nowy 1 16.11.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Powiedzcie mi czy osadzanie się smoły w kotle - rozruch koło 10 dni temu to normalne? jak to było u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.11.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Powiedzcie mi czy osadzanie się smoły w kotle - rozruch koło 10 dni temu to normalne? jak to było u WasNapisz najpierw czym palisz i w jakim piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 17.11.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 To w kotłach coś się zbiera ? zawsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 17.11.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Napisz najpierw czym palisz i w jakim piecu. Piec defro optima comfort plus ( zwykły bez podajnika) palę węglem orzech . I jeszcze czasami jak chce doładować piec to mamy takie wybuchy w piecu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art_83 17.11.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Ma ktoś architekta godnego polecenia, który wie co to jest styropian i instalacja mechaniczna i do czego sluży? Jakoś do tej pory tych, których spotykałem to po dwóch pytaniach miałem ochotę wyjść. Wysoki poziom prezentowali jedynie co do swoich wymagań finansowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.11.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Piec defro optima comfort plus ( zwykły bez podajnika) palę węglem orzech . I jeszcze czasami jak chce doładować piec to mamy takie wybuchy w piecu .Bo go dusisz,kiedyś zostaniesz z drzwiczkami na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 18.11.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Bo go dusisz,kiedyś zostaniesz z drzwiczkami na ścianie. W piecu palę pierwszy raz w życiu więc nie dziw sie że i popełniam błędy .Co to znaczy ze go dusisz? Przed doładowaniem piec jest "przerusztowany" , drzwiczki popielnikowe na chwile otwarte Przez pierwsze parę dni nic się nie działo . Teraz bucha ogniem jak otwieram drzwi którymi chce dołożyc wegla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 18.11.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 ucz się ucz, bo se pieroństwa narobisz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 18.11.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 W piecu palę pierwszy raz w życiu więc nie dziw sie że i popełniam błędy .Co to znaczy ze go dusisz? Przed doładowaniem piec jest "przerusztowany" , drzwiczki popielnikowe na chwile otwarte Przez pierwsze parę dni nic się nie działo . Teraz bucha ogniem jak otwieram drzwi którymi chce dołożyc wegla.Parę dni wystarczy aby zapaprac komin.Napisz dokladnie jak palisz w tym piecu i jak rozpalasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 18.11.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Parę dni wystarczy aby zapaprac komin.Napisz dokladnie jak palisz w tym piecu i jak rozpalasz. Rozpaliłem od dołu . Palę ciągle Ponieważ dom mam daleko dojeżdżam rano i wieczorem i doładowuje do pieca żeby nie wygasł.Piec w pierwszym tygodniu trzymał się dobrze nawet koło 18 godzin .Niestety raz nie podjechaliśmy i wygasł , więc oczyścilismy piec i rozpaliliśmy od nowa i potem się zaczeły problemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 18.11.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 To pal w nim od góry.Wiem-to kocioł dwu funkcyjnego spalania ale nie zawsze się to sprawdza.Stosuj górne spalanie a będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montenegro 18.11.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Witam Mam do Was pytanie w sprawie instalacji wody i kanalizacji sanitarnej. Dostałem niedawno warunki gdzie piszę, że sam musze wykonać i zapłacic za instalacje 80m wody i tyle samo kanalizacji. Są również napisane orientacyjne koszty. PWiK z Rybnika zobowiązało sie jednak do pokrycia kosztów traktując to jako rozbudowa instalacji i jeśli wszystko zostanie wykonane z ich wytycznymi zwrócą nam pieniądze w ratach w przeciągu 5 lat.Zaznaczę że koszty które muszę wyłożyć to ok 30tyś + cała papierologia i formalności z tym związane.Czy wy mieliście podobnie ? Jakie sa wasze doświadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 18.11.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Jak ktos ma na zbyciu używany okap kuchenny z wentylatorem to proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 18.11.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Witam Mam do Was pytanie w sprawie instalacji wody i kanalizacji sanitarnej. Dostałem niedawno warunki gdzie piszę, że sam musze wykonać i zapłacic za instalacje 80m wody i tyle samo kanalizacji. Są również napisane orientacyjne koszty. PWiK z Rybnika zobowiązało sie jednak do pokrycia kosztów traktując to jako rozbudowa instalacji i jeśli wszystko zostanie wykonane z ich wytycznymi zwrócą nam pieniądze w ratach w przeciągu 5 lat.Zaznaczę że koszty które muszę wyłożyć to ok 30tyś + cała papierologia i formalności z tym związane. Czy wy mieliście podobnie ? Jakie sa wasze doświadczenia ? My rowniez, budujmy w Rybniku i tez mamy 80m kanalizacji i wody do pociagniecia. PWiK robi obliczenia 130zl. za metr i tyle kosztuje zrobienie to przez nich. My postawilismy na swoja firme. Placilismy za kanalizacje 6tys. Woda jest tansza, jednak ciagle czekamy na projekt z wodociagow, bez tego nie mozemy zaczac ciagnac wody. Za wode mamy placic okolo 3,5tys. wiec jest spora roznica w cenie... Zaznacze, ze mamy calkiem tania firme, jedna z najtanszych jaka udalo nam sie znalezc ale ceny sa tez bardzo niskie bo to znajoma firma. Ale podejrzewam, ze wiele drozej nie beda brali i napewno nie bedzie to taka kosmiczna kwota... PWiK jest madre... zwroca w ciagu 5 lat, a skad niby czlowiek ma wziac na juz 30tys. to jest chore... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malka26 18.11.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Witam. Czy ktos z Was mogl by polecic kogos kto zrobi generalny remont w domu ( chodzi o zerwanie blazeri ze scian i podlogi, zastapienie tego plytami KG i polozenie plytek w kuchni) pytam o solidnego wakonawce, ktory pomoze doradzic i skasuje w granicach rozsadku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montenegro 18.11.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 My rowniez, budujmy w Rybniku i tez mamy 80m kanalizacji i wody do pociagniecia. PWiK robi obliczenia 130zl. za metr i tyle kosztuje zrobienie to przez nich. My postawilismy na swoja firme. Placilismy za kanalizacje 6tys. Woda jest tansza, jednak ciagle czekamy na projekt z wodociagow, bez tego nie mozemy zaczac ciagnac wody. Za wode mamy placic okolo 3,5tys. wiec jest spora roznica w cenie... Zaznacze, ze mamy calkiem tania firme, jedna z najtanszych jaka udalo nam sie znalezc ale ceny sa tez bardzo niskie bo to znajoma firma. Ale podejrzewam, ze wiele drozej nie beda brali i napewno nie bedzie to taka kosmiczna kwota... PWiK jest madre... zwroca w ciagu 5 lat, a skad niby czlowiek ma wziac na juz 30tys. to jest chore... Dokładnie, od razu musisz wyłożyć grubą kasę a oni to od ciebie odkupią ale rozkładają to na 5 lat więc nie odczują tego tak jak my, zresztą nieważne.... i tak trzeba wode pociągnąć. A możesz podać namiary na Waszą firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 18.11.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Dokładnie, od razu musisz wyłożyć grubą kasę a oni to od ciebie odkupią ale rozkładają to na 5 lat więc nie odczują tego tak jak my, zresztą nieważne.... i tak trzeba wode pociągnąć. A możesz podać namiary na Waszą firmę? Napisz mi na priv, zapytam o ich numer sluzbowy i Ci napisze. Bo mam tylko prywatny a tego nie moge udostepniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 19.11.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Czy ktos moze polecic dobrych, niedrogich fachowcow od kominkow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.d 19.11.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 witam, mam pytanie do osób, którym nadzór r-k wyraził sprzeciw do użytkowania po zgłoszeniu o zakończeniu budowy? w moim przypadku chodzi o obniżenie kotłowni i tym samym zmiana istotna - zmiana kubatury. Ktoś przechodził tę ścieżkę tzn. projekt zamienny w 2 egz. to PINB ? czy ten projekt musi zawierać wszystko to co na początku tj. mapa do celów projektowych ? czy można wykorzystać tamte dokumenty a pozmieniać wszystkie rysunki ? proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 19.11.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Czy ktos moze polecic dobrych, niedrogich fachowcow od kominkow?Ja jestem zadowolony z firmy KRIS z Rybnika Jakies 8 lat do tyłu nie byli drodzy ,teraz nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts