DagaAdam 25.09.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 W końcu przyszedł mój czas na wylewki na poddaszu Kto ostatnio z Was robił wylewki (miksokretowe) i kogo polecacie? W wątku o wykonawcach jakoś cicho w temacie! Dajcie namiar na kogoś, tylko nie na Olszara Dzięki z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 25.09.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Adam czy dostałes mojego maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.09.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 W końcu przyszedł mój czas na wylewki na poddaszu Kto ostatnio z Was robił wylewki (miksokretowe) i kogo polecacie? W wątku o wykonawcach jakoś cicho w temacie! Dajcie namiar na kogoś, tylko nie na Olszara Dzięki z góry! Wylewki robię w poniedziałek,o efektach poinformuje,u sąsiada robił i jest ok.Gość z Orzesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stuntmar 25.09.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 W końcu przyszedł mój czas na wylewki na poddaszu Kto ostatnio z Was robił wylewki (miksokretowe) i kogo polecacie? W wątku o wykonawcach jakoś cicho w temacie! Dajcie namiar na kogoś, tylko nie na Olszara Dzięki z góry! Ja tez mogę polecić Pana Adama polecanego przez Gabrysię Poprawiłem żeby nikt nie dorabiał teorii ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 25.09.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Cześć jestem na etapie robienia ław i mam pytanie co do izolacji ław i ścian fundamentowych z projektu wychodzi że na samą ławę muszę najpierw położyć izolację z podkładu gruntującego np IZOHAN DYSPERBIT - renowacja i konserwacja pokryć dachowych; wykonywanie bezspoinowych pokryć dachowych zbrojonych tkaninami technicznymi; wykonywanie bezspoinowych pokryć dachowych na podkładzie z jednej warstwy papy; wykonywanie izolacji przeciwwilgociowych; gruntowanie podłoży mineralnych pod właściwą izolację po rozcieńczeniu z wodą 1:1 (woda:dysperbit) prosto mówiąc wysmarować całą ławę (izolacja pionowa i pozioma), potem na ławę przychodzi papa termozgrzewalna (izolacja pozioma), na wewnętrzną powierzchnie ścian fundamentu znów IZOHAN DYSPERBIT na zewnętrzną ścianę fundamentów rapówka cementowa potem IZOHAN IZOBUD WK - dyspersyjna masa hydroizolacyjno-klejąca do złącz styropian/papa, styropian/blacha, styropian/beton, styropian/styropian, papa/papa oraz klejenia twardych płyt z wełny mineralnej- styropian na styropian IZOHAN IZOBUD WM - wykonanie właściwych, bezspoinowych hydroizolacji pionowych i poziomych wszystkich typów; przyklejanie twardych płyt izolacyjnych ze spienionego polistyrenu lub twardej wełny mineralnej. no i potem mata drenarska. Nie wiem czy to dobrze opisałem ale tak mniej więcej wygląda to z projektu coś dużo tego izohanu a to pierunsko drogie u mnie tylko WK używałam....albo WM ?? nie pamietam ale to na piwnice było a co to ta mata drenarska ? pierwsze słysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 25.09.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 jezusiu jak zabrzmiało "pana Adama od Gabrysi".On żaden mój,jeszcze ktoś sobie jakąś teorię do tego dorobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 25.09.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 jedenm metr mojego dachu (robocizna) kosztował 47zł. ale to był duży, w miarę prosty dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 25.09.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Nas robocizna dachu kosztowała ok 76 zł za m2. A dach podobny jak u Rutinów. Widać duże rozbieżności w cenach. Ale z wykonania dachu jesteśmy zadowoleni. Do dzisiaj nie ma nawet kropki przecieku. A parę ulew w lipcu już przezył w tym jedno urwanie chmury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twboss 25.09.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Nas robocizna dachu kosztowała ok 76 zł za m2. A dach podobny jak u Rutinów. Widać duże rozbieżności w cenach. Ale z wykonania dachu jesteśmy zadowoleni. Do dzisiaj nie ma nawet kropki przecieku. A parę ulew w lipcu już przezył w tym jedno urwanie chmury mnie w tym roku wycenili dach na 69 zł ale tez miałem oferty od 47 do100 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freshcorp 26.09.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 W końcu przyszedł mój czas na wylewki na poddaszu Kto ostatnio z Was robił wylewki (miksokretowe) i kogo polecacie? W wątku o wykonawcach jakoś cicho w temacie! Dajcie namiar na kogoś, tylko nie na Olszara Dzięki z góry! Dołączam się do pytania. Macie namiary na sprawdzoną firmę od wylewek (miksokretowe)? I może ktoś korzystał z usług firmy Barnabas - jakie macie doświadczenia i opinie bo słyszałem, że bardzo dobrze robią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 26.09.