Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

gdzie w Rybniku i okolicach kupowaliście dachówkę i w jakiej cenie?

Czesc! miesiac temu moja tesciowa robila dach i w Lubarze dali jej super cene na dachowke ceramiczna koramic Alegra 9 (angoba bordowa czy jakos tak).

Jak pojechala z ich oferta do konkurencji to sie za glowy lapali ze w takiej cenie to sie nie da ceramiki kupic.

z tego co pamietam to za sztuke prostej dachowki wolali cos kolo 3,5-3,7, wiadomo ze wykonczeniowe to w innej cenie.

Dachowka juz polozona i prezentuje sie calkiem niezle, dekarze nie narzekali przy kladzeniu.

Rozwazam tez jej zakup na "moj" dach

pzdr

Wojtek

Czesc! miesiac temu moja tesciowa robila dach i w Lubarze dali jej super cene na dachowke ceramiczna koramic Alegra 9 (angoba bordowa czy jakos tak).

Jak pojechala z ich oferta do konkurencji to sie za glowy lapali ze w takiej cenie to sie nie da ceramiki kupic.

z tego co pamietam to za sztuke prostej dachowki wolali cos kolo 3,5-3,7, wiadomo ze wykonczeniowe to w innej cenie.

Dachowka juz polozona i prezentuje sie calkiem niezle, dekarze nie narzekali przy kladzeniu.

Rozwazam tez jej zakup na "moj" dach

pzdr

Wojtek

My mamy właśnie Alegrę 9 Angobowaną Koramica tylko czarną. Nasi dekarze bardzo sobie ją chwalili. Mogę polecić z czystym sumieniem. Odpadów było niewiele. Jedynie co mogę doradzić to od razu zamówić 180ml puszeczkę emalii w kolorze dachówki przyda się do pomalowania przycinanych dachówek przez dekarzy. Ja o tym zapomniałem i do dziś nie mam pomalowanych dachówek w koszu. Trochę to widac. Czeka mnie kupno i malowanie ale to dopiero na wiosnę przyszłego roku. Nie pali się ;) Może samo sczarnieje ;)

Widzę że trochę nowych forumowiczów pojawiło się w tym w wątku, zatem nowa fala budujących :p

Słuchajcie, bo serio OKAZJA :

mój kolega wymieniał kostkę na podjeździe - na granit.

Teraz chce tą ściągniętą ( LIBET ) sprzedać w okazyjnej cenie.

To kostka LIBET, ( takie większe, w różnych rozmiarach płytki - jak na zdjęciu ) rodzaj VIA CASTELL - "Kolory jesieni".

Śliczna !

Jest tego 170 m2 - chce 30 zł / m2.

http://images41.fotosik.pl/1781/f2969bd48204c48b.jpg

Telefon do niego :

Artur : 508-286-225

(...)

Widzę że trochę nowych forumowiczów pojawiło się w tym w wątku, zatem nowa fala budujących :p

Ostatni dzwonek na rodzinę na swoim i jak ktoś z okolicy buduje to miło jest pogawędzić i sobie doradzić.

Ja np poszukuję składu z kamieniem i piaskiem w okolicy (rydułtowy), bo muszę zrobić rekonesans.

kurde jk bym miala te 5 kafli to bym to wziela ... moze sie jakos z gosciem dogadam ... hmm tylko jak te plyttki beda sie ukladac na podjezdzie z gorka ?? z malych elementow latwo to zrobic ale duze nie lubia przegiec ... musze to przemyslec ...

Aga a do ciebie takie pytania nasz ogrodniku ...

1. mam irge w donicach do ukorzenienia ... lepiej ja w tych donicach przezimowac czy wysadzic na skarpe ??

2. mam przeszlo 50 wrzosow /dostalam za elektrograty tydzien temu/ lepiej je teraz dac do gruntu czy zostawic do wiosny w doniczkach w garazu ?? jak one sobie dadza rade na mojej glinie ??

3. jak przezimowac pelargonie ?? mam je teraz w kamiennych donicach i z donicami ich nie schowam ...

Ostatni dzwonek na rodzinę na swoim i jak ktoś z okolicy buduje to miło jest pogawędzić i sobie doradzić.

Ja np poszukuję składu z kamieniem i piaskiem w okolicy (rydułtowy), bo muszę zrobić rekonesans.

Tak na początek mogę ci pomóc więc:]

piasek najtaniej u nas dostaniesz od 608469112 ma żwirownię za Rydułtowami od strony Raciborza

Co do kamieni to Porotherm najtaniej dostaniesz w Handlobudzie ale chciej gadać bezpośrednio z Łukaszem Wawokiem to ich przedstawiciel

a co do bloczków fundamentowych to proponuję Prewrow niewiadom.... wprawdzie lubar ma taniej ale on dosypuje popiół z elektrociepłowni który niespełna wymogów bo ma za dużo części palnych

to na początek obdzwoń i się o pytaj a do wawoka najlepiej wysłać zapytanie ofertowe na maila

Pozdro

kurde jk bym miala te 5 kafli to bym to wziela ... moze sie jakos z gosciem dogadam ... hmm tylko jak te plyttki beda sie ukladac na podjezdzie z gorka ?? z malych elementow latwo to zrobic ale duze nie lubia przegiec ... musze to przemyslec ...

Mea, bierz. ;)

Cena rewelka ( nigdzie nie kupisz w tej cenie ! ) a kostka przepiękna.

Szczerze im odradzałam wymianę ( w głowie mi się nie mieściło, jak można ściągać takie cudo ! ) na granit - ale się uparli i koniec.

Płytki są czyste i niezniszczone - już ułożone na paletach, gotowe do zabrania.

Poza tym, kolega na pewno do dogadania się.

:)

Aga a do ciebie takie pytania nasz ogrodniku ...

1. mam irge w donicach do ukorzenienia ... lepiej ja w tych donicach przezimowac czy wysadzic na skarpe ??

2. mam przeszlo 50 wrzosow /dostalam za elektrograty tydzien temu/ lepiej je teraz dac do gruntu czy zostawic do wiosny w doniczkach w garazu ?? jak one sobie dadza rade na mojej glinie ??

3. jak przezimowac pelargonie ?? mam je teraz w kamiennych donicach i z donicami ich nie schowam ...

Ad. 1 .

Przezimować.

Ad.2.

:) Dołożysz do tamtych "planowych" i będzie gitara.

Ale przezimować.

Ad.3

No niestety, też powinny wylądować w garażu, lub piwnicy.

Na zewnątrz nie wytrzymają już nawet pierwszych przymrozków - pelargonie są bardzo wrażliwe na zimno.

Mea, bierz. ;)

Cena rewelka ( nigdzie nie kupisz w tej cenie ! ) a kostka przepiękna.

Szczerze im odradzałam wymianę ( w głowie mi się nie mieściło, jak można ściągać takie cudo ! ) na granit - ale się uparli i koniec.

Płytki są czyste i niezniszczone - już ułożone na paletach, gotowe do zabrania.

Poza tym, kolega na pewno do dogadania się.

:)

kurde wczoraj to przeanalizowalismy i wlasciwie potrzebowalibysmy ok 90m2 ... ktos bylby chetny na te 80 pozostale ??