Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

my wlasnie zaczynamy ocieplac ale bedziemy juz cala zime grzac bo bedzie sie robilo wykonczenia wnetrza. Wiec i wietrzyc sie bedzie non stop i grzac. Wiem, ze wiekszosc ludzi ociepla na koncu jak juz wszystko jest gotowe. My niestety mamy bardzo cienkie sciany i przy poteznych ulewach troche nam przecieka przez zaprawe. Dlatego zdecydowalismy sie ocieplic zeby w razie draki nie poniszczylo nam juz wykonczen.

Jak to wam przecieka ?? przecież jeśli teraz to zasłonicie styropianem to zablokujecie dostęp powietrza - reasumując to nie jest dobry pomysł ;/ - przynajmniej tak mi się wydaje ale zapytajcie kogoś kto ma pojęcie o ocieplaniu

Witam! dawno nie zaglądałem ( cały czas praca na budowie), mamy skończony dach, dlatego chciałem wszystkich przestrzec przed firmą DEKO DACH z Bełku! Są to oszuści, którzy podają się za dobrych fachowców, a jak coś zrobią źle to nawet nie da rady nic zasugerować bo szef jest tak nerwowy iż odpyskuje że aż uszy bolą.

Jednym słowem u nas o mało co nie skończyło się rozbieraniem więźby dachowej i wyrzuceniem jej "do śmietnika". Musiał przyjechać kierownik budowy i grzecznie poprosić o poprawienie błędów - na co szanowni panowie uciekli (DOSŁOWNIE) z budowy.....

Pozdrawiam.

odpisując na wystawiony komentarz na moją firmę .zrobiliśmy więźbę belka koszowa która przechodziła obok komina 2 cm tak było w projekcie ,co według mnie 25 cm od komina powinno znajdować się grube drzewo pan "tamareczek" powiedział że tak nie może być projekt mówił swoje .druga sprawa dach według projektu miał być wysunięty 75 cm w bok a zrobiliśmy 70 cm ponieważ była możliwość przedłużenia łatami na co pan nie zgodził się chciał zdemontować więźbę naszym kosztem jak się okazało później chciał przedłużyć dach zasłaniając balkon czyli w granicach 120cm czego nie było w projekcie .a więc więźba była już na ukończeniu więźba została w takim stanie jak ukończyliśmy nic nie było rozbierane a pieniążki które miały być wypłacone nie zostały wypłacone .a z budowy nie uciekliśmy .piszę tą odpowiedź dopiero teraz ponieważ co kończymy budowę to gospodarze pytają skąd taki negatyw pod naszym adresem

Jak to wam przecieka ?? przecież jeśli teraz to zasłonicie styropianem to zablokujecie dostęp powietrza - reasumując to nie jest dobry pomysł ;/ - przynajmniej tak mi się wydaje ale zapytajcie kogoś kto ma pojęcie o ocieplaniu

pytalismy, mamy cegle tylko 25cm jest to dom, ktory bez ocieplenia nie da rady funkcjonowac. Do tego mamy cieplejsza cegle keramzytowa, ktora nie pije w ogole wody wiec wszystko idzie w zaprawe. Dlatego przecieka. Nie ma innej opcji tylko ocieplac. Dostep powietrza przeciez bedzie... bedziemy wietrzyc przeciez. To nic sie nie powinno stac, przeciez sie ociepla i mieszka w domu i jest ok, to dlaczego teraz mialoby byc zle. Nasza firma i kierownik budowy powiedzial, ze nie ma na co czekac tylko ocieplac :)

Gość Arturo72
My niestety mamy bardzo cienkie sciany i przy poteznych ulewach troche nam przecieka przez zaprawe.

???!!!

Toż to babol jak nie wiem co !!

Reklamuj u partaczy.

To jest akurat na plus :)

Czasy kiedy za wentylacje robiły szpary w ścianach minęły,myślałem,że bezpowrotnie ale widzę,że przywiązanie do przeciągów w ścianach jest duże ;)

Pod styro nie ma prawa być przewiewu dlatego klei się nie na placki a na wianek po obrzeżu żeby powietrze nie dostało się z zewnątrz lub nie wydostało się z wewnątrz.

Ja też mam taką nadzieję - po Was chłopaki zaczną u Nas więc modlę się o dobrą pogodę :)

no to nie będę ich przetrzymywał:)

pan Halista jest jak na razie uprzedzająco ugodowy, choć zrobiłem mu kilka myków typu zapomniałem kluczy itd.

jak jeszcze trafi w kolor o którym myślimy (hmm, ciemnobiały?-rozwód jest chyba łatwiejszy niż wybór koloru..) no to będzie całkiem super.

Tyle że umawialiśmy się na Kabe, a staneło na jakimś Mitexie. Ponoć przejechali się na Kabe. Ufam i zawierzam.

Dziś ocieplili cześciowo półtorej ściany, jutro nasz kafelkarz (nasz nieformalny inspektor nadzoru) oceni czy jest dobrze.

Mi udało się u nich wynegocjować gratis założenie parapetów i utylizację resztek ze styropianu

???!!!

Toż to babol jak nie wiem co !!

Reklamuj u partaczy.

No to na szczescie nie wina murarzy, na chlopakow nie da sie powiedziec ani jednego zlego slowa. Wyjatkowo dobra ekipa. Po prostu taki urok cienkich scian i keramzytu niestety. Gdybysmy mieli porotherm to prawdopodobnie by tego problemu nie bylo. Tez myslelismy, ze to wina firmy ale rozmawialismy z kierownikiem budowy i powiedzial, ze lepszej roboty nie widzial jeszcze, a ze przy takich scianach moze sie niestety zdarzyc przeciek. Przy czym zaznaczam, ze przy zwyklym deszczu nic nie cieknie tylko jak byly letnie potezne burze z gradem to tak zasiekalo na jedna sciane, ze przeciekla. Wiec trzeba ocieplac. Nasz dom niestety bez ocieplenia nie bedzie funkcjonowal.

Gość Arturo72
No to na szczescie nie wina murarzy, na chlopakow nie da sie powiedziec ani jednego zlego slowa. Wyjatkowo dobra ekipa. Po prostu taki urok cienkich scian i keramzytu niestety. Gdybysmy mieli porotherm to prawdopodobnie by tego problemu nie bylo. Tez myslelismy, ze to wina firmy ale rozmawialismy z kierownikiem budowy i powiedzial, ze lepszej roboty nie widzial jeszcze, a ze przy takich scianach moze sie niestety zdarzyc przeciek. Przy czym zaznaczam, ze przy zwyklym deszczu nic nie cieknie tylko jak byly letnie potezne burze z gradem to tak zasiekalo na jedna sciane, ze przeciekla. Wiec trzeba ocieplac. Nasz dom niestety bez ocieplenia nie bedzie funkcjonowal.

Może się nie znam ale ja mam bardzo cienkie ściany bo 18cm i to bez pionowej spoiny i nic mi nie przeciekało nawet przy bardzo silnych ulewach a materiał mam bardzo nasiąkliwy,także woda powinna mnie zalewać chociażby przez otwartą pionową spoinę :)

Moim zdaniem spoiny nie są dokładnie wykonane i właśnie przez te szpary woda się wlewała,no ale już nie dyskutuję ;)

Porotherm...o fuj,oczywiście wg mnie jeden z gorszych materiałów na budowę domu ;)

Może się nie znam ale ja mam bardzo cienkie ściany bo 18cm i to bez pionowej spoiny i nic mi nie przeciekało nawet przy bardzo silnych ulewach a materiał mam bardzo nasiąkliwy,także woda powinna mnie zalewać chociażby przez otwartą pionową spoinę :)

Moim zdaniem spoiny nie są dokładnie wykonane i właśnie przez te szpary woda się wlewała,no ale już nie dyskutuję ;)

Porotherm...o fuj,oczywiście wg mnie jeden z gorszych materiałów na budowę domu ;)

no ja sie tez na tym nie znam dlatego pytalismy kierownika budowy. A mamy jednego z lepszych fachowcow, byle kogo nie bralismy. Tak samo firma, rok czasu szukalismy, zeby znalezc porzadna i sprawdzona firme. Tez mi sie nie podobalo, ze te sciany przeciekaja, bo nie powinny. No ale skoro kilka osob powiedzialo, ze moze sie tak zdarzyc przy duzych ulewach to juz dalam temu spokoj no i ocieplamy...

Gość Arturo72
Czyli polecasz Ytonga?

Na 2 miejscu (biały BK) :)

Liderem w mojej klasyfikacji jest silikat a na pudle znalazł się jeszcze keramzyt :)

Poza podium znalazł się styropian na 4,na 5 "drewno" a ceramika poryzowana dopiero na 6 przed żużlobetonem ;)

no to nie będę ich przetrzymywał:)

pan Halista jest jak na razie uprzedzająco ugodowy, choć zrobiłem mu kilka myków typu zapomniałem kluczy itd.

jak jeszcze trafi w kolor o którym myślimy (hmm, ciemnobiały?-rozwód jest chyba łatwiejszy niż wybór koloru..) no to będzie całkiem super.

Tyle że umawialiśmy się na Kabe, a staneło na jakimś Mitexie. Ponoć przejechali się na Kabe. Ufam i zawierzam.

Dziś ocieplili cześciowo półtorej ściany, jutro nasz kafelkarz (nasz nieformalny inspektor nadzoru) oceni czy jest dobrze.

Mi udało się u nich wynegocjować gratis założenie parapetów i utylizację resztek ze styropianu

Weź nie przeciągaj, bo ja jestem kolejny, a zapowiedział się na koniec listopada:)

Słuchajcie, bo serio OKAZJA :[/b

mój kolega wymieniał kostkę na podjeździe - na granit.

Teraz chce tą ściągniętą ( LIBET ) sprzedać w okazyjnej cenie.

To kostka LIBET, ( takie większe, w różnych rozmiarach płytki - jak na zdjęciu ) rodzaj VIA CASTELL - "Kolory jesieni".

Śliczna !

Jest tego 170 m2 - chce 30 zł / m2.

http://images41.fotosik.pl/1781/f2969bd48204c48b.jpg

Telefon do niego :

Artur : 508-286-225

Czy kostka jeszcze jest na sprzedaż,czy już nie aktualne?

Czy kostka jest na sprzedaż?