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Pozwole sobie tu zapytać bo temat pianki pur się przewija. Mam wyceny EKOPUR - pianka hiszpańska 18cm 74,52 brutto oraz Domoterm z Raciborza (skuteczna izolacja - pianka kanadyjska icynene) 18cm - 86 zł brutto. Czy ktoś ma jakieś przemyślenia odnośnie atestów pianek. Pianka kanadyjska ma wszystkie polskie atesty PZH, AMICA, itp. a ta hiszpańska nie ma jeszcze polskich atestów. Ale płacić ponad 10 cm za praktycznie to samo. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 26.09.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Dołączam się do pytania. Macie namiary na sprawdzoną firmę od wylewek (miksokretowe)? I może ktoś korzystał z usług firmy Barnabas - jakie macie doświadczenia i opinie bo słyszałem, że bardzo dobrze robią? Siła forum robią tak jak wszyscy tylko drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 26.09.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Pisałam w ogłoszeniach,ale tutaj więcej osób czyta,jakby ktoś coś wiedzał o zbiorniku na wodę,takim 1000 litrów to proszę o info.Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekRybnik 26.09.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Dołączam się do pytania. Macie namiary na sprawdzoną firmę od wylewek (miksokretowe)? I może ktoś korzystał z usług firmy Barnabas - jakie macie doświadczenia i opinie bo słyszałem, że bardzo dobrze robią? Ja niestety nie polecam. Wykonanie dobre, ale pozostałe kwestie - jak coś, priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy777 26.09.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 u mnie robiła firma barnabas wylewki - minęło 3 tygodnie - żadnych pęknięć jak na razie nie ma(mam podwójne zbrojenie-mikrowłókna szklane i siatka metalowa) a co do dokładności .. no cóż jak na pierwszej kondygnacji zwróciłem uwagę na niewielkie co prawda pofalowania powierzchni spowodowane chyba zbyt wczesnym wprowadzeniem zacieraczki mechanicznej, to potem było już idealnie .Tak jak zawsze trzeba jednak dopilnować wykonania. Ogólnie jestem zadowolony z zarówno ze współpracy , jak i z efektów pracy i mogę polecić tą firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 26.09.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Pisałam w ogłoszeniach,ale tutaj więcej osób czyta,jakby ktoś coś wiedzał o zbiorniku na wodę,takim 1000 litrów to proszę o info.Z góry dzięki Gabrysia, nowe zbiorniki sprzedają w Radlinie, koło KWK MARCEL, dosłownie zaraz koło torów kolejowych przykopalnianych. Cena zbiornika 200zł, wymiary 120 cm x100 ( coś kolo tego) , zbrojone siatką, nieużywane. Taką informację otrzymałam od znajomego kierowcy. Jak CI zależy- mogę to sprawdzić, bo mam rzut beretem do Radlina:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 27.09.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Dołączam się do pytania. Macie namiary na sprawdzoną firmę od wylewek (miksokretowe)? I może ktoś korzystał z usług firmy Barnabas - jakie macie doświadczenia i opinie bo słyszałem, że bardzo dobrze robią? Potwierdzam opinię poprzedników. Robią w miarę dobrze, ale kasują więcej. Poza tym, jak wyczują kogoś, że można go "pociągnąć" to pociągną. Naciągnęli moich sąsiadów. Cóż, taka polityka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alhana 27.09.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Gabrysia, nowe zbiorniki sprzedają w Radlinie, koło KWK MARCEL, dosłownie zaraz koło torów kolejowych przykopalnianych. Cena zbiornika 200zł, wymiary 120 cm x100 ( coś kolo tego) , zbrojone siatką, nieużywane. Taką informację otrzymałam od znajomego kierowcy. Jak CI zależy- mogę to sprawdzić, bo mam rzut beretem do Radlina:D fajne ale raz uzyte nam się lekko spieniła w jednym z dwóch woda, ale dopiero przy pielęgnacji płyty fundamentowej można to było wyczuć, ajk się na boso biegało polecam, brałam 2 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.09.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Pisałam w ogłoszeniach,ale tutaj więcej osób czyta,jakby ktoś coś wiedzał o zbiorniku na wodę,takim 1000 litrów to proszę o info.Z góry dzięki my mamy taki bez siatki z opcja samorozsaczania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 27.09.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Witam,gdzie można wypożyczyć podnośnik do płyt rygipsowych w okolicach Rybnika,żor,wodzisławia,gliwic,mikołowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts