halina46 17.10.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Czy ktoś się orientuje w jakiej cenie jest kostka granitowa, taka powiedzmy 15x15,??. Potrzebowałabym na murki oporowe i schodki z tarasu. Gdzie dostanę najtańszą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 18.10.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Czy kostka jest na sprzedaż? Tak, dalej aktualne. O ile Mea nie wzięła... Mea, zarezerwowałaś ją sobie ??? Słuchajcie, kostka jest piękna bo widziałam ją na własne oczy - w dobrym stanie, niezabrudzona. Cena rewelka. A mój kolega to bardzo sympatyczny człowiek, do dogadania. Naprawdę okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 18.10.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Czy ktoś się orientuje w jakiej cenie jest kostka granitowa, taka powiedzmy 15x15,??. Potrzebowałabym na murki oporowe i schodki z tarasu. Gdzie dostanę najtańszą?? Najtaniej w Strzegomiu i okolicy murki lepiej wyjdą z kamieni murowych ( oczywiście granitowych ) w Rybniku są dwie duże firmy handlujące granitem jedna jest na Raciborskiej za salonem Reno i druga na Podmiejskiej przed OSK jadąc od strony ul. Gliwickiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 18.10.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Najtaniej w Strzegomiu i okolicy murki lepiej wyjdą z kamieni murowych ( oczywiście granitowych ) w Rybniku są dwie duże firmy handlujące granitem jedna jest na Raciborskiej za salonem Reno i druga na Podmiejskiej przed OSK jadąc od strony ul. Gliwickiej[/quo Dzięki bardzo, na Raciborskiej Granitec chyba ale na Podmiejskiej to nie wiedzialam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.10.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 osłaniacie jakoś roślinki na zimę ? trawy ozdobne, lawenda, azalia, kocimiętka, eualiptus niebieski, hibiskus - robić coś z tym ? pierwszy mróz przetrwały cyprysiki przy wejściu na pewno schowam....ale coś jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twboss 18.10.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Cześć mam takie pytanie w projekcie mam 2 kominy przy czym jeden jest dla kominka( jedno kanałowy plus wentylacja) a drugi 2 kanałowy plus wentyacja (teoretycznie dla pieca węglowego i pieca gazowego) zastanawiam się nad sensem stawiania tego drugiego podwójnego komina jak i tak narazie będzie tylko piec z podajnikiem. Uswiadomcie mnie czy nowoczesne piece gazowe gdybym takowy kiedyś chciał założyć muszą mieć tak ogromny komin czy starczytylko jakieś odprowadzenie salin z kotłowni ? No i następna sprawa co wybrać schiedla czy np. plewe ale to powiedzmy sprawa na marginesie. a w załaczeniu postępy prac http://imageshack.us/a/img825/2415/20121018163844.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 18.10.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Cześć mam takie pytanie w projekcie mam 2 kominy przy czym jeden jest dla kominka( jedno kanałowy plus wentylacja) a drugi 2 kanałowy plus wentyacja (teoretycznie dla pieca węglowego i pieca gazowego) zastanawiam się nad sensem stawiania tego drugiego podwójnego komina jak i tak narazie będzie tylko piec z podajnikiem. Uswiadomcie mnie czy nowoczesne piece gazowe gdybym takowy kiedyś chciał założyć muszą mieć tak ogromny komin czy starczytylko jakieś odprowadzenie salin z kotłowni ? No i następna sprawa co wybrać schiedla czy np. plewe ale to powiedzmy sprawa na marginesie. a w załaczeniu postępy prac http://imageshack.us/a/img825/2415/20121018163844.th.jpg WYSTARCZY ODPROWADZENIE SPALIN Z KOTŁOWNI MÓJ BRAT MA WŁAŚNIE TAK,WCZEŚNIEJ MIAŁ KOTŁOWNIĘ NA WĘGIEL ,POTEM DOŁOŻYŁ PIEC GAZOWY Z ZAMKNIĘTĄ KOMORĄ SPALANIA .A CO DO KOMINA TO ZASTANÓW SIĘ CZY WARTO PRZEPŁACAĆ ZA SCHIDLA CZY PLEWĘ JAK MOŻNA KUPIĆ TANIEJ NP: http://allegro.pl/7-2m-fi200-went-uniwersal-komin-kominy-promocja-i2695234972.html JA MAM TAKIE I SPISUJĄ SIĘ REWELACYJNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twboss 18.10.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 WYSTARCZY ODPROWADZENIE SPALIN Z KOTŁOWNI MÓJ BRAT MA WŁAŚNIE TAK,WCZEŚNIEJ MIAŁ KOTŁOWNIĘ NA WĘGIEL ,POTEM DOŁOŻYŁ PIEC GAZOWY Z ZAMKNIĘTĄ KOMORĄ SPALANIA .A CO DO KOMINA TO ZASTANÓW SIĘ CZY WARTO PRZEPŁACAĆ ZA SCHIDLA CZY PLEWĘ JAK MOŻNA KUPIĆ TANIEJ NP: http://allegro.pl/7-2m-fi200-went-uniwersal-komin-kominy-promocja-i2695234972.html JA MAM TAKIE I SPISUJĄ SIĘ REWELACYJNIE no tak też właśnie myślę choć nie wiem czy akurat dobrze myślę, co do tych kominów z allegro mam 2 kolegów którzy też mają te kominy, problem w tym że ani razu jeszcze w nich nie zapalili:-)(bo dopiero budują) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 19.10.2012 02:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Jak budujecie kominy to przemyślcie sprawę wysokości otworu wylotu spalin od pieca.Co niektórzy musieli przerabiać otwory bo były za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenaa83 19.10.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Witajcie,czy ktoś z was robił kuchnie na jankowickiej w firmie innowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 19.10.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Witajcie,czy ktoś z was robił kuchnie na jankowickiej w firmie innowa? Ja robie kuchnie u Siwca w Rybniku na Miejskiej. Widzialam 3 kuchnie tego producenta i sa wspaniale. Kazda byla inna i kazda na swoj sposob oryginalna. Ja mialam bardzo wymyslna kuchnie i bez problemu mi ja zrobia. Jest tam bardzo mila Pani Jola, ktora zrobi ladnie projekt, naniesie zmiany i doradzi jesli trzeba. Tylko trzeba uwazac na dodatki w kuchni typu magic corner lub inne koszyki do szafek. Proponuja kosze drozszych firm, kiedy mozna dostac bez problemu tanszych firm, ktore tez moga sprowadzic. I tak narzyklad zaproponowali mi magic corner w zawrotnej cenie 1800zl kiedy mi znajoma polecila magik corner firmy REJS. Te zaczynaja sie od 750zl juz na necie wiec roznica jest. Ale bez problemu dostalam ten wlasnie magic corner kiedy poprosilam Wiec trzeba sie zorientowac jak to cenowo wyglada, bo mozna sporo przeplacic wlasnie za takie dodatkowe wyposazenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 19.10.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 W moim odczuciu carga rejsa są dość kiepkiej jakości,dobrze sprawują się około roku,a później są duże problemy.Ja mam małe właśnie z rejsa,mało obciążone a i tak nie chodzą tak jak blum czy peka. Cargo akurat mam blum. Wzielam tylko magic corner z rejsa bo czytalam na necie i opinie nawet byly calkiem dobre, a roznica w cenie spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 19.10.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 osłaniacie jakoś roślinki na zimę ? trawy ozdobne, lawenda, azalia, kocimiętka, eualiptus niebieski, hibiskus - robić coś z tym ? pierwszy mróz przetrwały cyprysiki przy wejściu na pewno schowam....ale coś jeszcze ? Pati, ja mam cyprysiki na skarpie, nie w donicach i z pewnością będę je osłaniać, tak samo, jak kuliste tuje (też na skarpie) - gałęziami z drzewek iglastych. Nie wiem, co z lawendą, muszę popytać kogoś, co z tym zrobić. Trzemielin nie okrywam. Jak z trawami ozdobnymi - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alhana 19.10.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 wiem że lawenda lubi przemarznąć, a okrywanie lubią gryzonie. Za wcześnie okrywając można je zachęcić do zrobienia w tych miejscach sobie spiżarnii, ale jaki to moment to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenaa83 19.10.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Jeśli ktoś miał styczność też z kuchniami WFM to też prosiłabym o opinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 19.10.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 no tak też właśnie myślę choć nie wiem czy akurat dobrze myślę, co do tych kominów z allegro mam 2 kolegów którzy też mają te kominy, problem w tym że ani razu jeszcze w nich nie zapalili:-)(bo dopiero budują) Ja zacząłem palić II sezon i wszystko jest ok ale ja ogrzewam dom tylko kominkiem z płaszczem wodnym-palę brykietem i dość wysuszonym drewnem.Problemów z kominem:6,2m nie mam żadnych.ciąg bardzo dobry.Sąsiad ma z schidla i jakiejś wielkiej różnicy nie widzę .wkłady ceramiczne takie same, pustaki różnią się wymiarami .Ale oczywiście nie namawiam tylko polecam tańsze rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 19.10.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Ja robie kuchnie u Siwca w Rybniku na Miejskiej. Widzialam 3 kuchnie tego producenta i sa wspaniale. Kazda byla inna i kazda na swoj sposob oryginalna. Ja mialam bardzo wymyslna kuchnie i bez problemu mi ja zrobia. Jest tam bardzo mila Pani Jola, ktora zrobi ladnie projekt, naniesie zmiany i doradzi jesli trzeba. Tylko trzeba uwazac na dodatki w kuchni typu magic corner lub inne koszyki do szafek. Proponuja kosze drozszych firm, kiedy mozna dostac bez problemu tanszych firm, ktore tez moga sprowadzic. I tak narzyklad zaproponowali mi magic corner w zawrotnej cenie 1800zl kiedy mi znajoma polecila magik corner firmy REJS. Te zaczynaja sie od 750zl juz na necie wiec roznica jest. Ale bez problemu dostalam ten wlasnie magic corner kiedy poprosilam Wiec trzeba sie zorientowac jak to cenowo wyglada, bo mozna sporo przeplacic wlasnie za takie dodatkowe wyposazenie. Pozdrawiam Ja tez u Siwca robiłam kuchnie,nawet jest na ich stronie. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.10.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Gdzie w Rybniku znajdę salon z mozliwie największym wyborem zlewozmywaków ? Konkretnie chodzi mi o Franke i Teka.Czy ktoś użytkuje może zlewozmywak Teka z tergranitu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 19.10.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Gdzie w Rybniku znajdę salon z mozliwie największym wyborem zlewozmywaków ? Konkretnie chodzi mi o Franke i Teka. Czy ktoś użytkuje może zlewozmywak Teka z tergranitu ? zobacz na Chwałowickiej tam gdzie motorki sprzedają mieli dość duży wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 19.10.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 ja mam teke czarna z konglomeratu jest bajka bulajev ja sie ciagle nad ta kostka zastanawiam ale calosci nie ma szans wziac ... ile bys potrzebowal ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts