). Jaki wniosek i do kogo należy złożyć, aby otrzymać wspomniany świstek? Kto może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 29.08.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Czy ocieplaliście szczyty watą czy nie ocieplaliście? są rózne opinie dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 29.08.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Coooo ? A jak on jest wpiety w instalacje CO? Przez wymiennik, czy bezposrednio ? Jezeli nie chcecie go za 3-5 lat wymieniac (z powodu korozji) to lepiej zainwestujcie w sensowny sterownik!! Jaka temperatura utrzymywana jest w samym kominku przez caly czas ? Jest stala, czy sie waha (w jakich granicach) ?? Przez wymiennik. Nie wiemy, jaka temperatura, ale staramy się, żeby była w miarę stała. Mistrzu, który nam to instalował,mówił że sterowniki są bez sensu, że to nic nie daje, ha. No i co zrobić, rozwalać kominek? PAti, a Wy macie z płaszczem wodnym? Jeżeli tak, to macie sterownik? Bo u nas też robił Wilczok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 29.08.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Kochani, sprawa niebudowlana ale pilna! Pytanie do Pań: czy ktoś ma pożyczyć/odsprzedać kapelusz wizytowy, koniecznie w kolorze ecru lub zbliżonym (jasnym)? Zależy mi bardzo, a nowe są horrendalnie drogie. Zważywszy, że potrzebuję go tylko na 1h nie chcę wywalać tyle kasy. Może któraś z Pań ma w rodzinie ewentualnego właściciela takiego kapelusza? Chętnie pożyczę za odpłatnością lub odkupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.08.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 A ja nie gratuluję - zawsze to szkoda gdy dwojga ludzi musi się rozstać - podstawa jednak to to że jeśli się tak już stanie to żeby potrafili zostać przyjaciółmi No tak - zawsze szkoda. Niestety, nie zawsze przyjaźń jest możliwa. Czasami krzywda jest zbyt wielka i ciężko przyjaźnić się ze swoim katem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.08.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Nooo a tu sie wszyscy martwili i pytali gdzie jestes Jejku, naprawdę ??? Kochani jesteście... Dobra dobra. Kiedy ruszasz z budową! ? Hmmm.... oj, bardzo chciałabym. Szczerze ? Marzę o tym. A jak będzie ? Czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.08.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 cześć. Mam pytanie. Moi znajomi jak zbierali dokumentację do budowy musieli załatwić jakieś oświadczenie z kopalni o tym czy są szkody górnicze czy nie. Mnie interesuje kopalnia Anna Rydułtowy. (tak mi powiedzieli w starostwie). Jaki wniosek i do kogo należy złożyć, aby otrzymać wspomniany świstek? Kto może pomóc? Ja informację o szkodach górniczych miałem w MPZP,pismo o potwierdzenie i o kategorię szkód na mojej działce wysłała do kopalni gmina.Po otrzymaniu od kopalni,gmina przesłała do mnie Każda kopalnia ma dział zajmujący się szkodami górniczymi i tam uderzaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.08.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Kochani, sprawa niebudowlana ale pilna! Pytanie do Pań: czy ktoś ma pożyczyć/odsprzedać kapelusz wizytowy, koniecznie w kolorze ecru lub zbliżonym (jasnym)? Zależy mi bardzo, a nowe są horrendalnie drogie. Zważywszy, że potrzebuję go tylko na 1h nie chcę wywalać tyle kasy. Może któraś z Pań ma w rodzinie ewentualnego właściciela takiego kapelusza? Chętnie pożyczę za odpłatnością lub odkupię kupiłam 2 tyg temu w h&m na dziale męskim, biały, za 29 zl a w c&a brązowy za 3,90 a biały jakby szydełkowany -śliczny ale po co mi drugi biały - był za 12,90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.08.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Przez wymiennik. Nie wiemy, jaka temperatura, ale staramy się, żeby była w miarę stała. Mistrzu, który nam to instalował,mówił że sterowniki są bez sensu, że to nic nie daje, ha. No i co zrobić, rozwalać kominek? PAti, a Wy macie z płaszczem wodnym? Jeżeli tak, to macie sterownik? Bo u nas też robił Wilczok. Tzn. dobrze rozumiem, ze nie masz nawet termometru i nie wiesz jaka jest w kominku temperatura? A pompy od wymiennika kiedy sie wlaczaja? Chodza caly czas jak palisz ?? Nawet mi nie mow, nie wierze ze Wilczok taka partanine odwala Jezeli tak jest to nie masz wogole kontroli nad temperatura wody w plaszczu - to znaczy ze w calym kominku moze byc bardzo niska temperatura, a to znaczy ze spalanie bedzie slabe i generowane bedzie sporo sadzy.. A dodatkowo czas zycia kominka skracasz o dobrych pare lat (korozja go szybko zezre). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.08.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Aga !! a ja cie szukalam i cie nie bylo tez sie chetnie dowiem co to za firma spedycyjna moze blisko mnie ?? widzisz skarpa juz po malu rosnie, powojniki taaaaakie duze /ale inne niz pisalas ... / i klomby tez zrobione musisz przyjechac i zobaczyc co mi z tego wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.08.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Mea, witaj, a popatrz - pracuję dość blisko Ciebie... Co do Twoich poczynań w ogrodzie - obiecuję wpaść na kawkę i obejrzeć wszystko w "realu". Wnętrza też. A tak wogóle..... to może szykuje się jakiś zlocik na pożegnanie lata, cio ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.08.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Co do Twoich poczynań w ogrodzie - obiecuję wpaść na kawkę i obejrzeć wszystko w "realu". A ja mam tyyyle skarpek do obsadzenia lada dzień, przydałaby się jakaś rada co tam posadzić, inaczej skończy się na jałowcu wiltonii i tujach A tak wogóle..... to może szykuje się jakiś zlocik na pożegnanie lata, cio ??? Ledwo przyszla i odrazu sie chce alkoholizowac no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.08.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 ale to dobry pomysł....jest nas kilka nowych mordek.....może byśmy sie gdzieś spotkali...no chyba ze ktos czuje sie na siłąch zeby zrobić cos u siebie....ja zrobie sałatke każdy wezmie swoje krzesło....albo piknik na kocyku tez moze byc jak budowa w toku ...nawet lepiej:) kto chętny zeby sie wkupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.08.2012 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 A ja mam tyyyle skarpek do obsadzenia lada dzień, przydałaby się jakaś rada co tam posadzić, inaczej skończy się na jałowcu wiltonii i tujach Eeeeee, no to też mogę wpaść do Was. Wezmę kilka książek i katalogów z roślinami i coś poradzimy. Ledwo przyszla i odrazu sie chce alkoholizowac no Nooooooooo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.08.2012 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 ale to dobry pomysł....jest nas kilka nowych mordek.....może byśmy sie gdzieś spotkali...no chyba ze ktos czuje sie na siłąch zeby zrobić cos u siebie....ja zrobie sałatke każdy wezmie swoje krzesło....albo piknik na kocyku tez moze byc jak budowa w toku ...nawet lepiej:) kto chętny zeby sie wkupic Pati, ja się piszę. To co, robimy zlocik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 30.08.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 to co, robimy zlocik ? noooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts