bulajev 11.09.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 tak, ten dokument był wymagany od zawsze, ale wymagał go Vattenffall/Tauron - jak się chciało zmienić taryfę z C11 na G11 a PINBudu to nie interesowało, chcieli tylko ode mnie ORYGINAŁ protokołu odbioru przyłącza prądu (pozostałych mediów zresztą też - w moim przypadku wody i kanalizacji) protokoł odbioru przyłącza prądu to ja mam i go im złożyłem,ale zamiast protokołu odbioru instalacji mam oświadczenie odbioru instalacji elektrycznej i w tym jest problem a pomiary w domu i protokół tych pomiarów to jest inny temat który już nie powinnien interesować pinb.pOMIARY NIE SĄ OBOWIĄZKOWE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia85 11.09.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 POMOCYCzy ktoś musiał robić przewiert pod drogą??? PILNIEPoszukuje namiarów na jakas firme. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 11.09.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 POMOCY Czy ktoś musiał robić przewiert pod drogą??? PILNIEPoszukuje namiarów na jakas firme. Zadzwoń, zapytaj tutaj: http://dobrowolski.rybnik.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgreg74 11.09.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Mam do odsprzedania po budowie ok. 300 stempli drewnianych różnej długości (najwięcej takich o dł 2,8m) oraz 160 mb kantówki 8x10 cm. Odbiór we własnym zakresie w Wodzisławiu. Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 11.09.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 u mnie nie było tak źle, ale ja miałem to w pakiecie - Pozwolenie na budowę domu jednorodzinnego i zjazdu indywidualnego, czyli 2 w 1 no i dostając pozwolenie na całośc dostałem jednocześnie pozwolenie na budowe zjazdu. Inna sprawa że musiałem już we własnym zakresie załatwiać pozwolenie na zajęcie pasa drogowego (z drogi powiatowej) - mapki,projekt organizacji ruchu,opinia policji itd, - miesiąc to trwało....potem jak złożyłem wniosek o odebranie tego zjazdu, to zostało skrupulatnie sprawdzone, czy miałem te pozwolenie na zajęcie tego pasa.... Widze że najgorsze dopiero przedemną Swoją drogą uzyskanie pozwolenia na budowe to nic w porównaniu z tym całym zachodem wokół tego zjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 11.09.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 my też w Compensie chociaż aguchy nie było....u aguchy Hehe, aguchy nie było, jak Ty byłaś, ale jak mąż przyszedł podpisywać, to już u aguchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.09.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 tak, ten dokument był wymagany od zawsze, ale wymagał go Vattenffall/Tauron - jak się chciało zmienić taryfę z C11 na G11 a PINBudu to nie interesowało, chcieli tylko ode mnie ORYGINAŁ protokołu odbioru przyłącza prądu (pozostałych mediów zresztą też - w moim przypadku wody i kanalizacji) pierwsze co pani w pinbudzie sprawdzala to wlasnei ten protokol wiec albo sie zmienily przepisy albo ktos ci "pobierznie" sprawdzal papiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.09.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 POMOCY Czy ktoś musiał robić przewiert pod drogą??? PILNIEPoszukuje namiarów na jakas firme. jak duzo masz tego przewiertu i w jakim celu ?? bo mi chlopaki wode robili pseudo przewiertem za pomoca sztychowki i odrobiny pomyslowosci górniczej ale to bylo na ledwo 3m asfaltu z dobrym dostepem po obu stronach !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.09.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Hehe, aguchy nie było, jak Ty byłaś, ale jak mąż przyszedł podpisywać, to już u aguchy u mnie trwa akcja porownawcza ... jak to ogarne to z koncem miesiaca cos podpiszemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 11.09.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 jak duzo masz tego przewiertu i w jakim celu ?? bo mi chlopaki wode robili pseudo przewiertem za pomoca sztychowki i odrobiny pomyslowosci górniczej ale to bylo na ledwo 3m asfaltu z dobrym dostepem po obu stronach !! Dokladnie.. Da sie recznie zrobic "odwiert" na dlugosc: 2 x (dlugosc sztychowki + dlugosc od dloni do lokcia), a nawet troche wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.09.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Dokladnie.. Da sie recznie zrobic "odwiert" na dlugosc: 2 x (dlugosc sztychowki + dlugosc od dloni do lokcia), a nawet troche wiecej ty byles u mnie jak robili wode czy twoj operator ?? ja mialam dwoch gosci co na codzien na przygotowkach robia i jak to okreslili "maja doswiadczenie w pracach podziemnych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 12.09.2012 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 pierwsze co pani w pinbudzie sprawdzala to wlasnei ten protokol wiec albo sie zmienily przepisy albo ktos ci "pobierznie" sprawdzal papiery a może tak dawno to było, źe już nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 12.09.2012 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 a jeszcze jedno pytanie ... kilku agentow mi zasugerowalo wykupienei 2 polis - jednej dla banku /opcja zupelne minimum z cesja/ a drugiej faktycznie ubezpieczeniowej ... a wy jak macie ?? ja po ostatnich szkodach zalaniowych bylabym ostro za podwojna polisa ale to jest koszt 300 rocznie ... pytanie czy warto ... Mea, ja też miałam dwie polisy : jedną dla potrzeb banku ( takie minimum, na kwotę wymaganą przez bank ) i drugą ( prywatną, bardziej rozszerzoną ). Dużo osób tak właśnie robi. Aaaa, i ubezpieczałam w HESTII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 12.09.2012 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 No to pięknie ja nie mam oryginału tylko kopie protokołu odbioru przyłącza i nie mam pojęcia dlaczego.Może w gąszczu tych papierów gdzieś zgubiłam. Co teraz gdzie mam się zgłosić po oryginał.Jak człowiek jest na etapie stanu surowego to o tym nie myśli,Tak samo z wodą nie mam żadnego protokołu tylko umowę o dostarczenie wody. Oj czuje że będą problemy o dokumentacje o odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 12.09.2012 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Mea, ja też miałam dwie polisy : jedną dla potrzeb banku ( takie minimum, na kwotę wymaganą przez bank ) i drugą ( prywatną, bardziej rozszerzoną ). Dużo osób tak właśnie robi. Aaaa, i ubezpieczałam w HESTII. I korzystałaś z odszkodowania? Bo to jest niemożliwe - jak się ma dwie polisy, to TU mogą potraktować to jako wyłudzenie. Zawsze przy odszkodowaniu pojawia się pytanie, czynie skorzystałaś już z odszkodowania z innej polisy. I jak się nie przyznasz, to nic, ale to może wyjść. A jak się przyznajesz, to towarzystwa powinny dojść ze sobą do porozumienia i koniec końców i tak dostaniesz wartość straty - czyli sumę ubezpieczenia, na którą ubezpieczałaś dom, czy też procent, w zależności od warunków ubezpieczenia. A w Hestii wiedzieli, że robisz dwie polisy na to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 12.09.2012 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 I korzystałaś z odszkodowania? Bo to jest niemożliwe - jak się ma dwie polisy, to TU mogą potraktować to jako wyłudzenie. Zawsze przy odszkodowaniu pojawia się pytanie, czynie skorzystałaś już z odszkodowania z innej polisy. I jak się nie przyznasz, to nic, ale to może wyjść. A jak się przyznajesz, to towarzystwa powinny dojść ze sobą do porozumienia i koniec końców i tak dostaniesz wartość straty - czyli sumę ubezpieczenia, na którą ubezpieczałaś dom, czy też procent, w zależności od warunków ubezpieczenia. A w Hestii wiedzieli, że robisz dwie polisy na to samo? Poza tym niekoniecznie będzie tak, że bank Ci "zabierze" pieniądze, które dostaniesz w razie szkody, wiele zależy od banku i ustaleń. A jak nawet, to i tak zabierze to, co Ci dał w kredycie, czyli przykładowo, miałaś kredyt na 250000, a dom wart jest 500000. Strata całkowita - Tobie zostaje 250000, a kredyt zostaje spłacony; ale tak, jak mówię, wiele zależy od późniejszych ustaleń z bankiem, jak Cię potraktują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 12.09.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 No to pięknie ja nie mam oryginału tylko kopie protokołu odbioru przyłącza i nie mam pojęcia dlaczego.Może w gąszczu tych papierów gdzieś zgubiłam. Co teraz gdzie mam się zgłosić po oryginał.Jak człowiek jest na etapie stanu surowego to o tym nie myśli,Tak samo z wodą nie mam żadnego protokołu tylko umowę o dostarczenie wody. Oj czuje że będą problemy o dokumentacje o odbiór. Wszędzie wydadzą Ci duplikaty tych dokumentów, ja zgubiłam protokół odbioru przyłącza prądu; zgłosiłam się do jeszcze wtedy Vattenfalla, Pani zadzwoniła do jakiegoś technika, podechałam i dostałam bez problemu. Nie mówię, że będzie tak łątwo ja miałam szczęście, ale da się to zrobić. Pomijam fakt, że potem oczywiście oryginał się znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 12.09.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Wszędzie wydadzą Ci duplikaty tych dokumentów, ja zgubiłam protokół odbioru przyłącza prądu; zgłosiłam się do jeszcze wtedy Vattenfalla, Pani zadzwoniła do jakiegoś technika, podechałam i dostałam bez problemu. Nie mówię, że będzie tak łątwo ja miałam szczęście, ale da się to zrobić. Pomijam fakt, że potem oczywiście oryginał się znalazł no to ja miałem tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 12.09.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Jeszcze co do podwójnych ubezpieczeń, tu ładnie wyjaśnione : http://muratordom.pl/prawo/podatki-i-ubezpieczenia/czy-warto-miec-polisy-w-kilku-firmach,134_1863.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 12.09.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 No to pięknie ja nie mam oryginału tylko kopie protokołu odbioru przyłącza i nie mam pojęcia dlaczego.Może w gąszczu tych papierów gdzieś zgubiłam. Co teraz gdzie mam się zgłosić po oryginał.Jak człowiek jest na etapie stanu surowego to o tym nie myśli,Tak samo z wodą nie mam żadnego protokołu tylko umowę o dostarczenie wody. Oj czuje że będą problemy o dokumentacje o odbiór. Ja zgubiłam, albo nie miałam, protokołu odbioru wodociągu i kanalizy. Cofnęli mnie z PINB gdy składałam papiery do odbioru. Zaraz pojechałam do Wodociągów, zrobili mi ksero tych protokołów i to wystarczyło. Nawet żadnych pieczątek nie przybijali, że zgodne z oryginałem, zwykłe ksero. Sytuacja sprzed dwóch miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts